Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τα πρώτα αντίποινα της Ρωσίας στον Ερντογάν

Τα πρώτα αντίποινα της Ρωσίας στον Ερντογάν

Διεθνή | 25/11/2015 - 15:56
Τα πρώτα αντίποινα της Ρωσίας στον Ερντογάν
Ένα εικοσιτετράωρο μετά την κατάρριψη του ρωσικού SU-24 από την Τουρκία που απειλεί να πυροδοτήσει νέες πηγές ανάφλεξης σε ολόκληρη τη νοτιοανατολική λεκάνη της Μεσογείου, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν από κοινού με τον πρωθυπουργό της χώρας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ περνούν στην αντεπίθεση, ανακοινώνοντας δέσμη μέτρων τόσο στο οικονομικό, όσο και σε διπλωματικό επίπεδο.

Σε δηλώσεις του ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξαπέλυσε εκ νέου σφοδρή επίθεση, τονίζοντας πως οι πολιτικοί ηγέτες της Τουρκίας ενθαρρύνουν τον εξισλαμισμό της τουρκικής κοινωνίας, κάτι το οποίο είναι πρόβλημα, είπε, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Το πρόβλημα δεν είναι η τραγωδία που ζήσαμε χθες», σημείωσε ο Πούτιν σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS. «Το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο. Παρατηρούμε... πως η νυν τουρκική ηγεσία εδώ και αρκετά χρόνια ακολουθεί σκόπιμα μια πολιτική υποστήριξης του εξισλαμισμού της χώρας της».

«Τι κάνει κανείς έπειτα από γεγονότα τόσο τραγικά, την καταστροφή του αεροσκάφους μας και τον θάνατο ενός πιλότου; Είναι ένα απαραίτητο μέτρο να αποτραπούν οι Ρώσοι από το να ταξιδεύουν στην Τουρκία, και το υπουργείο Εξωτερικών έκανε καλά που προειδοποίησε τους πολίτες μας για τον κίνδυνο παραμονής στην Τουρκία», ανέφερε ο Πούτιν σε δηλώσεις που αναμεταδόθηκαν από την τηλεόραση.

«Ματώνει» την τουρκική οικονομία η Ρωσία

Στο μέτωπο των οικονομικών πληγμάτων που έρχονται ως άμεσα αντίποινα της Μόσχας στην Άγκυρα, στρέφουν το ενδιαφέρον τους οι τουρκικές Αρχές επιχειρώντας να αναλογιστούν τα αντίποινα των Ρώσων για την κατάρριψη του αεροσκάφους.

Ο τομέας της ενέργειας που συνιστά το μεγαλύτερο μέρος του εμπορίου μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, άλλες εμπορικές συναλλαγές, ο τουρισμός, το πολυδιάστατο ζήτημα των αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου και διάφορα πολιτικά ζητήματα όπως το ενδεχόμενο πιο ενεργητικής έκφρασης του ρωσικού ενδιαφέροντος προς τους Κούρδους της Συρίας είναι η ατζέντα του πιθανού κόστους για την Τουρκία, εξ' αιτίας της χτεσινής κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους.

Ο οικονομικός και πολιτικός «πόλεμος» που μπορεί να κηρύξει η Μόσχα στην 'Αγκυρα είναι το περιεχόμενο των ανησυχιών που έχουν αρχίσει να εκφράζονται στην Τουρκία. Προς το παρόν υπάρχει μόνο η πληροφορία που μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης περί απόφασης της Μόσχας να σταματήσει τις εισαγωγές λευκού κρέατος από την Τουρκία, από την 1η Δεκεμβρίου. Ωστόσο αυτό που υπογραμμίζεται στις περισσότερες αναλύσεις στην Τουρκία είναι η υπόθεση ότι οι «απαντήσεις» της Μόσχας δεν θα είναι βεβιασμένες, αλλά προϊόντα μελέτης και σχεδιασμού.

Ως προς την οικονομική διάσταση, ένα κεφάλαιο που δείχνει πολλά είναι οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της τουρκικής στατιστικής υπηρεσίας ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών για το έτος 2014 ανήλθε στα 31,2 δισ. δολάρια. Το έτος 2014 η Ρωσία ήταν για την Τουρκία πρώτος στον κατάλογο εταίρος στις εισαγωγές με ποσοστό 10,4% και έβδομος εταίρος στις εξαγωγές με ποσοστό 3,8%. Πιο αναλυτικά οι εισαγωγές και εξαγωγές της Τουρκίας από και προς τη Ρωσία για την περίοδο 2010-2014 σε δισ. δολάρια έχουν ως εξής:

2014: εισαγωγές 25,3 εξαγωγές 5,9 - 2013: εισαγωγές 25,1 εξαγωγές 6,9 - 2012: εισαγωγές 26,6 εξαγωγές 6,7 - 2011: εισαγωγές 23,9 εξαγωγές 5,9 - 2010: εισαγωγές 21,6 εξαγωγές 4,6.

