Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Σε χαμηλό τετραετίας το ποσοστό της ανεργίας στην Ισπανία

Σε χαμηλό τετραετίας το ποσοστό της ανεργίας στην Ισπανία

Εργασία | 22/10/2015 - 18:00
Σε χαμηλό τετραετίας το ποσοστό της ανεργίας στην Ισπανία
Στην Ισπανία, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδό του εδώ και περισσότερο από τέσσερα χρόνια και πλέον είναι χαμηλότερο απ' ό,τι όταν ανήλθε στην εξουσία ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, κάτι που ενδεχομένως να ενισχύει τις πιθανότητες επανεκλογής του στις εκλογές του Δεκεμβρίου.

Αλλά με έναν στους πέντε Ισπανούς να είναι χωρίς δουλειά, πολλοί νιώθουν αποκλεισμένοι από την οικονομική ανάκαμψη στην οποία η κυβέρνηση στηρίζει τις ελπίδες της για μια δεύτερη θητεία.

Η απογοήτευση για την κρίση στην αγορά εργασίας θα βαρύνει στην ψήφο των Ισπανών στην εκλογική διαδικασία της 20ης Δεκεμβρίου, καθώς πολλοί είναι διχασμένοι για το εάν βελτιώνονται οι προοπτικές τους ύστερα από την διπλή ύφεση που έστειλε την ανεργία σχεδόν στο 27% το 2013.

Το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 21,2% το τρίτο τρίμηνο, στο χαμηλότερο επίπεδό του από τα μέσα του 2011, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας, καταγράφοντας μεγαλύτερη της αναμενόμενης μείωση.

Ωστόσο, ο ρυθμός δημιουργίας θέσεων εργασίας εμφάνισε κάποια σημάδια επιβράδυνσης την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, με 4,9 εκατ. άτομα να παραμένουν χωρίς δουλειά, κάτι που σημαίνει ότι η ανάκαμψη δεν έχει γίνει ακόμα αισθητή σε μεγάλη μερίδα του κόσμου.

«Ο Ραχόι θα έχει ένα ισχυρό χαρτί στην προεκλογική του εκστρατεία, αλλά μιλάμε για μακροοικονομικούς δείκτες, το οποίο είναι διαφορετικό από αυτό που αντιλαμβάνονται οι πραγματικοί άνθρωποι ως πραγματική ανάκαμψη», σχολίασε ο Βιτσέντσο Σκαρπέτα, πολιτικός αναλυτής στην Open Europe.

Το κεντρο-δεξιό Λαϊκό Κόμμα (PP) του Ραχόι προσπαθεί να ξανακερδίσει ψηφοφόρους μετά τις βαθιές περικοπές δαπανών που επέβαλε, παρόλο που η κυβέρνηση προβλέπει ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 3,3% φέτος.

Η μακροπρόθεσμη ανεργία στην Ισπανία δέχθηκε μεγάλο πλήγμα από την κρίση, με τον αριθμό όσων παραμένουν άνεργοι για περισσότερο από έναν χρόνο να συνεχίζει να είναι υψηλότερος συγκριτικά με τέσσερα χρόνια νωρίτερα.

Το τρίτο τρίμηνο, δημιουργήθηκαν 182.200 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, περισσότερες σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, χάρη στην εξαιρετική τουριστική περίοδο που παρατάθηκε έως τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας ήταν μικρότερος από τις 412.000 του δεύτερου τριμήνου.

Πηγή: newsbeast.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Εργασία

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.