Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τα αποτελέσματα του λογοτεχνικού διαγωνισμού

Τα αποτελέσματα του λογοτεχνικού διαγωνισμού

Πολιτισμός | 30/03/2015 - 15:28
Τα αποτελέσματα του λογοτεχνικού διαγωνισμού
Κατόπιν της πρόσκλησης που απηύθυνε ο Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Αγώνων 2015, προς τους μαθητές Γυμνάσιων και Λυκείων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου, για συμμετοχή τους σε Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου και το Τοπικό Θεματικό Δίκτυο Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας σχολείων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου με τίτλο:

Ενοχλώντας τις λέξεις, η πενταμελής επιτροπή που αποτελείται από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα Αριστέα Πλεύρη, τη συγγραφέα κα Νίκη Τρουλλινού, την φιλόλογο κα Μαρία Φραγκιαδάκη, τον φιλόλογο-συγγραφέα κ. Αντώνη Καρτσάκη και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου κα Αγγελική Ζαχαράτου συνεδρίασε τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 στη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου (Μονοφατσίου 8) και αποφάσισε τα εξής:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α.
Συγγραφή διηγήματος με ελεύθερο θέμα
ΓΥΜΝΑΣΙΑ

Το Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ απονέμεται στη μαθήτρια του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Ηρακλείου, Ειρήνη Πρεκατσουνάκη,  για το διήγημα με τίτλο: «Είμαι εδώ».

Το Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ απονέμεται: 1) στη μαθήτρια του Γυμνασίου Γουβών, Δέσποινα Πλευράκη, για το διήγημα με τίτλο: «Ιστορία της Ζωής» και 2) στη μαθήτρια του 12ου Γυμνασίου Ηρακλείου, Ειρήνη-Χρυσοβαλάντη Γιανναδάκη, για το διήγημα με τίτλο: «Απρόοπτες συναντήσεις».




Το Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ απονέμεται: 1) στη μαθήτρια του Γυμνασίου Χάρακα, Μαρία Μπαριτάκη, για το διήγημα με τίτλο: «Τα χρόνια περνάνε… τα βιβλία αλλάζουν» και 2) στη μαθήτρια του Γυμνασίου Αρχανών, Ιωάννα Καλαθάκη, για το διήγημα με τίτλο: «Ξυπνώντας σε μια άδεια πόλη».

ΛΥΚΕΙΑ
Το Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ απονέμεται: 1) στη μαθήτρια του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, Αναστασία Ντεβέ, για το διήγημα με τίτλο: «Άστεγο φανάρι» και 2) στο μαθητή του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, Χρήστο Κασανίδη, για το διήγημα με τίτλο: «Η Τελευταία Ευκαιρία».

Το Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ απονέμεται: 1) στη μαθήτρια του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, Ερωφίλη Αλμπάνη, για το διήγημα με τίτλο: «Μια αισιόδοξη ιστορία» και 2) στη  μαθήτρια του 11ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, Αγγελική Λιναρδάκη, για το διήγημα  με τίτλο: «Η σωτηρία της ψυχής».

Το Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ απονέμεται: 1) στη μαθήτρια του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, Ασπασία Πιπεράκη, για το διήγημα με τίτλο: «Μια Χαραμάδα Ουρανού» και 2) στη  μαθήτρια του 1ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, Δήμητρα-Μαρία Σπληνάκη, για το διήγημα με τίτλο: «Της φυλακής της το σκοτάδι…».


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α.
Συγγραφή παραμυθιού με ελεύθερο θέμα

ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ: 1) στη μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Τυμπακίου, Μαρίνα Βασσάλου, για το παραμύθι με τίτλο: «Η αξία της ειρήνης» και 2) στο μαθητή του Γενικού Λυκείου Τυμπακίου, Νικόλαο Χαριτάκη,  για το μυθολογικό παραμύθι με τίτλο: «Πρέπει να υπάρξει ειρήνη στη διάσταση του πολέμου!».