Το μεγαλύτερο μέρος των εισαγωγών της Τουρκίας από τη Ρωσία αφορά το φυσικό αέριο. Η Τουρκία εισάγει από τη Ρωσία το 54,7% του φυσικού αερίου. Πρόκειται για στοιχεία του έτους 2014. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται κατά τους χειμερινούς μήνες και τη μείωση που συνήθως παρουσιάζεται στις εισαγωγές από το Ιράν, το οποίο είναι η δεύτερη στον κατάλογο χώρα από την οποία η Τουρκία εισάγει φυσικό αέριο.

Από χτες το απόγευμα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν την πληροφορία ότι έχουν αρχίσει ήδη οι ακυρώσεις ταξιδιών Ρώσων τουριστών. Το 2014 επισκέφθηκαν την Τουρκία 4.479.049 Ρώσοι τουρίστες, αριθμός που ισοδυναμεί με το 12,2% των επισκέψεων ξένων τουριστών στην Τουρκία που ήταν συνολικά 36.837.900. Οι Ρώσοι κατατάσσονται δεύτεροι στον κατάλογο των ξένων επισκεπτών στην Τουρκία.

Ένα σημαντικό κεφάλαιο είναι οι αγωγοί μεταφοράς φυσικού αερίου. Κατά την επίσκεψή του την 1η Δεκεμβρίου 2014 στην Τουρκία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε προτείνει τη δημιουργία του «Turkish Stream» που θα αντικαθιστούσε τον αγωγό «South Stream» και θα ένωνε τη Ρωσία με την Τουρκία μέσω Μαύρης Θάλασσας. Έτσι η Τουρκία μέσω του αγωγού αυτού θα εισήγαγε φυσικό αέριο από τη Ρωσία. Με επέκταση του αγωγού αυτού, το αέριο θα μεταφερόταν και στην Ευρώπη. Η δήλωση του Ρώσου πρωθυπουργού Ντιμίτρι Μεντβέντεφ ότι ενδέχεται να δεχτούν πλήγμα κάποια κοινά σχέδια, λογικά, σχετίζονται μεταξύ άλλων και με τον αγωγό «Turkish Stream».

Το «καμπανάκι» του Μεντβέντεφ χτυπά ωστόσο τόσο για τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου, ο οποίος περνά μέσα από την Τουρκία, όσο και για το μεγάλο πυρηνικό εργοστάσιο το οποίο είχε συμφωνηθεί να γίνει από τη ρωσική εταιρία Rosatom στην περιοχή της Μερσίνης στη Νότιο Τουρκία.

Πέραν αυτού, η ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε μετά το χτύπημα η Μόσχα για την Τουρκία, που αποκομίζει κέρδη πολλών δισεκατομμυρίων ετησίως από τον ρωσικό τουρισμό, ήδη μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες έχει οδηγήσει στην ακύρωση του 30% των κρατήσεων στην Κωνσταντινούπολη. Ενδεικτικό είναι ότι τα περί κινδύνων από τυχόν παραμονή Ρώσων στην Τουρκία επαναλήφθηκαν από τον Ρώσο πρόεδρο και σήμερα.

Διπλωματική ρελάνς Μόσχας για κοινό μέτωπο και με Τουρκία κατά των τζιχαντιστών

Η Μόσχα είναι έτοιμη «για τη σύσταση κοινού επιτελείου» κατά του Ισλαμικού Κράτους με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Γαλλίας και ακόμη και της Τουρκίας, δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Γαλλία.

«Είμαστε έτοιμοι να σχεδιάσουμε από κοινού πλήγματα επί των θέσεων του Daech (Ισλαμικό Κράτος) και να συστήσουμε για τον σκοπό αυτόν ένα κοινό επιτελείο με τη Γαλλία, την Αμερική, όλες τις χώρες που θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτόν τον συνασπισμό», δήλωσε ο Αλεξάντρ Ορλόφ. «Οι Τούρκοι εάν θέλουν και αυτοί, είναι ευπρόσδεκτοι».

