Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete PlusΤα καλύτερα ROBOT στην Ελλάδα θα τα φτιάχνει το Ηράκλειο

Τα καλύτερα ROBOT στην Ελλάδα θα τα φτιάχνει το Ηράκλειο

Ηράκλειο | 22/03/2019 - 00:37
Τα καλύτερα ROBOT στην Ελλάδα θα τα φτιάχνει το Ηράκλειο
Σάρωσε η Κρήτη στον μεγαλύτερο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα

Ο Τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου για τα Δημοτικά και την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον WRO-Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE και τέλεσε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, ο οποίος κήρυξε την έναρξη του διαγωνισμού.

1η  θέση στην κατηγορία OPEN ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά» το 12ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου.

Η ομάδα αποτελείται από την αρχηγό της  που είναι η Μαρία Παπαδάκη. Την Εύα Σαπουντζάκη με τον Δημήτρη Κεχαγιά που είναι οι προγραμματιστές στο SCRATCH, την Εμμανουέλα Παπαδάκη μαζί με τον Γιάννη Μαραγκάκη που είναι οι μηχανικοί της ομάδας  και  ο Νίκος Ξυλούρης ένα παιδί φαινόμενο στον προγραμματισμό. Αυτά είναι τα έξι παιδιά που αποτελούν την ομάδα «4 στοιχεία»  από το 12ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου στον Πόρο, τα οποία διαγωνίστηκαν στη Αθήνα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και πήραν την πρώτη θέση.

Στον διαγωνισμό που διοργανώνει ο WRO-Hellas  στον οποίο συμμετείχαν 1177 ομάδες σε όλη την Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Σε αυτόν το διαγωνισμό τα παιδιά της ομάδας κρίθηκαν στον προγραμματισμό, στην μηχανολογία, στη κατασκευή, στην ιδέα , στους αυτοματισμούς , στην παρουσίαση, στην δημιουργικότητα και στην ομαδικότητα σε αντίθεση με άλλους διαγωνισμούς που περισσότερο με θεατρικό παιχνίδι μοιάζουν παρά με διαγωνισμό ρομποτικής. Συγκρίθηκαν με τα καλύτερα σχολεία από όλη τη χώρα , δημόσια και ιδιωτικά, σχολές και κέντρα ρομποτικής και ήταν καλύτεροι. Είναι Πανελλήνιοι πρωταθλητές. Προπονητής τους και δάσκαλος  που θα ήθελε ο κάθε γονιός να έχει το παιδί του στο δημοτικό, ήταν ο κύριος Ρίγγας Αναστάσιος. Ο οποίος ακόμα και θεωρητικά μαθήματα τα παραδίδει με βιωματικό τρόπο, μέσο κατασκευών και προγραμματισμού, στην γλώσσα προγραμματισμού Scratch, περνώντας καλά με τους μαθητές του, έχοντας τη υποστήριξη του διευθυντή του Γιάννη Γαλανάκη

3η θέση αλλά όχι ανέλπιστη ήρθε από το 5ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου με τον Πέτρο Φανιουδάκη, την Νικολέτα Σταματουλάκη και την Μαρία Φανιουδάκη στην κατηγορία OPEN ΛΥΚΕΙΟΥ «SMART CITIES» με όνομα ομάδας «Creative  Destruction». H Νικολέτα στον περυσινό διαγωνισμό συμμετείχε με άλλη ομάδα και είχε πάρει την 5η  θέση. Τα παιδιά με πλακέτες ARDUINO σε επικοινωνία με ένα ρομπότ από EV3 LEGO  με Bluetooth διαβάζανε, με αισθητήρα RFID, την κάρτα ασθενείας, που είχε ο πολίτης, ανεβάζανε τα στοιχεία  σε μια πλατφόρμα, με WIFI από κινητό, καταλαβαίνανε αν ήταν ασφαλισμένος , όλο το ιστορικό και τις συνταγογραφήσεις του ασθενή, τον παίρνανε με το ROBOT και τον εξυπηρετούσαν σύμφωνα με τις ανάγκες που έδινε στην πλατφόρμα. «Απλά πράγματα» δηλαδή από παιδιά της Δευτέρας και της πρώτης Λυκείου που τους έδωσε το Χάλκινο μετάλλιο του διαγωνισμού. Προπονητής των παιδιών αυτών είναι ο Διευθυντής του 5ου Γενικού Λυκείου κ. Σταμάτης Παπαδάκης , ένας νέος άνθρωπος με γνώσεις που πάνω από όλα αγαπάει αυτό που κάνει και αγαπάει τα παιδιά.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα  για την Κρήτη ήταν:

