Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete PlusΤα καλύτερα ROBOT στην Ελλάδα θα τα φτιάχνει το Ηράκλειο

Τα καλύτερα ROBOT στην Ελλάδα θα τα φτιάχνει το Ηράκλειο

Ηράκλειο | 22/03/2019 - 00:37
Τα καλύτερα ROBOT στην Ελλάδα θα τα φτιάχνει το Ηράκλειο
Σάρωσε η Κρήτη στον μεγαλύτερο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα

Ο Τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου για τα Δημοτικά και την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον WRO-Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE και τέλεσε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, ο οποίος κήρυξε την έναρξη του διαγωνισμού.

1η  θέση στην κατηγορία OPEN ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά» το 12ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου.

Η ομάδα αποτελείται από την αρχηγό της  που είναι η Μαρία Παπαδάκη. Την Εύα Σαπουντζάκη με τον Δημήτρη Κεχαγιά που είναι οι προγραμματιστές στο SCRATCH, την Εμμανουέλα Παπαδάκη μαζί με τον Γιάννη Μαραγκάκη που είναι οι μηχανικοί της ομάδας  και  ο Νίκος Ξυλούρης ένα παιδί φαινόμενο στον προγραμματισμό. Αυτά είναι τα έξι παιδιά που αποτελούν την ομάδα «4 στοιχεία»  από το 12ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου στον Πόρο, τα οποία διαγωνίστηκαν στη Αθήνα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και πήραν την πρώτη θέση.

Στον διαγωνισμό που διοργανώνει ο WRO-Hellas  στον οποίο συμμετείχαν 1177 ομάδες σε όλη την Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Σε αυτόν το διαγωνισμό τα παιδιά της ομάδας κρίθηκαν στον προγραμματισμό, στην μηχανολογία, στη κατασκευή, στην ιδέα , στους αυτοματισμούς , στην παρουσίαση, στην δημιουργικότητα και στην ομαδικότητα σε αντίθεση με άλλους διαγωνισμούς που περισσότερο με θεατρικό παιχνίδι μοιάζουν παρά με διαγωνισμό ρομποτικής. Συγκρίθηκαν με τα καλύτερα σχολεία από όλη τη χώρα , δημόσια και ιδιωτικά, σχολές και κέντρα ρομποτικής και ήταν καλύτεροι. Είναι Πανελλήνιοι πρωταθλητές. Προπονητής τους και δάσκαλος  που θα ήθελε ο κάθε γονιός να έχει το παιδί του στο δημοτικό, ήταν ο κύριος Ρίγγας Αναστάσιος. Ο οποίος ακόμα και θεωρητικά μαθήματα τα παραδίδει με βιωματικό τρόπο, μέσο κατασκευών και προγραμματισμού, στην γλώσσα προγραμματισμού Scratch, περνώντας καλά με τους μαθητές του, έχοντας τη υποστήριξη του διευθυντή του Γιάννη Γαλανάκη

3η θέση αλλά όχι ανέλπιστη ήρθε από το 5ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου με τον Πέτρο Φανιουδάκη, την Νικολέτα Σταματουλάκη και την Μαρία Φανιουδάκη στην κατηγορία OPEN ΛΥΚΕΙΟΥ «SMART CITIES» με όνομα ομάδας «Creative  Destruction». H Νικολέτα στον περυσινό διαγωνισμό συμμετείχε με άλλη ομάδα και είχε πάρει την 5η  θέση. Τα παιδιά με πλακέτες ARDUINO σε επικοινωνία με ένα ρομπότ από EV3 LEGO  με Bluetooth διαβάζανε, με αισθητήρα RFID, την κάρτα ασθενείας, που είχε ο πολίτης, ανεβάζανε τα στοιχεία  σε μια πλατφόρμα, με WIFI από κινητό, καταλαβαίνανε αν ήταν ασφαλισμένος , όλο το ιστορικό και τις συνταγογραφήσεις του ασθενή, τον παίρνανε με το ROBOT και τον εξυπηρετούσαν σύμφωνα με τις ανάγκες που έδινε στην πλατφόρμα. «Απλά πράγματα» δηλαδή από παιδιά της Δευτέρας και της πρώτης Λυκείου που τους έδωσε το Χάλκινο μετάλλιο του διαγωνισμού. Προπονητής των παιδιών αυτών είναι ο Διευθυντής του 5ου Γενικού Λυκείου κ. Σταμάτης Παπαδάκης , ένας νέος άνθρωπος με γνώσεις που πάνω από όλα αγαπάει αυτό που κάνει και αγαπάει τα παιδιά.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα  για την Κρήτη ήταν:

