Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Σημαντική πρωτιά για την εικονική επιχείρηση των μαθητών του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου-Φωτογραφίες

Σημαντική πρωτιά για την εικονική επιχείρηση των μαθητών του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου-Φωτογραφίες

Ηράκλειο | 02/02/2018 - 23:03
Σημαντική πρωτιά για την εικονική επιχείρηση των μαθητών του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου-Φωτογραφίες
Είναι η τρίτη χρονιά που το Εσπερινό Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης συμμετέχει στο πρόγραμμα μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievemet Greece.

Η δουλειά των μαθητών αυτών ξεχωρίζει και είναι ιδιαίτερα συγκινητική καθώς οι περισσότεροι είναι εργαζόμενοι και ορισμένοι φοιτούν σε μεγάλη ηλικία για να πάρουν το απολυτήριο που δεν μπόρεσαν όταν ήταν 18 ετών.

Έχουν επιδείξει ιδιαίτερο ταλέντο στην επιχειρηματικότητα και φέτος δημιουργούν γλυκίσματα που γίνονται ανάρπαστα. Η μαθητική τους επιχείρηση είναι μία Εταιρεία Ζαχαροπλαστικής, η «Αμβροσία» . 

Η καινοτομία της είναι διπλή καθώς και παράγει παραδοσιακά γλυκίσματα με έμφαση στην χρήση αγνών κρητικών προϊόντων και την αναβίωση ντόπιων και ξένων ξεχασμένων συνταγών αλλά και  προβάλλει στις αγορές του εξωτερικού τα εθνικά γλυκίσματα της βαλκανικής και μεσογειακής γαστριμαργίας. Η ομάδα «Αμβροσία» προωθεί προς πώληση τα προϊόντα της στο χώρο του σχολείου και σε bazaar.

«Αυτήν την ιδέα ενέπνευσε στους μαθητές το πολυπολιτισμικό περιβάλλον του σχολείου και η προσπάθεια να προσεγγίσουν τους συμμαθητές τους μέσα από τις παραδόσεις και τις  γαστριμαργικές κουλτούρες τους. Επέλεξαν την παραγωγή γλυκισμάτων, γιατί αυτά σηματοδοτούν καίριες στιγμές της οικογενειακής, προσωπικής, θρησκευτικής, επαγγελματικής ζωής των ανθρώπων», εξηγεί η αρμόδια καθηγήτρια Παρασκευή Παπαδάκη. «Έτσι, μέσα από την ενασχόληση με την «πολυεθνική» ζαχαροπλαστική, γνωρίζονται καλύτερα, υπερβαίνουν τις διαφορές τους, εξασκούνται στην συνεργασία και τα οφέλη της, εξαλείφοντας ρατσιστικές, διαχωριστικές ιδέες και φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού».

Η κυρία Παπαδάκη είναι φιλόλογος, εξαιρετικά δραστήριος, εργατικός και θετικός άνθρωπος με πάθος για το λειτούργημά της. Είναι μια καθηγήτρια-πρότυπο που εργάζεται με αυταπάρνηση και πηγαία αγάπη για τα παιδιά.

«Ως φιλόλογος για πολλά χρόνια σε αυτό το σχολείο, έχω έρθει πολύ κοντά στις αγωνίες, τα οράματα και τις δυσκολίες των μαθητών μας, ημεδαπών και αλλοδαπών, διαφόρων ηλικιών, κοινωνικών  και πολιτιστικών προελεύσεων. Η οικονομική μετανάστευση αρχικά, με την προσφυγική εισροή στην συνέχεια, και η πολυπρόσωπη κρίση των τελευταίων ετών με έκανε ιδιαίτερα ευαίσθητη στο θέμα της  εξεύρεσης εργασίας για τους μαθητές μας. Για αυτό, η  ιδέα της Σχολικής Συμβούλου παιδαγωγικής ευθύνης του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου κ. Ελένης Πουλλά  πριν από τρία χρόνια να αναλάβω την συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece με ενθουσίασε! Η θετική ανατροφοδότηση που έχω  από την συνεργασία με την καταπληκτική ομάδα του ΣΕΝ/JA Greece αυτά τα τρία χρόνια, ο ενθουσιασμός των μαθητών που συμμετέχουν, η σταθερή υποστήριξη από τον εκλεκτό συνάδελφο κ. Νικόλαο Ακουμιανάκη,  των διευθυντών του σχολείου μας και της κ. Πουλλά, με ωθεί, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, να συνεχίζω».

