Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τα κακώς κείμενα της Κρήτης: Τι εξοργίζει τους τουρίστεςΕικόνες-βίντεο

Τα κακώς κείμενα της Κρήτης: Τι εξοργίζει τους τουρίστεςΕικόνες-βίντεο

Κρήτη | 14/02/2018 - 14:03
Τα κακώς κείμενα της Κρήτης: Τι εξοργίζει τους τουρίστεςΕικόνες-βίντεο
Από τις διαδρομές του τρόμου των τουριστικών λεωφορείων... στο κυκλοφοριακό των αστικών κέντρων της Κρήτης και από εκεί...

Στη σήμανση μέσα σε δέντρα και ξερόχορτα όπως και στην προσβασιμότητα των αρχαιολογικών χώρων, όπου οι ουρές των τουριστών φτάνουν ακόμα και μια ανάσα από τα διερχόμενα αυτοκίνητα...

Οι φωτογραφίες αλλά και τα βίντεο που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή "Ώρα Αιχμής" της ΚΡΗΤΗ TV δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια εφησυχασμού, μια ανάσα πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου του 2018.

Ξεναγοί, ιδιοκτήτες και οδηγοί τουριστικών πούλμαν ένωσαν τη φωνή τους και μέσα από μια μεγάλη έρευνα, που διήρκεσε όλη την προηγούμενη χρονιά, αποτύπωσαν με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο τα παράπονα των χιλιάδων τουριστών μας για πολύ απλά πράγματα, τα οποία με συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα μπορούσαν να διορθωθούν.

Στη διάρκεια της εκπομπής "Ώρα Αιχμής" τα σημεία μεγάλης επισκεψιμότητας τουριστών σε όλο το νησί μπήκαν στο "μικροσκόπιο", με τους ξεναγούς και τους οδηγούς στα τουριστικά πούλμαν να χαρακτηρίζονται και ως "σάκοι του μποξ", με σημείο αναφοράς αυτά που οι τουρίστες μας χαρακτηρίζουν ως κακώς κείμενα.


Υποδομές και ευτράπελα: Τι εξοργίζει τους τουρίστες;

Όσον αφορά τώρα στις δημόσιες υποδομές, εκείνα που εξοργίζουν τους τουρίστες, όπως είπαν οι καλεσμένοι της εκπομπής, είναι καταρχάς το άθλιο οδικό μας δίκτυο και, μεταξύ άλλων, η αναμονή στα μέσα μαζικής μεταφοράς, η έλλειψη ναυαγοσωστών σε πολλές παραλίες, η έλλειψη καθαριότητας σε αρκετούς δημόσιους χώρους, η έλλειψη φωτισμού σε πολλά σημεία των τουριστικών μας θέρετρων και η μεγάλη διαφοροποίηση στις τιμές που σημειώνεται σε αγαθά πρώτης ανάγκης από περιοχή σε περιοχή, καθώς επίσης και οι περιπτώσεις που άλλα τους τάζουν πριν κλείσουν ένα πακέτο και τελικά άλλα συναντούν στην πορεία.

Ταμπέλα- "ντροπή"... γραμμένη στο χέρι, ενημερώνει τους τουρίστες ότι η είσοδος στο ανάκτορο της Κνωσού είναι στα 50 μέτρα

Η σήμανση αποτελεί ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο, και μάλιστα θα πρέπει να επισημάνουμε πως με παρέμβασή τους οι ξεναγοί της Κρήτης κατάφεραν να επιλύσουν το θέμα με τις ταμπέλες που ήταν κρυμμένες ανάμεσα σε δέντρα και ξερόχορτα στην περιοχή του Καβρού, όπου μετά τις επισημάνσεις έγινε εκεί κλάδεμα που βοηθάει στην ορατότητα. Και βεβαίως αναφερόμαστε σε μια περιοχή όπου πολλές φορές ολόκληρες οικογένειες τουριστών αναγκάζονται να διασχίζουν κάθετα το ΒΟΑΚ για να πάνε στην παραλία..!