6η Θέση στην κατηγορία OPEN ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ το Δημοτικό σχολείο Αξού Ρεθύμνου με την ομάδα «Τα γρανάζια του Ψηλορείτη» του Ηρακλή Κατσάρη, ο οποίος έκλεψε τις εντυπώσεις με την ιδέα του έχοντας μια σταθερά καλή παρουσία στους τελικούς. Μανιά Χρυσοβαλάντου, Σφακιανάκη Μαρία, Πατελάρου Εμμανουέλα, Δαφέρμου Όλγα, Κουντάτου Ροζαλία, Αλεξανδράκη Μαρία.

7η Θέση στην κατηγορία STORIES OF TOMORROW το Δημοτικό σχολείο Βασιλειών Ηρακλείου με την ομάδα «Super Robot Girls» του κυρίου Αλέξανδρου Ρονιώτη. Μεγάλη επιτυχία για πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα. Αθανασάκη Όλγα, Ουστομανωλάκη Θάλεια, Κωστάρα Κατερίνα.

11η Θέση στην κατηγορία OPEN ΛΥΚΕΙΟΥ  το Πειραματικό Λυκείου Ηρακλείου με την ομάδα «Traffolution», του κυρίου Γιώργο Χατζησάββα, η οποία έκανε μια αξιοπρεπέστατη παρουσίαση και κατάφερε να γυρίσει τα φώτα των κριτών επάνω τους, ώστε να παρακολουθείται η εξέλιξή τους από εδώ και πέρα. Καλλίγερος Νικόλαος, Ξηραδάκης Ιωάννης, Πρασανάκης Μενέλεος, Εστανισλάο Αλέξης, Παπαδάκης Γεώργιος, Σπυριδάκης Σταύρος.

12η Θέση στην κατηγορία στην Παράλληλη ανοικτή κατηγορία Δημοτικού «Εποικισμός του Άρη» το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων  με την ομάδα  «Space X»  της κυρίας Παντελάκης Νεκταρίας . Η κυρία Παντελάκη έχει μια υπέρμετρα θετική στάση απέναντι στην εκπαιδευτική ρομποτική και αρχίζει να αποκομίζει καρπούς αυτή της η προσπάθεια για τα παιδιά του σχολείου της. Δούκας Γεώργιος, Κονταδάς Αλέξανδρος, Καβαλιεράκης Θαλής, Θεοδωσάκη Ευαγγελία, Τσιμπισκάκης Στυλιανός, Τσουλουχάτζε Γκβάντσα.

14η Θέση στην κατηγορία OPEN ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ το 47ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου με την ομάδα «47 team WRO» του Αλέξανδου Ρονιώτη. Η ομάδα του κυρίου Ρονιώτη πέρασε τρεις προκριματικούς στην δυσκολότερη κατηγορία του διαγωνισμού κάτι εντυπωσιακό για  πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα. Τσιγγενόπουλος Σπυρίδων,Σταμούλος Δημήτριος,Πελεκανάκης Γεώργιος, Λυδάκης Κωνσταντίνος, Βελλίνης Πέτρος, Φεϊζουλλάου Ματτέο.

Κάτω από την εικοσάδα στις OPEN κατηγορίες δεν υπάρχει κατάταξη αριθμητική αλλά δύο προκριματικές φάσεις. Όσες ομάδες δεν πέρασαν στην πρώτη αξιολόγηση λέμε ότι τερμάτισαν στην 73-40 προκριματική φάση και όσες συνέχισαν αλλά δεν πέρασαν στην δεύτερη αξιολόγηση λέμε ότι τερμάτισαν στην 41-21 προκριματική φάση.

