Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete PlusΤα μυστικά της ρινοπλαστικής χωρίς νυστέρι

Τα μυστικά της ρινοπλαστικής χωρίς νυστέρι

Υγεία | 03/04/2018 - 19:31
Τα μυστικά της ρινοπλαστικής χωρίς νυστέρι
Η ρινοπλαστική είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πλαστικές επεμβάσεις και ο αριθμός των επεμβάσεων που διενεργούνται κάθε χρόνο αυξάνεται διαρκώς.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS), το 2016 πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 786.000 ρινοπλαστικές σε όλο τον κόσμο, ένας αριθμός αυξημένος κατά 8% σε σύγκριση με το 2015.

Συνολικά, το 7,6% όλων των αισθητικών χειρουργικών επεμβάσεων του 2016 ήταν ρινοπλαστικές. Επιπλέον, είναι η τρίτη συχνότερη αισθητική επέμβαση στους άνδρες και η έκτη στις γυναίκες.

«Η ρινοπλαστική έχει εξελιχθεί σημαντικά την τελευταία 50ετία και πλέον η επέμβαση θεωρείται επιτυχημένη όταν διορθώνει, εκτός από το ανατομικό και το λειτουργικό πρόβλημα του ατόμου που υποβάλλεται σε αυτήν», λέει ο πλαστικός αισθητικός και επανορθωτικός χειρουργός Δρ.Δημήτρης Δρακωτός. «Επειδή, λοιπόν, αφορά τόσο τις αισθητικές όσο και τις λειτουργικές δομές του προσώπου, απαιτεί καλή γνώση και σεβασμό στον χειρισμό των επιμέρους δομών της μύτης (οστό, χόνδρο, δέρμα, νεύρα, βλεννογόνο)».

Το πιο σημαντικό στη ρινοπλαστική είναι «να εναρμονίζεται πλήρως το αποτέλεσμα με το σχήμα του προσώπου και να ταιριάζει με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά και τις αισθητικές γραμμές του (dorsal aesthetic lines), δείχνοντας όσο το δυνατόν πιο φυσικό, χωρίς να ξενίζει», συμπληρώνει.

Παρά την πρόοδο στις χρησιμοποιούμενες τεχνικές, έως πρότινος η ρινοπλαστική μπορούσε να γίνει μόνο με τα παραδοσιακά χειρουργικά εργαλεία. Πριν από λίγα χρόνια, όμως, ο γάλλος πλαστικός χειρουργός Dr. Olivier Gerbault επινόησε έναν καινοτόμο τρόπο διενέργειας της επέμβασης, τον οποίο ονόμασε ρινογλυπτική με υπερήχους (ultrasonic rhinosculpting).

Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιεί τεχνολογία υπερήχων για να αλλάζει την εμφάνιση της μύτης με λιγότερο επεμβατικό τρόπο. Ουσιαστικά, ο πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί παλμούς υπερήχων για να αναπλάσσει και να κόψει το οστό και τον χόνδρο της μύτης, αντί να χρησιμοποιήσει τα παραδοσιακά νυστέρια και τροχούς.

«Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε στην ρινογλυπτική με υπερήχους είναι πιεζοηλεκτρικά, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται στην Τραυματιολογία και την Οδοντιατρική, από τις οποίες και τα εμπνεύστηκε ο Dr. Gerbault», λέει ο Δρ. Δρακωτός. «Τα πιεζοηλεκτρικά εργαλεία επιτρέπουν ταχείες, ιδιαίτερα ακριβείς μικρο-κινήσεις, με τις οποίες μπορούμε να κόψουμε και να λειάνουμε το οστό και τον χόνδρο της μύτης, δίχως να προκληθούν βλάβες στους παρακείμενους ιστούς, τον βλεννογόνο, τα νεύρα ή τα αιμοφόρα αγγεία της. Έτσι, μπορούμε να κάνουμε με ασφάλεια και σχεδόν αναίμακτα αλλαγές στη μύτη οι οποίες πριν από μία πενταετία ήταν σχεδόν αδύνατο να επιτευχθούν».

Οι αλλαγές αυτές όχι μόνο βελτιώνουν σημαντικά το αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα της επέμβασης, αλλά έχουν και ορισμένα πολύ σημαντικά οφέλη στην μετεγχειρητική πορεία των ασθενών. «Έχει διαπιστωθεί ότι το οίδημα (πρήξιμο), οι μώλωπες (μελανιές) και ο πόνος μετά την εγχείρηση είναι ελάχιστα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις παρέχεται η δυνατότητα να αλλάξει το οστέινο τμήμα της μύτης χωρίς να γίνει κάταγμα στο οστό (οστεοτομία), γεγονός που διευκολύνει σημαντικά την μετεγχειρητική ανάρρωση», εξηγεί ο Δρ. Δρακωτός.