Σχόλιο της επιτροπής: Η επιτροπή διαπίστωσε ότι τα διηγήματα που υποβλήθηκαν ήταν επηρεασμένα από το κοινωνικό περιβάλλον και τη συγκυρία της κατάστασης στη χώρα, γεγονός που επιδεικνύει υψηλό δείκτη κοινωνικής ευαισθησίας και προβληματισμού των εφήβων, με θεματολογία όπως φτώχια, ουσίες-εξαρτήσεις, επίδραση διαδικτύου κ.ά. Επίσης, ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος γραφής τους όπως: η ημερολογιακή γραφή, η αλληλογραφία, η διακειμενικότητα. Κάποιες από τις συμμετοχές έχουν το χάρισμα της δωρικής, αλλά μεστής γραφής.


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α.
Συγγραφή ποιήματος με ελεύθερο θέμα
ΛΥΚΕΙΑ

Το Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ απονέμεται: 1) στο μαθητή του 1ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, Εμμανουήλ Περοδασκαλάκη, για το ποίημα με τίτλο: «Ελεύθερη ψυχή» και 2) στη μαθήτρια του 1ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, Σοφία Αδαμοπούλου, για το ποίημα με τίτλο: «Για σένα, Πολυνείκη».

Το Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ απονέμεται: 1) στο μαθητή του 1ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, Γεώργιο Χατζηαδάμ, για το ποίημα με τίτλο: «Το θέατρο…», 2) στη μαθήτρια του  3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, Μαρία Πλουμάκη, για το ποίημα με τίτλο: «Το διαφορετικό εσύ» και 3) στη μαθήτρια του  3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, Θεοφανία Σμαρδά, για το ποίημα με τίτλο: «Γείωση».

Το Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ απονέμεται: 1) στη μαθήτρια του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, Δανάη Αντωνάκη, για το ποίημα με τίτλο: «Βροχερή Μελωδία», 2) στη μαθήτρια του 1ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, Μαρίνα Κωστάκη, για το ποίημα με τίτλο: «Πιπέρι, σαφράν και κάρυ», 3) στη μαθήτρια του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, Αικατερίνη Σμαριανάκη, για το ποίημα με τίτλο: «Μεταλλάξεις», 4) στη μαθήτρια του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, Αλεξάνδρα Απικιάν, για το ποίημα με τίτλο: «Ο νέος και ο λύκος», 5) στη μαθήτρια του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, Ειρήνη Πολύζου, για το ποίημα με τίτλο: «Ζωή Παράσταση», και 6) στο μαθητή του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, Σπυρίδωνα Τσαλουχίδη, για το ποίημα με τίτλο: «Η χρυσαφένια αλυσίδα».

Σχόλιο της επιτροπής: Η επιτροπή διαπίστωσε ομόφωνα ότι το επίπεδο των ποιημάτων που υποβλήθηκαν ήταν πράγματι υψηλό. Τόσο η πρωτοτυπία της ποιητικής ιδέας όσο και η εκφραστική δημιούργησαν δυσκολία στην επιλογή κάποιων ποιημάτων. Η επιτροπή θα έδινε βραβείο σε όλους τους μαθητές που έστειλαν ποιήματα. Τους συγχαίρει θερμά και τους εύχεται να γεύονται σε όλη στους τη ζωή τη χαρά της τέχνης. Να πλουτίζουν καθημερινά τη ζωή τους με αυτήν.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β.
Συγγραφή παραμυθιού με θέμα: «ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ, ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ»
ΓΥΜΝΑΣΙΑ

ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ: στους μαθητές του Γυμνασίου Μελεσών,  Λεωνίδα Αρχοντάκη, Μαρία Ιωάννα Ζωάκη, Αικατερίνη Κοκοσάλη και Θεοχάρη Στεφανάκη, για το συλλογικό παραμύθι με τίτλο: «Το σιωπηλό δάσος».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β.
Συγγραφή ποιήματος με θέμα: «ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ, ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ»
ΓΥΜΝΑΣΙΑ
Το Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ απονέμεται στη μαθήτρια του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Ηρακλείου, Ειρήνη Πρεκατσουνάκη,  για το ποίημα με τίτλο: «Ηράκλειο».

