Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Θέμα CretePlus.gr: Καθαρίστριες στα νοσοκομεία με νέο...καθεστώς εργασίας- Η διαδικασία και οι αντιδράσεις

Θέμα CretePlus.gr: Καθαρίστριες στα νοσοκομεία με νέο...καθεστώς εργασίας- Η διαδικασία και οι αντιδράσεις

Ηράκλειο | 29/07/2016 - 18:37
Θέμα CretePlus.gr: Καθαρίστριες στα νοσοκομεία με νέο...καθεστώς εργασίας- Η διαδικασία και οι αντιδράσεις
Οι πρώτες ατομικές συμβάσεις εργασίας με ιδιώτες για τον καθαρισμό των νοσοκομείων στην Κρήτη ολοκληρώθηκαν και το CretePlus.gr παρουσιάζει τη διαδικασία και τις...αντιδράσεις.

Την ώρα που η ΔΥΠΕ Κρήτης ανακοίνωσε την υπογραφή των ατομικών συμβάσεων εργασίας, κάποιες αντιδράσεις και προβληματισμοί ήταν ακόμη στον «αέρα». Συγκεκριμένα υπήρξαν περιπτώσεις εργαζομένων, οι οποίες προβληματίζονταν για το αν έπρεπε να υπογράψουν τη σύμβαση με το νοσοκομείο ή όχι, καθώς όπως ισχυρίζονταν δεν είχαν γίνει γνωστές όλες οι λεπτομέρειες της συνεργασίας.

Μάλιστα το CretePlus.gr «φέρνει στο φως» τη σύμβαση την οποία υπεγραψαν (Δείτε τη συμβαση στο photo gallery στο τέλος του άρθρου) οι καθαρίστριες. 

Ο διοικητής των ΠΑΓΝΗ- Βενιζελείου κ. Γιάννης Τασόπουλος μιλώντας στο CretePlus.gr από τηυν πλευρά του τόνισε πως δεν υπαρχει κανένα θέμα, ούτε κάποιο πρόβλημα με τη σχέση εργασίας και τη συνεργασία των ιδιωτών με τα νοσοκομεία. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο διοικητής κάθε καθαρίστρια ενημερώθηκε για τη συμβαση και τις λεπτομέρειες, με τη συνεργασία να ξεκινά άμεσα. Μάλιστα όπως είπε θα δοθεί αντίγραφο σε κάθε καθαρίστρια, ωστε να έχει κάθε εργαζόμενη τη σύμβαση.

Η διαδικασία ελέω...Τρόικα


Είναι δεδομένο πως οδηγία της Τρόικα είναι η πραγματοποίηση προσλήψεων με το σταγονόμετρο. Με αυτή την πραγματικότητα πορεύεται λοιπόν η κυβέρνηση, το Δημόσιο και η κοινωνία ολόκληρη. 

Στην περίπτωση λοιπον των καθαριστριών, για τις οποίες υπηρχε πρόθεση να εργαστούν στην Υγεία (με ταυτόχρονη απομάκρυνση των εργοδοτών- εργολάβων συνεργείων), έπρεπε να βρεθεί μια λύση, έστω και ερμαφρόδιτη.

Αυτό που προέκυψε λοιπόν είναι οι συμβάσεις που υπεγραψαν οι καθαρίστριες. Πρόκειται για συμβάσεις ανάθεσης έργου. Δεν έγιναν συμβάσεις εργασίας καθώς σε αυτή την περίπτωση δυνητικά, οι εργαζόμενες θα μπορούσαν να διεκδικήσουν ακόμη και τη μονιμοποίηση τους στο Δημόσιο, κάτι απαγορευτικό, με βάση τα δεδομένα λόγω της Τρόικα.

«Υπήρχε περίπτωση με τις συνεχόμενες συμβάσεις (αν και εφόσον γίνονταν αυτές) να υπαχθούν στο ειδικό διάταγμα Παυλόπουλου και να μονιμοποιηθούν. Κάτι που δεν μπορεί να γίνει με τα σημερινά δεδομένα που υπαρχουν στη χώρα μας», αναφέρει πηγή στο CretePlus.gr.

