Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τεράστια αναγνώριση από την Pirelli για τον Δημήτρη Παπαδάκο και την Ελλάδα

Τεράστια αναγνώριση από την Pirelli για τον Δημήτρη Παπαδάκο και την Ελλάδα

Auto Plus | 19/06/2016 - 11:54
Τεράστια αναγνώριση από την Pirelli για τον Δημήτρη Παπαδάκο και την Ελλάδα
Θεωρείται ένας από τους καλύτερους μάνατζερ στον χώρο της αυτοκίνησης, όχι μόνο στη χώρα μας.

Θεωρείται ένας από τους καλύτερους μάνατζερ στον χώρο της αυτοκίνησης, όχι μόνο στη χώρα μας. Μέχρι πρότινος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην Ελαστικά Pirelli, με έλεγχο στη Ρουμανία, τις Βαλκανικές χώρες και την Κύπρο, αναβαθμίστηκε αναλαμβάνοντας ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος την Ιαπωνία και τη Νότιο Κορέα. Ο Δημήτρης Παπαδάκος με 20 χρόνια στην εταιρεία «Ελαστικά Pirelli», θυγατρική του ιταλικού εργοστασίου στη χώρα μας, αναρριχήθηκε σιγά σιγά στην πυραμίδα της εταιρείας. Με σπουδές οικονομικών στην Ιταλία, ασχολήθηκε αρχικά με το μάρκετινγκ της μάρκας στην Ελλάδα και εν συνεχεία ανέλαβε την εμπορική διεύθυνση  όταν έφυγε από τη ζωή ο νέος σε ηλικία Γιάννης Παπαχαραλάμπους, που κατείχε αυτή τη θέση. Τα αποτελέσματα που έφερε ήταν τέτοια, που η Ελαστικά Pirelli άρχισε να μεγαλώνει το μερίδιό της στην Ελλάδα και να καταγράφει κερδοφορία.

Το γεγονός αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από την ηγεσία της μάρκας στα κεντρικά γραφεία, και το Νοέμβριο 2007, του έδωσαν τα ηνία της εταιρείας. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Ήταν η πρώτη φορά που η Pirelli εμπιστεύτηκε Έλληνα γι αυτή τη θέση, διότι μέχρι τότε είχε μόνο ξένους σε αυτή τη θέση (Ιταλούς, Γάλλους κ.α.). Η επιλογή της δικαιώθηκε απόλυτα, διότι η δουλειά του Δημήτρη Παπαδάκου ως εμπορικού διευθυντή ήταν τέτοια που του επέτρεπε να γνωρίζει την αγορά καλά.

Οταν ανέλαβε το 2007 πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος

Έτσι, αύξησε αμέσως ξανά τις πωλήσεις, ενώ η πιο σημαντική απόφαση ήταν όταν πρόβλεψε εγκαίρως ότι επέρχεται οικονομική κρίση στην Ελλάδα το 2008 και ξεκίνησε πρώτος σε όλο τον κλάδο της αυτοκίνησης να «δουλεύει με μετρητά». Δηλαδή πωλούσε ελαστικά στους εμπόρους ανά την Ελλάδα, μόνο με μετρητά, ώστε να μαζέψει τις επισφάλειες και τα «κανόνια» που άρχισαν να «πέφτουν» στη συνέχεια στην αγορά. Αργότερα και οι υπόλοιπες εταιρείες άρχισαν να λειτουργούν ανάλογα, ώστε στο εμπόριο να μείνουν υγιείς επιχειρήσεις και να μην κινδυνεύουν τα εργοστάσια να καταγράφουν ζημιές.

Αυτή η κίνηση, σε συνδυασμό με την κερδοφορία της Pirelli στην Ελλάδα και το υψηλό μερίδιο αγοράς, έκαναν τα κεντρικά γραφεία να προβούν σε μια ακόμη σημαντική κίνηση. Έβαλαν την «Ελαστικά Pirelli» στην Ελλάδα να ελέγχει εμπορικά τη Ρουμανία, τις Βαλκανικές χώρες και την Κύπρο, με κέντρο αποφάσεων και διαχείρισης την Αθήνα! Κι αυτό έγινε τη στιγμή που η Michelin πήρε τις αποφάσεις από την Ελλάδα και τις πήγε στη Ρουμανία, ενώ και οι άλλες μάρκες λαμβάνουν εντολές «από έξω».

Τα νέα, εξαιρετικά αποτελέσματα πωλήσεων σε όλες τις χώρες που ελέγχει πλέον η «Ελαστικά Pirelli», για μια ακόμη φορά αναγνωρίστηκαν από τα κεντρικά γραφεία, που αποφάσισαν να εμπιστευτούν στον Δημήτρη Παπαδάκο μια τεράστια αγορά, όπως της Ιαπωνίας (περίπου 130 εκατ. κάτοικοι) και της Νοτίου Κορέας (κυρίως). Η άνοδος του Παπαδάκου στην πυραμίδα της Pirelli παγκοσμίως δεν είναι απλά ένα βήμα, αλλά τουλάχιστον δύο και πλέον θα είναι ένας από τους μετρημένους στα δάκτυλα που θα κάθονται στο οβάλ τραπέζι των παγκόσμιων αποφάσεων της μάρκας.

Αναμφίβολα η πρόκληση είναι μεγάλη, με διαφορετικές κουλτούρες ζωής στην Ασία και την Άπω Ανατολή, όμως ο Δημήτρης Παπαδάκος με τα προσόντα του είναι ικανός να τα καταφέρει και ποιος ξέρει που μπορεί να φθάσει στη συνέχεια. Η Pirelli μπορεί πλειοψηφικά να πέρασε σε πλούσια κινεζικά χέρια, όμως η έδρα παραμένει στο Μιλάνο…

Γνωρίζω τον Παπαδάκο από τα πρώτα του βήματα στην Pirelli, όταν πολλοί έγιναν όψιμοι κόλακες, βλέποντας την πορεία της μάρκας, η οποία εκτός από την εμπορική άνοδο, η εκ νέου εμπλοκή στη Φόρμουλα 1 ως αποκλειστικού προμηθευτή ελαστικών, την τοποθέτησαν στην πρώτη θέση της αναγνωρισιμότητας.


Ο Δημήτρης Παπαδάκος είναι βέβαιο ότι θα λείψει από την Ελλάδα και τις χώρες που συνεργάστηκε. Θα αποτελέσει προσωπική του επιτυχία, αν επιλεγεί Έλληνας να συνεχίσει στη θέση. Ξέρει να εφαρμόζει το ρητό «καρότο και μαστίγιο» με μέτρο. Δίκαιος προς το προσωπικό το οποίο το έκανε να «πίνει νερό στο όνομά του», βοήθησε ανθρώπους στην εταιρεία να κάνουν ένα βήμα παραπάνω, όμως ήταν και σκληρός σε αποφάσεις όταν έπρεπε, όπως πρέπει να κάνει ένας σωστός μάνατζερ με συναισθηματισμό και αποφασιστικότητα. Δημιούργησε μια «συμπαγή» ομάδα συνεργατών και έφερε αποτελέσματα.

Καλή επιτυχία στον Δημήτρη Παπαδάκο, που «πιάνει» δουλειά στο γραφείο του στο Τόκιο, στα μέσα Αυγούστου. Ο πατέρας του Ηλίας, εκεί που είναι, θα νιώθει υπερηφάνεια.

driveandtravel.gr




Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.