Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες όσων έζησαν την πύρινη κόλαση στην Αττική(βίντεο)

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες όσων έζησαν την πύρινη κόλαση στην Αττική(βίντεο)

Ελλάδα | 25/07/2018 - 10:49
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες όσων έζησαν την πύρινη κόλαση στην Αττική(βίντεο)
H ανατριχιαστική περιγραφή διασώστη που εντόπισε τους 26 αγκαλιασμένους νεκρούς σε χωράφι - Μαρτυρίες πολιτών που σώθηκαν την τελευταία στιγμή

Συγκλονιστικές εικόνες της καταστροφής από drone - Στους 60 οι νεκροί μέχρι στιγμής και ο αριθμός αυξάνεται -  Δείτε επίσης σοκαριστικές εικόνες με πολίτες που μπήκαν στη θάλασσα να σωθούν

Δεκάδες νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες, καμμένα σπίτια και αυτοκίνητα είναι όλα όσα άφησαν πίσω τους οι καταστροφικές πυρκαγιές που ξέσπασαν την Δευτέρα στην Αττική.

Πολλοί ήταν εκείνοι που έζησαν τον πύρινο εφιάλτη και χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους, προσπαθώντας να σώσουν τη ζωή τους.

Οι μαρτυρίες των ανθρώπων αυτών μόλις μία μέρα μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές συγκλονίζουν: 

Μαρτυρία διασώστη που εντόπισε τους 26 απανθρακωμένους σε χωράφι

Ανατριχιαστική περιγραφή διασώστη στον Realfm 97,8 που εντόπισε τους απανθρακωμένους σε χωράφι

“Οι νεκροί στο Μάτι είναι 26 άτομα, άνδρες, γυναίκες και δυστυχώς μικρά παιδιά. Η απόσταση που τους εντοπίσαμε είναι 30-40 μέτρα από την παραλία” είπε μιλώντας στον Realfm 97,8 ο Βασίλης Ανδριόπουλος, διασώστης του Ερυθρού Σταυρού.

“Εμείς λάβαμε εντολή από τον πρόεδρο της κεντρικής διοίκησης του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να μεταβούμε ως διασωστική ομάδα για την αναζήτηση αγνοουμένων. Φτάνοντας στις 3 τη νύχτα στην περιοχή, είδαμε πολλά αυτοκίνητα να έχουν συγκεντρωθεί σε σημεία, να έχουν σχηματίσει ουρές, καμένα με τα κλειδιά πάνω, πόρτες ανοιχτές και είδη πρώτης ανάγκης μέσα. Αυτή ήταν η αφορμή που έδωσα την εντολή να επιχειρήσουν σε συγκεκριμένα σημεία και μέρη. Ενδεχομένως να τους περικύκλωσαν οι καπνοί και οι φλόγες και να αναζήτησαν δίοδο διαφυγής. Η δίοδος τους δυστυχώς δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε” σημείωσε ο κ. Ανδριόπουλος.

https://www.facebook.com/www.in.gr/videos/10156681622210962/

"Πως έσωσα τον 7χρονο γιο μου, την κουνιάδα μου και το νεογέννητο μωρό της"

"Με πήρε η κουνιάδα μου, η οποία παραθέριζε στο Μάτι με τον νεογέννητο μωρό της και τον 7χρονο γιο μου, μου είπε ότι υπάρχει πρόβλημα και ότι καίγονται" δήλωσε ο γυναικολόγος, Γιάννης Καλογήρου, που διέσωσε τον γιό του, την κουνιάδα του και το νεογέννητο μωρό της, στην εκπομπή "Ξυπνάμε Μαζί" στο Epsilon.

"Επειδή υπήρχε στα 300 μέτρα ένα ξενοδοχείο, πήγαν εκεί, όταν μπήκαν μέσα μου είπαν ότι πνίγονται, ότι θα πεθάνουν και έφυγα με τον μπατζανάκη μου από τις δουλειές μας και φτάσαμε στη Ραφήνα. Δεν μας άφηναν να περάσουμε. Καιγόταν το σύμπαν. Του είπα θα πεθάνουν και έτσι πήραμε τον κάτω δρόμο, αν και μας έλεγαν ότι θα καούμε" ανέφερε.