6η Θέση στην κατηγορία OPEN ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ το Δημοτικό σχολείο Αξού Ρεθύμνου με την ομάδα «Τα γρανάζια του Ψηλορείτη» του Ηρακλή Κατσάρη, ο οποίος έκλεψε τις εντυπώσεις με την ιδέα του έχοντας μια σταθερά καλή παρουσία στους τελικούς. Μανιά Χρυσοβαλάντου, Σφακιανάκη Μαρία, Πατελάρου Εμμανουέλα, Δαφέρμου Όλγα, Κουντάτου Ροζαλία, Αλεξανδράκη Μαρία.

7η Θέση στην κατηγορία STORIES OF TOMORROW το Δημοτικό σχολείο Βασιλειών Ηρακλείου με την ομάδα «Super Robot Girls» του κυρίου Αλέξανδρου Ρονιώτη. Μεγάλη επιτυχία για πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα. Αθανασάκη Όλγα, Ουστομανωλάκη Θάλεια, Κωστάρα Κατερίνα.

11η Θέση στην κατηγορία OPEN ΛΥΚΕΙΟΥ  το Πειραματικό Λυκείου Ηρακλείου με την ομάδα «Traffolution», του κυρίου Γιώργο Χατζησάββα, η οποία έκανε μια αξιοπρεπέστατη παρουσίαση και κατάφερε να γυρίσει τα φώτα των κριτών επάνω τους, ώστε να παρακολουθείται η εξέλιξή τους από εδώ και πέρα. Καλλίγερος Νικόλαος, Ξηραδάκης Ιωάννης, Πρασανάκης Μενέλεος, Εστανισλάο Αλέξης, Παπαδάκης Γεώργιος, Σπυριδάκης Σταύρος.

12η Θέση στην κατηγορία στην Παράλληλη ανοικτή κατηγορία Δημοτικού «Εποικισμός του Άρη» το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων  με την ομάδα  «Space X»  της κυρίας Παντελάκης Νεκταρίας . Η κυρία Παντελάκη έχει μια υπέρμετρα θετική στάση απέναντι στην εκπαιδευτική ρομποτική και αρχίζει να αποκομίζει καρπούς αυτή της η προσπάθεια για τα παιδιά του σχολείου της. Δούκας Γεώργιος, Κονταδάς Αλέξανδρος, Καβαλιεράκης Θαλής, Θεοδωσάκη Ευαγγελία, Τσιμπισκάκης Στυλιανός, Τσουλουχάτζε Γκβάντσα.

14η Θέση στην κατηγορία OPEN ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ το 47ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου με την ομάδα «47 team WRO» του Αλέξανδου Ρονιώτη. Η ομάδα του κυρίου Ρονιώτη πέρασε τρεις προκριματικούς στην δυσκολότερη κατηγορία του διαγωνισμού κάτι εντυπωσιακό για  πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα. Τσιγγενόπουλος Σπυρίδων,Σταμούλος Δημήτριος,Πελεκανάκης Γεώργιος, Λυδάκης Κωνσταντίνος, Βελλίνης Πέτρος, Φεϊζουλλάου Ματτέο.

Κάτω από την εικοσάδα στις OPEN κατηγορίες δεν υπάρχει κατάταξη αριθμητική αλλά δύο προκριματικές φάσεις. Όσες ομάδες δεν πέρασαν στην πρώτη αξιολόγηση λέμε ότι τερμάτισαν στην 73-40 προκριματική φάση και όσες συνέχισαν αλλά δεν πέρασαν στην δεύτερη αξιολόγηση λέμε ότι τερμάτισαν στην 41-21 προκριματική φάση.

