Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σαμοθράκη -«Θάφτηκε» στη λάσπη, καταστροφές από τη θεομηνία (pics & vids)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σαμοθράκη -«Θάφτηκε» στη λάσπη, καταστροφές από τη θεομηνία (pics & vids)

Ελλάδα | 27/09/2017 - 10:09
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σαμοθράκη -«Θάφτηκε» στη λάσπη, καταστροφές από τη θεομηνία (pics & vids)
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε η Σαμοθράκη μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που τη χτύπησαν το βράδυ της Δευτέρας, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές ακόμα και σε βασικές υποδομές.

Η καταιγίδα μετά τη Σαμοθράκη πέρασε και από τη Θάσο, προκαλώντας και εκεί καταστροφές. Όσον αφορά στη Σαμοθράκη, οι ζημιές που έχουν προκληθεί στη Χώρα -η οποία έχει θαφτεί στην κυριολεξία κάτω από τόνους λάσπης- είναι ανυπολόγιστες. Το Κέντρο Υγείας του νησιού έχει καταστραφεί ολοσχερώς, με αποτέλεσμα να αποσταλεί από τη Θράκη ειδικός κινητός εξοπλισμός, ενώ το νησί έχει μείνει και χωρίς δημαρχείο, καθώς υποχώρησε πλήρως τοίχος του κτιρίου στο οποίο στεγαζόταν. «Κατέβηκε το βουνό και διαπέρασε το κτίριο», δήλωσε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας την εικόνα που αντίκρισε, ο δήμαρχος του νησιού Θανάσης Βίτσας.

Ήδη δυνάμεις του στρατού ανέλαβαν να καθαρίσουν τους δρόμους γύρω από το Κέντρο Υγείας, αλλά και το ίδιο το κτίριο από τις λάσπες, ώστε να τεθεί σύντομα σε λειτουργία για τους κατοίκους του νησιού.

Αποκομμένο το νότιο τμήμα του νησιού

Τεράστιες είναι οι ζημιές και στην υδροδότηση του νησιού, αλλά και στο οδικό δίκτυο το οποίο έχει καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά από τους ορμητικούς χειμάρρους που σχηματίστηκαν μέσα σε λίγα λεπτά και παρέσυραν στο διάβα τους δρόμους και γεφύρια.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι έπεσε η γέφυρα στο 5ο χλμ Καμαριώτισσας-Λακκώματος, με αποτέλεσμα να αποκοπεί πλήρως το νότιο τμήμα του νησιού.

Κλειστά τα σχολεία

Λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί σε ολόκληρο το νησί, τα σχολεία αναμένεται να παραμείνουν κλειστά καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, επειδή και η μετακίνηση και η πρόσβαση προς αυτά είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Το χρονικό της καταστροφής

«Το απόγευμα της Δευτέρας, περί τις 6.30, εκδηλώθηκε καταρρακτώδης βροχή, η σύντομη διάρκεια της οποίας έδειχνε μία συνηθισμένη μπόρα» αναφέρει ο κ. Βίτσας. Ωστόσο η ψευδαίσθηση της συνήθους βροχόπτωσης κράτησε πολύ λίγο, καθώς επανερχόταν σε τακτά χρονικά διαστήματα με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση, ενώ ταυτόχρονα έβλεπε «τα ρυάκια μέσα στη Χώρα να μετατρέπονται σε ορμητικούς χείμαρρους, προμηνύοντας ότι ζούμε κάτι ασυνήθιστο».

«Στις 10.00, περίπου τέσσερις ώρες αργότερα, ενώ η βροχή είχε σταματήσει, υπήρχαν ήδη ζημιές. Είχε πέσει η γέφυρα στο 5ο χλμ Καμαριώτισσας-Λακκώματος, είχε αποκοπεί το νότιο τμήμα του νησιού και υπήρχε ήδη η εικόνα της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Φοβόμουν μη γίνει ατύχημα και προσπάθησα να ενημερώσω τους κατοίκους, με όλους τους εφικτούς τρόπους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις με οχήματα», συνεχίζει ο κ. Βίτσας συμπληρώνοντας πως «στις 11.00 μιλάμε ήδη για μία ασυνήθιστη καταστροφή. Οι πρώτες μου επικοινωνίες ήταν με την Πολιτική Προστασία και την Περιφέρεια, μέσω των οποίων είχε ήδη προγραμματιστεί η αποστολή βοήθειας για το πρωί της Τρίτης».

