Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Επί τάπητος τα προβλήματα του ΠΑΓΝΗ

Επί τάπητος τα προβλήματα του ΠΑΓΝΗ

Νοσοκομεία | 20/11/2012 - 22:35
Επί τάπητος τα προβλήματα του ΠΑΓΝΗ
Συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ είχε σήμερα ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης κ. Αντώνης Γρηγοράκης και ο Υποδιοικητής κ. Γιώργος Νεοφώτιστος.

Πρώτη δημοσίευση: 2012-11-20 16:18

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν στη Διοίκηση τα προβλήματα της υγείας σήμερα γενικότερα αλλά και ειδικότερα του ΠΑΓΝΗ.

Κύρια θέματα συζήτησης , μεταξύ άλλων, ήταν η χρηματοδότηση του νοσοκομείου για την κάλυψη των εφημεριών, υπερωριών του προσωπικού,  η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και η σωστή κατανομή του πλαφόν που αφορά δεδουλευμένα οικονομικού έτους 2012, ώστε να εξασφαλισθεί η ασφαλής λειτουργία του νοσοκομείου, η στελέχωση κλινικών και τμημάτων όπως της Παιδοχειρουργικής Κλινικής και οι προσλήψεις προσωπικού, η έναρξη λειτουργίας της Καρδιοχειρουργικής, η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και η ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Ένα επίσης θέμα που συζητήθηκε ήταν εκείνο της άμεσης ανάγκης διενέργειας κεντρικών ενιαίων διαγωνισμών, συνέπεια των οποίων θα είναι τόσο η εξοικονόμηση πόρων οικονομικών, όσο και η καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, που σήμερα απασχολείτε στον τομέα αυτό  στα νοσοκομεία.

Όπως τονίστηκε από τους εργαζόμενους, δεν θα επιτραπεί καμία κατάργηση νοσοκομείου, κλίνης και θέσης εργασίας.

Ο Διοικητής κ. Αντώνης Γρηγοράκης αφού άκουσε προσεκτικά τις τοποθετήσεις των εργαζομένων, διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια στην επίλυση όσων δίκαιων και σοβαρών προβλημάτων σημειώνονται στα νοσοκομεία της Κρήτης σήμερα και στο ΠΑΓΝΗ ειδικότερα, ενώ για το θέμα της διενέργειας κεντρικά ενιαίων διαγωνισμών και η επίσπευση των σχετικών διαδικασιών προκήρυξης τους, ενημέρωσε πως αποτελεί ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης στην προγραμματισμένη συνάντηση των Διοικητών των Υ.ΠΕ με την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Νοσοκομεία

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.