Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Στις 6 Ιουνίου οι Πανελλαδικές εξετάσεις- Τι θα ισχύσει για τους υποψήφιους

Στις 6 Ιουνίου οι Πανελλαδικές εξετάσεις- Τι θα ισχύσει για τους υποψήφιους

Παιδιά & Γονείς | 11/01/2017 - 09:17
Στις 6 Ιουνίου οι Πανελλαδικές εξετάσεις- Τι θα ισχύσει για τους υποψήφιους
Για πρώτη φορά, μετά τις ενδοσχολικές εξετάσεις. Από φέτος διευρύνονται οι επιλογές των υποψηφίων.

Την Τρίτη 6 Ιουνίου θα δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2017 για τους τελειόφοιτους και αποφοίτους Λυκείου που θα διεκδικήσουν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτό ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας –επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της «Κ» (15/12/2016)– ενώ από φέτος διευρύνονται οι επιλογές των υποψηφίων, αφού διάφορα τμήματα θα συμπεριληφθούν και σε επιπλέον επιστημονικά πεδία σε σύγκριση με ό,τι ίσχυε έως και πέρυσι. 

Για παράδειγμα, διάφορα τμήματα Πληροφορικής, στα οποία έως το 2016 μία θέση μπορούσαν να διεκδικήσουν μόνον οι υποψήφιοι που είχαν επιλέξει το 5ο πεδίο (Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής), από φέτος θα μπορούν να τα διεκδικήσουν και όσοι επιλέξουν το 2ο πεδίο (Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών). Συγκεκριμένα, με βάση το υπουργείο Παιδείας, φέτος, σε αντίθεση με όλα τα προηγούμενα χρόνια, υπάρχουν οι εξής αλλαγές: 

• Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ξεκινήσουν (από τις 6 Ιουνίου) μετά τις ενδοσχολικές εξετάσεις. Αυτό προβλέπει και ο σχετικός νόμος, ο οποίος έως τώρα δεν τηρήθηκε. Η σχετική ρύθμιση διχάζει την εκπαιδευτική κοινότητα. Εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι με το νέο καθεστώς (πρώτα οι ενδοσχολικές, μετά οι Πανελλαδικές) τα παιδιά θα αγνοήσουν πλήρως τις ενδοσχολικές. Αντίθετα, ορισμένοι άλλοι πιστεύουν το αντίστροφο, δηλαδή ότι οι μαθητές θα αναγκαστούν να δώσουν βάρος και στις ενδοσχολικές εξετάσεις και θα περιοριστεί το άγχος τους για τις Πανελλαδικές.

• Προστίθενται στα επιστημονικά πεδία τμήματα που έως το 2016 ήταν ενταγμένα σε ένα πεδίο. Ενδεικτικά, στο 1ο πεδίο προστέθηκαν δύο τμήματα ΤΕΙ Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, στο 2ο πεδίο 13 τμήματα (π.χ. Πληροφορικής, Στατιστικής κ.ά.), στο 3ο πεδίο 22 τμήματα (Χημείας, Περιβάλλοντος κ.ά.), στο 4ο πεδίο πέντε τμήματα (4 Θεάτρου και το Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών Τέχνης) και στο 5ο πεδίο 20 τμήματα (Θεάτρου, Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης κ.ά.).

• Αφαιρούνται συνολικά πέντε τμήματα από τρία επιστημονικά πεδία. Μέσα στον Φεβρουάριο, όπως συμβαίνει πάντοτε, με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι για τον τρόπο, τη διαδικασία και το χρονικό διάστημα υποβολής της αίτησης δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.



Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Παιδιά & Γονείς

Τι σημαίνει περνώ ποιοτικό χρόνο με το παιδί μου;

Τι μπορώ να κάνω μαζί του για να περάσουμε όμορφα;

Πώς θα κάνετε τα Χριστούγεννα των παιδιών σας... μαγικά;…

Αγκαλιές, εκπλήξεις και χρόνο μαζί με τα παιδιά σας... Αυτά είναι μερικά από όσα πρέπει να κάνετε

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.