Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου

Ηράκλειο | 11/12/2016 - 10:07
Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου
Συνεδριάζει στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 17:55, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με θέματα στην ημερήσια διάταξη:

Προτάσεις – ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων.

1. Αναμόρφωση προϋπολογισμού για την πληρωμή προστίμων από τεχνικούς ελέγχους  οχημάτων στο ΚΤΕΟ (απόφαση 829/2016 Οικονομικής Επιτροπής).  

2. Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος και αναμόρφωση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2016 για το έργο «Ανακατασκευή W.C. στην οδό Θησέως (απόφαση 835/2016 Οικονομικής Επιτροπής).  

3. Αναμόρφωση προϋπολογισμού για την συντήρηση λοιπών μηχανημάτων. (απόφαση 856/2016 Οικονομικής Επιτροπής).

4. Συμβιβαστικοί προσδιορισμοί αποζημίωσης ρυμοτομούμενων τμημάτων ακινήτων.   (αποφάσεις 796/2016  και 868/2016 Οικονομικής Επιτροπής). 

5. Κατακύρωση του αποτελέσματος της υπ αριθμ. 120.373/19-10-2016 Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την προμήθεια υπολοίπων ειδών για Εκτυπώσεις – Βιβλιοδετήσεις εντύπων και βιβλίων του Δήμου Ηράκλειου για το έτος 2016. 

6. Έγκριση για την καταβολή προσαυξήσεων κατά την πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας προσκυρούμενου τμήματος του Δήμου Ηρακλείου ετών 2011, 2012 και 2013. 

7. Διακανονισμός οφειλών δημοτών. 

8. Επιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων.

9. Διαβίβαση αιτήματος του κ. Σκουτέλη Γεωργίου για απαλλαγή πληρωμής τέλους τέλεσης πολιτικού γάμου.

10. Παραχώρηση χρήσης σχολικών χώρων σε φορείς της τοπικής κοινωνίας για την πραγματοποίηση διαφόρων δραστηριοτήτων, κατά το σχολικό έτος 2016 – 2017. 

11. Παραχώρηση χρήσης σχολικών χώρων σε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, κατά το σχολικό έτος 2016 – 2017. 

12. Έγκριση Τοπικού Στρατηγικού Σχεδίου για τη Δια Βίου μάθηση του Δήμου Ηρακλείου 2017-2020 «Ηράκλειο…….. μία πόλη που μαθαίνει». 

13. Συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στην Πράξη «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) – Νέα Φάση με κωδικό ΟΠΣ 5002212.

14. Γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου για μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αρμοδιότητας του Δήμου Ηρακλείου, για το σχολικό έτος 2016 – 2017.

15. Γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου για μεταβολές (ιδρύσεις, καταργήσεις, συγχωνεύσεις κ.λ.π.)  σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης αρμοδιότητας του Δήμου Ηρακλείου, για το σχολικό έτος 2016 – 2017.

16. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Ηρακλείου στο «Συμβούλιο Σχολείου» του Πρότυπου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ηρακλείου Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Ηρακλείου στο «Συμβούλιο Σχολείου» του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Ηρακλείου. 

17. Έγκριση τροποποίησης του άρθρου 9 «Οργάνωση  και Λειτουργία του Κέντρου» του Κανονισμού Λειτουργίας του Κέντρου αστέγων». 

18. Δεύτερη αντικατάσταση του προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης και Βεβαίωσης Καλής Εκτέλεσης Υπηρεσίας με τίτλο «Παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβουλίου του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Καινοτόμων Δράσεων Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων, για την διαμόρφωση ολοκληρωμένου σχεδίου δράσεων στοχευμένης κοινωνικής παρέμβασης» και τροποποίηση της με αρ. 505/2016 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, όπως τροποποιήθηκε με τις με αρ. 810/2016 & 920/2016αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου.    

19. Έγκριση νέου εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της Μονομετοχικής Δημοτικής Ανωνύμου Εταιρείας Ηρακλείου – ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.

20. Έγκριση προϋπολογισμού Εσόδων – Δαπανών – Στοχοθεσία του ΔΟΠΑΦΜΑΗ για το έτος 2017. 

21. Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στην πλατεία του Αγίου Μύρωνα». 

22. Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου «Συντήρηση και επισκευή Δημοτικού κτιρίου στην 880 για την μετατροπή  του σε Συνεργείο του Τμήματος Ηλεκτροφωτισμού (Νέα Αλικαρνασσός)».

23. Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου «Δημιουργία παιδικής χαράς στα Σταυράκια».

24. Έγκριση μελέτης και του τρόπου εκτέλεσης του έργου «Συντήρηση και Επισκευή Δημοτικού Κτιρίου στην Νέα Λαχαναγορά και μετατροπή του σε καταστήματα χονδρικής πώλησης αλιευμάτων»

25. Έγκριση έναρξης εργασιών του έργου «Κατασκευή Ικάριου Γηπέδου».

26. Έγκριση τόκων υπερημερίας λόγω καθυστέρησης  εξόφλησης του 10ου λογαριασμού του έργου «Ανάπλαση Κεντρικής πλατείας Αναλήψεως και Δικτύου Πεζοδρόμων».

27. Ανάκληση των αρ. 432/2016 και 542/2016 αποφάσεων Δ.Σ. για το έργο «Κατασκευή ανοικτής επενδεδυμένης τριγωνικής τάφρου κατά μήκος της οδού μπροστά από τον καταυλισμό των ΡΟΜΑ». 

28. Έγκριση του 1ου Α.Π. για το έργο «Συντήρηση ασφαλτικών οδοστρωμάτων σε δρόμους του Δήμου Ηρακλείου». 

29. Έγκριση  του 1ου Α.Π.Ε. του έργου «Κατασκευή μικρών τεχνικών έργων στο Δήμο Ηρακλείου».

30. Έγκριση του 3ου Α.Π.Ε. (Τελικού Τακτοποιητικού)  του έργου «Ανάπλαση –Ανακατασκευή οδού Ούλαφ Πάλμε».

31. Έγκριση του 3ου Α.Π.Ε. (Τακτοποιητικού  & Τελικού)  του έργου ««Ανάπλαση Κεντρικής πλατείας Αναλήψεως και Δικτύου Πεζοδρόμων».

32. Παράταση της εργασίας με τίτλο «Θερινής Συντήρησης Κοινοχρήστων Χώρων Πρασίνου» και έγκριση 1ου Α.Π.Ε. της εργασίας «Θερινής Συντήρησης Κοινοχρήστων Χώρων Πρασίνου». 

33. Παράταση προθεσμίας του έργου «Ανάπλαση πλατειών Αγ. Γεωργίου, Ελ. Βενιζέλου & πρώην Δημοτικού σχολείου και διαμόρφωση οδών με κυβόλιθους εντός οικισμού Κερασίου Δημ. Διαμ. Παλιανής».

34. Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «Ανέγερση Κέντρου Εκπαίδευσης και Πολιτισμού Νέας Αλικαρνασσού».

35. Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 80/2016 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορά την εξέταση της πρότασης τροποποίησης στο Ο.Τ. 454 (Γ1807) της πολεοδομικής Ενότητας «Άγιος Ιωάννης – Μεσαμπελιές – Φορτέτσα» εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης Ηρακλείου (απόφαση 96/2016 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής). 

36. Θέσπιση προδιαγραφών τοπογραφικών διαγραμμάτων που συνοδεύουν τις αιτήσεις παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων στην πόλη του Ηρακλείου και εισήγηση για την τροποποίηση των 602/2015 και 2/2016 αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με την 414/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (απόφαση 98/2016 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής). 

37. Προμήθεια πλαστικών κάδων απορριμμάτων 1.100 lt και 240 lt.

38. Προμήθεια υπόγειων κάδων απορριμμάτων. 

39. Έγκριση μετάβασης του Αντιδημάρχου Ηρακλείου  κ. Αναστασάκη Ιωάννη στην Αθήνα. 

40. Έγκριση μετάβασης του εντεταλμένου συμβούλου του Δήμου Ηρακλείου κ. Garancini Gian Andrea  Paolo, σε θέματα Τουρισμού στις Βρυξέλλες. 

41. Έγκριση μετάβασης του εντεταλμένου συμβούλου του Δήμου Ηρακλείου κ. Garancini Gian Andrea  Paolo, στην Αθήνα .

42. Έγκριση του Ετήσιου Προγράμματος Τουριστικής και Διαφημιστικής Προβολής του Δήμου Ηρακλείου, για το έτος 2017.

43. Έγκριση απομάκρυνσης δέντρων. 

