Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Συνεχίζει την ενημέρωση του με περιοδείες στο νομό ο Ματαλλιωτάκης

Συνεχίζει την ενημέρωση του με περιοδείες στο νομό ο Ματαλλιωτάκης

Ηράκλειο | 27/08/2014 - 10:22
Συνεχίζει την ενημέρωση του με περιοδείες στο νομό ο Ματαλλιωτάκης
Συνέχισε και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο τις περιοδείες του στους δήμους του νομού Ηρακλείου,  προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιφέρεια του Ηρακλείου ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ματαλλιωτάκης λίγες μέρες  πριν την ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης.

Κατά την διάρκεια επισκέψεων του, αυτή τη φορά στους δήμους Χερσονήσου και Μινώα Πεδιάδος  ο κ. Ματαλλιωτάκης συναντήθηκε με δημάρχους και αντιδημάρχους με δημοτικούς συμβούλους, με προέδρους τοπικών συμβουλίων,με αστυνομικές αρχές, με  φορείς του επιχειρηματικού και αγροτικού κόσμου, ομάδες παραγωγών, πολιτιστικούς συλλόγους, αλλά και με κατοίκους περιοχών με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα των περιοχών τους προκειμένου να έχει μια πιο σφαιρική εικόνα για τα θέματα καθημερινότητας που απασχολούν τους πολίτες των δύο δήμων.

Δήμος Χερσονήσου

Η αρχή της δεύτερης περιοδείας του περιφερειακού συμβούλου Ηρακλείου έγινε από το δήμο Χερσονήσου όπου συναντήθηκε με τον απερχόμενο δήμαρχο Ζαχαρία Δοξαστάκη αλλά και τον νέο δήμαρχο Χερσονήσου Γιάννη Μαστοράκη. Και οι δύο τόνισαν την ανάγκη δημιουργίας Κέντρου Υγείας αστικού τύπου στο κτίριο του ΙΚΑ που παραμένει ανεκμετάλλευτο.
Ως προς τα έργα υποδομών σ έναν από τους πλέον τουριστικούς δήμους της Κρήτης η δημοτική αρχή της Χερσονήσου τόνισε την ανάγκη ένταξης στο ΕΣΠΑ του κόμβου Καρτερού που θα συνδέσει τον ΒΟΑΚ με την Επισκοπή, την ολοκλήρωση τη μελέτης του ανισόπεδου κόμβου της Ανώπολης που επίσης πρέπει να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και την χρηματοδότηση της μελέτης του ανισόπεδου κόμβου του Μοχού.
Παράλληλα από τον κ. Δοξαστάκη τονίστηκε η ανάγκη ολοκλήρωσης της παράκαμψης των Μαλίων και η  υλοποίηση του δρόμου Χερσόνησος- Οροπέδιο Λασιθίου που παρακάμπτει το φράγμα Αποσελέμη.
Για την παλιά  Εθνική οδό η δημοτική αρχή ζήτησε την δημοπράτηση των έργων οδικής ασφάλειας στα οποία περιλαμβάνονται ο  κόμβος Γουβών, η πεζογέφυρα Γουρνών, ο κόμβος Ανάληψης κα.

Ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων η δημοτική αρχή προωθεί το Εργοστάσιο Μηχανικής Διαλογής και κομποστοποίησης οργανικού κλάσματος, συνολικού προϋπολογισμού 32 εκ. ευρώ για το οποίο υπάρχει ήδη μελέτη και πρέπει να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ.

Για το μείζον θέμα του τουρισμού η δημοτική αρχή προωθεί τη σύσταση Αναπτυξιακής Εταιρείας Τουρισμού και την επίτευξη συνεργασιών με άλλους δήμους με στόχο την τουριστική προβολή των περιοχών.


Για το θέμα της σχολικής στέγης ο δήμος Χερσονήσου επιδιώκει την εξασφάλιση
 πιστώσεων μέσω του ΠΕΠ Κρήτης 2014-2020 προκειμένου να γίνει επέκταση σχολείων και ανέγερση νέων στις δημοτικές κοινότητες: Γούβες (Δημοτικό,γυμνάσιο, λύκειο), Κοκκίνη Χάνι (Νηπιαγωγείο, δημοτικό), Επισκοπή δημοτικό σχολείο.

