Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Στην Κρήτη ο γιος του Κουστώ - Θα συμμετάσχει σε συνέδριο για το θαλάσσιο περιβάλλον!

Στην Κρήτη ο γιος του Κουστώ - Θα συμμετάσχει σε συνέδριο για το θαλάσσιο περιβάλλον!

Περιβάλλον | 28/09/2015 - 08:34
Στην Κρήτη ο γιος του Κουστώ - Θα συμμετάσχει σε συνέδριο για το θαλάσσιο περιβάλλον!
Στο Ηράκλειο αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο γιος του σπουδαίου εξερευνητή Ζακ Υβ Κουστώ, Πιερ, ο οποίος θα συμμετάσχει στο 3ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο EMSEA (European Marine Science Educators Association), με στόχο την προώθηση της περιβαλλοντικής αγωγής για το θαλάσσιο περιβάλλον.

Τόσο ο Πιέρ όσο και ο πατέρας του, είχαν εκφράσει πολλάκις στο παρελθόν την αγάπη τους για την Κρήτη και τη Μεσόγειο αλλά και για το πλούσιο υποθαλάσσιο τοπίο και την ανάγκη για την προστασία της οικολογίας της Μεσογείου.

Το 3ο συνέδριο EMSEA στο Ενυδρείο Κρήτης

Το EMSEA είναι ένας Ευρωπαϊκός, μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που παρέχει μια πλατφόρμα με στόχο την προώθηση της περιβαλλοντικής αγωγής, της εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης για το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον. Έπειτα από δύο επιτυχημένα συνέδρια στην Αγγλία και τη Σουηδία, είναι η πρώτη φορά που το EMSEA έρχεται στη Μεσόγειο με σκοπό να αναπτύξει καινούριες δραστηριότητες και συνεργασίες και να ενισχύσει το εκπαιδευτικό δίκτυο που βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Το συνέδριο που θα λάβει χώρα στο Ενυδρείο Κρήτης CRETAquarium, από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τη 1 Οκτωβρίου, είναι φέτος αφιερωμένο στην αξιολόγηση των μέχρι τώρα εκπαιδευτικών δράσεων και μεθόδων που χρησιμοποιούνται για την ευαισθητοποίηση των παιδιών στα σχολεία, αλλά και στις μελλοντικές δράσεις που μπορούν να οργανωθούν από εδώ και πέρα έτσι ώστε να μάθουν τα  παιδιά για την αλληλεπίδρασή τους με την θάλασσα και τον ωκεανό (Ocean Literacy) και να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στις θαλάσσιες επιστήμες.

Με συμμετέχοντες από την Αμερική, τη Βραζιλία, την Ασία και την Ευρώπη, το συνέδριο ξεκινάει την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στις 12.30 μμ. Την έναρξη θα κάνει η Sigi Gruber, Υπεύθυνη Τμήματος Θαλάσσιων Πόρων στη Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαικής Επιτροπής (DG Research & Innovation, European Commission) ενώ επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο διάσημος δύτης Pierre-Yves Cousteau (http://www.cousteaudivers.org/).

Επιπλέον, διακεκριμένοι καλεσμένοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε θέματα  Έρευνας και Τεχνολογίας θα μιλήσουν για το πως μπορούμε να συνεργαστούμε με κοινό σκοπό την περιβαλλοντική αγωγή και εκπαίδευση για το θαλάσσιο περιβάλλον. 

Οι εγγραφές συνεχίζονται ακόμα στην ιστοσελίδα του συνεδρίου (https://emsea2015.hcmr.gr/).

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με το Ενυδρείο Κρήτης  CRETAquarium στο τηλέφωνο + 2810 337788.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Περιβάλλον

«Καμπανάκι» για επικείμενη αντιστροφή των πόλων της Γης

Δραματικές είναι οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων σχετικά με το μαγνητικό πεδίο που περιβάλει στη Γη και το οποίο παρουσιάζει μεγάλη εξασθένηση, με αποτέλεσμα να…

Η πρώτη όρκα που «μιλάει» την ανθρώπινη γλώσσα!-βίντεο

Μια όρκα που μπορεί να βγάζει ήχους, οι οποίοι μιμούνται ορισμένες ανθρώπινες λέξεις, είναι η πρώτη που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, όπως ανέφεραν επιστήμονες που έκαναν…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.