Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Προσοχή στον παγετό – Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα ο Δήμος Ηρακλείου με τις Υπηρεσίες του (pics)

Προσοχή στον παγετό – Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα ο Δήμος Ηρακλείου με τις Υπηρεσίες του (pics)

Ηράκλειο | 08/01/2017 - 15:44
Προσοχή στον παγετό – Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα ο Δήμος Ηρακλείου με τις Υπηρεσίες του (pics)
Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία και την Υπηρεσία Καθαριότητας προκειμένου να υπάρξει παροχή βοήθειας σε όλα τα επείγοντα περιστατικά σε συνεργασία με τις συναρμόδιες αρχές.

Για πληροφορίες και βοήθεια επικοινωνήστε με τη Δημοτική Αστυνομία στο 2813409500 ή στο τηλέφωνο επιφυλακής του Δήμου Ηρακλείου 2813409409.


Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα στο Δήμο Μαλεβιζίου

Με απόφαση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη, όλα τα σχολεία του Δήμου Μαλεβιζίου θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017.

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Κλειστοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και Σχολεία στο Δήμο Ηρακλείου

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων τα σχολεία Πρωτοβάθμιάς και Δευτεροβάθμιάς Εκπαίδευσης καθώς και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου θα παραμείνουν κλειστά.

Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί την Δευτέρα.

Κλειστές οι σχολικές μονάδες στον Δήμο Βιάννου

Σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Βιάννου Παύλου Μπαριτάκη, κλειστές θα είναι αύριο Δευτέρα 09/01/2017 όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και ο Δημοτικός παιδικός σταθμός.

Θα παραμείνουν κλειστά λόγω των χιονοπτώσεων και των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατών στην περιφέρεια του Δήμου.

Ανοικτό το οδικό δίκτυο στον Δήμο Βιάννου

Ανοικτό είναι αυτή την ώρα ολόκληρο το επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο στον Δήμο Βιάνου.

Καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια σήμερα από τις πρώτες πρωινές ώρες από τους χειριστές των μηχανημάτων του Δήμου αλλά και με την συνδρομή μηχανήματος από την Περιφέρεια Κρήτης. 

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου παραμένει σε επιφυλακή προκειμένου να παρέμβει εάν παραστεί ανάγκη. Ο Δήμαρχος  Βιάννου ευχαρίστησε όλους τους χειριστές για την συνεχόμενη προσπάθεια  που κατέβαλαν έτσι  ώστε να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο του Δήμου . 


Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Χερσονήσου

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία αύριο στον Δήμο Χερσονήσου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών:

"Θέμα:   Διακοπή μαθημάτων λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων

ΑΠΟΦΑΣΗ 1/2017

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου

Αφού έλαβε υπόψη:

1. Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/7-6-2010 τ.Α΄) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης». 

2. Το άρθρο 94, παρ. 4, Πρόσθετες Αρμοδιότητες Δήμων, του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/7-6-2010 τ.Α΄) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» που συμπληρώνει το άρθρο 75, παρ. Ι του Ν. 3463/2006 «Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων» υπό τον τομέα Στ΄ (Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού) προσθέτοντας αρμοδιότητες στους Δήμους, περίπτωση 27 «Η διακοπή μαθημάτων, λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών ή επιδημικής νόσου, εντός των διοικητικών ορίων του οικείου δήμου»

3. Τις διατάξεις του άρθρου 5 του Π.Δ 200/1998 και του άρθρου 5 του Π.Δ. 201/1998

4. Την παρ. 1 του άρθρου 282 του Ν. 3852/2010

5. Τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Τη διακοπή των μαθημάτων στις 09 Ιανουαρίου 2017, ημέρα Δευτέρα, σε όλες τις  σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται στη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Χερσονήσου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή και οι οποίες καθιστούν την πρόσβαση αλλά και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων αδύνατη.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ"

Ανοιχτό σήμερα και αύριο το Κέντρο Αστέγων

Ανοιχτό θα παραμείνει το βράδυ της Κυριακής 8 Ιανουαρίου και της Δευτέρας 9 Ιανουαρίου το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών που λόγω της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού θα χρειαστούν φιλοξενία.

