Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Στήνουν δύο «εξωτικές σκηνές» στο Πάρκο Γεωργιάδη στις 11 Μαρτίου (pics)

Στήνουν δύο «εξωτικές σκηνές» στο Πάρκο Γεωργιάδη στις 11 Μαρτίου (pics)

Πολιτισμός | 03/03/2015 - 21:50
Στήνουν δύο «εξωτικές σκηνές» στο Πάρκο Γεωργιάδη στις 11 Μαρτίου (pics)
Δυο μογγολικές σκηνές στήνονται στο Πάρκο Γεωργιάδη, στο Ηράκλειο, με το Caravan Project να φτάνει στην Κρήτη στις 11 Μαρτίου!

Το Caravan Project μάλιστα καλεί  όλους όσους επιθυμούν: κατοίκους, νέους, φοιτητές και μαθητές να ιχνηλατήσουν από κοινού περάσματα σε περιοχές όπου κατοικούν η μνήμη, η φαντασία και το βίωμα, μέσα από μια σειρά πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων με κεντρικό άξονα τις ανείπωτες και αθέατες ανθρώπινες ιστορίες.

Με έμφαση στη σημασία της διάσωσης των ανθρώπινων ιστοριών και στις δυναμικές που η αφήγησή τους απελευθερώνει, το Caravan Project επιδιώκει να αναδείξει τον πλουραλισμό των φωνών, τη διαφορετικότητα και τελικά τις ανεξάντλητες πτυχές της ανθρώπινης υπόστασης. Η πολυμεσική έκθεση στο μεγάλο yurt, ανοιχτή για όλο το κοινό παρουσιάζει τις ιστορίες που έχει συλλέξει η ομάδα, από το προηγούμενο οδοιπορικό της, τα τελευταία 4 χρόνια, από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα. Τα βραβευμένα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ντοκιμαντέρ του Caravan Project θα προβληθούν σε εβδομαδιαίο πρόγραμμα, μέσα στις φιλόξενες κυκλικές εστίες της ιδιαίτερης αναδυόμενης εγκατάστασης, με στόχο τον προβληματισμό, την αναζήτηση νέων διαστάσεων και το δημιουργικό διάλογο με το κοινό.

Ωστόσο, το Caravan Project δεν εξαντλείται στην παρουσίαση του αδιαμφισβήτητα πολύτιμου υλικού που έχει συγκεντρώσει. Η ομάδα επιθυμεί να εμβαθύνει στην αλληλεπίδρασή της με την ντόπια κοινωνία, καλώντας τα μέλη της να συμμετάσχουν ενεργά στις δράσεις της. Εκπαιδευτικά Προγράμματα για μαθητές σχολείων της περιοχής, Εργαστήρια Ιστοριών για ενήλικες και μια σειρά από συνεργατικές δράσεις, θα προσφέρουν στους κατοίκους του Ηρακλείου εργαλεία γύρω από τις αφηγηματικές τεχνικές, τη φωτογραφία, την κινηματογράφηση, το μοντάζ και όλες τις πρακτικές για την καταγραφή ιστοριών, καλώντας τους συμμετέχοντες να εμπλουτίσουν με ιστορίες από τον τόπο τους το 1ο ανοιχτό αρχείο ιστοριών, που εγκαινιάστηκε στην πλατφόρμα www.caravanproject.org. Πάνω από όλα, το Caravan Project επιχειρεί να εφεύρει μαζί με το κοινό νέους διαύλους επικοινωνίας, δημιουργώντας, μέσω της προσωπικής επαφής, ένα πυρήνα συναισθημάτων, σκέψεων και βιωματικών γνώσεων, προσβλέποντας στη διαμόρφωση μιας αληθινής κοινότητας!



