Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τα παιδιά ζωγράφισαν... το αυτοκίνητο των ονείρων τους

Τα παιδιά ζωγράφισαν... το αυτοκίνητο των ονείρων τους

Auto Plus | 29/05/2015 - 22:36
Τα παιδιά ζωγράφισαν... το αυτοκίνητο των ονείρων τους
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Toyota προσκάλεσε όλα τα παιδιά του κόσμου σε ένα ακόμα υπέροχο ταξίδι έμπνευσης και δημιουργίας, μέσα από τον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό Ζωγραφικής για παιδιά με τίτλο: «Το αυτοκίνητο των ονείρων σου – Το αυτοκίνητο του μέλλοντος – Υour Dream Car»!

Ο διαγωνισμός αποτέλεσε μια πραγματικά μοναδική ευκαιρία ώστε οι νέοι μας να αναδείξουν τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες, να ταξιδέψουν το ταλέντο τους πέρα από τα σύνορα της χώρας μας, βιώνοντας μία συναρπαστική και δημιουργική εμπειρία. Έτσι λοιπόν, μέσα από τον Διεθνή Διαγωνισμό Ζωγραφικής της Τoyota μία όμορφη εμπειρία ξεκίνησε και πάλι φέτος για όλα τα παιδιά ηλικίας 15 ετών και κάτω, με τη σuμμετοχή 64 χωρών σε ολόκληρο τον κόσμο!

Οι ηλικιακές ομάδες που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες: από 8 ετών και κάτω, 8-11 ετών και 12-15 ετών. Επιπλέον, ο ελληνικός διαγωνισμός διεξήχθη με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία, αφού παρελήφθησαν από την Τoyota εκατοντάδες αξιόλογα έργα από τους μικρούς ‘Ελληνες καλλιτέχνες, οι οποίοι συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό.

Από τον πανελλαδικό διαγωνισμό βραβεύθηκαν πρόσφατα τα 3 καλύτερα έργα από κάθε ηλικιακή ομάδα (συνολικά 9 έργα), τα οποία ταυτόχρονα λαμβάνουν μέρος και στον παγκόσμιο διαγωνισμό, όπου οι τρεις νικητές (χρυσός, αργυρός, χάλκινος), συνοδευόμενοι από έναν εκ των γονέων ή έναν εκ των νομίμων κηδεμόνων τους, θα κερδίσουν ένα ταξίδι στην Ιαπωνία και θα συμμετέχουν στην τελική απονομή βράβευσης, τον Αύγουστο του 2015.

Στη κριτική επιτροπή των παιδικών έργων συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι:

η κα Αγνή Μαριακάκη, Ψυχολόγος & Εκπαιδεύτρια

Η κα Μαριακάκη διευθύνει την εταιρία μελετών ψυχολογίας καταναλωτή MindSearch. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος και θεραπεύτρια για παιδιά και οικογένειες και έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικά, όπως το Παιδί και Νέοι Γονείς κλπ. Τα τελευταία 15 χρόνια έχει διεξάγει πάνω από 4000 focus groups και επίσης διδάσκει εκπαιδευτικά σεμινάρια πάνω στην επικοινωνία, για εταιρίες και ιδιώτες.
Έχει σπουδάσει ψυχολογία στο πανεπιστήμιο του Lancaster και έχει ειδικευθεί στην Ανθρωπολογία και την Εφαρμοσμένη Μυθολογία στο Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Συμπεριφορικών Τεχνολογιών στο Princeton. Είναι διαπιστευμένη εκπαιδεύτρια Νευρο – Γλωσσολογικού Προγραμματισμού διαπιστευμένη από την International Society of NLP.

ο κ. Χρήστος Παλλαντζάς, Zωγράφος

Ο κ. Παλλαντζάς είναι απόφοιτος της Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας με αξιόλογη και αξιοθαύμαστη καλλιτεχνική πορεία, ενώ επίσης έχει παράλληλα εξειδικευθεί και στην Παιδαγωγική Ψυχολογία και Διδακτική.
Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, στην Πινακοθήκη της Φλώρινας, στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη, στο Μουσείο Φρυσίρα, στις συλλογές μεγάλων Ελληνικών Τραπεζών και πολυεθνικών εταιρειών, που εδρεύουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης, επιλέχθηκε ανάμεσα στους σημαντικότερους Έλληνες Καλλιτέχνες να εκπροσωπήσει με το έργο του τη σύγχρονη Ελληνική Τέχνη κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004

Οι μικροί Έλληνες καλλιτέχνες που βραβεύθηκαν στο φετινό διαγωνισμό του Toyota Dream Car Art Contest με θέμα: «Το αυτοκίνητο των ονείρων σου – Το αυτοκίνητο του μέλλοντος – Υour Dream Car» ήταν οι:

Κατηγορία κάτω των 8 ετών
1ο βραβείο: Μαρία Θαλασσινού
2ο βραβείο: Αγγελική Μίχου
3ο βραβείο: Μαρίλια Γενιτσαροπούλου

Κατηγορία από 8 έως 11 ετών
1ο βραβείο: Ιορδάνης Προδρόμου
2ο βραβείο: Θεοδώρα Αβαρικιώτη
3ο βραβείο: Ιωάννης-Ιάσων Σιμωνέτης

Κατηγορία από 12 έως 15 ετών
1ο βραβείο: Δανάη-Ειρήνη Θεοδωροπούλου
2ο βραβείο: Ευδοκία Κοκολιού
3ο βραβείο: Ρωξάνη-Μαρία Καλούρα

Η Τoyota Ελλάς ευχαριστεί όλους τους μικρούς Έλληνες καλλιτέχνες, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, δίνοντας σε μας τους μεγάλους, μέσα από την γεμάτη χρώματα φαντασία τους, έμπνευση, χαρά, αισιοδοξία και ελπίδα.

protothema.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.