Στα Μάλια

Στη συνέχεια ο κ. Γιώργος Ματαλλιωτάκης επισκέφτηκε τα Μάλια όπου συζήτησε με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Μαλίων  Θοδωρή Λαπίδη αλλά και κατοίκους της περιοχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Τόσο ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου όσο και οι κάτοικοι της περιοχής τόνισαν την ανάγκη στροφής σε περισσότερο ποιοτικό τουρισμό, στην έλλειψη αστυνόμευσης και στην καθημερινή ηχορύπανση που προέρχεται από τα νυχτερινά μαγαζιά της περιοχής.
Επίσης οι κάτοικοι των Μαλίων ζήτησαν την κατασκευή πεζοδρομίου από τις αρχαιότητες των Μαλίων έως τη Σταλίδα για την εξυπηρέτηση τόσο των δημοτών όσο και των ξένων επισκεπτών.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Μανώλης Κουλούρας, Κωνσταντίνος Καλαϊτζάκης και  Αποστόλης  Λουλουδάκης αναφέρθηκαν και στο θέμα των γουρουνών τονίζοντας με έμφαση ότι από την οδήγηση τους, πολλές φορές και χωρίς δίπλωμα, κινδυνεύουν και οι πεζοί καθώς τα πεζοδρόμια είναι ανύπαρκτα στην περιοχή.
Όπως τόνισαν, καθημερινά είναι τα μικροατυχήματα από την χρήση τους και απαιτούν να φύγουν οι γουρούνες από τις κατοικημένες περιοχές και να εφαρμοστεί η ευρωπαϊκή νομοθεσία η οποία επιτρέπει την οδήγηση τους μόνο σε ειδικές πίστες.

Στην ανάγκη επιχορήγησης από την Περιφέρεια Κρήτης προκειμένου να επισκευαστεί το γήπεδο των Μαλίων αναφέρθηκαν ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΝΟΜ Γιάννης Στακάκης και ο υπεύθυνος του γηπέδου Θοδωρής Λαπίδης.

Παράλληλα ζήτησαν να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή κλειστού γηπέδου μπάσκετ, κουλουαρ στίβου καθώς και νέο αγωνιστικό χώρο ποδοσφαίρου με αποδυτήρια και κερκίδες. Όπως τόνισαν η μελέτη  είναι έτοιμη, βρίσκεται στο υπουργείο Πολιτισμού και αναζητούνται πιστώσεις για το έργο.


Δήμος Μινώα Πεδιάδος

Οι περιοδείες του περιφερειακού συμβούλου Ηρακλείου συνεχίστηκαν στο δήμο Μινώα Πεδιάδος με πρώτο σταθμό το δημαρχείο όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ζαχαρία Καλογεράκη.
Σαν πρώτο θέμα ο κ. Καλογεράκης έθεσε την ελάττωση του νερού στις γεωτρήσεις της περιοχής και τόνισε την ανάγκη αναζήτησης νέων υδροφόρων στρωμάτων μέσω γεωτρήσεων ή άλλων εναλλακτικών μορφών μέσω των φραγμάτων και των λιμνοδεξαμενών που υπάρχουν στον δήμο.
Παράλληλα ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος ζήτησε καλύτερη κατανομή των πόρων που μέχρι τώρα γίνονται με πληθυσμιακά κριτήρια χωρίς να υπολογίζονται οι πραγματικές ανάγκες ενός δήμου με πολλούς οικισμούς και αυξημένες ανάγκες σε αγροτικούς δρόμους.
Επίσης ο κ. Καλογεράκης αναφερόμενος στην κατανομή των κονδυλίων του ΕΣΠΑ τόνισε ότι αυτή πρέπει να γίνεται ισόρροπα προς όλο το νομό  με κατάλληλο αναπτυξιακό σχεδιασμό και να μην αποτελεί κριτήριο μονάχα ο αριθμός των ολοκληρωμένων μελετών με αποτέλεσμα να ενισχύονται κυρίως  οι μεγάλοι δήμοι του νομού.

Διεθνές Αεροδρόμιο Καστελίου

Κατά τον κ. Καλογεράκη για να προχωρήσει η υπόθεση του αεροδρομίου θα πρέπει να κατασκευαστούν σημαντικά συνοδευτικά έργα υποδομών και αντισταθμιστικά έργα στην περιοχή. Παράλληλα να προωθηθεί η εντοπιότητα στις προσλήψεις προσωπικού και να δοθεί η δυνατότητα στο δήμο Μινώα να αξιοποιήσει και να εκμεταλλευθεί χώρους του αεροδρομίου.

Τέλος ο δήμαρχος Μινώα ζήτησε να προχωρήσουν, η διαδικασία ολοκλήρωσης του δρόμου Καστελίου – Χερσονήσου και τα σχέδια ανάπλασης και ανάδειξης παραδοσιακών οικισμών καθώς 6 μελέτες  είναι έτοιμες και εκτελούνται έργα μέσω ΕΣΠΑ.