«Στη 1.00 τα ξημερώματα χάνεται το σήμα της κινητής τηλεφωνίας και η επικοινωνία μέσω σταθερού τηλεφώνου παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα. Στη 1.30 η βροχή είναι και πάλι πάρα πολύ έντονη και τότε συνειδητοποιώ ότι η κατάσταση αρχίζει να γίνεται επικίνδυνη. Μία ώρα μετά, στις 2.30 το πυροσβεστικό κλιμάκιο του νησιού με ενημερώνει ότι μιλάμε για πλήρη καταστροφή».

Στις 3.00 κατευθύνεται προς το δημαρχείο προκειμένου να έχει δυνατότητα επικοινωνίας. Στη σύντομη διαδρομή το αυτοκίνητό του κινδυνεύει να παρασυρθεί από την ορμή των νερού που έχει καλύψει το δρόμο και εκτιμώντας τον κίνδυνο, αποφασίζει να το σταθμεύσει κάπου με ασφάλεια και να επιστρέψει με τα πόδια.

«Στις 4.00, μαζί με τον ένα αντιδήμαρχο περπατάμε στα δρομάκια της Χώρας, με μεγάλη δυσκολία καθώς μας παρέσυραν τα νερά και φτάνοντας στο δημαρχείο βλέπουμε ότι έχει υποχωρήσει ο ένας τοίχος, μέρος της στέγης, ενώ από τις πόρτες και τα παράθυρα του κτιρίου βγαίνουν καταρράκτες. Μετά το πρώτο ξάφνιασμα αρχίζω να ψάχνω κάποιο σταθερό τηλέφωνο για να επικοινωνήσω εκ νέου με την Πολιτική Προστασία».

«Στις 5.00 βρίσκω ένα καφενείο ανοιχτό, μπαίνω μέσα και δηλώνω παρών για να έχω ένα σταθερό να επικοινωνούν μαζί μου»

«Στις 6.00 μεταβαίνω στο κλιμάκιο της πυροσβεστικής για τον ίδιο λόγο, όμως δυστυχώς δεν μπορώ να δουλέψω εκεί. Κατορθώνω όμως να ενημερώσω "κομβικούς" ανθρώπους, όπως ο περιφερειάρχης, ο αντιπεριφερειάρχης, οι βουλευτές του Νομού, οι οποίοι στη συνέχεια κινητοποίησαν την κυβέρνηση».

Τρίτη, 7.00 το πρωί και με το πρώτο φως της ημέρας, «αντιμετωπίζουμε όλο το μεγαλείο μιας πρωτοφανούς καταστροφής. Η εικόνα είναι σοκαριστική. Δεν υπάρχει δημαρχείο, Κέντρο Υγείας, ούτε επιχειρήσεις στο κέντρο της Χώρας, όλα είναι μπαζωμένα. Στους δρόμους ορμητικοί χείμαρροι, φερτά υλικά και ογκόλιθοι από τις κατολισθήσεις. Χώμα και αυτοκίνητα μπερδεμένα, όλα ένα βουνό. Όλα τα αρχεία του Δήμου έχουν καταστραφεί, όπως και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός, τα γραφεία, τα αναλώσιμα».