Οι σχεδόν ανύπαρκτες υποδομές έχουν ως αποτέλεσμα τα κύματα που σκάνε στη μικρή προβλήτα στη Σπιναλόγκα να κάνουν "μούσκεμα" τους τουρίστες

Αυτή την εικόνα παρουσιάζει το πάρκινγκ της Ιεράς Μονής Αρκαδίου, στο Ρέθυμνο, μετά μια νεροποντή

Οι αναβάσεις του τρόμου

Ένα πρόβλημα που οι άνθρωποι του τουρισμού έχουν αναδείξει πολλές φορές είναι η κατάσταση στην περιοχή του Ανισαρά και της Ανάληψης στο δήμο Χερσονήσου, όπου οι οδηγοί αναγκάζονται να γίνονται... ταχυδακτυλουργοί για να περάσουν τα μεγάλα πούλμαν μέσα από τα στενά μονοπάτια που έχουν "βαφτιστεί" δρόμοι, σε περιοχές που είναι από τις πιο τουριστικές σε ολόκληρη την Ελλάδα. Εκεί, πούλμαν περνούν μια ανάσα πάνω από τα κεφάλια των λουομένων και σταματούν σε στενούς δρόμους για να αποβιβάσουν και να επιβιβάσουν κόσμο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα λιμανάκια στη Χερσόνησο.

Την ίδια ώρα, οι ξεναγοί αλλά και οι οδηγοί πούλμαν ζητούν από τη δημοτική Αρχή της Χερσονήσου να θέσει επί τάπητος το θέμα των αποβιβάσεων και επιβιβάσεων τουριστών στον κεντρικό δρόμο της Χερσονήσου, που πολλές φορές μπλοκάρει... στα όρια της παράνοιας.

Την ίδια ώρα, μια εκδρομή στο Οροπέδιο Λασιθίου αποτελεί... πρόκληση για τους οδηγούς των τουριστικών λεωφορείων, καθώς τόσο η ανάβαση όσο και οι ελιγμοί, που κόβουν την ανάσα στα χωριά της περιοχής, αποτυπώνουν την αναγκαιότητα να γίνει κάτι επί της ουσίας για τις τουριστικές εκδρομές στα εξαιρετικής ομορφιάς λασιθιώτικα βουνά.

Επικίνδυνη αποστολή... για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων το πέρασμα από τα στενά δρομάκια στο Οροπέδιο Λασιθίου

Με δυσκολία η διέλευση δύο μεγάλων οχημάτων στους στενούς δρόμους του Ανισαρά, μιας κατεξοχήν τουριστικής περιοχής της Κρήτης

Αλαλούμ και ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο με τη στάθμευση

Εικόνες αγανάκτησης και απίστευτης ταλαιπωρίας επικρατούν πολύ συχνά και στο αεροδρόμιο "Ν. Καζαντζάκης" του Ηρακλείου. Απίστευτο αλαλούμ! Κυκλοφοριακό κομφούζιο εντός του αεροδρομίου, αλλά και τεράστιες ουρές στους κεντρικούς δρόμους, με τα ρεύματα κυκλοφορίας να μετατρέπονται σε θέσεις στάθμευσης των λεωφορείων. Αυτή είναι η πραγματικότητα στις μέρες τουριστικής αιχμής στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης.

Οδηγοί πούλμαν εξοργισμένοι καταγγέλλουν ότι κανείς όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει κάνει κάτι επί της ουσίας ώστε να διορθωθεί η κατάσταση και να μην εξαναγκάζονται οι ίδιοι, όπως και όλες τις προηγούμενες χρονιές, να υπομένουν στιγμές πολύωρης αναμονής των λεωφορείων και κατ' επέκταση των επισκεπτών. Την ίδια ώρα, η κακή συνήθεια ορισμένων που περιμένουν στις αφίξεις να αφήνουν το αυτοκίνητό τους ακόμα και πάνω στη διάβαση των πεζών στη λεωφόρο Ικάρου μπλοκάρει εντελώς την κατάσταση στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας από άποψη επισκεψιμότητας.

Μάλιστα, μέσα από την εκπομπή "Ώρα Αιχμής" οδηγοί αλλά και ξεναγοί ζητούν από τη διοίκηση του αερολιμένα να θέσει το θέμα άμεσα, μιας και φέτος η αυξημένη κίνηση στο αεροδρόμιο αναμένεται να μπλοκάρει ακόμα περισσότερο το "Νίκος Καζαντζάκης" και η ταλαιπωρία σίγουρα θα χτυπήσει ξανά "κόκκινο" για ντόπιους και ξένους επιβάτες. Όπως τόνισαν οι οδηγοί, πρόκειται για μια οδυνηρή κατάσταση για τους ίδιους αλλά και για τους επισκέπτες, η οποία χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, καθώς η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο την ερχόμενη τουριστική περίοδο.