«Αυτό που έγινε λοιπόν είναι να βρεθεί μια φόρμουλα μεσα από τις συμβάσεις ανάθεσης έργου, ωστε να μην υπαχθεί στο ειδικό διάταγμα Παυλόπουλου. Είναι μια κατάσταση «μεσοβέζικη», καθώς μπορεί να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας εχοντας όμως βάσει νόμου το δικαίωμα εφόσον δουλεύεις σε έναν εργοδότη να μην εκδίδεις εσύ απόδειξη παροχής υπηρεσιών, αλλά να εκδίδει ο εργοδότης δελτίο επαγγελματικής δαπάνης. Στην προκειμένη περίπτωση λοιπον έχουμε τη σχέση καθαριστριών- νοσοκομείων», επισημαίνει η ίδια πηγή που λέει πως μέσα από αυτή τη σύμβαση οι εργαζόμενες θα παίρνουν καλύτερα χρήματα και με καλύτερες συνθήκες, χωρίς να έχουν το φόβο του κάθε εργολάβου.

Φυσικά στη συγκεκριμένη σχέση εργασίας, θα μιλάμε για αποζημίωση και όχι για αμοιβή, καθώς η αμοιβή παραπέμπει σε εργαζόμενο με εξαρτημένη σχέση εργασίας.

Πρόβληματισμοί και ερωτηματικά


Παρόλα αυτά από την πλευρά καθαριστριών - όπως ειπώθηκε παραπάνω- εκφράστηκαν προβληματισμοί και απορίες για τις συμβάσεις. Αυτό που τόνισε χαρακτηριστικά καθαρίστρια ιδιωτικού συνεργείου η οποία κλήθηκε να υπογράψει τη νέα σύμβαση, είναι πως δεν είναι δυνατόν να μην αναφέρονται στα έγγραφα που έπρεπε να υπογράψουν, όπως η αμοιβή και οι μέρες/ ώρες εργασίας, άσχετα αν σε παράλληλο χρόνο είχαν μια ενημέρωση.

Ο φόβος που εκφράστηκε από ορισμένες εργαζόμενες είναι πως αν για κάποιο λόγο η σύμβαση αυτή πάψει να ισχύει, τότε αυτές θα βρεθούν στον «αέρα», έχοντας μάλιστα αποχωρήσει από τις δουλειές που είχαν.

Ενα ακόμη θέμα που τέθηκε επί τάπητος είναι αν οι συμβάσεις αυτές μπορούν να σταθουν νομικά. Κάτι τέτοιο από την πλευρά του Δημοσίου, διευκρινίστηκε πως μπορεί να ισχύσει, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν με παρόμοιες περιπτώσεις.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια σχέση εργασίας, η οποία λόγω των συνθηκών που γίνεται έχει δημιουργήσει πολλά κενά και παραλείψεις, με αποτέλεσμα να είναι εύλογα τα ερωτηματικά που γεννώνται. 

Υπαρχουν όμως οι διαβεβαιώσεις ότι οι εργαζόμενες θα είναι καλυμμένες από κάθε άποψη και για αυτό δεν πρέπει να ανησυχήσουν, την ώρα που το ίδιο το Σωματείο εργαζομένων έκανε λόγο για την ανάγκη λύσης για το νευραλγικό κομμάτι της καθαριότητας των νοσοκομείων χωρίς παγίδες και αυταπάτες

Τι αναφέρει η 7η ΥΠΕ


Από την πλευρά της η 7η ΥΠΕ Κρήτης με ανακοίνωση της τονίζει ότι υπεγράφησαν οι πρώτες ατομικές συμβάσεις εργασίας με ιδιώτες για τον καθαρισμό Κέντρων Υγείας και ΠΕΔΥ στην Κρήτη.

«Η υπογραφή των συμβάσεων θα συνεχισθεί τις επόμενες ημέρες στην 7η ΥΠΕ Κρήτης και πραγματοποιείται βάσει των προϋποθέσεων και του περιεχόμενου των ατομικών συμβάσεων μίσθωσης έργου με ιδιώτες, που απασχολούνται ή απασχολούνταν στις υπηρεσίες καθαριότητας των κτιρίων των ανάλογων φορέων, όπως περιλαμβάνονται σε σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, προς εφαρμογή διάταξης του ν. 4368/2016 (παράλληλο πρόγραμμα).

Πρόκειται για ένα νέο καθεστώς που βάζει τέλος στην εργασιακή εκμετάλλευση και στις εργολαβίες στην υγεία, παρέχοντας το δικαίωμα στους ίδιους τους εργαζόμενους να υπογράφουν απευθείας συμβάσεις με τις διοικήσεις του τομέα της υγείας, διασφαλίζοντας τα ατομικά τους εργασιακά δικαιώματα.