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί

Στις 12.00 το πρωί της Τρίτης φτάνει στο νησί κλιμάκιο με τον Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, τον γ.γ. Υποδομών Γιώργο Δέδε, τον γ.γ. του υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό, τον διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, Νίκο Παπαευσταθίου, τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιος, τον αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς, τον βουλευτή της Ν.Δ. Αναστάσιου Δημοσχάκη. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο «έγινε μία πρώτη συνολική καταγραφή των ζημιών. Αποφασίστηκε η αποστολή ειδικών μηχανικών για εκτιμήσεις, η κινητοποίηση προσωπικού βοηθητικά στο Κέντρο Υγείας και ηλεκτρομηχανολόγων, ενώ κηρύσσεται το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. «Το πρωί δεν μπορούσα να βρω φαξ για να στείλω το αίτημα για την κήρυξη του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τελικά το κάναμε χειρόγραφο. Τώρα πια δεν έχω ούτε χαρτί διαθέσιμο», αναφέρει ο κ. Βίτσας.

Ζημιές και αποκατάσταση

Σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή των ζημιών, πέραν των προαναφερθέντων, το οδικό δίκτυο έχει σοβαρά προβλήματα σε πάρα πολλά σημεία, έχει πληγεί σοβαρά το ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, ενώ πολλά προβλήματα εκτιμά ο κ. Βίτσας ότι υπάρχουν και στη νότια πλευρά. «Η Παχιά 'Αμμος αποκλείεται να είναι προσβάσιμη, γιατί σίγουρα θέλει καθαρισμό. Έχει διαβάσεις ιρλανδικού τύπου και ξέρω βάση της απλής λογικής, γιατί δυστυχώς δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πρόσβαση, ότι εκεί έχουν πρόβλημα και πρέπει να περάσουν μηχανήματα.

«Στρατός και ΕΜΑΚ απομακρύνουν τη λάσπη από το Κέντρο Υγείας, προσπαθώντας να το φέρουν σε μία ανεκτή κατάσταση. Η πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν αναλάβει τις αντλήσεις νερού και την Τετάρτη θα προχωρήσουμε σε έκτακτες προσλήψεις προσωπικού γιατί η Χώρα δεν μπορεί να καθαριστεί με μηχανήματα, δεν χωράνε. Επίσης ο ΕΛΓΑ θα αρχίσει την καταγραφή των απωλειών σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, ενώ θα καταμετρηθούν και οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί προκειμένου να αποζημιωθούν». Όσον αφορά στις δηλώσεις προβλημάτων που αντιμετωπίζουν μετά την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, οι πολίτες μπορούν να τις δηλώνουν καθημερινά στο 25510-98097, από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Η επομένη της θεομηνίας

«Επιθυμώ τη γρήγορη αποκατάσταση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί. Μιλήσαμε ήδη για την αναγκαιότητα εκπόνησης master plan αντιπλημμυρικής προστασίας της Χώρας και περαιτέρω θωράκισης του νησιού. Όλοι όσοι είδαν το μέγεθος της καταστροφής είπαν ότι είναι θαύμα που δεν σκοτώθηκε άνθρωπος. Ένα βήμα κάθε φορά και πρώτα πρέπει να βρω νέα έδρα για το Δήμο», καταλήγει ο κ. Βίτσας.

Καταστροφές και στη Θάσο

Η καταιγίδα μετά τη Σαμοθράκη χτύπησε με αντίστοιχη σφοδρότητα και τη Θάσο προκαλώντας και εκεί καταστροφές.

Ειδικότερα, η μεγάλη λαϊκή του Πρίνου θάφτηκε κάτω από τις λάσπες, ενώ 40 εκδρομείς αποκλείστηκαν επί ώρες στο μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα.

«Πέρα από τον δρόμο στον Άγιο Παντελεήμονα είχαμε σοβαρές φθορές στον δρόμο που ενώνει τον Πρίνο με το Καζαβίτι, αλλά και μια σειρά προβλημάτων στον Σωτήρα, στην Καλλιράχη και στον Πρίνο (τόσο στον κάμπο όσο και στο δασύλλιο), λόγω τοπικών φαινόμενων πλημμυρών. Αναγκαστήκαμε, μάλιστα, να κλείσουμε προληπτικά το δημοτικό σχολείο Πρίνου, ενώ και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θάσου προχώρησε σε αρκετές αντλήσεις νερών από σπίτια. Αυτή την στιγμή η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, αλλά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο χρειάστηκε να καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες. Όλα αυτά δείχνουν ότι τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα που ξεκίνησαν πρόσφατα -μετά από πολύ μεγάλες καθυστερήσεις- πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα», είπε μιλώντας στο Kavala Portal o δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ.

