Τα γυράδικα του Ηρακλείου γιορτάζουν στις 3 Μάη- Γεννήθηκε η παγκόσμια μέρα... γυρόπιτας
Μπορεί να μην το αποφάσισε ο ΟΗΕ και να μην το ανακοίνωσε κάποιος διεθνής οργανισμός, όμως για τη Θεσσαλονίκη, την 3η Μαΐου το πιτόγυρο θα έχει την τιμητική του.
Με σχετική ανάρτηση στο facebook και περίπου 10.241 προσκεκλημένους, δαιμόνιοι Θεσσαλονικείς αποφάσισαν να τιμήσουν τη σπουδαία ανακάλυψη του πιτόγυρου.
Φυσικά από το σχετικό γκρουπ στο Facebook (International eat a pitogyro day) δε λείπουν και οι κλασικές κόντρες Αθήνας και Θεσσαλονίκης για το πώς είναι πραγματικά ένα καλαμάκι και ένα σουβλάκι.
Μια μέρα στην οποία θα έχουν την τιμητική τους και τα σουβλατζίδικα του Ηρακλείου, μια πόλη στην οποία έχει ανακηρυχθεί αλλωστε και το καλύτερο γυράδικο στον κόσμο, σύμφωνα με ψηφοφορία του tripadvisor, η οποία είχε γίνει πριν από λίγα χρόνια.
Το ντόπιο σουβλάκι, η γυρόπιτα ή όπως αλλιώς το αποκαλούν οι πολίτες, έχει ένα μυστικό, που κερδίζει και μέσα στην κρίση. Την ποιότητα.
Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας. Η ποιότητα των υλικών. Η λαχταριστή πίτα, το καλοψημένο κρέας, οι φρεσκοτηγανησμένες πατάτες και το γιαούρτι ή το τζατζίκι για τους πιο ... τολμηρούς, συνιστούν έναν πολύ καλό συνδυασμό για να ικανοποιηθεί η πείνα μας.