Στην κορυφή οι Ηρακλειώτες αρτοποιοί- κατέκτησαν το πρώτο βραβείο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στο ψωμί
Στην εθνική ομάδα μετέχουν τέσσερα άτομα από το Ηράκλειο, οι κ.κ. Γιώργος Φασουλάκης, Μιχάλης Πατεράκης, Μανώλης Καλαϊτζάκης και Διονύσης Βογιατζής, τρία άτομα από τη
Θεσσαλονίκη και δύο από τη μικτή ομάδα. Θέμα του διαγωνισμού στη Θεσσαλονίκη ήταν το ψωμί στο φούρνο και οι αρτοποιοί από το Ηράκλειο παρουσία-
σαν, την πρώτη μέρα, κρίθινο ψωμί και σύμμικτο ψωμί, τη δεύτερη μέρα καλτσούνια (με ντόπια μυζήθρα), κουλουράκια κανέλλας, χορτοπιτάκια (με χόρτα της Κρήτης) και σταφιδόψωμο (με σταφίδα σουλτανίνα). Την τρίτη μέρα παρουσίασαν το πλουμιστό κουλούρι, το κουμπαροκούλουρο, το κουλούρι του γάμου. Κοινό και κριτικοί ενθουσιάστηκαν και έδωσαν την ψήφο τους στο Ηράκλειο! Αυτές τις ημέρες βρίσκονται στο Ηράκλειο μέλη και από τις άλλες ομάδες που θα συμμετάσχουν στο διεθνή διαγωνι-
σμό, προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Σε παρουσίαση που έγινε χθες, ο πρόεδρος του σωματείου αρτοποιών Ηρακλείου «Η Δήμητρα», κ. Μανό-
λης Βολανάκης, τόνισε πως πρόκειται για βιοτέχνες αρτοποιούς, που δουλεύουν καθημερινά και παράγουν, και όχι για βιομηχανίες. Όπως είπε, δε θα βρει κανείς στα παραδο-
σιακά αρτοποιεία κατεψυγμένα προϊόντα. «Παρουσιάσαμε την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη», τόνισε ο αρχηγός της ομάδας του Ηρακλείου, κ. Γιώργος Φασουλάκης. Όπως είπε, τα προϊόντα της Κρήτης κατέκτησαν το κοινό και για αυτό αναδείχτηκαν πρώτα. Στον επικείμενο διεθνή διαγωνισμό, η Κρήτη θα έχει τη μερίδα του λέοντος, σε ό, τι παρουσιαστεί. Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ, κ. Μπάμπης Λεκάκης, τόνισε πως μέσα από το διαγωνισμό αναδεικνύονται τα τοπικά προϊόντα.
ΠΑΤΡΙΣ