Ανάλογες συμβάσεις θα συναφθούν και για υπηρεσίες σίτισης στα νοσοκομεία ευθύνης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Με τον τρόπο αυτό γίνεται ένα πολύ σημαντικό βήμα «απεξάρτησης» του δημόσιου συστήματος υγείας από την αποκλειστική εκχώρηση υποστηρικτικών λειτουργιών τους σε ιδιωτικά συνεργεία.

Οι συμβάσεις υπεγράφησαν μετά την εκπαίδευση που σχετιζόταν με την καθαριότητα και τις λοιμώξεις από τις νοσηλεύτριες Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων του ΠΑΓΝΗ, κ.κ. Μεσσαριτάκη και Αστρινάκη, ενώ στο δεύτερο τμήμα παρουσιάστηκαν από την Προϊσταμένη του Τμήματος Ποιότητας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Αργυρώ Ανδρουλιδάκη, ορθές πρακτικές διαχείρισης αποβλήτων των υγειονομικών μονάδων.

Η παρουσίαση των θεμάτων έγινε με βιωματικές μεθόδους και τρόπο κατανοητό, στο πλαίσιο πρόληψης και ελέγχου των λοιμώξεων, με τις καθαρίστριες να εκδηλώνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις νέες γνώσεις που τους παρείχαν τα στελέχη της υγείας», καταλήγει η ανακοινωση. 

Παρασταση διαμαρτυρίας και ανακοίνωση των εργαζομένων


Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη Ιουλίου είχε πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ και στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ από τις εργαζόμενες καθαρίστριες του νοσοκομείου, τη διοίκηση του σωματείου εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ και με την παρουσία του σωματείου των καθαριστριών.

Τότε είχε γίνει προσπάθεια  να καθησυχάσουν τους εργαζομένους για τον κίνδυνο απώλειας της θέσης εργασίας αυτών που ήδη εργάζονται μέσω εργολάβου λέγοντας ότι ο στόχος τους είναι να μην μείνει κάνεις απ έξω.

Το σωματειο εργαζομένων είχε τονίσει τότε για την υπόθεση πως «δεν έγινε καμία αναφορά για το τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι μετά το 2017 που λήγουν οι συμβάσεις καθώς και τι θα κάνουν οι εργαζόμενοι αν αρρωστήσουν εφόσον δεν δικαιούνται αναρρωτική άδεια ή όλα τα υπόλοιπα δικαιώματα τους για τα οποία δεν γίνεται κουβέντα στη σύμβαση, όπως είναι οι κανονικές άδειες, επιδόματα κ.τ.λ.

Από την πλευρά του πρόεδρου των εργαζομένων ειχε τονιστεί ότι:

«1. Επιβεβαιώνονται  οι εκτιμήσεις μας  ότι  οι ατομικές συμβάσεις είναι η άλλη όψη της δουλείας χωρίς δικαιώματα που είχαν επιβάλει οι εργολάβοι με την στήριξή των προηγούμενων κυβερνήσεων. Σε αυτόν το δρόμο κινείται και η σημερινή κυβέρνηση  με τις εργασιακές σχέσεις ζούγκλας που υπάρχουν σε όλα τα κράτη είτε είναι στη Ε.Ε. είτε ΟΧΙ.

2. Περί μεταβατικότητας: σήμερα η εγκύκλιος δίνει τη δυνατότητα να ξαναμπούν  οι εργολάβοι συγκαλυμμένα με τον μανδύα της ΚΟΙΣΠΕ (δήθεν κοινωνικών συνεταιρισμών) έχοντας μάλιστα και προτεραιότητα στο όνομα της κοινωνικής ενσωμάτωσης των ωφελούμενων στο συνεταιρισμό.

3. Οι όποιες δεσμεύσεις ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ  ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: ΑΠΟ ΤΑ 120 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΤΟ 2012, σήμερα δουλεύουν 96  που δεν επαρκούν να καλύψουν πλήρως όλα τα τμήματα του νοσοκομείου (1 καθαρίστρια για 1 κτίριο) για όλο το 24ωρο. Οι συμβάσεις έργου δεν αποτελούν λύση για τους εργαζόμενους γιατί μετατρέπει τους ίδιους σε εργολάβους-ιδιώτες χάνοντας εργασιακά δι-καιώματα (άδειες, επιδόματα, δώρα κ.α.), ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν θα συνεχίσουν πέραν τις 31/12/2017. Τονίστηκε η αναγκαιότητα για  πλήρη   στελέχωσή  του νοσοκομείου με καθαρί-στριες μόνιμες, καθαριότητα όλο το 24ωρο, σταθερή δουλειά  8ωρο για όλους με πλήρη ασφαλι-στικά δικαιώματα, άδειες, αναρρωτικές και εξασφάλιση για μετά το 2017.