Όπως εξηγεί η κυρία Παπαδάκη, οι μαθητές ενθουσιάζονται με την επιχειρηματικότητα γιατί τους κινητοποιεί να γίνουν καλύτεροι, να αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις και να αναπτύσσουν την ικανότητα της συνεργασίας που απαιτείται για να βρεθούν λύσεις. Όχι μόνο δεν διαμαρτύρονται ότι κουράζονται, αντίθετα επιδιώκουν τη σκληρή δουλειά. Είναι εντυπωσιακό ότι στην «Εικονική Επιχείρηση» είναι ιδιαίτερα δραστήριοι οι μαθητές που δεν ενδιαφέρονται για τα άλλα μαθήματα. Αυτό που τους κινητοποιεί είναι η χαρά της δημιουργίας, της προώθησης και  διάθεσης των προϊόντων που οραματίστηκαν και κατασκεύασαν οι ίδιοι. Χαίρονται και οραματίζονται ακόμη πιο ενθουσιώδη σχέδια για το μέλλον, όταν βλέπουν ότι τα προϊόντα τους αρέσουν και πηγαίνουν καλά στις πωλήσεις. 

Οι μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου λένε ότι μέσα από την εμπειρία της Εικονικής Επιχείρησης, προσδοκούν να έχουν μια επαγγελματική εναλλακτική λύση, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις και την εμπειρία τους. Με τη βοήθεια και του εθελοντή τους, σχολικού συμβούλου επαγγελματικού προσανατολισμού και υπεύθυνου ΚΕΣΥΠ Ηρακλείου κ. Θεόδωρου Αντωνίου προσπαθούν να γνωρίσουν τον εαυτό τους, να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και έτσι άλλοι αξιοποιούν την εμπειρία για να βελτιωθούν στην εργασιακή τους απόδοση και άλλοι στην εξεύρεση εργασίας ή στο στήσιμο μιας δικής τους επιχείρησης.

Η κυρία Παπαδάκη, ως υπεύθυνη του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση», παρουσιάζει στους μαθητές της το παγκόσμιο εκπαιδευτικό υλικό που έχει προμηθευτεί από το ΣΕΝ/JA Greece και εξηγεί αναλυτικά όλα τα βήματα που απαιτούνται για να δημιουργηθεί μια επιχείρηση, Αλλά κάνει και κάτι ακόμα σπουδαιότερο. Είναι δίπλα τους και τους υποστηρίζει ποικιλοτρόπως.  

«Προσπαθώ να εμψυχώνω συνεχώς  τους μαθητές μας οι οποίοι χειμάζονται από τις δυσκολίες της ζωής, να τους υποστηρίζω στα οράματά τους, να τούς ανατροφοδοτώ με ιστορικά παραδείγματα, να συνδράμω στην στοχοθεσία τους κτλ. Επίσης η οργάνωση και  ο συντονισμός από εμένα είναι το απαραίτητο στημόνι πάνω στο οποίο θα υφάνουν τις ιδέες και δράσεις τους οι μαθητές μέσα σε κλίμα απόλυτης δημοκρατικότητας, πλήρους σεβασμού της προσωπικότητας του άλλου και του φυσικού περιβάλλοντος. Επιπλέον η ανεύρεση και συνεργασία με τα κατάλληλα κάθε φορά άτομα και φορείς που μπορούν να τους καθοδηγήσουν στις διάφορες επιχειρηματικές δράσεις και να τους βοηθήσουν στην υλοποίησή τους, είναι ένας από τους ρόλους μου. Στόχος είναι να κατανοήσουν οι μαθητές τις επιχειρηματικές δυνατότητές τους μαζί με την κοινωνική διάσταση της επιχειρηματικότητας και, όταν τους βλέπω, να έχουν μεγάλη περηφάνεια από την παραγωγή και διάθεση των προϊόντων τους και μεγάλη χαρά από την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, θεωρώ ότι ένα μικρό λιθαράκι μπήκε στην οικοδόμηση ενός καλύτερου αύριο».