21-41 προκριματική φάση στην κατηγορία OPEN ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, σταμάτησαν οι ROBONERDS του «Κέντρου εκπαίδευσης Ρομποτικής Κρήτης» γιατί είχαν μια ατυχία την ώρα της δεύτερης αξιολόγησης. Καταστράφηκε ένας μηχανισμός λόγο μηχανικής αστοχίας και δεν μπορούσαν οι κριτές να αξιολογήσουν το έργο των παιδιών. Η κυρία Καμνάκη Χαρά έχει μια σταθερή παρουσία στους τελικούς και αυτό της δίνει εμπειρίες. Αγγελάκη Ιωσηφίνα, Αγγελάκης Μιχαήλ, Χαμηλοθώρης Γεώργιος, Κλάδος Γεώργιος, Καπετανάκης Γεώργιος, Αθανασάκης Ευάγγελος.

40-73 προκριματική φάση στην κατηγορία OPEN ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ το 6ο Δημοτικό σχολείο Ρεθύμνου με την ομάδα τα «Ρομποτάκια του 6ου» με προπονητές τη κυρία Βαλσαμίδου  και τον κύριο  Παναγιωτίδη. Ξανθός Γιάννης, Κοτρώνη Κατερίνα, Μαρκάκης Κωνσταντίνος, Ραπτάκη Ελπίδα, Πολιουδάκης Μαθιός, Ευθυμίου Νίκος.

40-73 προκριματική φάση στην κατηγορία OPEN ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ το 31ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου με την ομάδα «Blue Defenders» του κυρίου Χαραλαμπάκη. Χαραλαμπάκη Αικατερίνη, Μανιαδάκης Αλκίνοος, Μητροκώστα Εβίτα, Πρωιμάκης Ηλίας, Τσαμάνδουρας Δημήτρης.

Στην κατηγορία REGULAR Γυμνασίου «Οι δρόμοι του κρασιού»,  τα παιδία έπρεπε να κατασκευάσουν ρομπότ που θα συνέλεγαν καλάθια με σταφύλια από συγκεκριμένη πίστα και θα έφτιαχναν κρασί χρώματος αναλόγως τι χρώμα κρασί που θα κληρωνόταν.

30 θέση το 3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου  με την ομάδα «Bionic Mindstorms» και προπονητή τον κ. Μπριντάκη Ιωάννη .  Οι ήρωες μαθητές Πυτεράκη Σταύρος, Χανιωτάκης Γεώργιος, Βλατάς Βαγγέλης, έκαναν μια αξιοπρεπέστατη δουλειά αφού η φετινή δοκιμασία ήταν η πιο δύσκολη από όλες τις άλλες χρονιές.

Στην κατηγορία Δημοτικού WEDO 2 Ποδόσφαιρο 2Χ2 τα Χανιά και το Λασίθι είχαν τις καλύτερες παρουσίες. Στην κατηγορία αυτή  τρεις μαθητές συγκροτούσαν μια ομάδα και έπρεπε να κατασκευάσουν ένα ρομπότ για να παίζει ποδόσφαιρο. Συνεργάζονταν με μια άλλη ομάδα άγνωστη σε αυτούς και τα ρομπότ τους έπαιζαν εναντίον δύο άλλων ρομπότ  σε μια πίστα ποδοσφαιρικού γηπέδου.  Πιο συγκεκριμένα:

29η Θέση στην προκριματική κατάταξη για την ομάδα «ΚΙΚΟ» του Δημοτικού Σχολείου Ταυρωνίτη Χανίων της κυρίας Τριανταφυλίδου Κυριακής. Κουριδάκη Γεωργία, Διγενάκης Γιώργος, Διγενάκης Παναγιώτης.

40η Θέση στην προκριματική κατάταξη η ομάδα «ROBOKids» πάλι από το Δημοτικού σχολείου Ταυρωνίτη Χανίων της κυρίας Τριανταφυλίδου Κυριακής. Κάσα Άγγελος, Κουμπιάδη Ματίνα,Σταυρακάρας Σταύρος.

66η Θέση στην προκριματική κατάταξη η ομάδα «Οι κατακτητές των ROBOT» από το ιδιωτικό κέντρο Edurobots τη κυρίας Χριστίνας Λαμπράκη. Φωνιαδάκη Ευθυμία, Παπάζογλου Νικόλαος, Σερασκέρη Ολυμπία.