Πηγή iefimerida.gr, e-evros.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ελλάδα

Πρόστιμο 250.000 ευρώ σε ινστιτούτο αισθητικής

Ανακοίνωση από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Κορωνοϊός: 246 «έσπασαν» την καραντίνα – Ανησυχία για χαλάρωση…

Το τελευταίο περιστατικό και τα μεγάλα πρόστιμα

Τα τρία στάδια του lockdown το καλοκαίρι

Έτσι θα γίνουν τα έκτακτα lockdown, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο

9 νέα κρούσματα - 183 νεκροί συνολικά

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.058

Κορωνοϊός: Το καλό και το κακό σενάριο για την Ελλάδα

Γιατί οι ειδικοί φοβούνται μία νέα έκρηξη

Στους 183 οι νεκροί από τον κορωνοϊό - Πέθανε 83χρονη

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων

Επίθεση με βιτριόλι: Τι λέει η οδηγός ταξί - Η περούκα, η…

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση με το βιτριόλι

Ανοίγουν νωρίτερα τα γυμναστήρια -Σήμερα οι ανακοινώσεις

Πότε αναμένεται η επαναλειτουργία τους

Επίθεση με βιτριόλι: «Καθαρά» βίντεο και φωτογραφικά καρέ…

Τα επεξεργασμένα καρέ από τις κάμερες ασφαλείας

ΕΟΦ: Απαγόρευσε αντισηπτικό διάλυμα

Αποσύρονται από την αγορά τα προϊόντα

Ηλεία: Εγκεφαλικά νεκρή 27χρονη λίγο μετά τον τοκετό

Η Δώρα εργαζόταν μέχρι και τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της χωρίς να παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Κανένας θάνατος - 7 νέα κρούσματα στη χώρα

Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο - 2.915 συνολικά

Νομοσχέδιο – Παιδεία: Αλλαγές από το νηπιαγωγείο μέχρι…

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας - Όλες οι αλλαγές

Ρόδος: Ποιος ήταν ο νεκρός που έθαψαν… κατά λάθος - Σοκαρισμένη…

Εισαγγελική έρευνα για το… μακάβριο λάθος

Συντριβή ελικοπτέρου στο Ιόνιο: Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια…

Μια 23χρονη στρατιωτικός ήταν το πρώτο θύμα η οποία, όπως είχε γράψει το neakriti, πριν το τραγικό συμβάν έπαιζε γκάιντα στη Σούδα.

Κορωνοϊός: 174 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κατέληξε 78χρονος στο "Αττικόν"

Kάτω από το 1% του πληθυσμού ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων

Οι εξελίξεις για τον Κορωνοϊό στη χώρα μας

Κεραμέως για σχολεία: Τι θα γίνει με το ολοήμερο - Ποια η…

"Το άνοιγμα των σχολείων δεν θα γίνει πριν την 1η Σεπτεμβρίου".

172 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Πέθανε 82χρονη

Η γυναίκα νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό»

Εκ περιτροπής εργασία: Από 1η Ιουνίου οι μειώσεις μισθών…

Σε νέο καθεστώς, χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι από τον Ιούνιο - Αναλυτικά παραδείγματα

Γυμναστήρια, κινηματογράφοι: Ν' ανοίξουν νωρίτερα, μελετά…

Νωρίτερα να ξεκινήσει η τέλεση γάμων και λοιπές δεξιώσεις - Πιθανή ημερομηνία

Σύψας: Τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να ανοίξουν τα…

Δεν μας τρομάζουν τα εισαγόμενα κρούσματα

Κορωνοϊός: Στους 170 οι νεκροί

Κατέληξε 91χρονη

Πρόστιμα μέχρι και 100.000 € στα σούπερ μάρκετ που δε δηλώνουν…

Η πλατφόρμα e-Καταναλωτής αναγράφει τις τιμές των προϊόντων σε όλα τα σούπερ μάρκετ