Η δήλωση αυτή έρχεται λίγα λεπτά μετά την επανάληψη των καταγγελιών Πούτιν διά στόματος Μεντβέντεφ, για προστασία των τζιχαντιστών από την Άγκυρα, λόγω της συνεργασίας ανώτατων αξιωματούχων της στο λαθρεμπόριο πετρελαίου των πηγών που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.

Με αυτόν τον τρόπο η Μόσχα επιχειρεί πιθανότατα να αποκλιμακώσει την διεθνοποίηση της έντασης που επιχείρησε μέσα από το αίτημα για έκτακτη σύγκληση του ΝΑΤΟ μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, εμφανιζόμενη διατεθειμένη να ενταθούν ακόμα περισσότερο οι κοινές επιχειρήσεις ενάντια στην απειλή του τζιχαντισμού και παράλληλα να εκθέσει την Τουρκία, την οποία φέρνει με μία τέτοια κίνηση αντιμέτωπη με τους σύμφωνα με τα λεγόμενά της συνεργάτες της.

Και με S-400 στα συριακά εδάφη απαντά στην Τουρκία ο Πούτιν

Η Ρωσία θα αναπτύξει στην ρωσική αεροπορική βάση του Χμέιμιμ στη Συρία συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 μετά την κατάρριψη του ρωσικού τζετ από την τουρκική πολεμική αεροπορία στην τουρκο-συριακή μεθόριο, ανακοίνωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Η ανάπτυξη αυτών των συστημάτων τελευταίας γενιάς θα ολοκληρώσει τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες το γενικό επιτελείο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ανοικτά της επαρχίας της Λαττάκειας ρωσικού καταδρομικού πλοίου εξοπλισμένου με πυραύλους Moskva και αντιαεροπορικά συστήματα και την συνοδεία των ρωσικών βομβαρδιστικών που επιχειρούν στη Συρία από ρωσικά καταδιωκτικά αεροσκάφη.

Την ίδια ώρα διεθνείς παρατηρητές εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή της Τουρκίας θα επιταχύνει την αποστολή χερσαίων δυνάμεων από τη Μόσχα στη Συρία, η οποία ούτως ή άλλως ήταν στα πλάνα της Ρωσίας και ήδη έχει ξεκινήσει, όπως διαφάνηκε και από την ολονύχτια επιχείρηση Ρώσων κομάντος για τη διάσωση του δεύτερου πιλότου.

Πέραν αυτού, εξαιρετικά πιθανή θεωρείται η γειτνίαση με τους Κούρδους και ο εξοπλισμός τους. Οι «τρομοκράτες» του PYD και του PKK κατά τον Ερντογάν, αλλά επίσημοι σύμμαχοι πλέον των ΗΠΑ στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους αποτελούν, πέραν του αποδυναμωμένου στρατού του Άσαντ, την πλέον αξιόπιστη χερσαία δύναμη απέναντι στις ορδές των τζιχαντιστών, την οποία πιθανότατα θα επιχειρήσει να προσεταιριστεί και η Ρωσία. Το ενδεχόμενο αυτό προκαλεί «νευρικό κλονισμό» στην Άγκυρα, η οποία έχει ως βασικό πυλώνα της γεωπολιτικής της στρατηγικής και της εμπλοκής της στο συριακό την ανακοπή της πορεία τους προς τη δημιουργία αυτόνομης κουρδικής περιοχής στη Συρία, καθώς εκτιμά ότι κάτι τέτοιο θα αποτελέσει την αρχή του τέλους για την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας και θα ενεργοποιήσει τα 20 εκατ. Κούρδων που κατοικούν στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Επιπρόσθετα ο Πούτιν αποκτά ένα νέο χαρτί, με δεδομένο το γεγονός ότι η περιοχή της Λαττάκειας την οποία βομβαρδίζουν τις τελευταίες μέρες οι Ρώσοι είναι αυτή στην οποία υπάρχουν δυνάμεις της «Αλ Νούσρα». Πρόκειται για το παρακλάδι της «Αλ Κάιντα» στη Συρία. Οι δυνάμεις όμως της «Αλ Νούσρα στη Λαττάκεια» αποτελούνται στην πλειοψηφία τους από Τσετσένους ισλαμιστές και λιγοστούς Τουρκομάνους.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν δηλώνει πλέον δημοσίως, όπως έκανε χτες, «και τι έγινε αν στείλαμε όπλα στους Τουρκομάνους…». Αυτοί οι λιγοστοί Τουρκομάνοι (το μεγαλύτερο μέρος των Τουρκομάνων της Λαττάκειας έχουν ήδη καταφύγει στην Τουρκία, όπως επίσης ο ίδιος ο Ερντογάν δήλωσε σήμερα) είναι μαζί με τους Τσετσένους, η δύναμη της «Αλ Νούσρα». Συνεπώς ο Πούτιν αποκτά ξαφνικά το εξής χαρτί: Αν η Τουρκία δηλώνει δημοσίως ότι στέλνει όπλα σε μια δύναμη, σε χώρα που βρίσκεται σε εμφύλιο και συγκεκριμένα σε μια ισλαμιστική οργάνωση, τότε πώς μπορεί να διαμαρτυρηθεί αν κάποιοι ενισχύσουν πολιτικά ή υλικά το ΡΚΚ το οποίο χαρακτηρίζει «τρομοκρατική οργάνωση» , όπως τρομοκρατικές οργανώσεις είναι στη Συρία το «Ισλαμικό Κράτος» και η «Αλ Νούσρα».