Χάος στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Χάος και πολύωρη αναμονή για τους τουρίστες επικρατεί στα πεζοδρόμια της ανώνυμης οδού του Ηρακλείου, με τα τουριστικά λεωφορεία τις μέρες τουριστικής αιχμής να μπλοκάρουν όλη την πόλη. Οι ξεναγοί χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη εικόνα πολύ άσχημη, ζητώντας από τους αρμόδιους να θέσουν επί τάπητος το θέμα, μιας και οι φωτογραφίες Ι.Χ. αυτοκινήτων ανάμεσα στα τουριστικά πούλμαν αλλά και τα διπλοπαρκαρισμένα βαρέα οχήματα στην ανώνυμη οδό είναι... αδιάψευστος μάρτυρας. Τα παράπονα των τουριστών αλλά και των ντόπιων για τη συγκεκριμένη κατάσταση πέφτουν "βροχή", όμως όλα αυτά τα χρόνια δε λαμβάνονται υπόψη στο βαθμό που θα έπρεπε.

Ένα άλλο θέμα που προέκυψε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην εκπομπή "Ώρα Αιχμής" είναι και το κυκλοφοριακό πρόβλημα που υπάρχει στο μινωικό ανάκτορο, με τις ουρές των τουριστών μας να βρίσκονται μια ανάσα από τα διερχόμενα οχήματα, ορισμένοι οδηγοί των οποίων αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια ασφάλεια.

Ένα παράδειγμα, ωστόσο, που οφείλουμε να το υπογραμμίσουμε στα θετικά, είναι η άψογη χωροθέτηση - σύμφωνα με τους ξεναγούς - των τουριστικών λεωφορείων που το καλοκαίρι προσεγγίζουν το λιμάνι του Αγίου Νικολάου, ενώ χρειάζεται ακόμη "δουλίτσα" με την κίνηση και τη στάθμευση των πούλμαν που κατευθύνονται προς την Πλάκα της Ελούντας με τελικό προορισμό τη Σπιναλόγκα.

Από τις συνήθεις εικόνες ντροπής με τα διπλοπαρκαρίσματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Στα Χανιά… Κυκλοφοριακό για γερά νεύρα

Οι φωτογραφίες από τα Χανιά παρουσιάζουν με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο τα σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει τους μήνες τουριστικής αιχμής η πόλη. Στο κέντρο των Χανίων η κατάσταση που δημιουργείται δοκιμάζει τα νεύρα των πολιτών αλλά και των τουριστών μας, ενώ στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Χώρας παραβιάζονται όλα τα σήματα που αφορούν στην απαγόρευση της στάθμευσης, με το πρόβλημα να είναι ακόμα πιο έντονο στο δρόμο μπροστά από το κολυμβητήριο. Όπως τονίζουν οι ξεναγοί, τα κυκλοφοριακά προβλήματα στα Χανιά αποτελούν βασική αναφορά παραπόνων από τους επισκέπτες μας.

Το κυκλοφοριακό κομφούζιο τις ώρες αιχμής στο κέντρο των Χανίων είναι, σύμφωνα με τους ξεναγούς, ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα των τουριστών

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ:


neakriti.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Κρήτη

72 χρόνος έπαθε ανακοπή έξω από τράπεζα

Το περιστατικό έγινε στη Νεάπολη

Οι Μινωικές Γραμμές στηρίζουν τους υποψήφιους των Πανελληνίων…

50% έκπτωση στις μετακινήσεις τους για τα εξεταστικά κέντρα

«Ορφανή» φυτεία βρήκαν οι αρχές στον Μυλοπόταμο

Σε εξέλιξη οι έρευνα για τον εντοπισμό των καλλιεργητών

Καζίνο στην Κρήτη: Επισπεύδει το διαγωνισμό το ΤΑΙΠΕΔ

Το… «μικρό Ελληνικό» της Κρήτης είναι προ των πυλών

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ….συστήνεται ξανά!

Ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο, 20 Ιουνίου

Mικρή Μαντλίν: Φως στο μυστήριο - Μάρτυρας «κλειδί» στην…

Ένας 50χρονος Γερμανός, που είχε κρατηθεί σε φυλακή των Χανίων, φαίνεται να γνωρίζει σημαντικές πτυχές της υπόθεσης εξαφάνισης της 3χρονης Βρετανίδας

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Σε σοβαρή κατάσταση ο 60χρονος του χθεσινού τροχαίου στα…

Το αυτοκίνητο του "καρφώθηκε" σε χωράφι με ελιές

Εξαφάνιση Ευαγγελίας Λυτινάκη: «Έχει δολοφονηθεί» λένε…

Νέα στοιχεία για την μυστηρίωδη εξαφάνιση της Χανιώτισσας

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι συμμετέχουν στο επιμορφωτικό πρόγραμμα…

Τι αναφέρει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου

Νέο τροχαίο ατύχημα με δύο τραυματίες

Προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο

Άνοιξε ο δρόμος για τη… νέα Creta Farms

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το σχέδιο εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου

Κρήτη: Επιχειρήσεις έχουν βάλει ήδη λουκέτο – «Δώστε λεφτά…

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ επισημαίνει ότι με τα δάνεια που δόθηκαν δε στηρίχτηκαν παρά ελάχιστες επιχειρήσεις που είχαν ανάγκη να στηριχτούν.

Συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο εργάτης…

Σταθερά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του

Μέτρα πρόληψης για τον καύσωνα εν όψει καλοκαιριού

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π. Ε. Χανίων

Το καλοκαίρι ξεκινάει με νεφώσεις και βροχές

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Δύο σεισμοί με διαφορά λίγων ωρών - Τα Ρίχτερ ταρακούνησαν…

Δύο σεισμικές δονήσεις κοντά στην Κάσο ήταν αισθητές στην Μεγαλόνησο - Ο πρώτος ήταν εντάσεως 4,2 κλίμακας Ρίστερ και ο δεύτερος 4,4

Καιρός: «Βουτιά» υδραργύρου έως και 11 βαθμούς σε σχέση…

Εντυπωσιακές μεταβολές του καιρού τον Μάιο

Δίκυκλο συγκρούστηκε με ΙΧ στην παραλιακή

Ο οδηγός είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ

Νίκος Σειραγάκης: Σήμερα θα αποφασιστεί αν θα επιστρέψει…

Αναβολή για την Πέμπτη έλαβε η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών πήρε αναβολή για σήμερα Πέμπτη

Κορωνοϊός: Αρνητικό και το τρίτο τεστ για τον 87χρονο

Σήμερα το δεύτερο τεστ για τον 76χρονο

Είχαν πάει για παράνομο κυνήγι στην Κίσσαμο

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης

Στο νοσοκομείο ένας ποδηλάτης μετά από σύγκρουση

Σε διασταύρωση καρμανιόλα των Χανίων

Αρνητικό στον κορωνοϊό το δεύτερο τεστ του 88χρονου στα…

Το πρώτο τεστ του ηλικιωμένου είχε βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό την Κυριακή 24 Μαΐου

IX «τούμπαρε» μέσα στο Ηράκλειο μετά από «τρελή» πορεία

Προβληματισμός για τα τροχαί μέσα στις πόλεις

Tον εντόπισε νεκρό η σύζυγος του

Φως στα αίτια του θανάτου του θα ρίξει η νεκροψία - νεκροτομή

Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου στις 30 Μαΐου

Στο Κέντρο του Ηρακλείου από 09:30 – 13:30

Μετά την καραντίνα έκαψαν... Ιούδα!

Ετεροχρονισμένα το έθιμο, λόγω covid-19, στο Ψυχρό του Οροπεδίου

Κορωνοϊός: 18ο κρούσμα στην Κρήτη

Σε άμεση κινητοποίηση το νοσοκομείο Χανίων

Εργασίες ανακατασκευής ασφαλτοτάπητα επί του ΒΟΑΚ

Και στον Ανισόπεδο Κόμβο Αλικαρνασσού

Αλλάζει ο καιρός: Ραγδαία επιδείνωση - Έρχονται έντονες…

Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά

Συναγερμός και στο ΠαΓΝΗ καθώς μία βδομάδα πριν είχε νοσηλευτεί

«Περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του…

Σπαρακτικά τα λόγια των τραγικών γονιών του 44χρονου λογιστή από τη Σητεία

Στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το μνημόσυνο του πατέρα…

Το μνημόσυνο τελέστηκε στο κοιμητήριο της Αγίας Τριάδος στον Αργουλιδέ Ακρωτηρίου, σε στενό οικογενειακό κύκλο

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.