21-41 προκριματική φάση στην κατηγορία OPEN ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, σταμάτησαν οι ROBONERDS του «Κέντρου εκπαίδευσης Ρομποτικής Κρήτης» γιατί είχαν μια ατυχία την ώρα της δεύτερης αξιολόγησης. Καταστράφηκε ένας μηχανισμός λόγο μηχανικής αστοχίας και δεν μπορούσαν οι κριτές να αξιολογήσουν το έργο των παιδιών. Η κυρία Καμνάκη Χαρά έχει μια σταθερή παρουσία στους τελικούς και αυτό της δίνει εμπειρίες. Αγγελάκη Ιωσηφίνα, Αγγελάκης Μιχαήλ, Χαμηλοθώρης Γεώργιος, Κλάδος Γεώργιος, Καπετανάκης Γεώργιος, Αθανασάκης Ευάγγελος.

40-73 προκριματική φάση στην κατηγορία OPEN ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ το 6ο Δημοτικό σχολείο Ρεθύμνου με την ομάδα τα «Ρομποτάκια του 6ου» με προπονητές τη κυρία Βαλσαμίδου  και τον κύριο  Παναγιωτίδη. Ξανθός Γιάννης, Κοτρώνη Κατερίνα, Μαρκάκης Κωνσταντίνος, Ραπτάκη Ελπίδα, Πολιουδάκης Μαθιός, Ευθυμίου Νίκος.

40-73 προκριματική φάση στην κατηγορία OPEN ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ το 31ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου με την ομάδα «Blue Defenders» του κυρίου Χαραλαμπάκη. Χαραλαμπάκη Αικατερίνη, Μανιαδάκης Αλκίνοος, Μητροκώστα Εβίτα, Πρωιμάκης Ηλίας, Τσαμάνδουρας Δημήτρης.

Στην κατηγορία REGULAR Γυμνασίου «Οι δρόμοι του κρασιού»,  τα παιδία έπρεπε να κατασκευάσουν ρομπότ που θα συνέλεγαν καλάθια με σταφύλια από συγκεκριμένη πίστα και θα έφτιαχναν κρασί χρώματος αναλόγως τι χρώμα κρασί που θα κληρωνόταν.

30 θέση το 3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου  με την ομάδα «Bionic Mindstorms» και προπονητή τον κ. Μπριντάκη Ιωάννη .  Οι ήρωες μαθητές Πυτεράκη Σταύρος, Χανιωτάκης Γεώργιος, Βλατάς Βαγγέλης, έκαναν μια αξιοπρεπέστατη δουλειά αφού η φετινή δοκιμασία ήταν η πιο δύσκολη από όλες τις άλλες χρονιές.

Στην κατηγορία Δημοτικού WEDO 2 Ποδόσφαιρο 2Χ2 τα Χανιά και το Λασίθι είχαν τις καλύτερες παρουσίες. Στην κατηγορία αυτή  τρεις μαθητές συγκροτούσαν μια ομάδα και έπρεπε να κατασκευάσουν ένα ρομπότ για να παίζει ποδόσφαιρο. Συνεργάζονταν με μια άλλη ομάδα άγνωστη σε αυτούς και τα ρομπότ τους έπαιζαν εναντίον δύο άλλων ρομπότ  σε μια πίστα ποδοσφαιρικού γηπέδου.  Πιο συγκεκριμένα:

29η Θέση στην προκριματική κατάταξη για την ομάδα «ΚΙΚΟ» του Δημοτικού Σχολείου Ταυρωνίτη Χανίων της κυρίας Τριανταφυλίδου Κυριακής. Κουριδάκη Γεωργία, Διγενάκης Γιώργος, Διγενάκης Παναγιώτης.

40η Θέση στην προκριματική κατάταξη η ομάδα «ROBOKids» πάλι από το Δημοτικού σχολείου Ταυρωνίτη Χανίων της κυρίας Τριανταφυλίδου Κυριακής. Κάσα Άγγελος, Κουμπιάδη Ματίνα,Σταυρακάρας Σταύρος.

66η Θέση στην προκριματική κατάταξη η ομάδα «Οι κατακτητές των ROBOT» από το ιδιωτικό κέντρο Edurobots τη κυρίας Χριστίνας Λαμπράκη. Φωνιαδάκη Ευθυμία, Παπάζογλου Νικόλαος, Σερασκέρη Ολυμπία.

73η θέση στην προκριματική κατάταξη η ομάδα «YUDA» από το Δημοτικού σχολείου Ταυρωνίτη Χανίων της κυρίας Τριανταφυλίδου Κυριακής. Λιονάκης Παντελής, Δρακακάκη Αγγελική, Νταγκουνάκη Ναταλία.