44. Παραχώρηση χρήσης του κλειστού γυμναστηρίου «Μελίνα Μερκούρη στην οδό Μικράς Ασίας». 

45. Έγκριση διενέργειας δημοπρασίας μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση του Κέντρου Κοινοτικής     Φροντίδας -Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων, στην περιοχή Κατσαμπά της 2ης Δημοτικής Κοινότητας. 

46. Συνέχιση Μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση του ΚΕ.ΚΟΙ.Φ./Α.Π.Η. στην περιοχή της Φορτέτσας   της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου

47. Ορισμός : 1) Επιτροπής Δημοπρασιών αγορές – πωλήσεις – εκμισθώσεις – μισθώσεις ακινήτων, 2) Επιτροπής Εκτίμησης (με χρέη καταλληλότητας ) για αγορές – πωλήσεις – εκμισθώσεις – μισθώσεις ακινήτων και 3) εκπροσώπου του Δήμου για την συγκρότηση Επιτροπής για την καταλληλότητα και επιλογή χώρων κατάλληλων για ανέγερση διδακτηρίων καθώς και χώρων μετά κτηρίων κατάλληλων για την στέγαση σχολικών μονάδων, για το έτος 2017. 

48. Ανανέωση παραγωγικών αδειών λαϊκών αγορών (Χαινάκης Απόστολος, Ρουβάκη Μαρία). 


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ηράκλειο

Πωλείται το creteplus.gr για 9,000 Ευρώ.

Ολόκληρη η ιστοσελίδα, και ο κατάλογος επιχειρήσεων. Ιδανικό για σελίδα ειδήσεων αλλά και για οποιαδήποτε επιχείρηση στην Κρήτη.

Ένωση ξενοδοχείων Ηρακλέιου:Αίτημα για μη καταβολή ΦΠΑ…

Αναφορικά σε διαπιστωμένες οφειλές σχετιζόμενες με ανείσπρακτα τιμολόγια

Πυροβολισμοί σε ποιμνιοστάσιο – Συνελήφθησαν δύο αδέρφια

Λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη Χρυσοχοϊδη, νέο περιστατικό στην Κρήτη

Πέθανε νεαρός που βούτηξε στο Αγιοφάραγγο

Γιατρός προσπάθησε να τον σώσει αλλά ήταν αργά

Άντρας έπεσε στο λιμάνι Ηρακλείου

Περαστικοί τον ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του

Έκανε «γερή μπάζα» - «Μπούκαρε» σε 9 σπίτια & η λεία του ξεπέρασε…

Αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αεροβόλο όπλο, συνολικής χρηματικής αξίας άνω τον 42.000 ευρώ

Άνδρας έπεσε στο ενετικό λιμάνι – Νοσηλεύεται στην Εντατική

Είχαν μπερδέψει τα ρούχα του στα κουπιά μιας βάρκας

Αναστάτωση από φωτιά μέρα μεσημέρι στο Ηράκλειο

Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική.

Στο Ηράκλειο το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την παράδοση των…

Θα πραγματοποιούν διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό

Απειλούν με παραιτήσεις γιατροί της Καρδιολογικής

Στα "άκρα" η αντιπαράθεση για τη μεταφορά της Μονάδας Εμφραγμάτων με απόφαση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ

Άστεγος επί μέρες σε πάρκο με παιδική χαρά - Εικόνες ντροπής

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να ενεργήσουν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου.

Αναβρασμός στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

“Πολεμικό” κλίμα και υποβάθμιση κλινικής

Κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά: Αρνητικά τα δείγματα του προσωπικού…

Αρνητικά και τα δείγματα των επαφών του 88χρονου στο Νοσοκομείο Χανίων

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο νεαρή γυναίκα μετά από επίθεση…

Ο δράστης πριν λίγες ημέρες είχε ξανασυλληφθεί

«Εφιάλτης» για λουόμενο το μπάνιο στη θάλασσα – Τον παρέσυραν…

Συναγερμός στο λιμενικό - Στήθηκε επιχείρηση για την παροχή συνδρομής στον κολυμβητή.