Επιπλέον, η ρινογλυπτική με υπερήχους μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τα άτομα ηλικίας άνω των 40-50 ετών, των οποίων τα οστά αρχίζουν να γίνονται πιο αδύναμα και συχνά πιο εύθραυστα απ’ ό,τι στις νεότερες ηλικίες.

Η ρινογλυπτική με υπερήχους γίνεται με γενική αναισθησία. Αναλόγως με την περίπτωση, η επέμβαση μπορεί να διαρκέσει από 1 έως 3 ώρες, ενώ ο ασθενής παραμένει για μία ημέρα στο νοσοκομείο. Σε μερικές περιπτώσεις, μετά την επέμβαση χρειάζεται επιπωματισμός των μυκτήρων (τοποθετούνται ειδικά ταμπόν ή φιλμ από σιλικόνη στο εσωτερικό των ρουθουνιών), αλλά αφαιρείται την 1η ή 2η μετεγχειρητική ημέρα. Στους ασθενείς εφαρμόζεται επίσης ρινικός νάρθηκας, ο οποίος αφαιρείται 5-7 ημέρες ύστερα από την επέμβαση.

Η ρινογλυπτική με υπερήχους επινοήθηκε, όπως προαναφέρθηκε, στη Γαλλία αλλά πλέον εφαρμόζεται σε αρκετά εξειδικευμένα κέντρα της Ευρώπης και των ΗΠΑ, αφού μεγάλες μελέτες κατέδειξαν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά της.

Σε μία από αυτές, επιστήμονες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Thomas Jefferson, στη Φιλαδέλφεια, εξέτασαν τα αποτελέσματα της μεθόδου σε 103 ασθενείς. Όπως ανέφεραν πριν από λίγα χρόνια στο επιστημονικό περιοδικό JAMA Facial Plastic Surgery όλοι ήταν ευχαριστημένοι από το τελικό αποτέλεσμα ενώ κανένας δεν υπέστη τραυματισμούς στους μαλακούς ιστούς της μύτης ή στο δέρμα.

«Η βελτίωση στην εμφάνιση της μύτης μετά τη ρινογλυπτική με υπερήχους είναι άμεση, αλλά τα χαρακτηριστικά της μύτης λεπταίνουν και αναδεικνύονται σταδιακά, με αποτέλεσμα το τελικό αποτέλεσμα της επέμβασης να είναι ορατό περίπου 6-12 μήνες μετά την ημέρα του χειρουργείου», καταλήγει ο Δρ. Δρακωτός.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Σχόλια

comments powered by Disqus
Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Υγεία

Oι εξετάσεις υγείας που πρέπει να κάνουν τακτικά οι γυναίκες

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τις εξετάσεις που πρέπει να γίνουν

Zantac: αποσύρεται ή όχι το γνωστό φάρμακο;

Ελέγχονται για καρκινογόνο ουσία, στάση αναμονής σε Ελλάδα και Ευρώπη

«Καλπάζει» η άνοια: 50 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από…

Στη χώρα µας, περίπου 200.000 άνθρωποι νοσούν

Αναίμακτη Βλεφαροπλαστική – Χαλάρωση Βλεφάρων: Άψογα…

Νιώθετε περισσότερη κούραση απ’ ότι συνήθως τον τελευταίο καιρό; Κοντεύετε στην πέμπτη δεκαετία της ζωής σας; Έχετε χαλάρωση βλεφάρων λόγω κληρονομικότητας; Το νυστέρι…

Υπερτροφές και υποκατάστατα καφέ - ζάχαρης: Απλά και βιολογικά…

Οι υπερτροφές έχουν κατακλύσει την online αγορά και μαζί με τα βιολογικά προϊόντα μπορούμε να πούμε ότι έχουν φέρει επανάσταση στη διατροφή. Η εταιρεία Health Trade σας προσφέρει…

Τέσσερις τροφές που σας μπλοκάρουν τον ύπνο

Καλό είναι να αποφεύγετε να τις καταναλώνετε αργά το βράδυ

Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας (28η Ιουλίου)

Η 28η Ιουλίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας.

