Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Στους 25.000 οι άνεργοι στον νομό Λάρισας

Στους 25.000 οι άνεργοι στον νομό Λάρισας

Εργασία | 29/11/2016 - 17:10
Στους 25.000 οι άνεργοι στον νομό Λάρισας
Το σοβαρό πρόβλημα της ανεργίας έγινε θέμα συζήτησης, χθες το απόγευμα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, έπειτα από αίτημα που είχε καταθέσει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ).

Στην συνεδρίαση συζητήθηκε υπόμνημα που είχε σταλεί από το ΕΚΛ στο οποίο και παρουσίαζε τα στοιχεία της ανεργίας στη περιοχή, αλλά και το σοβαρό θέμα του επιδόματος ανεργίας.

«Σε αντίθεση με όσα ακούμε συνεχώς, εδώ και χρόνια, για την περιβόητη ανάπτυξη που θα έρθει και θα λύσει δήθεν το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, που δημιουργεί το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε και οι πολιτικές στήριξης του, στην πραγματικότητα στον Ν. Λάρισας, οι καταγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ φτάνουν τους 25.000, εκ των οποίων 10-11% δικαιούται το ισχνό επίδομα των 361 ευρώ» ανέφερε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Τάσος Τσιαπλές, στην εισηγητική του ομιλία, ενώ υποστήριξε πως ανεπίσημα οι άνεργοι είναι πολλοί περισσότεροι.

Ο κ. Τσιαπλές επισήμανε πως το ΕΚΛ θα βρίσκεται δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων και θα αγωνίζεται «να σταματήσουν να πληρώνουν οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα τις συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και των αντιλαϊκών πολιτικών, προκειμένου να αποκομίζουν τεράστια κέρδη οι καπιταλιστές».

Τέλος κατέθεσε μια σειρά προτάσεων για την ανακούφιση, όπως είπε, των ανέργων, αλλά και κάποια αιτήματα που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν από τον θεσμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Από την μεριά του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, στην τοποθέτησή του χαρακτήρισε την ανεργία «νούμερο ένα κοινωνική αδικία», ενώ επισήμανε πως υπάρχουν δύο δρόμοι που πρέπει σαν χώρα να διαλέξουμε. «Να συνεχιστεί η διαιώνιση της αναδιανομής της φτώχειας και της ανέχειας ή να στραφούμε στην παραγωγή η οποία σημαίνει εθνικό πλούτο και θέσεις εργασίας» είπε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Σχετικά με τα μέτρα που θα μπορούσε το κράτος να πάρει για την ανεργία, ο κ. Αγοραστός είπε πως χρειάζεται η χώρα να παράξει. Να μειωθούν οι φόροι και να εξορθολογιστεί το ασφαλιστικό σύστημα. Επίσης, τόνισε την ανάγκη μείωσης της τιμής της ενέργειας, των τιμών των πρώτων υλών, γρήγορη απονομή δικαιοσύνης και «ανοικτές» τράπεζες, αλλά και την πάταξη της γραφειοκρατίας.

Τέλος, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα έργα που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλία, τα οποία, όπως δήλωσε, προσέφεραν νέες θέσεις εργασίας.

newsbeast.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Εργασία

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.