Το τηλέφωνο της Δημοτικής Αστυνομίας για όσους χρειαστούν  περισσότερες πληροφορίες είναι: 2813-409500. 

Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017. 

Αποκλεισμένα χωριά και κλειστά σχολεία στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Έντονη χιονόπτωση και χαµηλές θερµοκρασίες επικρατούν από εχθές το βράδυ, στην ευρύτερη περιοχή του Δήµου Μινώα Πεδιάδας, µε όλους σχεδόν τους οικισµούς να ντύνονται στα λευκά.

Άμεση ήταν από την πρώτη στιγµή η κινητοποίηση της Δηµοτικής Αρχής, στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας, µε τα µηχανήµατα έργου του Δήµου να βρίσκονται επί ποδός. Προτεραιότητα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου είναι να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι προς τα Κέντρα Υγείας Αρκαλοχωρίου και Καστελλίου, ενώ θα συνεχιστούν και οι προσπάθειες για τον εκχιονισμό των κεντρικών δρόμων και των οικισμών στην ευρύτερη περιοχή. 

Λόγω του παγετού, µε απόφαση του Δηµάρχου Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρία Καλογεράκη, κλειστοί θα παραµείνουν αύριο Δευτέρα 9 Ιανουαρίου οι Δηµοτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθµοί καθώς επίσης και όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθµιας, Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης, και ΕΠΑΛ στην ευρύτερη περιοχή του Δήµου.  Με δεδοµένες τις δυσµενείς καιρικές συνθήκες, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κρίνεται απαραίτητη σε όλο το οδικό δίκτυο, ενώ η πολιτική προστασία του Δήµου Μινώα Πεδιάδας εφιστά την προσοχή σε δηµότες και επισκέπτες, να αποφεύγονται κατά το δυνατόν οι άσκοπες µετακινήσεις, ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες που η χιονόπτωση και ο παγετός είναι εντονότερα. 

Τηλέφωνα επικοινωνίας σε περίπτωση ανάγκης

 Πλεύρης Ευάγγελος - Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας 6977343187 

28910-340115


Κλειστά τη Δευτέρα τα σχολεία του Δήμου Πλατανιά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πλατανιά καθώς και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί (Βουκολιών, Σκινέ, Κολυμβαρίου), τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Πιο αναλυτικά κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πλατανιά καθώς και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί (Βουκολιών, Σκινέ, Κολυμβαρίου), τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, μετά από σχετική απόφαση του Δημάρχου Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη - και κατόπιν συνεννόησης με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Α. Βουλγαράκη και τους Δ/ντες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων - λόγω των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονόπτωση και παγετός) που επικρατούν σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου και με γνώμονα την ανάγκη προστασίας και ασφάλειας των μετακινούμενων μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολεία του Δήμου Πλατανιά.


Ενημέρωση από το Δήμο Πλατανιά για την κυκλοφορία οχημάτων στο οδικό δίκτυο του Δήμου

Από το Δήμο Πλατανιά γίνεται γνωστό ότι εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης που επικρατεί από χθες το βράδυ σε όλες τις Δημ. Ενότητες του Δήμου Πλατανιά, έχουν προκύψει σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις του συνόλου του οδικού δικτύου του Δήμου Πλατανιά και ιδιαίτερα στην ημιορεινή και ορεινή ζώνη του Δήμου.