Κορωνοϊός: Στους 169 οι νεκροί στην χώρα μας

«Κατέληξε» ένας 79χρονος στο ΑΧΕΠΑ

Τσιόδρας: Βέβαιο ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Οι κλειστοί χώροι στους οποίους έχει παρατηρηθεί μεγαλύτερη μετάδοση του ιού

Θετικοί στον κορωνοϊό 2 διασώστες του ΕΚΑΒ – Σε καραντίνα…

Σήμερα το πρωί βγήκαν τα αποτελέσματα

«Restart Tourism»: Πότε «ανοίγει» ο τουρισμός – Από αυτές τις…

Πρόκειται για 19 χώρες που παρουσιάζουν καλά επιδημιολογικά στοιχεία, μέχρι στιγμής

Με κορωνοϊό οκτώ μηνών βρέφος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παίδων»

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων νοσηλεύεται οκτώ μηνών βρέφος με κορωνοϊό

167 νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Κατέληξε 89χρονος στο…

Ο άνδρας είχε πολλαπλά υποκείμενα νοσήματα

Ανοίγει η εστίαση: χρήσιμα Tips για τους επαγγελματίες

Συμβουλές για την εφαρμογή των μέτρων και παγίδες που πρέπει να αποφύγουν

Μετακινήσεις εκτός νομού: Έτσι θα ταξιδεύουμε με αεροπλάνα,…

Ενημέρωση για τις μετακινήσεις εκτός νομού

Τραγωδία με 4 νεκρούς στο Λουτράκι - Συγκλονίζουν τα βίντεο…

Οι 4 άντρες βρέθηκαν σε βάθος 20 μέτρων και οι πρώτες αναφορές σχετικά για τον θάνατό τους κάνουν λόγο για ασφυξία - Η επιχείρηση της ΕΜΑΚ έγινε υπό τον φόβο έκρηξης στο…

Ανοίγουν αύριο Κυριακή οι εκκλησίες - Τι πρέπει να γνωρίζουν…

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος καλεί στην τήρηση όλων των μέτρων για τον κορωνοϊό, ενώ αύριο ανοίγουν οι εκκλησίες στη χώρα

Έτσι θα ταξιδεύουμε με τα πλοία - Όλα τα νέα μέτρα

Ποιες πτήσεις «ανοίγουν» και ποιες παραμένουν σε αναστολή

Μητσοτάκης: Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με διπλή κρίση - Παράδειγμα…

Η παρέμβασή του στην παγκόσμια σύνοδο της Boston Consulting Group

Σ.Τσιόδρας: Ο ιός μπορεί να μη φύγει ποτέ από τη ζωή μας

Μπορεί ο κορωνοϊός να γίνει ενδημικός ιός;

Πρόστιμα έως 20.000 ευρώ για τους παραβάτες σε οργανωμένες…

Τσουχτερά πρόστιμα στους απείθαρχους επιχειρηματίες

Κορωνοϊός: Πότε ο κλιματισμός μπορεί να είναι επικίνδυνος…

Τι ανέφεραι Ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και υγιεινής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην εκπομπή "ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ" της ΚΡΗΤΗ TV

Πότε ανοίγουν καφετέριες, εστιατόρια, γυμναστήρια και…

Οριστικές ημερομηνίες: Όλα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης

16 νέα κρούσματα στη χώρα μας -Τρεις νέοι θάνατοι

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.760 - Στους 155 οι νεκροί

Αυτό είναι το νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ

Παραμένουν τα υφιστάμενα μέτρα κατά του κορωνοϊού

"Αποφεύγετε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς" οι 7 κανόνες του…

Πως θα μείνουμε προστατευμένοι από τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Στους 152 οι νεκροί στην χώρα μας

Ένας 80χρονος έχασε την μάχη

Παπαθανάσης: Από 1η Ιουνίου ανοίγει η εστίαση με τα νέα…

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «εντός του Ιουνίου θα λειτουργήσουν και οι εσωτερικοί χώροι των επιχειρήσεων»

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.