ΛΥΚΕΙΑ
Το Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ απονέμεται: 1) στη μαθήτρια του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, Αικατερίνη Καριωτάκη, για το ποίημα με τίτλο: «Τα νεώρια» και 2) στη μαθήτρια του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, Μαρία Πλουμάκη, για το ποίημα με τίτλο: «Αστέρια στη θάλασσα».

Το Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ απονέμεται: 1) στη μαθήτρια του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, Κωνσταντίνα Βραχασωτάκη, για το ποίημα με τίτλο: «Οδός Ικάρου» και 2) στη μαθήτρια του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, Μαρία Χαλκιαδάκη, για το ποίημα με τίτλο: «Μάρμαρα ψυχές».
Συνολικά στο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό συμμετείχαν δέκα επτά σχολεία (17) της Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου και συγκεκριμένα:
Γυμνάσια: 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, Γυμνάσιο Ν. Αλικαρνασσού, Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου, Γυμνάσιο Αρχανών, Γυμνάσιο Γουβών, Γυμνάσιο Μελεσών, Γυμνάσιο Πόμπιας, Γυμνάσιο Χάρακα.
Λύκεια: 1ο ΓΕΛΗ, 2ο ΓΕΛΗ, 3ο ΓΕΛΗ, 4ο ΓΕΛΗ, 11ο ΓΕΛΗ, Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛΗ, ΓΕΛ Τυμπακίου, ΓΕΛ Αρχανών, Εκπαιδευτήριο το Παγκρήτιο.

Η επιτροπή συγχαίρει θερμά όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή τους και τους εύχεται επιτυχία και πρόοδο στη ζωή τους.

Tα βραβεία θα απονείμει ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός στην εκδήλωση λήξης των Πολιτιστικών Αγώνων 2015, την Κυριακή 5 Απριλίου 2015 και ώρα 12:30 στην Πλατεία Ελευθερίας.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πολιτισμός

Ιερουσαλήμ: Η πόλη που μαρτύρησε, τάφηκε και αναστήθηκε…

Η πόλη στην οποία εκτυλίχθηκαν τα κοσμοϊστορικά γεγονότα των Παθών του Ιησού,

Η νηστεία των Χριστουγέννων

Ξεκίνησε σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων

Σαν σήμερα το 1957 έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Καζαντζάκης

Ένα από τα μεγάλα κεφάλαια της νεοελληνικής λογοτεχνίας

Θεατρική παράσταση για... τα παιδιά της μακρινής Ουγκάντα

Το Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού ενισχύει τη δράση του Bombo Kids

«Οι επισκέπτες»: Η μικρή ταινία του Θοδωρή Παπαδουλάκη…

Πριν την ταινία «Ο Αδερφός μου», ο Θοδωρής Παπαδουλάκης συγκίνησε με τους «Επισκέπτες»

Η ιστορία του δέντρου των Χριστουγέννων

Από την αρχαία δενδρολατρεία και τη σύνδεσή του με το δέντρο της ζωής ως τη διάδοσή του από τους Γερμανούς σε ολόκληρο τον κόσμο

Γιατί η εβδομάδα μετά το Πάσχα ονομάζεται και “λευκή”

Ολόκληρη η εβδομάδα από το άγιο Πάσχα μέχρι την επομένη Κυριακή

Εκεί που μαρτύρησε και αναστήθηκε ο Θεάνθρωπος

Η ιστορία του πιο σημαντικού Ναού της Χριστιανοσύνης, εκείνου της Αναστάσεως ή του Πανάγιου Τάφου

Στο "σπίτι" τους επέστρεψαν κρητικές αρχαιότητες

Εγκαίνια στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου περιοδικής έκθεσης με επαναπατρισμένα έργα

Η ανύψωση της πρώτης επαναστατικής σημαίας!

Η κήρυξη της επανάστασης στη Μάνη …17 Μαρτίου 1821…!

Μπερλουσκόνι: «Ψηφίστε με, είμαι ο μόνος που εμπιστεύονται…

Μείωση φόρων και κατάργηση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια υπόσχεται ο επικεφαλής του Φόρτσα Ιτάλια

Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από τον…

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Φαιστού χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του οργανωμένου κινήματος της μικρoμεσαίας αγροτιάς.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.