4. Το σωματείο των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ κάλεσε τους εργαζόμενους να ξεπεράσουν τις παγίδες και τις αυταπάτες, να δουν καθαρά ότι είτε με τη Σκύλλα (συμβάσεις έργου) είτε με τη Χάρυβδη (δουλειά μέσω εργολάβου) δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα.

Λύση για τους εργαζόμενους είναι:

-Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των εργολαβικών συνεργείων

-Δουλειά με σύγχρονα  δικαιώματα. 

Ο αγώνας των καθαριστριών στο νοσοκομείο αφορά όλους τους εργαζόμενους, όλους τους ασθενείς! Για να είναι καθαρά τα νοσοκομεία πρέπει να υπάρχουν καθαρίστριες που να δουλεύουν σε ανθρώπινες συνθήκες και να αμείβονται όπως αξίζει στη βαριά και ανθυγιεινή δουλειά τους. Όχι με ψίχουλα!», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που είχε εκδοθεί από το Σωματείο εργαζομενων του ΠΑΓΝΗ.

Δείτε τη συμβαση εργασίας στο photo gallery που ακολουθεί:


Συντάκτης: Ανδρέας Κριτσωτάκης


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ηράκλειο

Πωλείται το creteplus.gr για 9,000 Ευρώ.

Ολόκληρη η ιστοσελίδα, και ο κατάλογος επιχειρήσεων. Ιδανικό για σελίδα ειδήσεων αλλά και για οποιαδήποτε επιχείρηση στην Κρήτη.

Ένωση ξενοδοχείων Ηρακλέιου:Αίτημα για μη καταβολή ΦΠΑ…

Αναφορικά σε διαπιστωμένες οφειλές σχετιζόμενες με ανείσπρακτα τιμολόγια

Πυροβολισμοί σε ποιμνιοστάσιο – Συνελήφθησαν δύο αδέρφια

Λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη Χρυσοχοϊδη, νέο περιστατικό στην Κρήτη

Πέθανε νεαρός που βούτηξε στο Αγιοφάραγγο

Γιατρός προσπάθησε να τον σώσει αλλά ήταν αργά

Άντρας έπεσε στο λιμάνι Ηρακλείου

Περαστικοί τον ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του

Έκανε «γερή μπάζα» - «Μπούκαρε» σε 9 σπίτια & η λεία του ξεπέρασε…

Αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αεροβόλο όπλο, συνολικής χρηματικής αξίας άνω τον 42.000 ευρώ

Άνδρας έπεσε στο ενετικό λιμάνι – Νοσηλεύεται στην Εντατική

Είχαν μπερδέψει τα ρούχα του στα κουπιά μιας βάρκας

Αναστάτωση από φωτιά μέρα μεσημέρι στο Ηράκλειο

Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική.

Στο Ηράκλειο το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την παράδοση των…

Θα πραγματοποιούν διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό

Απειλούν με παραιτήσεις γιατροί της Καρδιολογικής

Στα "άκρα" η αντιπαράθεση για τη μεταφορά της Μονάδας Εμφραγμάτων με απόφαση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ

Άστεγος επί μέρες σε πάρκο με παιδική χαρά - Εικόνες ντροπής

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να ενεργήσουν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου.

Αναβρασμός στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

“Πολεμικό” κλίμα και υποβάθμιση κλινικής

Κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά: Αρνητικά τα δείγματα του προσωπικού…

Αρνητικά και τα δείγματα των επαφών του 88χρονου στο Νοσοκομείο Χανίων

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο νεαρή γυναίκα μετά από επίθεση…

Ο δράστης πριν λίγες ημέρες είχε ξανασυλληφθεί

«Εφιάλτης» για λουόμενο το μπάνιο στη θάλασσα – Τον παρέσυραν…

Συναγερμός στο λιμενικό - Στήθηκε επιχείρηση για την παροχή συνδρομής στον κολυμβητή.