73η θέση στην προκριματική κατάταξη η ομάδα «YUDA» από το Δημοτικού σχολείου Ταυρωνίτη Χανίων της κυρίας Τριανταφυλίδου Κυριακής. Λιονάκης Παντελής, Δρακακάκη Αγγελική, Νταγκουνάκη Ναταλία.

91η θέση στην προκριματική κατάταξη η ομάδα «Edurobots» » από το ιδιωτικό κέντρο Εdurobots τη κυρίας Χριστίνας Λαμπράκη. Γιακουμάκης Ανδρέας Γαλυμιτάκης Νικόλαος, Αστροπεκάκης Μιχάλης.

Οι περισσότερες ομάδες πήραν ειδικά βραβεία για να επαινεθεί ο κόπος των παιδιών και των δασκάλων τους ανεξαρτήτου σειράς κατάταξης. Ο διαγωνισμός αποτελεί το τέλος ενός εξάμηνου ταξιδιού ενημέρωσης , επιμόρφωσης των δασκάλων και των καθηγητών μέσω webinars, σεμιναρίων, ημερίδων αλλά και χορηγιών, με τα ειδικά κιτς, που προσφέρει η COSMOTE στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής με την επωνυμία WRO-Hellas. Όσα σχολεία επιθυμούν να συμμετέχουν, η συμμετοχή είναι δωρεάν και γίνετε με την εγγραφή στην ιστοσελίδας wrohellas.gr.

Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε της Ναυτιλιακές εταιρίες ANEK LINES, BLUESTAR FERRIES και ΜΙΝΟΑΝ LINES για την έκπτωση που παρείχαν στους κρητικούς διαγωνιζόμενους και έκαναν εφικτό να αποκτήσουν οι μαθητές της Κρήτης όλη αυτή την εμπειρία.

Υπήρχαν συμμετοχές από την Κρήτη που προκρίθηκαν αλλά λόγο οικονομικών προβλημάτων οι γονείς δεν μπορούσαν ούτε το 50 % να διαθέσουν στα εισιτήρια, οπότε τα  παιδιά δεν μπορούσαν να συνεχίσουν και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δει η πολιτεία.

Τέλος να σημειώσουμε ότι ο WRO-Hellas είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Αυτό σημαίνει ότι όλοι εμείς που διοργανώνουμε τον διαγωνισμό, είμαστε εθελοντές, για να μην επιβληθεί κάποιο κόστος συμμετοχής και  να μην επιβαρύνουμε την Ελληνική οικογένεια ούτε ένα ευρώ. Το ίδιο συμβαίνει και για τους δασκάλους-Προπονητές οι οποίοι παίρνουν το ρίσκο να εκτεθούν και να παράγουν όλοι αυτή την ενέργεια, που δεν τους υποχρεώνει κανείς παρά μόνο το καθήκον της συνειδήσεώς τους, για το καλό των μαθητών τους. Έχουμε όραμα να ανεβάσουμε όσα περισσότερα παιδιά γίνετε  στο τρένο της τεχνολογίας . Αυτό είναι το φιλανθρωπικό μας έργο.

Θέμης Μαρκάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης για τον WRO-Hellas

cretapost.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Σχόλια

comments powered by Disqus
Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Ηράκλειο

Απίστευτες εικόνες: Πάρκο - «ζούγκλα» χωρίς συντήρηση και…

Αντί για πνεύμονας πρασίνου... εγκαταλελειμμένη έκταση - Δημότες αναφέρονται και στους κινδύνους που ελλοχεύουν τις βραδινές ώρες στο Πάρκο…

Άσχημα μαντάτα για τα αμπέλια - Μεγάλες οι ζημιές

Αμπέλια που χτυπούσαν οι βορειοδυτικοί άνεμοι έχουν πάθει μεγάλη ζημιά, φανερή ή “τυφλή”

Συναγερμός στο αεροδρόμιο - Γυναίκα κατέληξε μέσα στο αεροπλάνο

Ηλικιωμένη γυναίκα, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι άφησε την τελευταία της πνοή, πριν την απογείωση του αεροσκάφους

Παντρεύτηκε ο 20χρονος Γιώργος που χτύπησε σε λακκούβα…

Νέα σελίδα άνοιξε στην ζωή του 20χρονου Γιώργου που τις επόμενες μέρες θα υποβληθεί σε επέμβαση

Νέο τροχαίο στο Ηράκλειο: Στην εντατική δικυκλιστής μετά…

Στο ύψος του Παγκρήτιου Σταδίου συγκρούστηκε με Ι.Χ.