Νόσος Αλτσχάιμερ: Έγκαιρη διάγνωση με μια απλή εξέταση…

Επανάσταση στην υπάρχουσα διαγνωστική μέθοδο

Τα ψυχικά νοσήματα «χτυπούν» τους Κρητικούς - Ανησυχητική…

Αυξήθηκαν τα ψυχιατρικά νοσήματα στους νέους του νησιού

Σήμα κινδύνου για καταναλωτές - Τι πρέπει να προσέχουν…

Επικίνδυνα για κατανάλωση κατεψυγμένα, προτηγανισμένα και προμαγειρεμένα τρόφιμα

Μία συστημική προσέγγιση της κατάθλιψης

Στο συστημικό μοντέλο, τα καταθλιπτικά συμπτώματα του αναφερόμενου ασθενή γίνονται αντιληπτά με αλληλεπιδραστικούς όρους που βασίζονται στο ευρύ φάσμα των μοντέλων…

Πόσο θα ψηλώσει το παιδί σας; Οι παράγοντες που καθορίζουν…

Γιατί κάποια παιδιά παίρνουν αυξητική ορμόνη;

Πολύτιμες συμβουλές για το πασχαλινό τραπέζι

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές σε τρόφιμα και βαφές αβγών

Ευκολότερη η διακοπή του καπνίσματος για τα ζευγάρια

Στηρίζουν και ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον

Φίμωση και περιτομή

Η φίμωση αποτελεί μία εξαιρετική συχνή πάθηση που χαρακτηρίζεται από αδυναμία αποκάλυψης του ‘κεφαλιού’ του πέους που λέγεται βάλανος λόγω συνήθως ουλώδους στένωσης.…

Το τυρί που θεωρείται ότι προσφέρει μακροζωία

Τα τυριά αποτελούν για πολλούς ανθρώπους συνοδευτικά για το κυρίως πιάτο αλλά και ο ιδανικός συνδυασμός για ένα ποτό.

Καθαρά Δευτέρα: Το τραπέζι, οι παγίδες και οι… θερμίδες…

Τα «μυστικά» που πρέπει να γνωρίζετε ετοιμάζοντας το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

Κρουστικά Κύματα

Η πλέον σύγχρονη θεραπεία για την στυτική δυσλειτουργία είναι εδώ!!!

Καταργούνται τα βιβλιάρια ασθενείας

Κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή

Τι σημαίνει αν δείτε λευκές ραβδώσεις στο κοτόπουλο

Το αγαπάμε για την υφή, την ποικιλία συνταγών και την γνώριμη γεύση του.

Κρουστικά κύματα: Η πλέον σύγχρονη θεραπεία είναι εδώ!

Σήμερα, η στυτική δυσλειτουργία αποτελεί, πλέον, το μεγαλύτερο και πιο συχνό πρόβλημα της σεξουαλικής ζωής του άνδρα. Το 52% των ανδρών μεταξύ 40-70 ετών εμφανίζουν κάποια…

7 tips για να μην κολλήσετε γρίπη

Πως θα «θωρακίσετε» τον οργανισμό σας και θα… κρατήσετε τον Η1Ν1 μακριά!

Θεραπεία Ζεύγους

Η θεραπεία ζεύγους αποτελεί μέρος του ευρύτερου πεδίου της οικογενειακής θεραπείας. Ονομάζεται θεραπεία ζεύγους, καθώς αφορά όλους τους τύπους συντροφικών σχέσεων,…

Η ΠΙΟ ΣΥΧΝΗ ΑΙΤΙΑ ΠΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΩΜΟ-ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗΣ ΩΜΟΥ

Η πιό συχνή αιτία πόνου στον ώμο είναι η άσηπτη φλεγμονή (ερεθισμός) του τένοντα του υπερακανθίου. Ο χρόνιος ερεθισμός (χρόνια τενοντοπάθεια του υπερακανθίου), είναι…

ΕΦΕΤ: Τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε μέλι;

Έλεγχοι του ΕΦΕΤ για την αποτροπή της νοθείας του μελιού και την προστασία των καταναλωτών

ΚΕΕΛΠΝΟ: Οδηγίες για την αντιμετώπιση της έξαρσης της γρίπης

Την προσοχή στα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της έξαρσης της γρίπης, η οποία παρουσιάζει αυξητική τάση τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες,…

Γρίπη: Στους 39 νεκροί - Ανησυχητική αύξηση, τι λένε οι ειδικοί

Στους 39 οι νεκροί από τη γρίπη, με 20 από τα θύματα να καταγράφονται μόλις την τελευταία εβδομάδα

Η1Ν1: Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου προειδοποιεί - Τι να…

Τα συμπτώματα και πώς να τα αντιμετωπίσετε

Ο καρκίνος «παραμονεύει» στην Κρήτη

Απροστάτευτοι οι Κρητικοί, που εγκατέλειψαν τη μεσογειακή διατροφή και καπνίζουν σαν θεριακλήδες

Στυτική Δυσλειτουργία

Είναι η συνεχής ή περιοδική αδυναμία επίτευξης ή διατήρησης της στύσης, για να υπάρξει μία επιτυχημένη σεξουαλική επαφή. Αυτό διαφέρει από τον ορισμό της σεξουαλικής…

Τους ενοικιαστές τους «τρώει» το στρες

Οι ενοικιαστές έχουν μεγαλύτερο στρες και χειρότερη υγεία σε σχέση με τους ιδιοκτήτες, ιδίως όσους ζουν σε μονοκατοικίες