91η θέση στην προκριματική κατάταξη η ομάδα «Edurobots» » από το ιδιωτικό κέντρο Εdurobots τη κυρίας Χριστίνας Λαμπράκη. Γιακουμάκης Ανδρέας Γαλυμιτάκης Νικόλαος, Αστροπεκάκης Μιχάλης.

Οι περισσότερες ομάδες πήραν ειδικά βραβεία για να επαινεθεί ο κόπος των παιδιών και των δασκάλων τους ανεξαρτήτου σειράς κατάταξης. Ο διαγωνισμός αποτελεί το τέλος ενός εξάμηνου ταξιδιού ενημέρωσης , επιμόρφωσης των δασκάλων και των καθηγητών μέσω webinars, σεμιναρίων, ημερίδων αλλά και χορηγιών, με τα ειδικά κιτς, που προσφέρει η COSMOTE στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής με την επωνυμία WRO-Hellas. Όσα σχολεία επιθυμούν να συμμετέχουν, η συμμετοχή είναι δωρεάν και γίνετε με την εγγραφή στην ιστοσελίδας wrohellas.gr.

Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε της Ναυτιλιακές εταιρίες ANEK LINES, BLUESTAR FERRIES και ΜΙΝΟΑΝ LINES για την έκπτωση που παρείχαν στους κρητικούς διαγωνιζόμενους και έκαναν εφικτό να αποκτήσουν οι μαθητές της Κρήτης όλη αυτή την εμπειρία.

Υπήρχαν συμμετοχές από την Κρήτη που προκρίθηκαν αλλά λόγο οικονομικών προβλημάτων οι γονείς δεν μπορούσαν ούτε το 50 % να διαθέσουν στα εισιτήρια, οπότε τα  παιδιά δεν μπορούσαν να συνεχίσουν και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δει η πολιτεία.

Τέλος να σημειώσουμε ότι ο WRO-Hellas είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Αυτό σημαίνει ότι όλοι εμείς που διοργανώνουμε τον διαγωνισμό, είμαστε εθελοντές, για να μην επιβληθεί κάποιο κόστος συμμετοχής και  να μην επιβαρύνουμε την Ελληνική οικογένεια ούτε ένα ευρώ. Το ίδιο συμβαίνει και για τους δασκάλους-Προπονητές οι οποίοι παίρνουν το ρίσκο να εκτεθούν και να παράγουν όλοι αυτή την ενέργεια, που δεν τους υποχρεώνει κανείς παρά μόνο το καθήκον της συνειδήσεώς τους, για το καλό των μαθητών τους. Έχουμε όραμα να ανεβάσουμε όσα περισσότερα παιδιά γίνετε  στο τρένο της τεχνολογίας . Αυτό είναι το φιλανθρωπικό μας έργο.

Θέμης Μαρκάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης για τον WRO-Hellas

cretapost.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Σχόλια

comments powered by Disqus
Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Ηράκλειο

Ηράκλειο: Χωρίς νερό εδώ και 12 μέρες

Το «μαρτύριο της σταγόνας» ζουν οι κάτοικοι σε Σύλλαμο, Βασιλειές και Άγιο Βλάση

Εκτροπή αυτοκινήτου με το «καλημέρα» στις Γούβες

Ασθενοφόρο κλήθηκε στο σημείο του ατυχήματος

Τραυματίστηκε παιδί μετά από τροχαίο ατύχημα

Το αυτοκίνητο στο οποίο οδηγούσε ο πατέρας του ανετράπη

Εθνική οδός: Κυκλοφοριακές αλλαγές στον κόμβο Γουρνών…

Αλλάζουν τα κυκλοφοριακά δεδομένα και για τον λόγο αυτό οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους

Νεκρός άντρας βρέθηκε πεσμένος στον δρόμο

Συναγερμός σε αστυνομία και ΕΚΑΒ

Σε απολογία 37 δημοτικοί σύμβουλοι για παράβαση καθήκοντος

Δεν κήρυξαν έκπτωτο τον εργολάβο και τώρα διεκδικεί 233.000 ευρώ από τον Δήμο - Εξηγήσεις ζητάει η Αποκεντρωμένη

Η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ για τα προβλήματα στον κλιματισμό

“Η τεχνική Υπηρεσία του νοσοκομείου έχει κάνει παρεμβάσεις για την ομαλή λειτουργία του συστήματος”

«Έφυγε» η αγαπητή καθηγήτρια Γερμανικών, Μαρία Οικονομάκη

Μεγάλη θλίψη για το θάνατο της 56χρονης που έδινε μάχη με τον καρκίνο

Αυτοκίνητο έπεσε σε… γκρεμό 25 μέτρων!

