Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κύμη - Το χιόνι ξεπερνά τα δύο μέτρα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κύμη - Το χιόνι ξεπερνά τα δύο μέτρα

Περιβάλλον | 08/01/2017 - 18:37
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κύμη - Το χιόνι ξεπερνά τα δύο μέτρα
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Κύμη. Από την Παραλία της Κύμης και πάνω είναι όλα τα χωριά εγκλωβισμένα. Το χιόνι ξεπερνά τα δύο μέτρα και στο χωριό Μεσόκαμπο παραμένουν πολλές οικογένειες εγκλωβισμένες και χωρίς ρεύμα.

Από την παραλία της Κύμης και πάνω παραμένουν εκατοντάδες πολίτες χωρίς ρεύμα από το πρωί του Σαββάτου. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και επικίνδυνη, σύμφωνα με τους ντόπιους. «Είμαστε αποκλεισμένοι στην Κύμη, προς την Ιερά Μονή Σωτήρος, στο μοναστήρι. Από χθες δεν έχουμε ούτε ρεύμα, ούτε νερό, ούτε τηλέφωνο», τόνισε μία κάτοικος της περιοχής σήμερα στον ΣΚΑΙ, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα από τον χιονιά. «Τα ζώα μας ψοφήσανε. Είμαστε αποκλεισμένοι. Έχω την μητέρα μου ετοιμοθάνατη και εγώ έχω προβλήματα υγείας και κινδυνεύουμε να πεθάνουμε», δήλωσε η γυναίκα από την Κύμη Εύβοιας.

Στο Βίταλο εγκλωβισμένοι είναι κάποιοι κτηνοτρόφοι. Ερπυστριοφόρο μαζί με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έκαναν πέντε ώρες να προσεγγίσουν το Μεσόκαμπο για τον απεγκλωβισμό μιας μητέρας και των δύο παιδιών της, καθώς το ένα χρειαζόταν να φθάσει άμεσα στο κοντινότερο νοσοκομείο.

Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλλαν οι άνδρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν. Επίσης, απεγκλωβίστηκαν δύο άντρες από τον οικισμό Μουρτέρη. Με ειδικά οχήματα μεταφέρθηκαν και αρκετοί νεφροπαθείς στο Νοσοκομείο της Κύμης, όπως και νοσηλευτές.

Στο πάρα ένα σώθηκε χθες από αναθυμιάσεις ένα ζευγάρι από τον Μεσόκαμπο Κύμης. Είχαν ανάψει την γεννήτρια για να ζεσταθούν, αφού όλη η περιοχή έχει μείνει από ηλεκτρικό ρεύμα από χθες το πρωί, και άρχισαν να χάνουν τις αισθήσεις τους από αναθυμιάσεις.

Η γυναίκα πρόλαβε και ειδοποίησε την Πυροσβεστική και κλιμάκιο με επικεφαλής τον Δημήτρη Τσιριώτη έσπευσαν στο σημείο. Βρήκαν τον άνδρα λιπόθυμο και σε αρκετά σοβαρή κατάσταση. Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Κύμης. Λόγω, της σοβαρότητας της κατάστασης στο δήμο, έρχονται ενισχύσεις του στρατού με ειδικά μηχανήματα για να ανοίξουν τους δρόμους. 

Εγκλωβισμένο είναι και το συνεργείο της ΔΕΗ. Η χιονόπτωση δεν έχει σταματήσει από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και αυτή την ώρα, ενώ στην περιοχή έχει τριάντα χιόνια να χιονίσει τόσο πολύ.

O Aντιδήμαρχος Αλέξανδρος Θεοδώρου μέσω της προσωπικής του σελίδας στο FB ανακοίνωσε ότι ο δήμος Κύμης-Αλιβερίου βρίσκεται ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο κ. Θεοδώρου αναφέρει χαρακτηριστικά : «Και επίσημα ο Δήμος μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης! Σας ενημερώνω και επίσημα πως μηχανήματα του στρατού είναι ήδη στο δρόμο προς Κύμη και η Περιφέρεια στέλνει μηχανήματα! Ζητάμε την υπομονή σας και την κατανόηση σας.»

Πηγή: lamiastar.gr, evianews.com, protothema.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Περιβάλλον

«Καμπανάκι» για επικείμενη αντιστροφή των πόλων της Γης

Δραματικές είναι οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων σχετικά με το μαγνητικό πεδίο που περιβάλει στη Γη και το οποίο παρουσιάζει μεγάλη εξασθένηση, με αποτέλεσμα να…

Η πρώτη όρκα που «μιλάει» την ανθρώπινη γλώσσα!-βίντεο

Μια όρκα που μπορεί να βγάζει ήχους, οι οποίοι μιμούνται ορισμένες ανθρώπινες λέξεις, είναι η πρώτη που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, όπως ανέφεραν επιστήμονες που έκαναν…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.