Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



«Χρυσοί» Ρεθυμνιώτες μαθητές με παράδοση στο μοντελισμό!

«Χρυσοί» Ρεθυμνιώτες μαθητές με παράδοση στο μοντελισμό!

Εκπαίδευση | 05/12/2012 - 23:46
«Χρυσοί» Ρεθυμνιώτες μαθητές με παράδοση στο μοντελισμό!
Μια σημαντική διάκριση έλαβε το 4ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου στον 8ο ετήσιο διαγωνισμό Στατικού Μοντελισμού, συνεχίζοντας την παράδοση που έχει το σχολείο από το 2006 στο συγκεκριμένο τομέα.

Πρώτη Δημοσίευση: 2012-12-05 18:09:38

Το χρυσό μετάλλιο ήρθε στην έκθεση του Ηρακλείου (1-2/12/12) στην κατηγορία «Διάφορα μοντέλα και θεματικές συλλογές που δεν περιλαμβάνονται σε άλλες κατηγορίες» και ήταν αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που πραγματοποιούν μαθητές, εκπαιδευτικοί και φίλοι του προγράμματος.

Το σχολείο, που συμμετείχε με 3 εκθέματα κλίμακας 1:35 και διακρίθηκε μεταξύ 178 εκθεμάτων, εκπροσώπησε ο καθηγητής Μιχάλης Λαμπαθάκης, ενώ τους εκπαιδευτικούς είχε πλαισιώσει μια δυνατή ομάδα μοντελιστών που τους συνδράμει στο έργο τους. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει ο Νίκος Παπαδόπουλος που ειδικεύεται στην κατασκευή-βάψιμο φιγούρων και ο οποίος απέσπασε το «BEST OF SHOW»(το βραβείο του καλύτερου εκθέματος της έκθεσης).

«Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα και την ενασχόληση που αφορά στον μοντελισμό, δίδεται τρόπος έκφρασης και δημιουργίας σε δεκάδες μαθητές τα τελευταία χρόνια ενώ το μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα εργαστήριο του 4ου Γυμνασίου Ρεθύμνου για την κατασκευή στατικών εκθεμάτων, συνεχίζει να δημιουργεί μικρά έργα τέχνης και να ταξιδεύει τους νέους μέσα από τις κατασκευές τους», επισημαίνει ο καθηγητής Μιχάλης Λαμπαθάκης.

«Πρόκειται για χόμπι που απευθύνεται σε όλους, το οποίο χαρακτηρίζεται μεσαίας οικονομικής δυναμικής, δεδομένου ότι δε χρειάζεται ο ενδιαφερόμενος να ξοδέψει πολλά χρήματα», ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Λαμπαθάκης.

«Ο μοντελισμός καλλιεργεί στους μαθητές την υπομονή, φαντασία, συνεργατική διάθεση, δεξιότητες που χάθηκαν ή χάνονται λόγω της έντονης ενασχόλησης με τους υπολογιστές, ενώ βοηθάει τα παιδιά στο να μελετούν, να μαθαίνουν να χρησιμοποιούν την ιστορία και πηγές, να χρησιμοποιούν βιβλιογραφία ώστε το τρίγωνο, ιστορία κατασκευή, ερευνητική μάθηση να μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα για την πορεία τους στο σχολικό περιβάλλον» πρόσθεσε.

Το πρόγραμμα στατικού μοντελισμού ως μέσω εκπαίδευσης, ξεκίνησε να χρησιμοποιείται και από άλλα σχολεία του νομού ενώ για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα όσοι -μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας- ενδιαφέρονται μπορούν να απευθύνονται στο 4ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου και στον υπεύθυνο καθηγητή κ. Λαμπαθάκη.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Εκπαίδευση

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.