Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



ΣτΕ: «Πράσινο φως» για την πρόσληψη 32.433 ανέργων

ΣτΕ: «Πράσινο φως» για την πρόσληψη 32.433 ανέργων

Εργασία | 16/09/2015 - 18:05
ΣτΕ: «Πράσινο φως» για την πρόσληψη 32.433 ανέργων
Το «πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας για την πρόσληψη, μέσω του ΟΑΕΔ, 32.433 ανέργων οι οποίοι θα τοποθετηθούν για πέντε μήνες σε Δήμους, ενώ παράλληλα ενέκρινε την κατ΄ εξαίρεση πρόσληψη 2.620 προσώπων σε υπουργεία και Δήμους.

Ειδικότερα, η τριμελής επιτροπή του ΣτΕ ενέκρινε την πρόσληψη 32.433 εγγεγραμμένων ανέργων με 5μήνες συμβάσεις εργασίας σε Δήμους.

Ο προϋπολογισμός για την πρόσληψη των ανέργων αυτών ανέρχεται στα 200.000.000 ευρώ και προέρχεται από πρόγραμμα  συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το υπουργείο Εργασίας ζήτησε την κατ΄ εξαίρεση συνέχιση της διαδικασίας πρόσληψης των 32.433 ανέργων, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος απώλειας του σχετικού Ευρωπαϊκού κονδυλίου, λόγω καθυστέρησης απορρόφησης του.

Ακόμη, οι σύμβουλοι Επικρατείας ενέκριναν την αίτηση του υπουργείου Πολιτισμού και Παιδείας για την κατ΄ εξαίρεση πρόσληψη 901 ατόμων και την ανανέωση 1.288 ατόμων που θα απασχοληθούν σε συγχρηματοδοτούμενα έργα που εκτελούνται στο πλαίσιο των έργων του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Τα 2.189 αυτά άτομα θα ασχοληθούν για 8 μήνες σε έργα ανασκαφής, συντήρησης και αποκατάστασης μνημείων και αρχαιολογικών χώρων.

Την πρόσληψη 217 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων για 45 μέρες ενέκρινε το ΣτΕ προκειμένου να απασχοληθούν στα εργοστάσια της Ανώνυμης Εταιρείας Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (Πλατύ Ημαθίας και Σέρρες) και στα κέντρα συγκέντρωσης της εταιρείας στην  Λάρισα, Κατερίνη, στο Μαυροδένρι Κοζάνης και στο Ξινό Νερό Φλωρίνης.

Για το Δήμο Βόλου εγκρίθηκε η πρόσληψη 76 υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου 8μηνης διάρκειας και η πρόσληψη 2 υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου 8μηνης διάρκειας για την υλοποίηση του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη».

Για το Δήμο Θέρμης Θεσσαλονίκης εγκρίθηκε η πρόσληψη 65 καθαριστριών με σύμβαση μίσθωσης  έργου για τα 65 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του εν λόγω Δήμου.

Για το Δήμο Λαμιέων εγκρίθηκε η ανανέωση των συμβάσεων μέχρι 32.12.2015 τεσσάρων ατόμων στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Ανάπτυξη Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς Όφελος των Γυναικών για την Καταπολέμηση τη Βίας».

Για το ΝΠΔΔ του  Δήμου Λαυρεωτικής «Θορικός» εγκρίθηκε η πρόσληψη 15 καθηγητών μουσικής για διάρκεια 10 μηνών προκειμένου  να διδάξουν στο δημοτικό ωδείο «Δ. Νικολάου». Αντίθετα, δεν εγκρίθηκε η πρόσληψη 4 καθηγητών φυσικής αγωγής για το ίδιο ΝΠΔΔ.

Για το Δήμο Νάουσας εγκρίθηκε η πρόσληψη 34 καθηγητών. Αναλυτικότερα, εγκρίθηκε η πρόσληψη 24 καθηγητών με 9μήνες συμβάσεις για το ωδείο της Νάουσας και 10 καθηγητών με 9μήνες συμβάσεις για τα εικαστικά εργαστήρια του επίμαχου Δήμου.

Για το Δήμο Σκύρου εγκρίθηκε η πρόσληψη δυο υπαλλήλων (νηπιαγωγός και βρεφονηπιοκόμος) για 11μήνη απασχόληση στον παιδικό σταθμό του εν λόγω Δήμου.

Για τον «Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης» του Δήμου Φαρσάλων εγκρίθηκε η πρόσληψη 8 καθηγητών μουσικής (βιολιού, κλαρίνου, χορωδίας, κ.λπ.) για ένα έτος.

Για τον Δήμο Χίου  εγκρίθηκε η πρόσληψη 6 υπαλλήλων και συγκεκριμένα βρεφονηπιοκόμων, νηπιαγωγών και καθαριστριών για το τρέχον σχολικό έτος προκειμένου να απασχοληθούν στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Χίου.

Αντίθετα, δεν ενέκριναν οι σύμβουλοι Επικρατείας το αίτημα του υπουργείου Παιδείας για την κατ΄εξαίρεση πρόσληψη πτυχιούχων φυσικής αγωγής για στελέχωση των ΟΤΑ και των άλλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου που υλοποιούν το πρόγραμμα «Άθληση για ΄Ολους έτους 2015-2016».

protothema.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Εργασία

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.