Θέμα CretePlus.gr: Γίνε ο καλύτερος bartender χρησιμοποιώντας υλικά από την κρητική γη! (pics)
Οι ενδιαφερόμενοι bartenders μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις συμμετοχής από σήμερα έως και τις 23 Ιανουαρίου 2017 στο email info@oinoteka.gr. Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αναμένεται να επιλέξει τις καλύτερες συνταγές που θα περάσουν στον τελικό και οι οποίες θα ανακοινωθούν στις 25 Ιανουαρίου.
Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis Hotel, στο πλαίσιο του 2ου ΟΙΝΟΤΕΚΑ Wine Exploring Festival, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 6.00 το απόγευμα. Ο πρώτος νικητής εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στο “The high Art & Science of Spirits Course”, που αποτελεί το κορυφαίο σεμινάριο αποσταγμάτων στην Ελλάδα και πραγματοποιείται από την Genius in Gastronomy.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
-Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
-Στο πλαίσιο του διαγωνισμού κάθε διαγωνιζόμενος παρασκευάζει 3 ίδια Cocktails για την κριτική επιτροπή, με συνολικό χρόνο παρασκευής τα 6 λεπτά.
-Πριν την έναρξη, δίνεται χρόνος 5 λεπτών σε κάθε διαγωνιζόμενο στο bar και 10 λεπτά για προετοιμασία.
-Οι συνταγές πρεπει να ειναι σε ml , dashes , drop
-Το Cocktail του κάθε διαγωνιζόμενου πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 20 ml σιρόπι ή λικέρ ή shrub, Dinapoja
-Οι διαγωνιζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν συνδυαστικά προϊόντα Dinapoja (π.χ. σιρόπι και λικέρ), αλλά κανένα υλικό Dinapoja δεν μπορεί να έχει περιεκτικότητα μικρότερη των 20 ml.
-Οι διαγωνιζόμενοι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάποιο άλλο λικέρ, σιρόπι ή shrub, εκτός από Dinapoja.
-Οι διαγωνιζόμενοι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάποια άλλη γλυκαντική ουσία (π.χ. μέλι, μαρμελάδα)
-Το κάθε Cocktail μπορεί να έχει έως 6 υλικά, συμπεριλαμβανομένων και των υλικών Dinapoja.
-Η γαρνιτούρα δεν θεωρείται συστατικό
-Επιτρέπεται η χρήση home made σκευασμάτων.
-Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να φέρουν στο πλαίσιο του διαγωνισμού όλα τα υλικά παρασκευής του Cocktail τους, εκτός από τα προϊόντα Dinapoja.
-Από τη διοργάνωση παρέχονται ποτήρια, εργαλεία και πάγος (κύβος και τρίμα).
-Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να φέρουν τα δικά τους ποτήρια και εργαλεία.
-Δίνεται η δυνατότητα γευστικής δοκιμής των προϊόντων Dinapoja στην κάβα ΟΙΝΟΤΕΚΑ.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Όνομα: 5 % (Το όνομα πρέπει να είναι πρωτότυπο και να έχει διαχρονικότητα. Δεν επιτρέπονται βωμολοχίες ή οποιοσδήποτε υβριστικός χαρακτηρισμός στο όνομα)
Δημιουργικότητα και αυθεντικότητα: 20 % (Το Cocktail πρέπει να εμπεριέχει πρωτότυπους συνδυασμούς υλικών και να μην αποτελεί αντιγραφή οποιασδήποτε άλλης συνταγής Cocktail. 10 % δίνεται στην δημιουργικότητα και 10 % στην αυθεντικότητα).
Τεχνική κατάρτιση: 20 % (Αξιολογούνται η σωστή χρήση τεχνικών και εξοπλισμού, καθώς και η καθαριότητα του χώρου εργασίας).
Cocktail: 45 % (Αξιολογείται 20 % ή γεύση του Cocktail, 10 % τα αρώματα του και 15 % η ανάδειξη των συστατικών Dinapoja).
Παρουσίαση: 10 %
ΠΟΝΤΟΙ ΠΟΙΝΗΣ
-Για κάθε 10 δευτερόλεπτα εκτός χρόνου, αφαιρείται ένας βαθμός.
-Για δημιουργία των Cocktails σε χρόνο πάνω των 8 λεπτών, ακυρώνεται ο διαγωνιζόμενος.
Σ.Σ. Για περισσότερες πληροφορίες και πιθανές απορίες οι συμμετέχοντες μπορούν να απευθύνονται στον υπεύθυνο της διεξαγωγής του διαγωνισμού κ. Γιώργο Δενδράκη (The Art Of Cocktail) στο τηλέφωνο 6945973452.