Ως εκ τούτου, παρακαλούνται οι οδηγοί να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις για λόγους ασφαλείας και οι όποιες μετακινήσεις να γίνονται μόνο σε απολύτως αναγκαίες ή έκτακτες περιπτώσεις. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή περιστατικών παρακαλούνται όπως επικοινωνούν με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων τους ή με τους τοπικούς Αντιδημάρχους του Δήμου Πλατανιά ως εξής:

• ΔΕ Βουκολιών: Καλαϊτζάκης Γιώργος / 6936842982

• ΔΕ Κολυμβαρίου: Μαλακωνάκης Ιωάννης / 6977442998

• ΔΕ Μουσούρων: Σολιδάκης Εμμανουήλ / 6945775787

• ΔΕ Πλατανια: Μπεμπιδάκης Κώστας / 6945015985


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ηράκλειο

Πωλείται το creteplus.gr για 9,000 Ευρώ.

Ολόκληρη η ιστοσελίδα, και ο κατάλογος επιχειρήσεων. Ιδανικό για σελίδα ειδήσεων αλλά και για οποιαδήποτε επιχείρηση στην Κρήτη.

Ένωση ξενοδοχείων Ηρακλέιου:Αίτημα για μη καταβολή ΦΠΑ…

Αναφορικά σε διαπιστωμένες οφειλές σχετιζόμενες με ανείσπρακτα τιμολόγια

Πυροβολισμοί σε ποιμνιοστάσιο – Συνελήφθησαν δύο αδέρφια

Λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη Χρυσοχοϊδη, νέο περιστατικό στην Κρήτη

Πέθανε νεαρός που βούτηξε στο Αγιοφάραγγο

Γιατρός προσπάθησε να τον σώσει αλλά ήταν αργά

Άντρας έπεσε στο λιμάνι Ηρακλείου

Περαστικοί τον ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του

Έκανε «γερή μπάζα» - «Μπούκαρε» σε 9 σπίτια & η λεία του ξεπέρασε…

Αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αεροβόλο όπλο, συνολικής χρηματικής αξίας άνω τον 42.000 ευρώ

Άνδρας έπεσε στο ενετικό λιμάνι – Νοσηλεύεται στην Εντατική

Είχαν μπερδέψει τα ρούχα του στα κουπιά μιας βάρκας

Αναστάτωση από φωτιά μέρα μεσημέρι στο Ηράκλειο

Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική.

Στο Ηράκλειο το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την παράδοση των…

Θα πραγματοποιούν διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό

Απειλούν με παραιτήσεις γιατροί της Καρδιολογικής

Στα "άκρα" η αντιπαράθεση για τη μεταφορά της Μονάδας Εμφραγμάτων με απόφαση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ

Άστεγος επί μέρες σε πάρκο με παιδική χαρά - Εικόνες ντροπής

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να ενεργήσουν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου.

Αναβρασμός στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

“Πολεμικό” κλίμα και υποβάθμιση κλινικής

Κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά: Αρνητικά τα δείγματα του προσωπικού…

Αρνητικά και τα δείγματα των επαφών του 88χρονου στο Νοσοκομείο Χανίων

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο νεαρή γυναίκα μετά από επίθεση…

Ο δράστης πριν λίγες ημέρες είχε ξανασυλληφθεί

«Εφιάλτης» για λουόμενο το μπάνιο στη θάλασσα – Τον παρέσυραν…

Συναγερμός στο λιμενικό - Στήθηκε επιχείρηση για την παροχή συνδρομής στον κολυμβητή.

«Συναγερμός» και ιχνηλάτηση στο ΠΑΓΝΗ - Είχε νοσηλευθεί…

Αποτελεί το 17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα και νοσηλεύεται στα Χανιά

Τροχαίο ατύχημα: Τούμπαρε αυτοκίνητο – Γυναίκα και παιδί…

Στο σημείο άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Επιστολή δικηγόρων Ηρακλείου: Ανησυχία για πράξεις ομάδας…

«Δεν γίναμε μάρτυρες των αναμενόμενων αντιδράσεων από την πολιτεία για μια ευνομούμενη και δημοκρατική»

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στο Γιόφυρο (δυτικός κλάδος)