Λούσιμο μαλλιών: 10 κοινά λάθη που πρέπει να αποφεύγετε

Σαπούνισμα. Ξέβγαλμα. Μαλακτική. Το λούσιμο μοιάζει με απλή διαδικασία, αλλά αν δεν ξέρετε τι κάνετε μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σας και να τα κάνει θαμπά, «βαριά» ή ακόμα…

Γιατί δεν πρέπει να τρώμε το χιόνι - Προειδοποίηση επιστημόνων

Το χιόνι δρα ως ένα είδος “απορροφητικού υλικού” για την ατμοσφαιρική ρύπανση και τα τοξικά σωματίδια.

Καρκίνος Ουροδόχου Κύστης

Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης είναι το δεύτερο πιο συχνό νεόπλασμα του ουροποιογεννητικού συστήματος. Στους άντρες, η ανάπτυξη είναι 4 φορές συχνότερη από ό,τι στις…

Οι σχέσεις θέλουν φροντίδα

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι τα τελευταία χρόνια φτάνουν στα γραφεία των ειδικών με μία διαπίστωση: «Οι σχέσεις είναι δύσκολες και θέλουν προσπάθεια τελικά», μας…

1η Δεκέμβρη Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS HIV

HIV (Human Immunodeficiency Virus – Ιός Ανοσοανεπάρκειας του Ανθρώπου) είναι ο ιός που προκαλεί το Σύνδρομο της Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας (Acquired Immune Deficiency Syndrome – AIDS). Δρα καταστρέφοντας…

Έλληνας Ογκολόγος: Σε 12 χρόνια ο καρκίνος θα είναι απλά…

«Υπάρχει φάρμακο για τον καρκίνο και είναι η πρόληψη»

Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια: Ένας ύπουλος εχθρός

Θα αρκούσε να αναφερθεί ότι η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) είναι σήμερα η τρίτη πιο συχνή αιτία θανάτου παγκοσμίως, για να φανεί πόσο επικίνδυνη ασθένεια…

Νηστεία των Χριστουγέννων - Η αξία της για την υγεία

H δεύτερη πιο μακρά περίοδος νηστείας μετά τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι η νηστεία των Χριστουγέννων, γνωστή στη γλώσσα του ορθοδόξου λαού μας και ως σαραντα(η)μερο.

Ρήξεις Μηνίσκου

Οι ρήξεις μηνίσκου αποτελούν μερικούς από τους πιο συχνούς τραυματισμούς στο γόνατο. Ειδικότερα, όσοι ασχολούνται με αθλήματα επαφής (ποδόσφαιρο, καλαθοσφαίριση κ.α.)…

Βραχιόνιο Πλέγμα και Αποκατάσταση

Το βραχιόνιο πλέγμα είναι το δίκτυο των νεύρων που εκτείνεται από την περιοχή του αυχένα, στο στήθος, τον ώμο και σε ολόκληρο το άνω άκρο μέχρι τα δάχτυλα και μεταδίδει…

Φροντίζοντας την ψυχολογική μας υγεία

Το βιοψυχοκοινωνικό μοντέλο της υγείας αναπτύχθηκε από τους Dr. George Engels και Dr. John Romano, το 1977 στο Πανεπιστήμιο του Rochester, New York και μέχρι σήμερα υιοθετείται από τους περισσότερος…

ΚΡΟΥΣΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ

Η πλέον σύγχρονη θεραπεία για την στυτική δυσλειτουργία είναι εδώ!!! Κρουστικά κύματα χαμηλής έντασης και γραμμικής εστίασης PiezoWave ED (LSTC-ED)

Ευχαριστήρια Επιστολή - Επιτροπάκης Γεώργιος

Γεώργιος Ν. Επιτροπάκης Ειδικός Ιατρός Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος

Παγκόσμια ημέρα Ψωρίασης η 29η Οκτωβρίου

Ψωρίαση Δέρματος:Μη μεταδοτική δερματική πάθηση Η 29η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης» το 2004, με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψωρίασης.Στόχος…

Καρκίνος Του Μαστού: Τα πρώτα συμπτώματα

25η Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα καρκίνου του Μαστού

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών και το μόνο που σκεφτόμαστε…

Η σημασία των ζυμαρικών στην καθημερινή μας διατροφή

Ξεκίνησε ο αντιγριπικός εμβολιασμός

Ξεκίνησε η εμβολιαστική περίοδος για τον ιό της γρίπης

Αυτή η τροφή - φάρμακο «μπλοκάρει» το κρυολόγημα

Ο 94χρονος γιατρός Dr. Murray Grossan αποκαλύπτει το φυσικό "φάρμακο"

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.