«Συναγερμός» και ιχνηλάτηση στο ΠΑΓΝΗ - Είχε νοσηλευθεί…

Αποτελεί το 17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα και νοσηλεύεται στα Χανιά

Τροχαίο ατύχημα: Τούμπαρε αυτοκίνητο – Γυναίκα και παιδί…

Στο σημείο άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Επιστολή δικηγόρων Ηρακλείου: Ανησυχία για πράξεις ομάδας…

«Δεν γίναμε μάρτυρες των αναμενόμενων αντιδράσεων από την πολιτεία για μια ευνομούμενη και δημοκρατική»

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στο Γιόφυρο (δυτικός κλάδος)

Κλειστός την Τετάρτη ο δυτικός κλάδος εξόδου

Κατέληξε η 14χρονη που είχε πέσει από τα Ενετικά Τείχη

Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ για 3 μήνες

Θρήνος στη κηδεία του Γιάννη Κατσούνα που σκοτώθηκε στο…

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο στον άτυχο 33χρονο Γιάννη

Πυροβολισμοί αναστάτωσαν το Αρκαλοχώρι

Αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο

Γυναίκα δάγκωσε αστυνομικό που κλήθηκε να τη βοηθήσει

Διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο και οι δυο για τις πρώτες βοήθειες

Συνελήφθη με παράνομα πακέτα τσιγάρων

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου

ΑΣΕΠ: 78 θέσεις εργασίας ανακοινώθηκαν για το Ηράκλειο

Η προκήρυξη αφορά την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, που εδρεύει στο Ηράκλειο του Νομού Ηρακλείου,

Στην ΜΕΘ ένα 9χρονο παιδί – Χτυπήθηκε από αυτοκίνητο

Το παιχνίδι οδήγησε σε σοβαρή περιπέτεια

Βενιζέλειο: Πως θα γίνονται τα τακτικά και απογευματινά…

Οδηγίες για τη σταδιακή επαναλειτουργία των υπηρεσιών

Αποχή των Δικηγόρων του Ηρακλείου μέχρι και 30 Απριλίου…

Για τις συνθήκες στο Υποθηκοφυλακείο και στο Ειρηνοδικείο

Καταγγελία: Έκοψαν κλήση σε γυναίκα στο Ηράκλειο ενώ διέθετε…

Τι αναφέρει η καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία

Πίσω από τη μάσκα κρύβονται κουρασμένα πρόσωπα….

Το συγκλονιστικό μήνυμα από τα ΤΕΠ του Βενιζελείου

Μαθήματα… σκοποβολής σε παιδί – Αντί για τον στόχο βρήκε…

Απίστευτο περιστατικό στο Ηράκλειο

Ενετικά Τείχη: Σε ποια σημεία μπαίνει «λουκέτο»

Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία των Τειχών και του Καράβολα

Κορωνοϊός: Οι συγκινητικές στιγμές κατά την έξοδο της 63χρονης…

Τι ανέφερε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου

Πρώτος νεκρός Κρητικός ομογενής στην Αυστραλία, από κορωνοϊό

Πρόκειται για το Χρήστο Τζανουδάκη, "έναν ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο κι ένα αξιοσέβαστο μέλος της κρητικής κοινότητας"

Έπρεπε να είναι σπίτι λόγω καραντίνας αλλά ήταν... άφαντος

Δικογραφία σε βάρος ενός άντρα που ήρθε από την Ιταλία στο Ηράκλειο και διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σπίτι αν και θα έπρεπε λόγω προληπτικής καραντίνας

Κλείνει η οδός… by pass στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου

Απαγορεύεται η είσοδος των πολιτών

Είστε μόνοι στο σπίτι; Μια ομάδα στο Ηράκλειο, μπορεί να…

Η Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου βοηθάει όλους όσοι έχουν ανάγκη, λόγω κορωνοϊού

Καταγγελία για… «αυθαίρετα» πρόστιμα στο Ηράκλειο, λόγω…

Τι απαντά, από την πλευρά της, η αστυνομία

Κορωνοϊός: Αγωνιούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ - Καταγγέλλουν…

«Σε συνθήκες χρόνιας ανεπάρκειας προσωπικού, υποδομών, εξοπλισμού και υλικών στις δημόσιες δομές υγείας καλούμαστε να παρέχουμε με αυτοθυσία τις υπηρεσίες μας στην…

Συνελήφθη με παράνομα τσιγάρα

Κατασχέθηκαν 790 πακέτα τσιγάρων και 139 συσκευασίες καπνού

Βενιζέλειο: Αποσωληνώθηκε η επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου…

Μετά από 10 τουλάχιστον μέρες μάχης με τον κορωνοϊό

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.