Αυτό το χαρτί δεν αφορά ίσως το ενδεχόμενο να στηρίξει η Ρωσία το ΡΚΚ, αλλά την προοπτική να εκμεταλλευτεί η Ρωσία το επιχείρημα αυτό σε διεθνή φόρα. Όπως ενδεχομένως μπορεί να κάνει συμβάλλοντας στην αποκάλυψη και στοιχείων σχετικά με την εμπλοκή της Τουρκίας στο λαθρεμπόριο πετρελαίου του «Ισλαμικού Κράτους».

Μεντβέντεφ: Η Τουρκία προστατεύει το Ισλαμικό Κράτος

Σφοδρή επίθεση εναντίον της Τουρκίας με ανοιχτές καταγγελίες για προστασία των τζιχαντιστών από την Άγκυρα εξαπέλυσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ το πρωί της Τετάρτης.

«Η απερίσκεπτη εγκληματική πράξη των τουρκικών αρχών έχει τρεις βασικές συνέπειες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μεντβέντεφ και συνέχισε:

«Πρώτη συνέπεια είναι η επιδείνωση των σχέσεων Ρωσίας - ΝΑΤΟ, που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί υπό οποιοδήποτε συμφέρον, συμπεριλαμβανομένης και της προστασίας των συνόρων».

«Δεύτερον, η Τουρκία έχει αποδείξει πλέον με τις ενέργειές της ότι προστατεύει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς, λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες που έχουμε για άμεσα οικονομικά συμφέροντα αρκετών Τούρκων αξιωματούχων, οι οποίοι ασχολούνται με το λαθρεμπόριο πετρελαίου που παράγεται στις υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών περιοχές».

Τέλος, ως τρίτη συνέπεια ο Ρώσος πρωθυπουργός υπογράμμισε την υποβάθμιση των σχέσεων των δύο χωρών και την διακοπή κάθε κοινών επιχειρηματικών σχεδίων, που θα σημάνει όπως τόνισε «την απώλεια των θέσεων εργασίας από τουρκικές εταιρείες στη ρωσική αγορά».

newsbeast.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διεθνή

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Συγκίνηση στην κηδεία του Αφροαμερικανού…

Ο θάνατος του προκάλεσε κοινωνικές αντιδράσεις σε όλο τον πλανήτη

Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Τουρκία

Δυνατός σεισμός λίγο μετά τις 9 στην Τουρκία

Δολοφονία Φλόιντ: Ακόμη τρεις νεκροί – Έκρυθμη η κατάσταση…

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε σχεδόν 40 πόλεις

Οργή & αναταραχές σε 20 πόλεις των ΗΠΑ - Σοκάρει το νέο βίντεο…

Νέα διάσταση στην υπόθεση του θανάτου του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη σύλληψή του, που έχει προκαλέσει τεράστιο κύμα αντιδράσεων στις ΗΠΑ, δίνει βίντεο που…

ΗΠΑ: Μειώνονται οι θάνατοι και τα κρούσματα κορωνοϊού στη…

Κοινό πρόγραμμα ιχνηλάτισης των ασθενών με άλλες δύο Πολιτείες ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο

Χαραμάδα φωτός για την Ιταλία: Μειώνεται αισθητά ο αριθμός…

Μειώνεται αισθητά ο αριθμός αύξησης των νέων κρουσμάτων και των νεκρών, σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο

Μεγαλώνει η λίστα των νεαρών θυμάτων του κορωνοϊού

«Κανείς δεν είναι άτρωτος», επισημαίνουν οι ειδικοί και επιβεβαιώνουν τα ανατριχιαστικά στοιχεία

Κορωνοϊός: 919 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ένα 24ωρο στην…

Αρνητικό ρεκόρ νεκρών στην Ιταλία - Μικρή μείωση των κρουσμάτων

Νεκρή 36χρονη μητέρα στη Βρετανία, γιατί δεν ήταν «προτεραιότητα»

Ο άντρας της είπε ότι η 36χρονη υπέφερε από βήχα, υψηλό πυρετό και οξύ πόνο στο στήθος και στο στομάχι την Παρασκευή.

Κορωνοϊός: Σε εξέλιξή δοκιμή εμβολίου

108 εθελοντές από την Ουχάν συμμετέχουν στις δοκιμές

Κορωνοϊός: Βίντεο δείχνει πώς μεταδίδεται ο ιός

Το βίντεο έχει ήδη κάνει το γύρο του κόσμου

Κορωνοϊός: Το 93% των κρουσμάτων ανάρρωσε - Μόνο το 7% απεβίωσε…

Η παγκόσμια εικόνα του κορωνοϊού - Ξεπέρασαν τις 133.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

ΠΟΥ: Κήρυξε πανδημία για τον κορωνοϊό

Επίσημες ανακοινώσεις μετά την αύξηση θανάτων και κρουσμάτων

Κορωνοϊός – Κίνα: Κατέρρευσε ξενοδοχείο με ασθενείς

Δεκάδες είναι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια

Κορωνοϊός: Δεύτερο κρούσμα στην Κροατία

Δεν αναμένεται μεγάλη εξάπλωση του ιού σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας

Κορωνοϊός: Επτά οι νεκροί από τον φονικό ιό στην γειτονική…

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας άνδρας 62 ετών στην Λομβαρδία της Ιταλίας

Κορωνοϊός: Στη Γαλλία ο πρώτος νεκρός της επιδημίας για…

Πρόκειται για 80χρονο Κινέζο τουρίστα

Κορωνοϊός: Αγωνία για κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο με…

Επιβεβαιώθηκαν πάνω από 10 κρούσματα πάνω στο κρουαζιερόπλοιο

Κόμπι Μπράιαντ: Το video με την επικοινωνία του πιλότου με…

Ποια ήταν η πορεία του μοιραίου ελικοπτέρου και ποιος ο διάλογος μέχρι να χαθεί από το ραντάρ…

Παγκόσμιο σοκ για τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ – Πώς έγινε…

Νεκροί 9 άνθρωποι ανάμεσα τους και η 13χρονη κόρη του

Πολύ ισχυρός σεισμός 6,8 Ρίχτερ στην Τουρκία - Τουλάχιστον…

Σεισμική δόνηση 6,8 βαθμών στην επαρχία Ελαζίγ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας - Τουλάχιστον 4 νεκροί - Κτίρια κατέρρευσαν - Τι λένε Έλληνες σεισμολόγοι

Αυστραλία: Συνετρίβη πυροσβεστικό αεροσκάφος - Νεκροί…

Σκοτώθηκαν ενώ προσπαθούσαν να σβήσουν φωτιά

Κοροναϊός: Παγκόσμια αγωνία για το νέο ιό που «σκορπά»…

Εξαπλώνεται ο νέος κοροναϊός που προκαλεί επιδημία πνευμονίας

Αλβανία: Στους 30 έφτασαν οι νεκροί από τον σεισμό

Η προσπάθεια ανεύρεσης επιζώντων στα χαλάσματα εντείνεται

Σεισμός στην Αλβανία: Το συγκλονιστικό βίντεο της διάσωσης…

Το αγοράκι βρέθηκε δίπλα στο άψυχο σώμα της γιαγιάς του

98χρονος γιατρός αρνείται να συνταξιοδοτηθεί

Συνεχίζει να «βλέπει» ασθενείς καθημερινά

Πολύ ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στην Ινδονησία - Προειδοποίηση…

Φόβοι για τσουνάμι μετά τον πολύ ισχυρό σεισμό

Νεκρός έφηβος από εγκεφαλικό λόγω εθισμού σε βιντεοπαιχνίδι

Ο πατέρας του τον βρήκε νεκρό πάνω στον υπολογιστή

Thomas Cook: Εξαγοράστηκε από την Fosun έναντι ποσού 12,7 εκατ. €

Παράλληλα, η συμφωνία αφορά και τα brands των ξενοδοχειακών αλυσίδων Casa Cook και Cook's Club