Η κα Παπαδάκη καταλήγει: «Είναι λοιπόν πολύ ευχάριστο που, έστω και αργά, η μαθητική επιχειρηματικότητα μπαίνει και στα ελληνικά σχολεία. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα καταπολεμηθούν φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας (ναρκωτικά, αλκοολισμός, βία, ρατσισμός κτλ), οι νέοι θα βοηθήσουν στην υλική ευμάρεια του τόπου, στην ηθική ανάκαμψη, στην βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων και στην προστασία του περιβάλλοντος. Η επανατοποθέτηση της Ελλάδας στον σύγχρονο κόσμο θεωρώ ότι μπορεί να γίνει μέσα από την καλλιέργεια του   εθελοντισμού και  την ανάπτυξη της μαθητικής επιχειρηματικότητας. Η επέκτασή της λοιπόν σε όλα τα σχολεία είναι επιβεβλημένη».

Η ομάδα των επιχειρηματιών-μαθητών είναι:

Ανδρουλάκη Χρυσούλα: Διευθύντρια Ποιοτικού Ελέγχου
Αποστολάκης Γιώργος: Υπεύθυνος Προμηθειών
Γκίκας Κώστας: Διευθυντής Προσωπικού
Δουκιαντζάκη Στέλλα: Γενική  Διευθύντρια 
Δραμουντάνης Ανδρέας:Υπεύθυνος Προμηθειών, Σχεδιασμού προϊόντος
Δρανδάκης Λευτέρης: Διευθυντής Μάρκετινγκ και Σχεδιασμού προϊόντος
Ζερβουδάκης Αντώνιος: Διευθυντής Προμηθειών
Καμαράτος Μάνος: Διευθυντής Παραγωγής και Πληροφοριακών Συστημάτων
Καμαράτου Αναστασία: Υπεύθυνη Προμηθειών  και Πληροφοριακών Συστημάτων
Λένγκα Ναρσέν: Διευθυντής Οικονομικών
Μανιαδάκη Εργίνα: Διευθύντρια Πωλήσεων
Μανουσάκη Αθηνά: Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων
Μπουρσέλης Κώστας: Διευθυντής Ασφαλείας
Μπραχιμάι Κλοντιάν: Παραγωγός
Νεζίρι Σόνια: Υπεύθυνη Παραγωγής
Παλιεράκης Μιχάλης: Διευθυντής Παραγωγής και Ποιοτικού Ελέγχου
Παπαδογιαννάκη Φλώρα: Διευθύντρια Έρευνας
Τοντόροφ Αλέξης: Διευθυντής Εκπαίδευσης
Σοκόλης Θοδωρής: Διευθυντής Τμήματος Προβολής και Πολυμέσων
Χωματάς Μάνος: Παραγωγός

Εξωτερικοί Συνεργάτες:  
Μανώλης Εργαζάκης, Ζαχαροπλάστης
Στέλιος Μακαρώνας, Σεφ 

epixeiro.gr

Δείτε σχετικές κατηγορίες επιχειρήσεων του Ηρακλείου μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.