Διασώστες και περαστικοί έσωσαν το ηλικιωμένο ζευγάρι

Έχασαν το παιδί τους στην θάλασσα

Το μπάνιο τους μετατράπηκε σε "εφιάλτη"

«Μάχεται» να κρατηθεί στη ζωή ο 35χρονος μετά το τροχαίο…

Στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο δικυκλιστής

Θανατηφόρο τροχαίο στα Μάλια: 2 νεκροί και μία βαριά τραυματίας

Νεκροί ένας άνδρας και μία γυναίκα - Στο ΠΑΓΝΗ έχει μεταφερθεί η τραυματίας

Σε οριακό σημείο οι ελλείψεις προσωπικού στο Βενιζέλειο

Ένας νοσηλευτής αντιστοιχεί σε 30 ασθενείς την καλοκαιρινή περίοδο

Τελευταία βουτιά για άντρα σε παραλία των Μαλίων - Ήταν…

Για αρκετές ώρες βρισκόταν στη θάλασσα

Πώς θα προστατευτούν τα ζώα από τον καύσωνα

Μείωση θερμοκρασίας, δροσερό νερό και εξασφάλιση σκιερού μέρους συστήνει ο κτηνίατρος Κ. Ψαρουδάκης

Τι απαντά η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ για την Παιδοχειρουργική

Θέμα: «Απάντηση σε δημοσίευμά που αφορά τη λειτουργία της Παιδοχειρουργικής Μονάδας στο ΠαΓΝΗ ».

Προσλήψεις για την Παιδική Εξοχή του.. Κοκκίνη Χάνι

Δείτε ποιες ειδικότητες ζητούνται

Επιμένει ότι δεν βίασε την τουρίστρια ο 19χρονος - Απολογείται…

Πήρε προθεσμία διότι δεν είχε φτάσει στις Αρχές η ιατροδικαστική εξέταση

Έβγαλε… μαχαίρι και απειλούσε τη σύντροφό του στην παραλία

Μεγάλη αναστάτωση αργά το απόγευμα στην παραλία «Αρίνα»

Χωρίς γιατρό η Παιδοχειρουργική του ΠΑΓΝΗ εφτά μέρες το…

Τί αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο νοσηλευτικό ίδρυμα

Σκόρπισαν την τέφρα του Καθηγητή στο Κρητικό Πέλαγος -…

Ο Βασίλης Ναυπακτίτης, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, επιθυμούσε η τελευταία του κατοικία να είναι το Κρητικό Πέλαγος

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στο Ηράκλειο: Γιατί ακούστηκε η δυνατή…

Γιατί έγινε τόσο αισθητός ο σεισμός

Λάδι: Κατρακύλα δίχως τέλος στην τιμή

Απογοήτευση προκαλούν τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ισχυρός σεισμός στο Ηράκλειο με το καλημέρα σας

Με το καλημέρα σεισμική δόνηση "ταρακούνησε" το Ηράκλειο

Με κατσαβίδι τραυματίστηκε γυναίκα στο θώρακα

Η τραυματίας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ

Λεοντόψαρο καμάκωσε ψαροτουφεκάς στη Μεσαρά

Το επικίνδυνο ψάρι έφτασε εδώ και καιρό στην Κρήτη

Σούφρωσε» πορτοφόλι από περίπτερο & έγινε… καπνός - Αποκαλυπτικό…

Μπροστά σε δύο γυναίκες κατάφερε να κλέψει πορτοφόλι και να εξαφανιστεί

Πέταξαν πέτρα σε παρμπρίζ αυτοκινήτου στην εθνική οδό…

Παρά την σύγχυση και τον πανικό, η οδηγός κατάφερε να συγκρατήσει την ψυχραιμία της, ενημερώνοντας και την αστυνομία για το περιστατικό στο οποίο και πρωταγωνίστησε…