Εσσεξ: Κατηγορίες για ανθρωποκτονία και σωματεμπορία προς…

Ο 25χρονος είχε χάσει τις αισθήσεις του όταν είδε τα πτώματα

Λονδίνο: Ματωμένα ίχνη - Χτυπούσαν τις πόρτες για να σωθούν…

Βρέθηκαν ματωμένα ίχνη από παλάμες σε όλη την πόρτα του φορτηγού

Λονδίνο: Αυτά είναι τα πιο πιθανά σενάρια για τα 39 πτώματα…

Αποτροπιασμό προκαλεί η φρικτή ανακάλυψη 39 νεκρών, σε κοντέινερ φορτηγού, στο Εσεξ της Βρετανίας

Σεισμός στην Αλβανία: Ζημιές και δύο τραυματίες στο νοσοκομείο

Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν το πρόβλημα στη γειτονική χώρα

Αμαζόνιος: Οι πυρκαγιές αυξάνονται και επεκτείνονται -…

Οι φωτογραφίες από το φλεγόμενο δάσος σοκάρουν

ΗΠΑ: Ο πρώτος θάνατος που συνδέεται με την χρήση ηλεκτρονικού…

Ο θάνατος αυτός καταγράφεται την ώρα που οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με την έξαρση μιας ανεξήγητης πνευμονολογικής ασθένειας, την οποία οι αρχές συνδέουν με το ηλεκτρονικό…

Ινδονησία: Τσουνάμι ύψους 3 μ. περιμένουν στην Ιάβα μετά…

Μετά τον ισχυρό σεισμό στην Ινδονησία τσουνάμι ύψους 3 μ. περιμένουν στην Ιάβα

Mε τα δαχτυλικά αποτυπώματα θα «χτυπούν» κάρτα στην Ιταλία

Τέλος στο χτύπημα της καρτέλας από συνάδελφο

Ισχυρός σεισμός 7,1 βαθμών στην Καλιφόρνια - Δείτε βίντεο…

Σπίτια άλλαξαν θέση ενώ υπήρξε ένας τραυματισμός εξαιτίας του σεισμού στη νότια Καλιφόρνια, κατά τις πληροφορίες

Σεισμός 7,5 βαθμών «ταρακούνησε» την Ινδονησία

Τι ανακοίνωσε το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό

Τραγωδία στο Δούναβη: Νεκροί και αγνοούμενοι, μετά τη βύθιση…

Το ποταμόπλοιο βυθίστηκε έπειτα από σύγκρουση

Τσέρνομπιλ: Η «κληρονομιά» με τους καρκίνους και οι χιλιάδες…

«Υπήρχε και ένα καλό από το πυρηνικό ατύχημα του 1986»

Σικάγο: Σκότωσαν έφηβη έγκυο και της πήραν το μωρό

Ένα από τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα διαπράχθηκαν στο Σικάγο

Παναγία των Παρισίων: Ανείπωτη θλίψη για το εμβληματικό…

Tέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων

Συντριβή Boeing στην Αιθιοπία: Έλληνας σώθηκε από θαύμα γιατί…

Ο κ. Μαυρόπουλος θεωρήθηκε μάλιστα ύποπτος λίγο πριν αποκαλυφθεί η τραγωδία

Τουρκία: Νεκρή 13χρονη, θύμα της «Μπλε φάλαινας» - Το γράμμα…

«Η αυτοκτονία είναι διέξοδος» «Η αυτοκτονία είναι διέξοδος»...

Ο πιο φονικός σεισμός στην ιστορία της ανθρωπότητας

Θύματα του Εγκέλαδου 830.000 υπήρξαν άνθρωποι!

«Βρέχει» αράχνες στη Βραζιλία

Τι συμβαίνει με αυτό το ανατριχιαστικό φαινόμενο στη Μίνας Ζεράις της νότιας Βραζιλίας;

Σοκ στο Μεξικό: 10χρονη αυτοκτόνησε για να είναι χαρούμενη…

Αναζητείται η μητέρα της – Γνωστοί του κοριτσιού δεν έβλεπαν ένα παιδί θλιμμένο

Παιδί κάλεσε την αστυνομία επειδή… δεν του άρεσαν τα δώρα…

Κινητοποίηση της Αστυνομίας προκάλεσε 9χρονος στη Γερμανία - Η… λύση των αστυνομικών

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.