"Με ένα μικρό αμαξάκι φτάσαμε από τον περιφερειακό της Ραφήνας, καίγονταν δέντρα, αμάξια, σπίτια δίπλα μας, με κίνδυνο να πάρουν φωτιά τα λάστιχά μας, φτάσαμε μέχρι το ξενοδοχείο. Ευτυχώς ο ξενοδόχος έριχνε με ένα λάστιχο νερό στο δρόμο, τον παρακάλεσα να ρίξει στα λάστιχα για να μην καούν" συμπλήρωσε.

"Τους πήραμε στο αυτοκίνητο, καίγονταν όλα, και καταφέραμε και τους σώσαμε. Δεν υπήρχε καμία βοήθεια, όταν καίγεται το σύμπαν το καταλαβαίνω, αλλά υπήρχαν εγκλωβισμένοι, που καίγονται, όπως εγώ ο ιδιώτης κατάφερα και πέρασα για να σώσω τους ανθρώπους, έπρεπε η πυροσβεστική να ανοίξει το δρόμο και να φτάσει εκεί, απλά έκλεισε το δρόμο και είπε δεν περνάτε θα καείτε. Όταν πας να κάνεις αυτοθυσία, κάνεις αυτοθυσία" τόνισε.

"Έκαναν ότι μπορούσαν οι πυροσβέστες αλλά δεν υπήρχε συντονισμός. Συντονισμός μηδέν σε αυτή τη χώρα. Τραγικές καταστάσεις. Αν είσαι πατέρας, δεν υπάρχει εμπόδιο. Δεν με ενδιέφερε τίποτα, θα πήγαινα και με τα πόδια για να τους σώσω. Αν είχα μεγαλύτερο αυτοκίνητο, θα έσωζα κι άλλους" είπε ο κ. Καλογήρου.

Βούτηξα το γιο μου, μπήκαμε στο αυτοκίνητο και προλάβαμε να φύγουμε

Στην οδό Θέτιδος, συναντάμε τον κ. Γιώργο και την κ. Μαρία που διαμένουν μόνιμα εδώ και 10 χρόνια στον Νέο Βουτζά. «Όσοι πρόλαβαν να φύγουν τα πρώτα δέκα λεπτά κατάφεραν και γλίτωσαν», λέει ο κ. Γιώργος, και η σύζυγός του, κ. Μαρία, συμπληρώνει: «Βούτηξα το γιο μου, μπήκαμε στο αυτοκίνητο και προλάβαμε να φύγουμε, ειδάλλως θα εγκλωβιζόμασταν». 

Όπως τονίζουν «λίγο πιο κάτω βρέθηκε απανθρακωμένη η σορός μιας γειτόνισσας μας». Λίγο παρακάτω, στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, ο κ. Μιχάλης απευθύνει έκκληση προς τους αρμοδίους για άμεση αποκατάσταση της υδροδότησης. Η κόρη του, που διαθέτει σπίτι στην περιοχή, μπήκε στο αυτοκίνητο μεταφέροντας την 7χρονη κόρη της καθώς και μια γειτόνισσα της με το 18 ημερών νεογέννητό της. 

Η ατμόσφαιρα αποπνικτική, άνθρωποι με τα χέρια τους να είναι μαύρα από τις στάχτες, και με μάτια βουρκωμένα, στέκονται συγκλονισμένοι μπροστά από τις κατοικίες τους μη μπορώντας να πιστέψουν αυτό που συνέβη χθες. 

Ένας σκύλος περιφέρεται με τις πατούσες του να είναι μαυρισμένες, κουτσαίνοντας, ψάχνοντας τους ιδιοκτήτες του κατατρομαγμένος... 

Το Μάτι της Νέας Μάκρης θυμίζει έρημη πόλη. Υδροφόρες κι οχήματα του Δήμου που κυκλοφορούν στους δρόμους συμπληρώνουν το σκηνικό προμηθεύοντας τους κατοίκους με νερό. Στην περιοχή ακούγονται συνεχώς οι ήχοι από τα πυροσβεστικά και τα καναντέρ.

