Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τεράστιες οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στο Ηράκλειο - Υπολειτουργούν τα σχολεία!

Τεράστιες οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στο Ηράκλειο - Υπολειτουργούν τα σχολεία!

Παιδιά & Γονείς | 06/10/2015 - 10:20
Τεράστιες οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στο Ηράκλειο - Υπολειτουργούν τα σχολεία!
Σχολεία σε κατάσταση... έκτακτης ανάγκης συναντά κανείς στο Ηράκλειο, λόγω των τεράστιων κενών στο εκπαιδευτικό τους προσωπικό!

Η «μαύρη τρύπα» απειλεί την ομαλή έκβαση της τρέχουσας σχολικής περιόδου, αφού πολλά τμήματα (υπο)λειτουργούν με 35-40 μαθητές!

Αποτέλεσμα: Να χάνονται δεκάδες διδακτικές ώρες και η ταλαιπωρημένη Παιδείας μας να λαβώνεται κι άλλο, ανηλεώς!

Ανάλογα προβλήματα επικρατούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, μια και τα κενά σε πανελλαδικό επίπεδο είναι... χιλιάδες!

Στις τάξεις των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών επικρατεί αναβρασμός και... προβληματισμός. Είναι πασιφανές ότι -υπ' αυτές τις άθλιες συνθήκες- η χρονιά δεν βγαίνει και όλοι πια περιμένουν την (έμπρακτη) αντίδραση του αρμόδιου Υπουργείου...

Ανοιχτή επιστολή στον Φίλη και τους βουλευτές του Ηρακλείου

«Μέχρι πότε θα συνεχιστεί η τραγική κατάσταση στα σχολεία του νομού Ηρακλείου με τα εκατοντάδες κενά;;;», αναρωτιέται ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» σε ανοιχτή επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη και τους βουλευτής του νομού Ηρακλείου.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής: 

«Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» με ανοιχτή του επιστολή στις 17-8-2015 είχε εκπέμψει ‘SOS’ για τα χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά που υπήρχαν σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά και τα τεράστια κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στο νομό Ηρακλείου. Δυστυχώς, όμως, και σ’ αυτή τη σχολική χρονιά χάνονται δεκάδες διδακτικές ώρες, πολλά τμήματα λειτουργούν με 35-40 μαθητές και συνάμα υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των μαθητών. 

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και συνολικά η κυβέρνηση οφείλει να μην  χρονοτριβεί άλλο και να προβεί στις χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών στη Γενική και Ειδική αγωγή προκειμένου να λειτουργήσουν τα σχολεία. Η εκπαιδευτική κοινότητα τα τελευταία χρόνια σηκώνει το βάρος των τραγικών ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό με υποχρεωτικές μετακινήσεις συναδέλφων, με συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολικών μονάδων και με χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους που κάθε χρόνο ταξιδεύουν όλη την Ελλάδα για τη Δημόσια Εκπαίδευση. Φτάνει πια ! ! ! 

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, όπως έχει ήδη δεσμευτεί να προχωρήσει αυτή την εβδομάδα σε όλες τις απαραίτητες προσλήψεις που θα καλύψει όλα τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Επίσης, καλούμε τους βουλευτές του νομού Ηρακλείου να πιέσουν προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου τα σχολεία του νομού μας να στελεχωθούν επιτέλους με εκπαιδευτικό προσωπικό.

Δεν ξεχνάμε πως βασικό αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας, που αποτελεί τη μόνη βιώσιμη λύση για το Δημόσιο Σχολείο, είναι να πραγματοποιηθούν άμεσα μόνιμοι διορισμοί στην Εκπαίδευση».


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Παιδιά & Γονείς

Τι σημαίνει περνώ ποιοτικό χρόνο με το παιδί μου;

Τι μπορώ να κάνω μαζί του για να περάσουμε όμορφα;

Πώς θα κάνετε τα Χριστούγεννα των παιδιών σας... μαγικά;…

Αγκαλιές, εκπλήξεις και χρόνο μαζί με τα παιδιά σας... Αυτά είναι μερικά από όσα πρέπει να κάνετε

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.