Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τάρτα με αχλάδια και ζεστή σοκολάτα

Τάρτα με αχλάδια και ζεστή σοκολάτα

Διατροφή | 12/02/2016 - 16:44
Τάρτα με αχλάδια και ζεστή σοκολάτα
Μια γλυκιά κι εντυπωσιακή τάρτα που συνδυάζει την αφράτη σφολιάτα με αχλάδια, αμύγδαλα και σοκολάτα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Food Styling: Tina Webb

Υλικά

για την τάρτα

1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλα)

2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

για τη γέμιση

200γρ. αμύγδαλα ξασπρισμένα

4-5 αχλάδια

1 ποτηράκι του λικέρ μπράντι

1 λεμόνι, το χυμό

για τη σάλτσα σοκολάτας

150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

1 φλιτζανάκι του καφέ κρέμα γάλακτος

1 κουτ. σούπας μπράντι

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τη γέμιση

Βήμα 1

Καθαρίζετε τα αχλάδια, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια. Τα βάζετε σε ένα μπολάκι και τα ραντίζετε με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

Βήμα 2

Αλέθετε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ του μίξερ σας μέχρι να γίνουν σκόνη. Ρίχνετε μέσα το μπράντι και τα χτυπάτε για λίγο ακόμη. Βγάζετε το μίγμα και το βάζετε σε ένα μπολ.

Ετοιμάζετε τη βάση

Βήμα 1

Ανοίγετε τη σφολιάτα, απλώνετε το ένα φύλλο επάνω σε λαδωμένο ταψί και με τα δάχτυλά σας ανασηκώνετε λίγο την περίμετρο και τρυπάτε τον πάτο με ένα πιρούνι. Ακουμπάτε ένα λαδόχαρτο επάνω στη σφολιάτα, βάζετε μερικά φασόλια για βάρος, και την ψήνετε περίπου για 15 λεπτά στο φούρνο, στους 180°C. Ανοίγετε το φούρνο και με ένα πιρούνι πιέζετε τον πάτο της σφολιάτας να «κάτσει», εάν και εφόσον έχει φουσκώσει. Συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.

Φτιάχνετε την τάρτα

Βήμα 1

Βγάζετε τη σφολιάτα από το φούρνο, αφαιρείτε τα όσπρια και το λαδόχαρτο και απλώνετε στον πάτο της το αλεσμένο αμύγδαλο με το μπράντι. Προσπαθήστε να αλειφθεί ομοιόμορφα παντού.

Βήμα 2

Τοποθετείτε τα κομμένα αχλάδια πάνω στην επιφάνεια της σφολιάτας. Πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη και ψήνετε στο φούρνο για ακόμη 15 λεπτά, στους 170°C. Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο, τη σερβίρετε σε πιατέλα και τη διατηρείτε ζεστή.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα σοκολάτας

Βήμα 1

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε την κρέμα και το μπράντι. Τα αφήνετε να πάρουν βράση και ρίχνετε μέσα την κουβερτούρα ψιλοκομμένη. Ανακατεύετε μία-δύο φορές, κλείνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σοκολάτα να λιώσει. Ανακατεύετε και βάζετε τη σάλτσα σοκολάτας σε ένα ωραίο μπολ.

Βήμα 2

Σερβίρετε μαζί με την τάρτα αχλαδιού και, όταν τη μοιράζετε στα πιάτα, περιχύνετε με μια-δυο κουταλιές ζεστή σάλτσα σοκολάτας.

olivemagazine.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.