Κλειστός την Τετάρτη ο δυτικός κλάδος εξόδου

Κατέληξε η 14χρονη που είχε πέσει από τα Ενετικά Τείχη

Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ για 3 μήνες

Θρήνος στη κηδεία του Γιάννη Κατσούνα που σκοτώθηκε στο…

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο στον άτυχο 33χρονο Γιάννη

Πυροβολισμοί αναστάτωσαν το Αρκαλοχώρι

Αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο

Γυναίκα δάγκωσε αστυνομικό που κλήθηκε να τη βοηθήσει

Διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο και οι δυο για τις πρώτες βοήθειες

Συνελήφθη με παράνομα πακέτα τσιγάρων

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου

ΑΣΕΠ: 78 θέσεις εργασίας ανακοινώθηκαν για το Ηράκλειο

Η προκήρυξη αφορά την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, που εδρεύει στο Ηράκλειο του Νομού Ηρακλείου,

Στην ΜΕΘ ένα 9χρονο παιδί – Χτυπήθηκε από αυτοκίνητο

Το παιχνίδι οδήγησε σε σοβαρή περιπέτεια

Βενιζέλειο: Πως θα γίνονται τα τακτικά και απογευματινά…

Οδηγίες για τη σταδιακή επαναλειτουργία των υπηρεσιών

Αποχή των Δικηγόρων του Ηρακλείου μέχρι και 30 Απριλίου…

Για τις συνθήκες στο Υποθηκοφυλακείο και στο Ειρηνοδικείο

Καταγγελία: Έκοψαν κλήση σε γυναίκα στο Ηράκλειο ενώ διέθετε…

Τι αναφέρει η καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία

Πίσω από τη μάσκα κρύβονται κουρασμένα πρόσωπα….

Το συγκλονιστικό μήνυμα από τα ΤΕΠ του Βενιζελείου

Μαθήματα… σκοποβολής σε παιδί – Αντί για τον στόχο βρήκε…

Απίστευτο περιστατικό στο Ηράκλειο

Ενετικά Τείχη: Σε ποια σημεία μπαίνει «λουκέτο»

Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία των Τειχών και του Καράβολα

Κορωνοϊός: Οι συγκινητικές στιγμές κατά την έξοδο της 63χρονης…

Τι ανέφερε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου

Πρώτος νεκρός Κρητικός ομογενής στην Αυστραλία, από κορωνοϊό

Πρόκειται για το Χρήστο Τζανουδάκη, "έναν ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο κι ένα αξιοσέβαστο μέλος της κρητικής κοινότητας"

Έπρεπε να είναι σπίτι λόγω καραντίνας αλλά ήταν... άφαντος

Δικογραφία σε βάρος ενός άντρα που ήρθε από την Ιταλία στο Ηράκλειο και διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σπίτι αν και θα έπρεπε λόγω προληπτικής καραντίνας

Κλείνει η οδός… by pass στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου

Απαγορεύεται η είσοδος των πολιτών

Είστε μόνοι στο σπίτι; Μια ομάδα στο Ηράκλειο, μπορεί να…

Η Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου βοηθάει όλους όσοι έχουν ανάγκη, λόγω κορωνοϊού

Καταγγελία για… «αυθαίρετα» πρόστιμα στο Ηράκλειο, λόγω…

Τι απαντά, από την πλευρά της, η αστυνομία

Κορωνοϊός: Αγωνιούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ - Καταγγέλλουν…

«Σε συνθήκες χρόνιας ανεπάρκειας προσωπικού, υποδομών, εξοπλισμού και υλικών στις δημόσιες δομές υγείας καλούμαστε να παρέχουμε με αυτοθυσία τις υπηρεσίες μας στην…

Συνελήφθη με παράνομα τσιγάρα

Κατασχέθηκαν 790 πακέτα τσιγάρων και 139 συσκευασίες καπνού

Βενιζέλειο: Αποσωληνώθηκε η επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου…

Μετά από 10 τουλάχιστον μέρες μάχης με τον κορωνοϊό

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.