Κάτοικος στο Μάτι: Ο αδελφός μου φιλοξενούσε μια γυναίκα η οποία απανθρακώθηκε στο αυτοκίνητό της

"Χθες ήταν στο σπίτι τα δύο παιδιά μου, 14 και 16 ετών, ο αδελφός μου και η γυναίκα του, δύο παιδάκια τριών ετών, η μητέρα μου 85 ετών, ζούμε σε αυτό το σπίτι από το 1969. Προσπάθησαν να μπουν σε αυτό το καμένο αυτοκίνητο για να προλάβουν να φύγουν, αλλά είδαν τις φλόγες και έτρεξαν κατέβηκαν τις σκάλες γιατί είναι γκρεμός και θάλασσα. Έμειναν εκεί μέχρι τα μεσάνυχτα βλέποντας από πάνω να καίγεται το σπίτι και τα δέντρα. Εξήντα περίπου άτομα ήταν σε μια μικρή παραλία και ήρθαν φουσκωτά και τους παρέλαβαν" δήλωσε ο Γρηγόρης Ψαλτήρας, στην εκπομπή "Ξυπνάμε Μαζί" στο Epsilon, καθώς είδε το σπίτι του να καίγεται.

"Δεν πρόλαβαν τα παιδιά, ούτε οι πιο μεγάλοι να αντιδράσουν καν. Όσοι μπήκαν στα αυτοκίνητά τους μπλοκαρίστηκαν στο δρόμο. Έχουν καεί πέτρινα σπίτια και δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τόσο μεγάλη καταστροφή. Έξω από εδώ στα 10 μέτρα υπήρχε μια γυναίκα καμένη. Και από πάνω άλλα τρία άτομα στο δρόμο καμένα. Μόνο στο δικό μας τετράγωνο υπήρχαν τέσσερα άτομα καμένα" τόνισε.

"Προσπάθησαν να μετακινηθούν προς τη θάλασσα, εγκατέλειπαν τα αυτοκίνητα και έτρεχαν προς τη θάλασσα να σωθούν και αυτό ήταν νωρίς το μεσημέρι προς το απόγευμα. Όχι το βράδυ, ο πανικός ήταν τεράστιος" ανέφερε.

"Ο αδελφός μου φιλοξενούσε ένα ζευγάρι και η γυναίκα πέθανε από τη φωτιά. Είναι τραγικό αυτό που σας λέω αυτή τη στιγμή, εγώ δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι τραγικό. Κάηκε μέσα στο αυτοκίνητό της μόνη της, ενώ ο σύζυγός της και το παιδάκι τους πήγαν στη θάλασσα στην παραλία και γλίτωσαν" συμπλήρωσε.

Εικόνες που σοκάρουν από drone- Η επόμενη ημέρα της ασύλληπτης τραγωδίας στο Μάτι Αττικής

Η καταστροφή που κατέγραψε drone πάνω από το Μάτι Αττικής είναι ασύλληπτη. Στο ΒΙΝΤΕΟ φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι μανιασμένες φλόγες, αφού πέρασαν και κατέκαψαν ότι βρέθηκε στο πέρασμά τους, έφτασαν μέχρι τη θάλασσα. Εκεί όπου κατέφυγαν οι περισσότεροι άνθρωποι για να σωθούν και κάποιοι από αυτούς πνίγηκαν από τους καπνούς...

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Φόβοι οτι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί δραματικά

Τουλάχιστον 50 είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί και 172 οι τραυματίες από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, ενώ εκφράζονται φόβοι για ακόμη περισσότερα θύματα, καθώς έχουν γίνει πολλά τηλεφωνήματα για αγνοούμενους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, συνεργεία της οποίας επιχειρούν για τον εντοπισμό τους.

Ο δήμαρχος Ραφήνας μιλώντας στον Realfm 97,8 επιβεβαίωσε νωρίτερα την πληροφορία ότι εντοπίστηκαν 26 νεκροί σε χωράφι, 30 μέτρα από τη θάλασσα.