Εκπαίδευση Ηράκλειο Κρήτης
Όλοι οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις του Ηρακλείου, που ασχολούνται με την εκπαίδευση, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Ζαχαροπλαστεία Ηράκλειο Κρήτης
Για τα πιο γλυκά δώρα, επισκεφθείτε ένα από τα ζαχαροπλαστεία του Ηρακλείου. Βρείτε τα όλα μέσα στον κατάλογο του creteplus.gr.
Μαγειρευτά Φαγητά Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα σημεία του Ηρακλείου, όπου μπορείτε να γευθείτε μαγειρευτά φαγητά, βρίσκονται στον κατάλογο του creteplus.gr.
Δημόσια Λύκεια Σχολεία Ηράκλειο Κρήτης
Βρείτε όλα τα Δημόσια Λύκεια Σχολεία του Ηρακλείου, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Μαγειρικά σκεύη Ηράκλειο Κρήτης
Βρείτε όλες τις επιχειρήσεις του Ηρακλείου που διαθέτουν μαγειρικά σκεύη, μέσα από τον κατάλογο του Creteplus.gr.
Εργαλεία Μαγειρικής Ηράκλειο Κρήτης
Βρείτε μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr. όλα τα καταστήματα του Ηρακλείου όπου θα βρείτε εργαλεία μαγειρικής
Σχολές μαγειρικής Ηράκλειο Κρήτης
Όλες οι σχολές μαγειρικής του Ηρακλείου βρίσκονται καταχωρημένες στον κατάλογο του creteplus.gr.

Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ηράκλειο

Πωλείται το creteplus.gr για 9,000 Ευρώ.

Ολόκληρη η ιστοσελίδα, και ο κατάλογος επιχειρήσεων. Ιδανικό για σελίδα ειδήσεων αλλά και για οποιαδήποτε επιχείρηση στην Κρήτη.

Ένωση ξενοδοχείων Ηρακλέιου:Αίτημα για μη καταβολή ΦΠΑ…

Αναφορικά σε διαπιστωμένες οφειλές σχετιζόμενες με ανείσπρακτα τιμολόγια

Πυροβολισμοί σε ποιμνιοστάσιο – Συνελήφθησαν δύο αδέρφια

Λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη Χρυσοχοϊδη, νέο περιστατικό στην Κρήτη

Πέθανε νεαρός που βούτηξε στο Αγιοφάραγγο

Γιατρός προσπάθησε να τον σώσει αλλά ήταν αργά

Άντρας έπεσε στο λιμάνι Ηρακλείου

Περαστικοί τον ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του

Έκανε «γερή μπάζα» - «Μπούκαρε» σε 9 σπίτια & η λεία του ξεπέρασε…

Αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αεροβόλο όπλο, συνολικής χρηματικής αξίας άνω τον 42.000 ευρώ

Άνδρας έπεσε στο ενετικό λιμάνι – Νοσηλεύεται στην Εντατική

Είχαν μπερδέψει τα ρούχα του στα κουπιά μιας βάρκας

Αναστάτωση από φωτιά μέρα μεσημέρι στο Ηράκλειο

Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική.

Στο Ηράκλειο το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την παράδοση των…

Θα πραγματοποιούν διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό

Απειλούν με παραιτήσεις γιατροί της Καρδιολογικής

Στα "άκρα" η αντιπαράθεση για τη μεταφορά της Μονάδας Εμφραγμάτων με απόφαση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ

Άστεγος επί μέρες σε πάρκο με παιδική χαρά - Εικόνες ντροπής

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να ενεργήσουν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου.

Αναβρασμός στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

“Πολεμικό” κλίμα και υποβάθμιση κλινικής

Κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά: Αρνητικά τα δείγματα του προσωπικού…

Αρνητικά και τα δείγματα των επαφών του 88χρονου στο Νοσοκομείο Χανίων

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο νεαρή γυναίκα μετά από επίθεση…

Ο δράστης πριν λίγες ημέρες είχε ξανασυλληφθεί

«Εφιάλτης» για λουόμενο το μπάνιο στη θάλασσα – Τον παρέσυραν…

Συναγερμός στο λιμενικό - Στήθηκε επιχείρηση για την παροχή συνδρομής στον κολυμβητή.