Στη συνέχεια ο κ. Ματαλλιωτάκης επισκέφτηκε τη λαϊκή αγορά και την αγορά του Αρκαλοχωρίου αλλά και του Καστελίου, όπου οι επιχειρηματίες αναφέρθηκαν στα προβλήματα επιβίωσης των επιχειρήσεων τους εξαιτίας της υπερφορολόγησης και των αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών.

Στο αστυνομικό τμήμα Καστελίου ο διοικητής του αναφέρθηκε στην  έλλειψη προσωπικού, στην ακαταλληλότητα του κτιρίου όπου στεγάζεται το τμήμα, το οποίο δεν έχει μεταστεγαστεί ακόμη στο κτίριο της παλιάς ΔΟΥ Καστελίου αφού υπάρχει ενδεχόμενο κατάργησης του αστυνομικού τμήματος, σε μια περιοχή που η ζωοκλοπή είναι σοβαρό πρόβλημα.

Στην έλλειψη προσωπικού αναφέρθηκε και ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καστελίου κ. Γιώργος Γρηνάκης ο οποίος παράλληλα ζήτησε και την αντικατάσταση του ασθενοφόρου του Κέντρου καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά τεχνικά προβλήματα.

Τέλος ο κ. Γιώργος Ματαλλιωτάκης συναντήθηκε στον Κυνηγετικό Σύλλογο Καστελίου με τον Θηροφύλακα  Σπύρο Νηστικάκη ο οποίος αναφέρθηκε στην  ανασφάλεια που καθημερινά αισθάνονται οι θηροφύλακες καθώς  περιπολούν άοπλοι τη νύχτα όπου έρχονται αντιμέτωποι συχνά με λαθροθήρες ή σε κάποιες περιπτώσεις με παραβάτες ή δράστες ζωοκλοπής.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ηράκλειο

Πωλείται το creteplus.gr για 9,000 Ευρώ.

Ολόκληρη η ιστοσελίδα, και ο κατάλογος επιχειρήσεων. Ιδανικό για σελίδα ειδήσεων αλλά και για οποιαδήποτε επιχείρηση στην Κρήτη.

Ένωση ξενοδοχείων Ηρακλέιου:Αίτημα για μη καταβολή ΦΠΑ…

Αναφορικά σε διαπιστωμένες οφειλές σχετιζόμενες με ανείσπρακτα τιμολόγια

Πυροβολισμοί σε ποιμνιοστάσιο – Συνελήφθησαν δύο αδέρφια

Λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη Χρυσοχοϊδη, νέο περιστατικό στην Κρήτη

Πέθανε νεαρός που βούτηξε στο Αγιοφάραγγο

Γιατρός προσπάθησε να τον σώσει αλλά ήταν αργά

Άντρας έπεσε στο λιμάνι Ηρακλείου

Περαστικοί τον ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του

Έκανε «γερή μπάζα» - «Μπούκαρε» σε 9 σπίτια & η λεία του ξεπέρασε…

Αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αεροβόλο όπλο, συνολικής χρηματικής αξίας άνω τον 42.000 ευρώ

Άνδρας έπεσε στο ενετικό λιμάνι – Νοσηλεύεται στην Εντατική

Είχαν μπερδέψει τα ρούχα του στα κουπιά μιας βάρκας

Αναστάτωση από φωτιά μέρα μεσημέρι στο Ηράκλειο

Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική.

Στο Ηράκλειο το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την παράδοση των…

Θα πραγματοποιούν διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό

Απειλούν με παραιτήσεις γιατροί της Καρδιολογικής

Στα "άκρα" η αντιπαράθεση για τη μεταφορά της Μονάδας Εμφραγμάτων με απόφαση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ

Άστεγος επί μέρες σε πάρκο με παιδική χαρά - Εικόνες ντροπής

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να ενεργήσουν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου.

Αναβρασμός στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

“Πολεμικό” κλίμα και υποβάθμιση κλινικής

Κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά: Αρνητικά τα δείγματα του προσωπικού…

Αρνητικά και τα δείγματα των επαφών του 88χρονου στο Νοσοκομείο Χανίων

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο νεαρή γυναίκα μετά από επίθεση…

Ο δράστης πριν λίγες ημέρες είχε ξανασυλληφθεί

«Εφιάλτης» για λουόμενο το μπάνιο στη θάλασσα – Τον παρέσυραν…

Συναγερμός στο λιμενικό - Στήθηκε επιχείρηση για την παροχή συνδρομής στον κολυμβητή.

