Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τα σημεία του σώματος που πρήζονται κατά την εγκυμοσύνη

Τα σημεία του σώματος που πρήζονται κατά την εγκυμοσύνη

Παιδιά & Γονείς | 18/04/2015 - 18:40
Τα σημεία του σώματος που πρήζονται κατά την εγκυμοσύνη
Η εγκυμοσύνη είναι η αφετηρία για το πολύ όμορφο και μοναδικό ταξίδι της μητρότητας. Είναι μία μοναδική εμπειρία με τις καλές και τις κακές στιγμές της που όμως ο ερχομός του μωρού σας θα σας ανταμείψει!

Από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα, ειδικά όσο οι μήνες περνάνε και οδεύετε στην τελική ευθεία, είναι τα διάφορα πρησμένα μέρη του σώματος. Πόσα όμως από αυτά γνωρίζετε στα αλήθεια;

1. Τα πόδια

Είναι ίσως το πιο κλασικό και συνηθισμένο μέρος του σώματος που πρήζεται! Φροντίστε να φοράτε άνετα παπούτσια που δεν δυσκολεύουν την κυκλοφορία του αίματος και μπορείτε μεριές φορές την εβδομάδα να απολαμβάνετε ένα ζεστό ποδόλουτρο!

2. Τα χείλια

Αν είστε μέλλουσα μανούλα και παρατηρήσετε ότι τα χείλια σας είναι πρησμένα, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας! Είναι απόλυτα φυσιολογικό και... ωραίο!

3. Το στήθος

Το σώμα σας προετοιμάζεται για να φέρει στον κόσμο το μωράκι σας και ένα από τα αποτελέσματα που αυτό συνεπάγεται, είναι το πρήξιμο του στήθους. Σε λίγους μήνες θα θηλάζετε το μωράκι σας και το στήθος σας έχει μεγαλώσει ήδη από τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης!

4. Η μύτη

Και όμως, μπορεί αν συμβεί! Πολλές μέλλουσες μαμάδες έχουν δηλώσει ότι ειδικά τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης τους έχουν παρατηρήσει ότι η μύτη τους έχει μεγαλώσει! Αυτό συμβαίνει γιατί τα αγγεία της μύτης συστέλλονται και αυτόματα η μύτη φαίνεται ελαφρώς πρησμένη!

5. Οι αστράγαλοι και οι γάμπες

Δυστυχώς το πρήξιμο στα πόδια δεν περιορίζεται μόνο στις πατούσες. Μην εκπλαγείτε αν παρατηρήσετε τους αστραγάλους σας να μοιάζουν ανύπαρκτοι λόγω του πρηξίματος και τις γάμπες σας να διπλασιάζονται! Κάντε όσο περισσότερη γυμναστική μπορείτε και πίνετε πολλά υγρά!

6. Το πρόσωπο

Ανεξάρτητα από τα επιμέρους χαρακτηριστικά τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης πρήζεται όλο το πρόσωπο, μάγουλα, μάτια, στόμα, μύτη τα πάντα! Παλιά πίστευαν ότι όταν το πρόσωπο της εγκύου πρήζεται, το μωράκι που περιμένει είναι κοριτσάκι. Δυστυχώς, το πρήξιμο δεν κάνει τέτοια διακρίσεις αλλά μην ανησυχείτε, μετά τον τοκετό επανέρχεται στη φυσιολογική του μορφή.

7. Τα ούλα

Τους μήνες τις εγκυμοσύνης οι επισκέψεις στον οδοντίατρο είναι πιο συχνές και ελέγχει σχολαστικά την υγιεινή των δοντιών σας. Σύμφωνα με μία έρευνα, σχεδόν οι μισές από τις εγκυμονούσες που συμμετείχαν, ένιωθαν ευαισθησία και πρήξιμο στα ούλα. Βουρτσίζετε απαλά τα δόντια σας 2 φορές την ημέρα και αν νιώσετε έντονα συμπτώματα, καλό είναι να απευθυνθείτε στον οδοντογιατρό σας.

8. Οι φλέβες

Ακόμα και οι φλέβες μπορούν να πρηστούν τους μήνες της εγκυμοσύνης. Μην εκπλαγείτε λοιπόν αν τις δείτε να διαγράφονται έντονα στα χέρια και στα πόδια σας!

Απολαύστε τους μήνες αυτούς! Είναι μοναδικοί και όταν περάσουν θα τους αναπολείτε! Μπορεί το πρήξιμο να σας ταλαιπωρήσει λίγο, σίγουρα όμως αξίζει τον κόπο και σε λίγο καιρό θα είναι παρελθόν!

mothersblog


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Παιδιά & Γονείς

Τι σημαίνει περνώ ποιοτικό χρόνο με το παιδί μου;

Τι μπορώ να κάνω μαζί του για να περάσουμε όμορφα;

Πώς θα κάνετε τα Χριστούγεννα των παιδιών σας... μαγικά;…

Αγκαλιές, εκπλήξεις και χρόνο μαζί με τα παιδιά σας... Αυτά είναι μερικά από όσα πρέπει να κάνετε

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.