Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Σήμερα τελειώνουν οι αιτήσεις για το δωρέαν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού!

Σήμερα τελειώνουν οι αιτήσεις για το δωρέαν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού!

Παιδιά & Γονείς | 12/04/2014 - 09:25
Σήμερα τελειώνουν οι αιτήσεις για το δωρέαν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού!

Σήμερα, στα πλαίσια της ανοικτή εκδήλωσης-ημερίδας επαγγελματικού προσανατολισμού  των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς που θα πραγματοποιηθεί στις 17:30 στο ξενοδοχείο Atlantis στο Ηράκλειο, οι μαθητές που ενδιαφέρονται θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, που θα γίνει αύριο Κυριακή!

ΠΑΤΣΗΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ HORIZON TEST ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Η Ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού Ημέρες Καριέρας»

Όσον αφορά την ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού , με τον διακριτικό τίτλο «Ημέρες Καριέρας» , πρέπει να πούμε ότι εδώ και  δώδεκα συναπτά έτη πραγματοποιείται  στο Ηράκλειο κάθε χρόνο, προς στο τέλος της σχολικής χρονιάς και αφορά όλους τους μαθητές Λυκείου και τους γονείς τους. Πρόκειται πλέον για έναν θεσμό, καταξιωμένο στη συνείδηση των συμπολιτών μας. Οι καλεσμένοι – εισηγητές είναι εκλεκτοί, η οργάνωση πολύ προσεγμένη, και η κάλυψη της εκδήλωσης από τα Μ.Μ.Ε. δεδομένη. Το αποτέλεσμα είναι η μεγάλη συμμετοχή μαθητών και γονέων

Βασικός εισηγητής στην συγκεκριμένη ημερίδα  επαγγελματικού προσανατολισμού (Σάββατο 12 Απριλίου, στις 17.30, ξεν. Atlantis ), θα είναι ο Κος Σπύρος Μιχαλούλης, Οικονομολόγος-Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Μ.Sc.), μέλος της Δ/νσης της εταιρίας συμβούλων σταδιοδρομίας Οrientum (www.orientum.gr, www.prosanatolismos.gr) , κατεξοχήν αρμόδιος  σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, σπουδών και αγοράς εργασίας στην Ελλάδα. O ίδιοs είναι συγγραφέας του εξαιρετικού Οδηγού Σπουδών «Πάμε Πανεπιστήμιο».

Στην εισήγησή του θα παρουσιάσει όλα τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε σχέση με το αντικείμενο των σπουδών τους αλλά και τις επαγγελματικές τους προοπτικές. Έτσι θα προτείνει  τεκμηριωμένα   σωστές  επιλογές σπουδών και επαγγέλματος. Στο Α΄ μέρος της εισήγησής του θα αναφερθεί επίσης στο Νέο Λύκειο και το Νέο Εξεταστικό σύστημα. Επίσης θα δώσει συμβουλές για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.

Στο μέσον της εισήγησής του οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα  να επικοινωνήσουν στον ίδιο χώρο, άμεσα - δια ζώσης με επιτυχημένους Ηρακλειώτες επαγγελματίες από διάφορους χώρους (από 20 τουλάχιστον διαφορετικές επαγγελματικές ειδικότητες), προκειμένου να πάρουν οι ίδιοι πληροφορίες για τις συνθήκες των επαγγελμάτων τους και τις προοπτικές τους.
Όσον αφορά δε το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, τις  επόμενες μέρες (Κυριακή 13 και Δευτέρα 14 Απριλίου) θα δοθεί η ευκαιρία σε όσους μαθητές Α΄ και Β΄ Λυκείου δηλώσουν συμμετοχή, να περάσουν ΔΩΡΕΑΝ το test επαγγελματικού προσανατολισμού της Orientum, «Horizon».

Πρόκειται για ένα αξιόπιστο ερωτηματολόγιο που διερευνά την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντα του μαθητή. Η διαδικασία – συμμετοχή του μαθητή στο σχετικό Test θα είναι διάρκειας  περίπου 30 λεπτών.

Τις εβδομάδες μετά τη διενέργεια του test θα ακολουθήσει ατομική συμβουλευτική , παράδοση και ανάλυση των αποτελεσμάτων. Εκπαιδευμένοι συνεργάτες  θα παραδώσουν την έκθεση των αποτελεσμάτων στο μαθητή και σε έναν τουλάχιστον κηδεμόνα που θα τον συνοδεύει.
Δηλώστε άμεσα συμμετοχή για το Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού Horizon (ΔΩΡΕΑΝ για μαθητές Α΄ και Β΄ Λυκείου) και ζητήστε περαιτέρω πληροφορίες από τη Γραμματεία των Φροντιστηρίων  Πουκαμισάς Ηρακλείου Τηλ. 2810 245 300


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Παιδιά & Γονείς

Τι σημαίνει περνώ ποιοτικό χρόνο με το παιδί μου;

Τι μπορώ να κάνω μαζί του για να περάσουμε όμορφα;

Πώς θα κάνετε τα Χριστούγεννα των παιδιών σας... μαγικά;…

Αγκαλιές, εκπλήξεις και χρόνο μαζί με τα παιδιά σας... Αυτά είναι μερικά από όσα πρέπει να κάνετε

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.