Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Στέλνουν στοιχεία για τους Διοικητικούς Υπαλλήλους Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Στέλνουν στοιχεία για τους Διοικητικούς Υπαλλήλους Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Κοινωνία | 14/09/2013 - 00:05
Στέλνουν στοιχεία για τους Διοικητικούς Υπαλλήλους Πανεπιστήμια και ΤΕΙ
Κοινή γραμμή για το ζήτημα της αξιολόγησης των διοικητικών υπαλλήλων πανεπιστήμιων και ΤΕΙ τηρούν οι διοικήσεις των ιδρυμάτων. Οι διαδοχικές συναντήσεις που είχε την Παρασκευή ο υπουργός Παιδείας με τις πρυτανικές αρχές, τους προέδρους των ΤΕΙ και τους διοικητικούς υπαλλήλους των ανώτατων ιδρυμάτων δεν είχαν κάποια προφανή θετική εξέλιξη.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πιέζει ασφυκτικά προκειμένου στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να δημοσιοποιηθούν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ), οι οποίες θα προβλέπουν την κατάργηση των πλεοναζουσών οργανικών και προσωποπαγών θέσεων, μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, προσωπικού που προήλθε από αξιολόγηση.

Το ζήτημα αυτό αφορά περίπου 1500 διοικητικούς υπαλλήλους σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ που, κατά την εκτίμηση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αποτελούν πλεονάζον προσωπικό.

Ωστόσο, τόσο οι πρυτάνεις όσο και οι πρόεδροι των ΤΕΙ αλλά και οι εργαζόμενοι στα ιδρύματα, υποστηρίζουν ότι υπάρχει υποστελέχωση των διοικητικών υπηρεσιών. Όπως σημειώνουν, εάν το σχέδιο για να τεθούν οι 1500 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα τελικά προχωρήσει, τότε είναι ορατό το ενδεχόμενο τα πανεπιστήμια και τα τεχνολογικά ιδρύματα να μην μπορούν να λειτουργήσουν.

Τα πανεπιστήμια θα αποστείλουν μέχρι την Κυριακή τα στοιχεία στο υπουργείο Παιδείας, ωστόσο, σύμφωνα με το συντονιστικό όργανο των πρυτάνεων στην Ελλάδα η μέση αντιστοιχία είναι 3,5 διοικητικοί υπάλληλοι ανά 100 ενεργούς φοιτητές, τη στιγμή κατά την οποία η διεθνής αναλογία είναι συντριπτικά καλύτερη (από 10 έως 65 υπαλλήλους ανά 100 φοιτητές). Με αυτά τα δεδομένα, όπως υποστηρίζουν, ο αριθμός των 1.500 υποτιθέμενων πλεοναζόντων διοικητικών υπαλλήλων δεν έχει προκύψει από καμία αξιολόγηση, δεν είναι αιτιολογημένος και επομένως δεν μπορεί να είναι αποδεκτός.

Οι πρόεδροι των ΤΕΙ από την άλλη πλευρά ζήτησαν επιπλέον χρόνο, λόγω έλλειψης προσωπικού, προκειμένου να αποστείλουν τα στοιχεία.

Ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος από τη δική του πλευρά έθεσε ένα άτυπο «τελεσίγραφο» στις διοικήσεις των ιδρυμάτων επισημαίνοντας ότι «τα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα οφείλουν να αξιολογήσουν τις δομές τους στα πλαίσια του νοικοκυρέματος του Δημόσιου Τομέα.
Δώσαμε στα Ιδρύματα διεθνή κριτήρια και μεθοδολογία, ώστε, μέσα σε ένα ομολογουμένως ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες. Ήδη αρκετά από τα 36 Ιδρύματα έχουν αποστείλει εκθέσεις αυτοαξιολόγησης και αναμένω ότι μέχρι τη Δευτέρα θα ανταποκριθούν και τα υπόλοιπα. Πρέπει όλοι να συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια».


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Κοινωνία

Ακόμα και καναπέ βάζουν για να κρατήσουν μια θέση πάρκινγκ…

Τελικά το πρόβλημα με τις καβάτζες μπροστά από σπίτια απλά δεν μπορεί να επιλυθεί, μιας και παρά τις διαβεβαιώσεις για επί της ουσίας μέτρα, απλά το κακό συνεχίζεται.

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΟΑΕΔ

ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΜΕΣΩ ΟΑΕΔ...ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Οικοδόμοι Ηρακλείου : Απελευθέρωση της 16χρονης Αχέντ

"Η σύλληψη και η απαγγελία 12 κατηγοριών κατά της 16χρονης Παλαιστίνιας Άχεντ Ταμίμι από ισραηλινό στρατοδικείο είναι ξεγύμνωμα όλων όσων μαζί με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ…

Μεγάλη τραγωδία: Φόβοι για δεκάδες νεκρούς πρόσφυγες σε…

Περί τους 90 πρόσφυγες και μετανάστες, στην πλειοψηφία τους Πακιστανοί, επέβαιναν σε σκάφος που βυθίστηκε ανοικτά των λιβυκών ακτών

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.