Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Σήμερα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για τον Βαγγέλη Γιακούμακη

Σήμερα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για τον Βαγγέλη Γιακούμακη

Κρήτη | 27/03/2015 - 15:23
Σήμερα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για τον Βαγγέλη Γιακούμακη
Σημερα αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων του Βαγγέλη Γιακουμάκη ,ενώ εντός των επόμενων ωρών αναμένονται τα αποτελέσματα DNA από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Αυτό ειχε δηλωσει  o καθηγητής ιατροδικαστικής κ. Βουγιουκλάκης. Σημειώνεται πως συνεχίζονται  με αμείωτη  ένταση οι συμπληρωματικές καταθέσεις από άτομα που  γνώριζαν τον 20χρονο προκειμένου να συμπληρωθεί το παζλ των συνθηκών που μπορεί να οδήγησαν ένα νέο παιδί  στο τραγικό τέλος.



Αρκετοί φοιτητές έχουν φύγει από τα Ιωάννινα με αφορμή την αργία της 25ης Μαρτίου και αναμένεται να επιστρέψουν στη Γαλακτοκομική Σχολή από την ερχόμενη εβδομάδα με την ελπίδα πως θα επανέλθει η ηρεμία που έχει διασαλευτεί μετά τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Τα μηνύματα, πάντως, των φίλων του Βαγγέλη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν σταματούν με πάγιο αίτημα όλων τη δικαίωση της μνήμης του.Σύμφωνα με το protothema.gr,  την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση φίλων του Βαγγέλη στο Σύνταγμα στις 10 το πρωί.



«Θα συγκεντρωθούμε για να τιμήσουμε τη μνήμη του, θα μοιραστούν φωτοτυπίες με τους στίχους του τραγουδιού το "Μάνα ηρέμησε και δεν πονάω πια" και ο βασικός λόγος είναι να ακουστεί ένα ηχηρό ΓΙΑΤΙ συνέβη αυτό στον Βαγγέλη, θα ανάψουμε κεριά στη μνήμη του, θέλουμε να είναι μία συγκέντρωση φίλων του ανθρώπων που ακόμη και αν δεν το γνώρισαν τον έκαναν δικό τους», είπε  ο κ. Παπαθανασίου.


Έρχεται από τη... Βραζιλία

Ένας νεαρός πρώην απόφοιτος της Γαλακτοκομικής Σχολής των Ιωαννίνων που πλέον βρίσκεται στη Βραζιλία, κλήθηκε και έρχεται να δώσει τη δική του μαρτυρία για τα όσα ξέρει σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο νεαρός απόφοιτος -πλέον- της Γαλακτοκομικής Σχολής προσπάθησε να είναι όσο το δυνατό περισσότερο ήρεμος μπορούσε μπροστά στους αστυνομικούς.



Ήρθε εσπευσμένα από τη Βραζιλία προκειμένου να πει όλα όσα γνώριζε για την υπόθεση του κατά ενός έτους μικρότερού του Βαγγέλη Γιακουμάκη με τον οποίο γνωρίζονταν, αλλά δεν είχε προλάβει να αποκτήσει ιδιαίτερα στενή φιλία, καθώς εκείνος ήταν δευτεροετής και ο Βαγγέλης μόλις είχε πάει στη Σχολή.

Όμως, όπως είπε, είχαν έρθει αρκετά κοντά σύμφωνα με το protothema, ενώ πολλές φορές είχε τύχει να φάνε μαζί και να μιλήσουν για διάφορα πράγματα, περνώντας χαλαρά και πολύ όμορφα.



«Πάρα πολύ καλό παιδί, μοναχικό θα έλεγα, απομονωμένο τις περισσότερες φορές, δε νομίζω ότι είχε πειράξει ποτέ κανέναν, γλυκομίλητος. Όταν κάποια στιγμή πρόσεξα ότι έχει μία περίεργη θλίψη στο πρόσωπό του, το ρώτησα αν συμβαίνει κάτι, δεν μου είχε πει όμως τίποτα», είπε ο νεαρός και πρόσθεσε: «Λίγο αργότερα θα διαπίστωνα ότι πολλές φορές έπεφτε θύμα πειραγμάτων από τους συμφοιτητές και έχω την εντύπωση ότι κάπως έτσι ξεκίνησε αυτή η διαδικασία με τα πειράγματα και εξελίχθηκε σε bulling…».

«Κάποια στιγμή επειδή ένιωθα άσχημα δεν ήθελα ούτε να τον στριμώξω και να του πω, "κοίτα Βαγγέλη πρέπει να μιλήσεις, δεν πρέπει να το αφήσεις αυτό να συμβαίνει", αποφάσισα να πάω στο διευθυντή και να τα πω όλα όσα ήξερα», πρόσθεσε ο απόφοιτος της Γαλακτοκομικής Σχολής, τονίζοντας ότι από εκεί και πέρα δεν ξέρει τι έγινε.