«Συναγερμός» και ιχνηλάτηση στο ΠΑΓΝΗ - Είχε νοσηλευθεί…

Αποτελεί το 17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα και νοσηλεύεται στα Χανιά

Τροχαίο ατύχημα: Τούμπαρε αυτοκίνητο – Γυναίκα και παιδί…

Στο σημείο άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Επιστολή δικηγόρων Ηρακλείου: Ανησυχία για πράξεις ομάδας…

«Δεν γίναμε μάρτυρες των αναμενόμενων αντιδράσεων από την πολιτεία για μια ευνομούμενη και δημοκρατική»

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στο Γιόφυρο (δυτικός κλάδος)

Κλειστός την Τετάρτη ο δυτικός κλάδος εξόδου

Κατέληξε η 14χρονη που είχε πέσει από τα Ενετικά Τείχη

Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ για 3 μήνες

Θρήνος στη κηδεία του Γιάννη Κατσούνα που σκοτώθηκε στο…

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο στον άτυχο 33χρονο Γιάννη

Πυροβολισμοί αναστάτωσαν το Αρκαλοχώρι

Αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο

Γυναίκα δάγκωσε αστυνομικό που κλήθηκε να τη βοηθήσει

Διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο και οι δυο για τις πρώτες βοήθειες

Συνελήφθη με παράνομα πακέτα τσιγάρων

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου

ΑΣΕΠ: 78 θέσεις εργασίας ανακοινώθηκαν για το Ηράκλειο

Η προκήρυξη αφορά την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, που εδρεύει στο Ηράκλειο του Νομού Ηρακλείου,

Στην ΜΕΘ ένα 9χρονο παιδί – Χτυπήθηκε από αυτοκίνητο

Το παιχνίδι οδήγησε σε σοβαρή περιπέτεια

Βενιζέλειο: Πως θα γίνονται τα τακτικά και απογευματινά…

Οδηγίες για τη σταδιακή επαναλειτουργία των υπηρεσιών

Αποχή των Δικηγόρων του Ηρακλείου μέχρι και 30 Απριλίου…

Για τις συνθήκες στο Υποθηκοφυλακείο και στο Ειρηνοδικείο

Καταγγελία: Έκοψαν κλήση σε γυναίκα στο Ηράκλειο ενώ διέθετε…

Τι αναφέρει η καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία

Πίσω από τη μάσκα κρύβονται κουρασμένα πρόσωπα….

Το συγκλονιστικό μήνυμα από τα ΤΕΠ του Βενιζελείου

Μαθήματα… σκοποβολής σε παιδί – Αντί για τον στόχο βρήκε…

Απίστευτο περιστατικό στο Ηράκλειο

Ενετικά Τείχη: Σε ποια σημεία μπαίνει «λουκέτο»

Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία των Τειχών και του Καράβολα

Κορωνοϊός: Οι συγκινητικές στιγμές κατά την έξοδο της 63χρονης…

Τι ανέφερε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου

Πρώτος νεκρός Κρητικός ομογενής στην Αυστραλία, από κορωνοϊό

Πρόκειται για το Χρήστο Τζανουδάκη, "έναν ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο κι ένα αξιοσέβαστο μέλος της κρητικής κοινότητας"

Έπρεπε να είναι σπίτι λόγω καραντίνας αλλά ήταν... άφαντος

Δικογραφία σε βάρος ενός άντρα που ήρθε από την Ιταλία στο Ηράκλειο και διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σπίτι αν και θα έπρεπε λόγω προληπτικής καραντίνας

Κλείνει η οδός… by pass στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου

Απαγορεύεται η είσοδος των πολιτών

Είστε μόνοι στο σπίτι; Μια ομάδα στο Ηράκλειο, μπορεί να…

Η Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου βοηθάει όλους όσοι έχουν ανάγκη, λόγω κορωνοϊού

Καταγγελία για… «αυθαίρετα» πρόστιμα στο Ηράκλειο, λόγω…

Τι απαντά, από την πλευρά της, η αστυνομία

Κορωνοϊός: Αγωνιούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ - Καταγγέλλουν…

«Σε συνθήκες χρόνιας ανεπάρκειας προσωπικού, υποδομών, εξοπλισμού και υλικών στις δημόσιες δομές υγείας καλούμαστε να παρέχουμε με αυτοθυσία τις υπηρεσίες μας στην…

Συνελήφθη με παράνομα τσιγάρα

Κατασχέθηκαν 790 πακέτα τσιγάρων και 139 συσκευασίες καπνού

Βενιζέλειο: Αποσωληνώθηκε η επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου…

Μετά από 10 τουλάχιστον μέρες μάχης με τον κορωνοϊό

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.