Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Συμμετοχή της Περιφέρειας σε συνέδριο για τον κατσίγαρο

Συμμετοχή της Περιφέρειας σε συνέδριο για τον κατσίγαρο

Περιβάλλον | 28/09/2015 - 10:23
Συμμετοχή της Περιφέρειας σε συνέδριο για τον κατσίγαρο
Τα αποτελέσματα προγράμματος που υλοποιεί η Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης με τίτλο «Εργαστηριακές αναλύσεις σε υπόγεια ύδατα για ανίχνευση τυχόν ρύπανσης από κατσίγαρο», παρουσιάστηκαν στο 2ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο Θεσσαλίας στις Κουκουναριές Σκιάθου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου (http://www.env2.prd.uth.gr/index.html), αναπτύχθηκε και συζητήθηκε η δυνατότητα διερεύνησης της εφαρμοζόμενης (στην Ελλάδα) μεθόδου επεξεργασίας των υγρών αποβλήτων των ελαιουργείων (ΥΑΕ) με επιτόπου προεπεξεργασία και διάθεσή τους σε εξατμισοδεξαμενές, βάσει των τακτικών και έκτακτων ελέγχων που διενεργεί η Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης. 

Από την ανάλυση αυτή εξάγονται σημαντικά συμπεράσματα ως προς την αποτελεσματικότητα και τον περιβαλλοντικό κίνδυνο της συγκεκριμένης μεθόδου, με στόχο την ανάπτυξη αποτελεσματικών εργαλείων για τον έλεγχο και την προστασία του περιβάλλοντος. Ενόψει της νέας ελαιοκομικής περιόδου και με δεδομένο ότι η παραγωγή ελαιολάδου στην Ελλάδα επικεντρώνεται κυρίως σε Πελοπόννησο και Κρήτη όπου παράγεται το 75% της εγχώριας παραγωγής, -στη Κρήτη η ελαιοπαραγωγή κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομία του νησιού- είναι απαραίτητος ο καθορισμός μιας οικονομικά βιώσιμης και περιβαλλοντικά ορθής και αειφορικής μεθόδου διαχείρισης των αποβλήτων των ελαιουργείων του νησιού .

Τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης εκπροσώπησε στο Συνέδριο η κ. Κατερίνα Βαβαδάκη, Αν. Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της ΠΕ Ηρακλείου. Για περισσότερες πληροφορίες για το  πρόγραμμα,  τα αποτελέσματα, και την πλήρη επιστημονική εργασία – δημοσιευμένη και στα Πρακτικά του Συνεδρίου, στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, οδός Μ Μουσούρου 15, Ηράκλειο αρμόδια κα Κ. Βαβαδάκη, τηλ 2813 410119.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Περιβάλλον

«Καμπανάκι» για επικείμενη αντιστροφή των πόλων της Γης

Δραματικές είναι οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων σχετικά με το μαγνητικό πεδίο που περιβάλει στη Γη και το οποίο παρουσιάζει μεγάλη εξασθένηση, με αποτέλεσμα να…

Η πρώτη όρκα που «μιλάει» την ανθρώπινη γλώσσα!-βίντεο

Μια όρκα που μπορεί να βγάζει ήχους, οι οποίοι μιμούνται ορισμένες ανθρώπινες λέξεις, είναι η πρώτη που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, όπως ανέφεραν επιστήμονες που έκαναν…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.