Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Στην Ευρωβουλή τα «έψαλε» ο Μαριάς για το σκοπιανό

Στην Ευρωβουλή τα «έψαλε» ο Μαριάς για το σκοπιανό

Πολιτική | 16/03/2016 - 20:57
Στην Ευρωβουλή τα «έψαλε» ο Μαριάς για το σκοπιανό
Τα έψαλε χοντρά ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς στον Μουζάλα μιλώντας σήμερα το απόγευμα στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε στον κ. Μουζάλα ότι δεν είπε κουβέντα για τις παρανομίες  των Σκοπίων στο προσφυγικό. Προφανώς  συνέχισε ο Νότης Μαριάς:  «δεν  έχετε  αποφασίσει αν θα αποκαλείτε τα Σκόπια FYROM  ή θα συνεχίσετε να τα αποκαλείτε Μακεδονία όπως κακώς  το είπατε  πρόσφατα. Σας λέω λοιπόν ότι  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι Έλληνες Ευρωβουλευτές έχουμε δώσει μάχη και τα Σκόπια εδώ ονομάζονται FYROM. Σας το ξεκαθαρίζω λοιπόν για να το ξέρετε».
Κατόπιν ο Νότης  Μαριάς κατήγγειλε τις παρανομίες των σκοπιανών, οι οποίοι παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο για τους πρόσφυγες και ειδικότερα τη Σύμβαση της Γενεύης του 1951 κλείνοντας τα σύνορά τους, ενώ επιπλέον παραβιάζουν την εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας ρίχνοντας κατά των προσφύγων και εντός της Ελληνικής Επικράτειας δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Τέλος ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής  κατήγγειλε τη βιαιότητα με την οποία φέρθηκαν οι σκοπιανοί στους 1500 πρόσφυγες που μπήκαν πρόσφατα στο  έδαφός τους, τους οποίους αφού τους έδειραν, τους πέρασαν σαν τα  ποντίκια όπως είπαν πίσω στο  Ελληνικό  έδαφος μέσα από τρύπες που άνοιξαν οι ίδιοι στα συρματοπλέγματα του αίσχους που έχουν βάλει  στα σύνορά τους. 
Και ο Νότης Μαριάς έκλεισε την παρέμβασή του αναφερόμενος στις παρανομίες των Ευρωπαίων οι οποίοι  μονομερώς έκλεισαν τον Βαλκανικό Διάδρομο, τον οποίο  οι ίδιοι δημιούργησαν με αποφάσεις τους όπως αναφέρεται ειδικότερα και στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 17ης Δεκεμβρίου 2015.

Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πολιτική

Μ. Συντυχάκης: "Να καθαριστεί ο ποταμός Γιόφυρος στο Ηράκλειο"

Στη βουλή συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ας είναι η Μακεδονία η αφορμή που…

Τη στήριξή της στο συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία, στην πλατεία Συντάγματος, εξέφρασε η πρώην πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας,…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.