«Συναγερμός» και ιχνηλάτηση στο ΠΑΓΝΗ - Είχε νοσηλευθεί…

Αποτελεί το 17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα και νοσηλεύεται στα Χανιά

Τροχαίο ατύχημα: Τούμπαρε αυτοκίνητο – Γυναίκα και παιδί…

Στο σημείο άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Επιστολή δικηγόρων Ηρακλείου: Ανησυχία για πράξεις ομάδας…

«Δεν γίναμε μάρτυρες των αναμενόμενων αντιδράσεων από την πολιτεία για μια ευνομούμενη και δημοκρατική»

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στο Γιόφυρο (δυτικός κλάδος)

Κλειστός την Τετάρτη ο δυτικός κλάδος εξόδου

Κατέληξε η 14χρονη που είχε πέσει από τα Ενετικά Τείχη

Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ για 3 μήνες

Θρήνος στη κηδεία του Γιάννη Κατσούνα που σκοτώθηκε στο…

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο στον άτυχο 33χρονο Γιάννη

Πυροβολισμοί αναστάτωσαν το Αρκαλοχώρι

Αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο

Γυναίκα δάγκωσε αστυνομικό που κλήθηκε να τη βοηθήσει

Διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο και οι δυο για τις πρώτες βοήθειες

Συνελήφθη με παράνομα πακέτα τσιγάρων

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου

ΑΣΕΠ: 78 θέσεις εργασίας ανακοινώθηκαν για το Ηράκλειο

Η προκήρυξη αφορά την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, που εδρεύει στο Ηράκλειο του Νομού Ηρακλείου,

Στην ΜΕΘ ένα 9χρονο παιδί – Χτυπήθηκε από αυτοκίνητο

Το παιχνίδι οδήγησε σε σοβαρή περιπέτεια

Βενιζέλειο: Πως θα γίνονται τα τακτικά και απογευματινά…

Οδηγίες για τη σταδιακή επαναλειτουργία των υπηρεσιών

Αποχή των Δικηγόρων του Ηρακλείου μέχρι και 30 Απριλίου…

Για τις συνθήκες στο Υποθηκοφυλακείο και στο Ειρηνοδικείο

Καταγγελία: Έκοψαν κλήση σε γυναίκα στο Ηράκλειο ενώ διέθετε…

Τι αναφέρει η καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία

Πίσω από τη μάσκα κρύβονται κουρασμένα πρόσωπα….

Το συγκλονιστικό μήνυμα από τα ΤΕΠ του Βενιζελείου

Μαθήματα… σκοποβολής σε παιδί – Αντί για τον στόχο βρήκε…

Απίστευτο περιστατικό στο Ηράκλειο

Ενετικά Τείχη: Σε ποια σημεία μπαίνει «λουκέτο»

Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία των Τειχών και του Καράβολα

Κορωνοϊός: Οι συγκινητικές στιγμές κατά την έξοδο της 63χρονης…

Τι ανέφερε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου

Πρώτος νεκρός Κρητικός ομογενής στην Αυστραλία, από κορωνοϊό

Πρόκειται για το Χρήστο Τζανουδάκη, "έναν ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο κι ένα αξιοσέβαστο μέλος της κρητικής κοινότητας"

Έπρεπε να είναι σπίτι λόγω καραντίνας αλλά ήταν... άφαντος

Δικογραφία σε βάρος ενός άντρα που ήρθε από την Ιταλία στο Ηράκλειο και διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σπίτι αν και θα έπρεπε λόγω προληπτικής καραντίνας

Κλείνει η οδός… by pass στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου

Απαγορεύεται η είσοδος των πολιτών

Είστε μόνοι στο σπίτι; Μια ομάδα στο Ηράκλειο, μπορεί να…

Η Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου βοηθάει όλους όσοι έχουν ανάγκη, λόγω κορωνοϊού

Καταγγελία για… «αυθαίρετα» πρόστιμα στο Ηράκλειο, λόγω…

Τι απαντά, από την πλευρά της, η αστυνομία

Κορωνοϊός: Αγωνιούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ - Καταγγέλλουν…

«Σε συνθήκες χρόνιας ανεπάρκειας προσωπικού, υποδομών, εξοπλισμού και υλικών στις δημόσιες δομές υγείας καλούμαστε να παρέχουμε με αυτοθυσία τις υπηρεσίες μας στην…

Συνελήφθη με παράνομα τσιγάρα

Κατασχέθηκαν 790 πακέτα τσιγάρων και 139 συσκευασίες καπνού

Βενιζέλειο: Αποσωληνώθηκε η επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου…

Μετά από 10 τουλάχιστον μέρες μάχης με τον κορωνοϊό

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.