“Σε λίγο θα επιβεβαιωθεί μία πληροφορία για ακόμη περισσότερους νεκρούς, διότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που είναι καμένοι στα σπίτια τους και ακόμα δεν έχει γίνει διακομιδή. Πιστεύω ότι θα πλησιάσουν τον αριθμό των 60” είπε ο δήμαρχος Ραφήνας και πρόσθεσε:

“Δεν έχω πλήρη εικόνα πόσοι άνθρωποι εγκλωβίστηκαν. Υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι ακόμα. Δεν έχω ακριβή αριθμό αγνοουμένων αλλά γνωρίζω παιδιά τα οποία αναζητούν τους γονείς τους... Εκτίμηση μου είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν κατάφεραν να ξεφύγουν... Οι νεκροί βρέθηκαν κοντά στη θάλασσα σε ένα χέρσο κομμάτι και πνίγηκαν προφανώς από τον καπνό”.

“Έχω δει και νεκρούς που είναι σε σπίτια και δεν έχει περάσει κανένας να τους πάρει” σημείωσε.

flashnews.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ελλάδα

Πρόστιμο 250.000 ευρώ σε ινστιτούτο αισθητικής

Ανακοίνωση από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Κορωνοϊός: 246 «έσπασαν» την καραντίνα – Ανησυχία για χαλάρωση…

Το τελευταίο περιστατικό και τα μεγάλα πρόστιμα

Τα τρία στάδια του lockdown το καλοκαίρι

Έτσι θα γίνουν τα έκτακτα lockdown, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο

9 νέα κρούσματα - 183 νεκροί συνολικά

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.058

Κορωνοϊός: Το καλό και το κακό σενάριο για την Ελλάδα

Γιατί οι ειδικοί φοβούνται μία νέα έκρηξη

Στους 183 οι νεκροί από τον κορωνοϊό - Πέθανε 83χρονη

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων

Επίθεση με βιτριόλι: Τι λέει η οδηγός ταξί - Η περούκα, η…

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση με το βιτριόλι

Ανοίγουν νωρίτερα τα γυμναστήρια -Σήμερα οι ανακοινώσεις

Πότε αναμένεται η επαναλειτουργία τους

Επίθεση με βιτριόλι: «Καθαρά» βίντεο και φωτογραφικά καρέ…

Τα επεξεργασμένα καρέ από τις κάμερες ασφαλείας

ΕΟΦ: Απαγόρευσε αντισηπτικό διάλυμα

Αποσύρονται από την αγορά τα προϊόντα

Ηλεία: Εγκεφαλικά νεκρή 27χρονη λίγο μετά τον τοκετό

Η Δώρα εργαζόταν μέχρι και τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της χωρίς να παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Κανένας θάνατος - 7 νέα κρούσματα στη χώρα

Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο - 2.915 συνολικά

Νομοσχέδιο – Παιδεία: Αλλαγές από το νηπιαγωγείο μέχρι…

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας - Όλες οι αλλαγές

Ρόδος: Ποιος ήταν ο νεκρός που έθαψαν… κατά λάθος - Σοκαρισμένη…

Εισαγγελική έρευνα για το… μακάβριο λάθος

Συντριβή ελικοπτέρου στο Ιόνιο: Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια…

Μια 23χρονη στρατιωτικός ήταν το πρώτο θύμα η οποία, όπως είχε γράψει το neakriti, πριν το τραγικό συμβάν έπαιζε γκάιντα στη Σούδα.

Κορωνοϊός: 174 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κατέληξε 78χρονος στο "Αττικόν"

Kάτω από το 1% του πληθυσμού ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων

Οι εξελίξεις για τον Κορωνοϊό στη χώρα μας

Κεραμέως για σχολεία: Τι θα γίνει με το ολοήμερο - Ποια η…

"Το άνοιγμα των σχολείων δεν θα γίνει πριν την 1η Σεπτεμβρίου".

172 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Πέθανε 82χρονη

Η γυναίκα νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό»

Εκ περιτροπής εργασία: Από 1η Ιουνίου οι μειώσεις μισθών…

Σε νέο καθεστώς, χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι από τον Ιούνιο - Αναλυτικά παραδείγματα

Γυμναστήρια, κινηματογράφοι: Ν' ανοίξουν νωρίτερα, μελετά…

Νωρίτερα να ξεκινήσει η τέλεση γάμων και λοιπές δεξιώσεις - Πιθανή ημερομηνία

Σύψας: Τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να ανοίξουν τα…

Δεν μας τρομάζουν τα εισαγόμενα κρούσματα

Κορωνοϊός: Στους 170 οι νεκροί

Κατέληξε 91χρονη

Πρόστιμα μέχρι και 100.000 € στα σούπερ μάρκετ που δε δηλώνουν…

Η πλατφόρμα e-Καταναλωτής αναγράφει τις τιμές των προϊόντων σε όλα τα σούπερ μάρκετ