Ηλικιωμένος βρέθηκε να χρωστά στην εφορία 3 δις ευρώ!

Πολύμηνη ταλαιπωρία για την οικογένειά του

Ένοχος ο γιατρός για τον 33χρονο που έμεινε τετραπληγικός…

Στο ΠΑΓΝΗ είχε γίνει το χειρουργείο - Τι λέει η οικογένεια του άντρα για τη δικαίωσή τους

Οι ράμπο του ΣΔΟΕ «ξετρύπωσαν» καλάσνικοφ και χιλιάδες…

Τα αποτελέσματα των ερευνών στο Ηράκλειο από τις 7 έως τις 11 Απριλίου

Στο κέντρο του Ηρακλείου το πασχαλινό παζάρι του Παιδικού…

Διατίθενται λαμπάδες και πασχαλινά είδη

Βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου

Η ιατροδικαστική εξέταση θα ρίξει φως στα αίτια του θανάτου του

«Ήρωες»: Επέτρεψε στη γυναίκα του να γίνει πόρνη λόγω κρίσης…

Σοκαριστική η αποκάλυψη ιερόδουλης που εργάζεται σε οίκο ανοχής

Απολογείται σήμερα ο δραπέτης – τραγουδιστής

Κρατείται στις φυλακές Αλικαρνασσού

Στην Εισαγγελία η δικογραφία για την τραγωδία στον Γεροπόταμο

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η διερεύνηση της ανείπωτης τραγωδίας που γράφτηκε στα ορμητικά νερά του Γεροποτάμου όπου χάθηκαν με άδικο και οδυνηρό τρόπο τέσσερις ανθρώπινες…

Νέα τηλεφωνική απάτη: Τετραπέρατη 70χρονη κατατρόπωσε κύκλωμα

Νέο κρούσμα τηλεφωνικής απάτης στο Ηράκλειο - «Ο γιος σας σκότωσε 14χρονη σε τροχαίο»

Καταδικάστηκε, αλλά αφέθηκε ελεύθερος ο σεκιουριτάς «φαντομάς»

Ο σεκιουριτάς υποστήριξε ότι δανειζόταν από τοκογλύφους που του ζητούσαν πίσω τα χρήματα με απειλές

Διάβαση… «σκοντάφτει» στο δέντρο!

Κουίζ για "δυνατούς λύτες" το πέρασμα από τη μια μεριά του δρόμου στην άλλη

Η χύτρα την έστειλε στο νοσοκομείο

Σε περιπέτειες μπήκε μια γυναίκα νωρίς το μεσημέρι και ενώ μαγείρευε σπίτι της.

Nέα μηχανήματα αιμοκάθαρσης στη μονάδα Τεχνητού Νεφρού…

Εξασφαλίστηκαν με χρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων

Μπαμπάς έγινε ο Στάθης Καραταράκης μετά το σοβαρό τροχαίο

Γεννήθηκε ένα υγιέστατο κοριτσάκι - Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής είναι στο σπίτι του

«Ήρωες»: Στα άδυτα των οίκων ανοχής

Ιερόδουλες «σπάνε» τη σιωπή τους στο δημοσιογράφο Νίκο Παναγιωτόπουλο

Ο αγωγός του βιολογικού καθαρισμού περνά κάτω από το σπίτι…

Το ζευγάρι στο Ηράκλειο υποστηρίζει ότι έχει υποστεί ζημιά ύψους 25.000 € - Ζητά απαντήσεις από τη ΔΕΥΑΗ