Σε αυτόν το δεύτερο σταθμό του ταξιδιού της, που ξεκίνησε από τη Μυτιλήνη, τον περασμένο Οκτώβριο, η ομάδα παρουσιάζει για πρώτη φορά το Caravan Doc Festival, όπου θα προβληθούν με ελεύθερη είσοδο στο κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής του στην πόλη του Ηρακλείου, πάνω από 25 μικρού και μεγάλους μήκους ντοκιμαντέρ, από την ανεξάρτητη κινηματογραφική σκηνή.

Όπως σε κάθε πόλη-σταθμό, έτσι και στο Ηράκλειο το Caravan Project, εντοπίζοντας τα ιδιαίτερα γνωρίσματα της περιοχής, σχεδιάζει επιτόπιες κοινοτικές δράσεις με θέματα που αφορούν στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό, με στόχο την ανάδειξη των ζητημάτων που απασχολούν τη ντόπια κοινωνία και το δημιουργικό προβληματισμό με την ενεργή συμμετοχή των κατοίκων.

Τα εγκαίνια του Caravan Project στο Ηράκλειο Κρήτης, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 11 Μαρτίου, ώρα 18:00, στο Πάρκο Γεωργιάδη, που θα «καταληφθεί» από την ομάδα για ένα συνεχόμενο μήνα. Στην εορταστική έναρξη των δράσεων του Caravan Project θα πραγματοποιηθεί προβολή ντοκιμαντέρ, ενώ το μουσικό swing σχήμα Alan Dalon θα καλωσορίσει την ομάδα και τους καλεσμένους της με μια ιδιαίτερη μουσική συναυλία.

Το Caravan project έχει αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πολιτισμός

Ιερουσαλήμ: Η πόλη που μαρτύρησε, τάφηκε και αναστήθηκε…

Η πόλη στην οποία εκτυλίχθηκαν τα κοσμοϊστορικά γεγονότα των Παθών του Ιησού,

Η νηστεία των Χριστουγέννων

Ξεκίνησε σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων

Σαν σήμερα το 1957 έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Καζαντζάκης

Ένα από τα μεγάλα κεφάλαια της νεοελληνικής λογοτεχνίας

Θεατρική παράσταση για... τα παιδιά της μακρινής Ουγκάντα

Το Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού ενισχύει τη δράση του Bombo Kids

«Οι επισκέπτες»: Η μικρή ταινία του Θοδωρή Παπαδουλάκη…

Πριν την ταινία «Ο Αδερφός μου», ο Θοδωρής Παπαδουλάκης συγκίνησε με τους «Επισκέπτες»

Η ιστορία του δέντρου των Χριστουγέννων

Από την αρχαία δενδρολατρεία και τη σύνδεσή του με το δέντρο της ζωής ως τη διάδοσή του από τους Γερμανούς σε ολόκληρο τον κόσμο

Γιατί η εβδομάδα μετά το Πάσχα ονομάζεται και “λευκή”

Ολόκληρη η εβδομάδα από το άγιο Πάσχα μέχρι την επομένη Κυριακή

Εκεί που μαρτύρησε και αναστήθηκε ο Θεάνθρωπος

Η ιστορία του πιο σημαντικού Ναού της Χριστιανοσύνης, εκείνου της Αναστάσεως ή του Πανάγιου Τάφου

Στο "σπίτι" τους επέστρεψαν κρητικές αρχαιότητες

Εγκαίνια στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου περιοδικής έκθεσης με επαναπατρισμένα έργα

Η ανύψωση της πρώτης επαναστατικής σημαίας!

Η κήρυξη της επανάστασης στη Μάνη …17 Μαρτίου 1821…!

Μπερλουσκόνι: «Ψηφίστε με, είμαι ο μόνος που εμπιστεύονται…

Μείωση φόρων και κατάργηση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια υπόσχεται ο επικεφαλής του Φόρτσα Ιτάλια

Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από τον…

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Φαιστού χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του οργανωμένου κινήματος της μικρoμεσαίας αγροτιάς.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.