Κορωνοϊός: Στους 169 οι νεκροί στην χώρα μας

«Κατέληξε» ένας 79χρονος στο ΑΧΕΠΑ

Τσιόδρας: Βέβαιο ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Οι κλειστοί χώροι στους οποίους έχει παρατηρηθεί μεγαλύτερη μετάδοση του ιού

Θετικοί στον κορωνοϊό 2 διασώστες του ΕΚΑΒ – Σε καραντίνα…

Σήμερα το πρωί βγήκαν τα αποτελέσματα

«Restart Tourism»: Πότε «ανοίγει» ο τουρισμός – Από αυτές τις…

Πρόκειται για 19 χώρες που παρουσιάζουν καλά επιδημιολογικά στοιχεία, μέχρι στιγμής

Με κορωνοϊό οκτώ μηνών βρέφος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παίδων»

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων νοσηλεύεται οκτώ μηνών βρέφος με κορωνοϊό

167 νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Κατέληξε 89χρονος στο…

Ο άνδρας είχε πολλαπλά υποκείμενα νοσήματα

Ανοίγει η εστίαση: χρήσιμα Tips για τους επαγγελματίες

Συμβουλές για την εφαρμογή των μέτρων και παγίδες που πρέπει να αποφύγουν

Μετακινήσεις εκτός νομού: Έτσι θα ταξιδεύουμε με αεροπλάνα,…

Ενημέρωση για τις μετακινήσεις εκτός νομού

Τραγωδία με 4 νεκρούς στο Λουτράκι - Συγκλονίζουν τα βίντεο…

Οι 4 άντρες βρέθηκαν σε βάθος 20 μέτρων και οι πρώτες αναφορές σχετικά για τον θάνατό τους κάνουν λόγο για ασφυξία - Η επιχείρηση της ΕΜΑΚ έγινε υπό τον φόβο έκρηξης στο…

Ανοίγουν αύριο Κυριακή οι εκκλησίες - Τι πρέπει να γνωρίζουν…

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος καλεί στην τήρηση όλων των μέτρων για τον κορωνοϊό, ενώ αύριο ανοίγουν οι εκκλησίες στη χώρα

Έτσι θα ταξιδεύουμε με τα πλοία - Όλα τα νέα μέτρα

Ποιες πτήσεις «ανοίγουν» και ποιες παραμένουν σε αναστολή

Μητσοτάκης: Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με διπλή κρίση - Παράδειγμα…

Η παρέμβασή του στην παγκόσμια σύνοδο της Boston Consulting Group

Σ.Τσιόδρας: Ο ιός μπορεί να μη φύγει ποτέ από τη ζωή μας

Μπορεί ο κορωνοϊός να γίνει ενδημικός ιός;

Πρόστιμα έως 20.000 ευρώ για τους παραβάτες σε οργανωμένες…

Τσουχτερά πρόστιμα στους απείθαρχους επιχειρηματίες

Κορωνοϊός: Πότε ο κλιματισμός μπορεί να είναι επικίνδυνος…

Τι ανέφεραι Ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και υγιεινής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην εκπομπή "ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ" της ΚΡΗΤΗ TV

Πότε ανοίγουν καφετέριες, εστιατόρια, γυμναστήρια και…

Οριστικές ημερομηνίες: Όλα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης

16 νέα κρούσματα στη χώρα μας -Τρεις νέοι θάνατοι

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.760 - Στους 155 οι νεκροί

Αυτό είναι το νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ

Παραμένουν τα υφιστάμενα μέτρα κατά του κορωνοϊού

"Αποφεύγετε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς" οι 7 κανόνες του…

Πως θα μείνουμε προστατευμένοι από τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Στους 152 οι νεκροί στην χώρα μας

Ένας 80χρονος έχασε την μάχη

Παπαθανάσης: Από 1η Ιουνίου ανοίγει η εστίαση με τα νέα…

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «εντός του Ιουνίου θα λειτουργήσουν και οι εσωτερικοί χώροι των επιχειρήσεων»

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.