Νέες συλλήψεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων

Στο σκαμνί ο θείος που φέρεται να βίαζε τον ανιψιό του

Ο 59χρονος φέρεται να κακοποιούσε τον 10χρονο - οποίος μάλιστα είναι και ανιψάκι του- συστηματικά

Στάση εργασίας από τους εργαζομένους κοινωφελούς εργασίας

Σε στάση εργασίας προχωρά η Κίνηση εργαζομένων κοινωφελούς εργασίας Ηρακλείου Κρήτης

Ταυτοποιήθηκε ο άντρας που βρέθηκε νεκρός στο δρόμο

Έπειτα από έρευνες, η ταυτότητα του νεαρού βρέθηκε

Γιώργος Τριανταφύλλου: Η έκκληση των συναδέλφων του για…

Ο 83χρονος δεν έχει δώσει σημεία ζωής εδώ και μία εβδομάδα

Τσάκωσαν «μαϊμού» αποκλειστικές στο νοσοκομείο

Συνελήφθησαν μια 57χρονη και μια 58χρονη

Κρητικοί στο σκαμνί για τα ροζ βίντεο - Γυναίκες είδαν τον…

Βιντεοσκοπούσαν τις ερωτικές τους περιπτύξεις και τις ανέβαζαν στο διαδίκτυο

Τη Δευτέρα η απολογία του 59χρονου που κατηγορείται ότι…

Προθεσμία πήρε για να απολογηθεί τη Δευτέρα ο 59χρονος άνδρας

Δράσεις για την προαγωγή της σεξουαλικής υγείας των νέων

Με επιτυχία δράσεις Περιφέρειας Κρήτης, Πανεπιστημίου Κρήτης και ΤΕΙ Κρήτης

Τροχαίο με το καλημέρα στο Ηράκλειο

Καραμπόλα τριών οχημάτων

Στο επίκεντρο η δωρεάν μεταφορά των μαθητών του Πειραματικού

Με τον νέο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης συναντήθηκε ο Ν. Ηγουμενίδης

Φίδια, χοχλιοί και ηρωίνη στο σπίτι «Ρώσου» στου Ηράκλειο

Πώς η ΕΛ.ΑΣ έφτασε στα ίχνη 49χρονου “βαρόνου” ναρκωτικών και του 51χρονου συνεργάτη του

Ύστατη προσπάθεια για τις λαϊκές Αλικαρνασσού και Καμινίων

Εκ νέου προσπάθεια να λυθεί ο “γόρδιος δεσμός” για τη λαϊκή της Δευτέρας και της Τρίτης

Ξεσπάθωσαν για τον δρόμο που «βούλιαξε» κοντά στο ΠΑΓΝΗ

Έντονη διαμαρτυρία κατοίκων των Βουτών στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

Πάνω από 1,2 κιλά ηρωίνης βρέθηκαν σε καβάντζα στο Ηράκλειο…

Δυο άτομα συνελήφθησαν για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Αναβολή στη δίκη για τη δολοφονία του Ανδρέα Κανάκη στο…

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, επρόκειτο να καθίσει ο 58χρονος κτηνοτρόφος

Ο... τσιμεντόλιθος έπεσε στο κεφάλι του & τον έστειλε στο…

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο

Νέα αναβολή στη δίκη του γυμναστή για το βιασμό της 14χρονης…

Εντύπωση έχουν προκαλέσει τα όσα υποστηρίζει η πλευρά της φερόμενης παθούσας

Ξυπνούν μνήμες από το άγριο φονικό με θύμα τον Ανδρέα Κανάκη

Στο σκαμνί 58χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε τον κτηνοτρόφο

Ηράκλειο: Εργατικό ατύχημα στην Εθνική Οδό

Διεκομίσθη με τραύμα στο κεφάλι στο νοσοκομείο

Ώρες αγωνίας για ηλικιωμένο άνδρα – Χάθηκαν τα ίχνη του

Πήγε στο καφενείο χθες το πρωί και δεν επέστρεψε

«Φονικό πέρασμα» έξω από Σχολεία

Επικίνδυνο σημείο στο πεζοδρόμιο του 54ου και 77ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί για πλαστογραφία πιστοποιητικών…

Επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στην Γερμανία

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.