Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Θέμα CretePlus.gr: Ξεκινάνε οι εξετάσεις οδήγησης στην Αθήνα – Έρχονται εξελίξεις στην Κρήτη;

Θέμα CretePlus.gr: Ξεκινάνε οι εξετάσεις οδήγησης στην Αθήνα – Έρχονται εξελίξεις στην Κρήτη;

Auto Plus | 20/04/2016 - 09:54
Θέμα CretePlus.gr: Ξεκινάνε οι εξετάσεις οδήγησης στην Αθήνα – Έρχονται εξελίξεις στην Κρήτη;
Η πολύμηνη αποχή των εξεταστών οδήγησης φαίνεται ότι παίρνει τέλος στην περιοχή της Αττικής μετά από απόφαση της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα η απόφαση που υπογράφει η Ρένα Δούρου αναφέρει ότι από σήμερα κιόλας θα διενεργούνται εξετάσεις υποψηφίων οδηγών στην Αττική εντός ωραρίου των υπαλλήλων της περιφέρειας. Η ώρα έναρξης των εξετάσεων ορίζεται στη 1μμ και όταν η διαδικασία της εξέτασης υπερβαίνει το ωράριο των υπαλλήλων τότε θα καταβάλλεται η προβλεπόμενη υπερωριακή αποζημίωση από την Περιφέρεια.

Εκπαιδευτές οδηγών της Αττικής τονίζουν ότι είναι πολύ δύσκολο ακόμη και με αυτή την απόφαση να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και η συσσωρευμένη δουλειά από την πολύμηνη αποχή. Ο αριθμός των εξεταστών που ορίζονται για να φέρουν εις πέρας το έργο της εξέτασης δεν επαρκεί ούτε καν για την κανονική , πόσο μάλλον τώρα που χιλιάδες υποψήφιοι βρίσκονται σε αναμονή μετά την αποχή.

Τι γίνεται στην επαρχία

Η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής φαίνεται σε ορισμένες περιπτώσεις να συμπαρασύρει και την επαρχία. Ήδη στα Ιωάννινα ετοιμάζονται για εφαρμογή απόφασης με σκοπό την άμεση επανέναρξη των εξετάσεων. Ανάλογες πιέσεις αναμένεται να ασκηθούν και στην Κρήτη και είναι θέμα ημερών να δούμε αν θα υπάρξει κάποια ενέργεια.

Γιατί έχουν σταματήσει οι εξετάσεις

Υπενθυμίζουμε ότι από την 1/1/2016 ξεκίνησε η εφαρμογή του νόμου (Ν.4354/15) σύμφωνα με τον οποίο δεν θα καταβάλλεται αποζημίωση στους υπαλλήλους που παίρνουν μέρος στις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών παρά το γεγονός ότι αυτές διενεργούνται εκτός ωραρίου.

Στις 10 Φεβρουαρίου φάνηκε ότι θα δοθεί λύση στο πρόβλημα αφού κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή από τους αρμόδιους υπουργούς στην οποία προβλεπόταν η καταβολή αποζημίωσης για τις εκτός ωραρίου εξετάσεις . Λίγες ημέρες αργότερα η εν λόγω τροπολογία αποσύρθηκε και το συνδικαλιστικό όργανο των υπαλλήλων αιρετών περιφερειών Ελλάδος κάλεσε σε αποχή από τις εξετάσεις τα μέλη του.

Οι πρώτες κινητοποιήσεις είχαν ξεκινήσει τον Ιανουάριο από τη Θεσσαλονίκη ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν και οι περιφέρειες της επαρχίας και της Αττικής. Καθολική είναι η αποχή των εξεταστών στο Ηράκλειο και στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της Κρήτης.

Αντίστοιχη είναι η συμμετοχή και σε πανελλήνιο επίπεδο και ουσιαστικά το τελικό στάδιο για την απόκτηση άδειας οδήγησης έχει παγώσει για χιλιάδες υποψήφιους οδηγούς σε όλη τη χώρα.

 

Δείτε σχετικές κατηγορίες επιχειρήσεων του Ηρακλείου μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.

Σχολές Οδηγών Ηράκλειο Κρήτης
Όλες οι σχολές οδηγών του Ηρακλείου βρίσκονται καταχωρημένες στον κατάλογο του creteplus.gr.

Συντάκτης: Μάνος Καστρινάκης


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.