«Συναγερμός» και ιχνηλάτηση στο ΠΑΓΝΗ - Είχε νοσηλευθεί…

Αποτελεί το 17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα και νοσηλεύεται στα Χανιά

Τροχαίο ατύχημα: Τούμπαρε αυτοκίνητο – Γυναίκα και παιδί…

Στο σημείο άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Επιστολή δικηγόρων Ηρακλείου: Ανησυχία για πράξεις ομάδας…

«Δεν γίναμε μάρτυρες των αναμενόμενων αντιδράσεων από την πολιτεία για μια ευνομούμενη και δημοκρατική»

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στο Γιόφυρο (δυτικός κλάδος)

Κλειστός την Τετάρτη ο δυτικός κλάδος εξόδου

Κατέληξε η 14χρονη που είχε πέσει από τα Ενετικά Τείχη

Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ για 3 μήνες

Θρήνος στη κηδεία του Γιάννη Κατσούνα που σκοτώθηκε στο…

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο στον άτυχο 33χρονο Γιάννη

Πυροβολισμοί αναστάτωσαν το Αρκαλοχώρι

Αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο

Γυναίκα δάγκωσε αστυνομικό που κλήθηκε να τη βοηθήσει

Διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο και οι δυο για τις πρώτες βοήθειες

Συνελήφθη με παράνομα πακέτα τσιγάρων

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου

ΑΣΕΠ: 78 θέσεις εργασίας ανακοινώθηκαν για το Ηράκλειο

Η προκήρυξη αφορά την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, που εδρεύει στο Ηράκλειο του Νομού Ηρακλείου,

Στην ΜΕΘ ένα 9χρονο παιδί – Χτυπήθηκε από αυτοκίνητο

Το παιχνίδι οδήγησε σε σοβαρή περιπέτεια

Βενιζέλειο: Πως θα γίνονται τα τακτικά και απογευματινά…

Οδηγίες για τη σταδιακή επαναλειτουργία των υπηρεσιών

Αποχή των Δικηγόρων του Ηρακλείου μέχρι και 30 Απριλίου…

Για τις συνθήκες στο Υποθηκοφυλακείο και στο Ειρηνοδικείο

Καταγγελία: Έκοψαν κλήση σε γυναίκα στο Ηράκλειο ενώ διέθετε…

Τι αναφέρει η καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία

Πίσω από τη μάσκα κρύβονται κουρασμένα πρόσωπα….

Το συγκλονιστικό μήνυμα από τα ΤΕΠ του Βενιζελείου

Μαθήματα… σκοποβολής σε παιδί – Αντί για τον στόχο βρήκε…

Απίστευτο περιστατικό στο Ηράκλειο

Ενετικά Τείχη: Σε ποια σημεία μπαίνει «λουκέτο»

Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία των Τειχών και του Καράβολα

Κορωνοϊός: Οι συγκινητικές στιγμές κατά την έξοδο της 63χρονης…

Τι ανέφερε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου

Πρώτος νεκρός Κρητικός ομογενής στην Αυστραλία, από κορωνοϊό

Πρόκειται για το Χρήστο Τζανουδάκη, "έναν ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο κι ένα αξιοσέβαστο μέλος της κρητικής κοινότητας"

Έπρεπε να είναι σπίτι λόγω καραντίνας αλλά ήταν... άφαντος

Δικογραφία σε βάρος ενός άντρα που ήρθε από την Ιταλία στο Ηράκλειο και διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σπίτι αν και θα έπρεπε λόγω προληπτικής καραντίνας

Κλείνει η οδός… by pass στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου

Απαγορεύεται η είσοδος των πολιτών

Είστε μόνοι στο σπίτι; Μια ομάδα στο Ηράκλειο, μπορεί να…

Η Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου βοηθάει όλους όσοι έχουν ανάγκη, λόγω κορωνοϊού

Καταγγελία για… «αυθαίρετα» πρόστιμα στο Ηράκλειο, λόγω…

Τι απαντά, από την πλευρά της, η αστυνομία

Κορωνοϊός: Αγωνιούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ - Καταγγέλλουν…

«Σε συνθήκες χρόνιας ανεπάρκειας προσωπικού, υποδομών, εξοπλισμού και υλικών στις δημόσιες δομές υγείας καλούμαστε να παρέχουμε με αυτοθυσία τις υπηρεσίες μας στην…

Συνελήφθη με παράνομα τσιγάρα

Κατασχέθηκαν 790 πακέτα τσιγάρων και 139 συσκευασίες καπνού

Βενιζέλειο: Αποσωληνώθηκε η επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου…

Μετά από 10 τουλάχιστον μέρες μάχης με τον κορωνοϊό

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.