Ειρήνη Τζώρτζογλου: Η νικήτρια του Βρετανικού MasterChef στο…

Η Ειρήνη Τζώρτζογλου, η Κρητικιά που «σάρωσε» στο Βρετανικό MasterChef, βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «Καλό Μεσημέρι»

Τραγωδία: Νεκρό βρέφος σε ξενοδοχείο – Οι διακοπές κατέληξαν…

Τραγικές φιγούρες ο 49χρονος πατέρας και η 39χρονη μητέρα που αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν ότι έχασαν μια για πάντα το παιδάκι τους

«Βγήκαν τα μαχαίρια» στην 62 Μαρτύρων: Στη χειρουργική ο…

Υπό στενή ιατρική παρακολούθηση ο 28χρονος που τραυματίστηκε με μαχαίρι

Εντοπίστηκε νάρκη σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου

Συναγερμός για νάρκη η οποία εντοπίστηκε σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου το απόγευμα της Τρίτης

Το όνειρο της Ιατρικής για την Γαβριέλλα Στραταντωνάκη…

«Σκόραρε ψηλά» η Γαβριέλλα Στραταντωνάκη και το όνειρο της ιατρικής έγινε πραγματικότητα, συγκεντρώνοντας 18.981 μόρια!

Bιασμός 14χρονης αθλήτριας: «Καταστράφηκε η ζωή μου»

Ξέσπασε σε κλάματα η 32χρονη σήμερα μάνα 3 παιδιών που φέρεται να βιάστηκε πριν 18 χρόνια από τον γυμναστή της

Πανελλήνιες: Η Λίλα «έπιασε» 20,4 και έκανε το όνειρο πραγματικότητα

Η 18χρονη αριστούχος πέρασε στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, πετυχαίνοντας μια από τις πιο υψηλές βαθμολογίες των τελευταίων ετών

Έζησαν τον εφιάλτη ενώ τους «κατάπιναν» τα κύματα – Βίντεο…

Στα Μάλια την Κυριακή, κινδύνευσαν 4 ανθρώπινες ζωές

Περιπέτεια με αίσιο τέλος για μικρά παιδιά που χάθηκαν…

Ώρες αγωνίας για δύο μικρά παιδιά τα οποία… χάθηκαν μέσα στη θάλασσα στις Γούρνες

Μαρία και Κωνσταντίνα: Οι δίδυμες που πέτυχαν μαζί στις…

Διπλή περηφάνια για δίδυμες αδερφές που διάβαζαν μαζί και πέτυχαν και μαζί στις εξετάσεις!

Μάταλα: «Ξεσηκώθηκε» η παραλία κυνηγώντας επιτήδειο - Τον……

Αναστάτωση νωρίς το μεσημέρι στην παραλία των Ματάλων

Πανελλήνιες 2019: Από το ΕΠΑ.Λ στην Ιατρική o Μάνος

Ένα όνειρο ζωής εκπληρώθηκε για τον Μάνο, χάρη στην πίστη στον εαυτό του και την προσπάθεια

Έφυγε ο Αλφρέντο Πότσι χωρίς απαντήσεις για την εξαφάνιση…

Παραμένει άλυτο το μυστήριο της εξαφάνισης του Κάρλο Πότσι

Βανδαλισμός σε εκλογικό περίπτερο στο Ηράκλειο

Ανήκει στο ΚΚΕ (μ-λ) – Βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας

Αυτοσχέδιες χωματερές μας «πνίγουν» - Εικόνες ντροπής

Με τόσο υψηλές θερμοκρασίες, οι αυτοσχέδιες χωματερές έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα στο Ηράκλειο

Βρέφος νοσηλεύτηκε σε ράντζο στην Παιδιατρική του Βενιζελείου

Βρέφος 8 μηνών με πυρετό και άλλα συμπτώματα στο διάδρομο της Παιδιατρικής Κλινικής του Βενιζελείου

Θάνατος 18χρονου ποδοσφαιριστή στην Αρχ. Μακαρίου - Γιατί…

Eκτός από τον άτυχο Κώστα, είχαν τραυματιστεί σοβαρά δύο συνομήλικοι φίλοι του

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.