Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Σχέδιο Νόμου από το Υπ. Τουρισμού για το πρόβλημα με τις "γουρούνες"

Σχέδιο Νόμου από το Υπ. Τουρισμού για το πρόβλημα με τις \"γουρούνες\"

Τουριστική Κίνηση | 16/01/2013 - 18:26
Σχέδιο Νόμου από το Υπ. Τουρισμού για το πρόβλημα με τις \"γουρούνες\"
Το Υπουργείο Τουρισμού υιοθετεί τις προτάσεις του Δήμου Χερσονήσου και ρυθμίζει με σχέδιο νόμου θέματα αδειοδότησης γραφείων ενοικίασης μοτοσυκλετών, τριτρόχων και τετρατρόχων, άνω των 50 κ.ε.

Το Υπουργείο Τουρισμού έδωσε στη δημοσιότητα και έθεσε σε διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου «Αναδιάρθρωση Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, μείωση διοικητικών βαρών, απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας και λοιπές διατάξεις».

Στο άρθρο 34 του ν/σ ρυθμίζει θέματα ενοικίασης μοτοσυκλετών άνω των 50 κ.ε. και συγκεκριμένα προσδιορίζει πλέον με τυπική διάταξη νόμου, ότι η αρμοδιότητα χορήγησης άδειας λειτουργίας καταστημάτων εκμίσθωσης μοτοσυκλετών άνω των 50 κ.ε. μεταφέρεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ θετική και αποτελεί πλήρη αποδοχή της πρότασης του δημοτικού συμβουλίου Χερσονήσου, το οποίο με την 304/2012 απόφασή του επεξεργάστηκε και κατέθεσε ολοκληρωμένη μελέτη-πρόταση στο Υπουργείο Τουρισμού για τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των επιχειρήσεων εκμίσθωσης μοτοσυκλετών άνω των 50 κ.ε.

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της κ. Υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, η οποία κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο με αντιπροσωπεία των τοπικών φορέων του Δήμου Χερσονήσου (με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη),  δεσμεύτηκε, ότι θα προωθήσει την επίλυση του σοβαρού, χρόνιου και ανεξέλεγκτου προβλήματος της αλόγιστης χρήσης αυτών των μηχανοκίνητων μέσων, στη βάση της Πρότασης του Δήμου Χερσονήσου.

Ο Δήμος Χερσονήσου με τον ίδιο ζήλο και σοβαρότητα, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα συμμετάσχει στην επιτροπή που θα συντάξει την προβλεπόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία ουσιαστικά θα εξειδικεύσει την υλοποίηση και εφαρμογή του άρθρου 34 του σχεδίου νόμου.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Τουριστική Κίνηση

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.