Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Δέσμευση Μητσοτάκη σε Σενετάκη για τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

Δέσμευση Μητσοτάκη σε Σενετάκη για τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

Πολιτική | 13/09/2013 - 12:20
Δέσμευση Μητσοτάκη σε Σενετάκη για τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ
Για την εργασιακή αποκατάσταση του συνόλου των επιτυχόντων των προκηρύξεων ΑΣΕΠ 8Κ/2008 και 9Κ/2008 δεσμεύθηκε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο βουλευτή Ηρακλείου κ. Μάξιμο Σενετάκη, στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο.

Την πρόταση για την οριστική λύση στο φλέγον ζήτημα της εργασιακής αποκατάστασης των επιτυχόντων προκηρύξεων ΑΣΕΠ 8Κ/2008 και 9Κ/2008 εξέθεσαν στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Σενετάκης, μαζί με το βουλευτή Ημαθίας κ. Λάζαρο  Τσαβδαρίδη και το βουλευτή Πιερίας κ. Κώστα Κουκοδήμο, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο Υπουργικό Γραφείο.

Οι τρεις βουλευτές ειδικότερα, με την πρόταση τους ζήτησαν από τον κ. Μητσοτάκη αφενός τη θεραπεία της αδικίας εναντίον των εναπομεινάντων μη διορισθέντων επιτυχόντων της προκήρυξης ΑΣΕΠ 8Κ/2008, μέσω της ταχείας πρόσληψης τους στο ΙΚΑ-ETAM και αφετέρου την εργασιακή αποκατάσταση των απολυθέντων επιτυχόντων της προκήρυξης ΑΣΕΠ 9Κ/2008 (ΑΤΕ), μέσω της νομοθέτησης ειδικής ρύθμισης που θα καθορίζει με σαφήνεια την επαναπρόσληψη τους, σε φορείς του Υπουργείου Εργασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του τόνισε στους τρεις Βουλευτές ότι το Υπουργείο επεξεργάζεται εδώ και καιρό ένα σχέδιο Νόμου  που περιλαμβάνει τη διευθέτηση των συγκεκριμένων θεμάτων  με γνώμονα την εργασιακή αποκατάσταση του συνόλου των επιτυχόντων των δύο προκηρύξεων, εκ των οποίων ήδη ένα μεγάλο ποσοστό αυτών της προκηρύξεως 8Κ, έχει προσληφθεί στο ΙΚΑ. Ο Υπουργός δεσμεύθηκε παράλληλα στους τρεις Βουλευτές ότι θα ξεκινήσουν σύντομα οι διαδικασίες απορρόφησης των εναπομεινάντων επιτυχόντων της 8Κ, ενώ το αργότερο μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο στο οποίο θα ορίζεται συγκεκριμένα και σαφώς η επαναπρόσληψη και των απολυθέντων επιτυχόντων της προκηρύξεως 9Κ.

Ο κ. Σενετάκης δήλωσε ικανοποιημένος από τις δεσμεύσεις του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι άμεσες ενέργειες του κ. Μητσοτάκη, θα αποκαταστήσουν οριστικά μία αδικία που ταλαιπωρεί και κρατάει επί μήνες σε αγωνία και αβεβαιότητα τους επιτυχόντες των δύο προκηρύξεων.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πολιτική

Μ. Συντυχάκης: "Να καθαριστεί ο ποταμός Γιόφυρος στο Ηράκλειο"

Στη βουλή συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ας είναι η Μακεδονία η αφορμή που…

Τη στήριξή της στο συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία, στην πλατεία Συντάγματος, εξέφρασε η πρώην πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας,…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.