«Φαντάζομαι, όπως έμαθα, ότι το θέμα ξαφνικά πάγωσε και κατάλαβα ότι κάποιος και προφανώς πολιτικός προσπάθησε να "γειώσει" τη σημαντικότητα της κατάστασης και να ξεχαστεί το θέμα το συντομότερο δυνατόν. "Ναι", δυστυχώς υπήρξε πολιτική παρέμβαση», φέρεται να είπε ο νεαρός στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς, συμπληρώνοντας ότι δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να φανταστεί ότι η κατάσταση αυτή θα είχε ένα τόσο φρικτό τέλος.

Άνοιξε το σπίτι της οικογένειας Γιακουμάκη λόγω των γενεθλίων του


Με τον αβάστακτο πόνο για το χαμό του παιδιού της, αλλά και με τον φόβο πως αυτή τη στιγμή ένας άλλος Βαγγέλης ή Βαγγελιώ βασανίζεται κάπου στην Ελλάδα, ζει η μάνα του Βαγγέλη Γιακουμάκη.



Αυτό αποκάλυψε η ίδια στον Σταύρο Θεοδωράκη που την επισκέφτηκε χθες. Μέρα γιορτής για τον Βαγγέλη και η μάνα αποφάσισε να έχει το σπίτι ανοιχτό για φίλους και συγγενείς. Λέει ο Σταύρος Θεοδωράκης:

«Χθες βράδυ πήγα στο σπίτι του Βαγγέλη. Δεν τους ήξερα τους ανθρώπους. Είχα κάποιους φίλους στο περιβάλλον και ζήτησα να δω τη μητέρα, τα παιδιά. Το σπίτι ήταν ανοικτό γιατί σαν χθες θα ήταν η γιορτή του. Η μάνα είχε ετοιμάσει και φιλέματα, μόνο που έρχονταν με μαύρα ρούχα οι περισσότεροι.

Είναι ένα θέμα που ξεπερνάει την κρίση. Είναι ένα θέμα που θα μας βασανίζει αν δεν το λύσουμε. Ότι κάποιοι τσαμπουκάδες επιβάλλουν σε κάποιους δημόσιους χώρους κάποιους κανόνες είναι δηλητηριώδες για την κοινωνία και πρέπει κάτι να κάνουμε. Συζήτησα με τη μητέρα του, τους θείους του, τον παππού του. Πρέπει να δώσουμε μια απάντηση. Και εμείς πρέπει να δώσουμε μια διπλή απάντηση. Ο Βαγγέλης ήταν θύμα μιας παρέας τσαμπουκάδων που ήταν και αυτοί από την Κρήτη.

Γι’ αυτό εμείς πρέπει να απολογηθούμε και πρέπει να πούμε ότι αυτού του είδους οι τσαμπουκάδες δεν έχουν θέση στην Κρήτη. Αυτή η καινούργια λεβεντομαγκιά του να πειράζεις αυτόν που θεωρείς αδύνατο ή διαφορετικό, πρέπει να εκλείψει» υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης που ανακοίνωσε πως το Ποτάμι κατέθεσε πρόταση σε όλα τα κόμματα προκειμένου να γίνει συνεδρίαση της επιτροπής μορφωτικών και κοινωνικών υποθέσεων για το θέμα του bulling.

Ο Σταυρός Θεοδωράρκης σύμφωνα με το iefimerida, πρόσθεσε: «Να σας πω μόνο κάτι που μου είπε η Μαρία, η μητέρα του. «Πολύ φοβάμαι ότι και τώρα που μιλάμε κάποιος άλλος Βαγγέλης ή μια άλλη Βαγγελιώ βασανίζεται σε ένα άλλο μέρος της Ελλάδας». Ότι αυτό δηλαδή δεν ήταν κάτι μεμονωμένο, κάτι που συνέβη άπαξ. Σίγουρα γίνεται κάτι ανάλογο σε κάποιο άλλο μέρος του κόσμου. Άρα είμαστε υποχρεωμένοι να το συζητήσουμε και να δούμε πως θα το εξαλείψουμε» είπε.

Τέλος, ο  επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε στις προτάσεις του»


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Κρήτη

72 χρόνος έπαθε ανακοπή έξω από τράπεζα

Το περιστατικό έγινε στη Νεάπολη

Οι Μινωικές Γραμμές στηρίζουν τους υποψήφιους των Πανελληνίων…

50% έκπτωση στις μετακινήσεις τους για τα εξεταστικά κέντρα

«Ορφανή» φυτεία βρήκαν οι αρχές στον Μυλοπόταμο

Σε εξέλιξη οι έρευνα για τον εντοπισμό των καλλιεργητών

Καζίνο στην Κρήτη: Επισπεύδει το διαγωνισμό το ΤΑΙΠΕΔ

Το… «μικρό Ελληνικό» της Κρήτης είναι προ των πυλών

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ….συστήνεται ξανά!

Ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο, 20 Ιουνίου

Mικρή Μαντλίν: Φως στο μυστήριο - Μάρτυρας «κλειδί» στην…

Ένας 50χρονος Γερμανός, που είχε κρατηθεί σε φυλακή των Χανίων, φαίνεται να γνωρίζει σημαντικές πτυχές της υπόθεσης εξαφάνισης της 3χρονης Βρετανίδας

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Σε σοβαρή κατάσταση ο 60χρονος του χθεσινού τροχαίου στα…

Το αυτοκίνητο του "καρφώθηκε" σε χωράφι με ελιές

Εξαφάνιση Ευαγγελίας Λυτινάκη: «Έχει δολοφονηθεί» λένε…

Νέα στοιχεία για την μυστηρίωδη εξαφάνιση της Χανιώτισσας

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι συμμετέχουν στο επιμορφωτικό πρόγραμμα…

Τι αναφέρει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου

Νέο τροχαίο ατύχημα με δύο τραυματίες

Προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο

Άνοιξε ο δρόμος για τη… νέα Creta Farms

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το σχέδιο εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου

Κρήτη: Επιχειρήσεις έχουν βάλει ήδη λουκέτο – «Δώστε λεφτά…

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ επισημαίνει ότι με τα δάνεια που δόθηκαν δε στηρίχτηκαν παρά ελάχιστες επιχειρήσεις που είχαν ανάγκη να στηριχτούν.

Συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο εργάτης…

Σταθερά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του

Μέτρα πρόληψης για τον καύσωνα εν όψει καλοκαιριού

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π. Ε. Χανίων

Το καλοκαίρι ξεκινάει με νεφώσεις και βροχές

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Δύο σεισμοί με διαφορά λίγων ωρών - Τα Ρίχτερ ταρακούνησαν…

Δύο σεισμικές δονήσεις κοντά στην Κάσο ήταν αισθητές στην Μεγαλόνησο - Ο πρώτος ήταν εντάσεως 4,2 κλίμακας Ρίστερ και ο δεύτερος 4,4

Καιρός: «Βουτιά» υδραργύρου έως και 11 βαθμούς σε σχέση…

Εντυπωσιακές μεταβολές του καιρού τον Μάιο

Δίκυκλο συγκρούστηκε με ΙΧ στην παραλιακή

Ο οδηγός είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ

Νίκος Σειραγάκης: Σήμερα θα αποφασιστεί αν θα επιστρέψει…

Αναβολή για την Πέμπτη έλαβε η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών πήρε αναβολή για σήμερα Πέμπτη

Κορωνοϊός: Αρνητικό και το τρίτο τεστ για τον 87χρονο

Σήμερα το δεύτερο τεστ για τον 76χρονο

Είχαν πάει για παράνομο κυνήγι στην Κίσσαμο

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης

Στο νοσοκομείο ένας ποδηλάτης μετά από σύγκρουση

Σε διασταύρωση καρμανιόλα των Χανίων

Αρνητικό στον κορωνοϊό το δεύτερο τεστ του 88χρονου στα…

Το πρώτο τεστ του ηλικιωμένου είχε βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό την Κυριακή 24 Μαΐου

IX «τούμπαρε» μέσα στο Ηράκλειο μετά από «τρελή» πορεία

Προβληματισμός για τα τροχαί μέσα στις πόλεις

Tον εντόπισε νεκρό η σύζυγος του

Φως στα αίτια του θανάτου του θα ρίξει η νεκροψία - νεκροτομή

Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου στις 30 Μαΐου

Στο Κέντρο του Ηρακλείου από 09:30 – 13:30

Μετά την καραντίνα έκαψαν... Ιούδα!

Ετεροχρονισμένα το έθιμο, λόγω covid-19, στο Ψυχρό του Οροπεδίου

Κορωνοϊός: 18ο κρούσμα στην Κρήτη

Σε άμεση κινητοποίηση το νοσοκομείο Χανίων

Εργασίες ανακατασκευής ασφαλτοτάπητα επί του ΒΟΑΚ

Και στον Ανισόπεδο Κόμβο Αλικαρνασσού

Αλλάζει ο καιρός: Ραγδαία επιδείνωση - Έρχονται έντονες…

Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά

Συναγερμός και στο ΠαΓΝΗ καθώς μία βδομάδα πριν είχε νοσηλευτεί

«Περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του…

Σπαρακτικά τα λόγια των τραγικών γονιών του 44χρονου λογιστή από τη Σητεία

Στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το μνημόσυνο του πατέρα…

Το μνημόσυνο τελέστηκε στο κοιμητήριο της Αγίας Τριάδος στον Αργουλιδέ Ακρωτηρίου, σε στενό οικογενειακό κύκλο

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.