Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Tα social media αύξησαν τις πλαστικές!

Tα social media αύξησαν τις πλαστικές!

Κοινωνία | 23/06/2017 - 20:02
Tα social media αύξησαν τις πλαστικές!
Η άνθηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνδέεται με την αύξηση των επεμβάσεων πλαστικής χειρουργικής, σύμφωνα με το βρετανικό Συμβούλιο Βιοηθικής.

Μάλιστα, το βρετανικό Συμβούλιο Βιοηθικής ζητάει κρατική παρέμβαση για να προστατευθούν οι νέες και οι νέοι από την επιθετική εκμετάλλευση των ανασφαλειών τους.

Το Συμβούλιο Βιοηθικής υποστήριξε ότι πρέπει να απαγορευθεί η διενέργεια επεμβάσεων για μη ιατρικούς λόγους σε άτομα κάτω των 18, εκτός αν έχει προηγηθεί συνεδρίαση ομάδας γιατρών και ψυχολόγων. «Τα άτομα κάτω των 18 δεν είναι δυνατόν απλώς να ανοίγουν μια πόρτα και να κάνουν πλαστικές επεμβάσεις», σημείωσε το Συμβούλιο. Το συμβούλιο εξέτασε τους παράγοντες που εντείνουν το άγχος των ανηλίκων γύρω από την αυτοεικόνα τους και απέδωσε σημαντικές ευθύνες στην άνθηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία οι φωτογραφίες σχολιάζονται θετικά ή αρνητικά και στην ενασχόληση με τη ζωή των διασημοτήτων, των οποίων οι «πειραγμένες» φωτογραφίες δημιουργούν μη ρεαλιστικές προσδοκίες.

Έκπληξη στα μέλη της επιτροπής προκάλεσε η δημοτικότητα βιντεοπαιχνιδιών πλαστικής χειρουργικής, τα οποία στοχεύουν σε κορίτσια κάτω των 10 ετών. Στα παιχνίδια αυτά, πρόσωπα αλλάζουν ανάλογα με το είδος και το σημείο της ένεσης π.χ. με χείλη που φουσκώνουν ή ζυγωματικά που προβάλλουν πιο έντονα.

Ένα πρόβλημα των μελετητών ήταν η ανυπαρξία στοιχείων σχετικά με τον κλάδο των αισθητικών επεμβάσεων, καθώς αυτός λειτουργεί, στη Βρετανία, σε ρυθμιστικό κενό, ως εκ τούτου δεν τηρούνται αρχεία για το μέγεθός του. Έρευνα του 2015 εκτίμησε ότι ο τζίρος των πλαστικών επεμβάσεων και παρεμβάσεων στη Βρετανία έφθασε τα 3,6 δισ. στερλίνες.

Μη ρεαλιστικές προσδοκίες

«Εχουμε έναν καθημερινό βομβαρδισμό από τις διαφημίσεις και από μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Instagram και το Snapchat, ένα σφυροκόπημα μη ρεαλιστικών προσδοκιών για το πώς “πρέπει” να είναι ένας άνθρωπος, κυρίως ένα κορίτσι», είπε η επικεφαλής της επιτροπής, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, Τζάνετ Εντουαρντς.  


Πηγή kathimerini.gr

Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Κοινωνία

Ακόμα και καναπέ βάζουν για να κρατήσουν μια θέση πάρκινγκ…

Τελικά το πρόβλημα με τις καβάτζες μπροστά από σπίτια απλά δεν μπορεί να επιλυθεί, μιας και παρά τις διαβεβαιώσεις για επί της ουσίας μέτρα, απλά το κακό συνεχίζεται.

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΟΑΕΔ

ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΜΕΣΩ ΟΑΕΔ...ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Οικοδόμοι Ηρακλείου : Απελευθέρωση της 16χρονης Αχέντ

"Η σύλληψη και η απαγγελία 12 κατηγοριών κατά της 16χρονης Παλαιστίνιας Άχεντ Ταμίμι από ισραηλινό στρατοδικείο είναι ξεγύμνωμα όλων όσων μαζί με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ…

Μεγάλη τραγωδία: Φόβοι για δεκάδες νεκρούς πρόσφυγες σε…

Περί τους 90 πρόσφυγες και μετανάστες, στην πλειοψηφία τους Πακιστανοί, επέβαιναν σε σκάφος που βυθίστηκε ανοικτά των λιβυκών ακτών

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.