Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



«Ρεκόρ» τουριστικής κίνησης στο Ρέθυμνο- 100% πληρότητα

«Ρεκόρ» τουριστικής κίνησης στο Ρέθυμνο- 100% πληρότητα

Τουρισμός | 21/08/2014 - 22:21
«Ρεκόρ» τουριστικής κίνησης στο Ρέθυμνο- 100% πληρότητα

Με πληρότητες που άγγιξαν το εκατό τοις εκατό, κινήθηκε η τουριστική κίνηση τις ημέρες του Δεκαπεταύγουστου, στα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου καταγράφοντας αφίξεις «ρεκόρ» κάτι που φάνηκε άλλωστε και στους δρόμους της πόλης που «βούλιαξαν» από κόσμο.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία η ίδια εικόνα αναμένεται να συνεχιστεί και για το υπόλοιπο του Αυγούστου ενώ σύμφωνα με τα όσα ανέφερε μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου κ. Μανώλης Τσακαλάκης, εκτός απροόπτου ο Σεπτέμβριος θα διαδεχθεί τον Αύγουστο με αυξημένη τουριστική κίνηση και υψηλές πληρότητες σε ό,τι αφορά τα ξενοδοχεία. Μάλιστα, ο κ. Τσακαλάκης επεσήμανε:

«Η πολύ καλή εικόνα του Αυγούστου θα συνεχιστεί για το υπόλοιπο του μήνα με μια πολύ μικρή κάμψη ενώ ευελπιστούμε πως η κίνηση θα είναι καλή και το μήνα Σεπτέμβριο. Ενδεχομένως, αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο η κίνηση το Σεπτέμβριο θα είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι που και η προηγούμενη χρονιά πήγε πολύ καλά».

ΥΠΕΡΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ, ΠΛΗΘΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Μετά το «Βατερλό» που στιγμάτισε τη φετινή τουριστική περίοδο με τον «ξαφνικό θάνατο» δύο Ρωσικών πρακτορείων και την έκρυθμη κατάσταση στα δύο στρατόπεδα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, οι απώλειες στον τουριστικό κλάδο αντισταθμίζονται σταδιακά από την παρουσία Ευρωπαίων επισκεπτών.

Μάλιστα, άλλα Ρωσικά πρακτορεία δεν φαίνεται να το βάζουν κάτω «στέλνοντας» Ρώσους και πάλι στα ξενοδοχεία της Κρήτης. Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Τσακαλάκης την πρώτη και δεύτερη εβδομάδα μετά το «κανόνι» που βάρεσαν τα δύο Ρωσικά πρακτορεία, υπήρξαν σημαντικές απώλειες που όμως στη συνέχεια υπερκαλύφθηκαν σε ικανοποιητικό βαθμό στα ξενοδοχεία του νομού.

«ΠΛΗΓΗ» Ο ΕΓΧΩΡΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ

Η εικόνα που υπάρχει για τον εγχώριο τουρισμό, παρά τη μικρή αύξηση σε σχέση με πέρυσι που σημειώθηκε τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, παραμένει απογοητευτική, όπως αναφέρουν επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι επεσήμαναν πως οι Έλληνες επισκέπτες έχουν πολύ υποτονική αγοραστική δυνατότητα και αρκετούς οικονομικούς περιορισμούς. Χαρακτηριστικά, ο κ. Τσακαλάκης ανέφερε: «Οι Έλληνες επισκέπτες ήταν ελάχιστα περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι αλλά όχι αισθητή.

Η κίνηση των Ελλήνων επισκεπτών το Δεκαπενταύγουστο παρέμεινε σε χαμηλό επίπεδο». Συγκεκριμένα, οι εγχώριοι επισκέπτες στην πλειοψηφία τους πραγματοποίησαν σύντομες διακοπές ενώ συνολικά οι διανυκτερεύσεις τους κυμαίνονταν από δύο έως τρεις κατά μέσο όρο. Παράλληλα, για το υπόλοιπο της τουριστικής περιόδου οι κρατήσεις από Έλληνες είναι ισχνές ενώ ο εγχώριος τουρισμός για το Ρέθυμνο φαίνεται να φθίνει αισθητά μετά τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου.

«ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ» ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ALL INCLUSIVE

Σε «τρόπο» διακοπών φαίνεται να εξελίσσεται πλέον η τάση των επισκεπτών να επιλέγουν πακέτα διακοπών που θα τους παρέχουν πολλές και ικανοποιητικές παροχές μέσα στις εγκαταστάσεις των ξενοδοχείων σε ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές. Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλάκη η εικόνα πλέον είναι ξεκάθαρη σε ό,τι αφορά τις επιλογές τόσο των ξένων όσο και των εγχώριων τουριστών που στην πλειοψηφία τους περιορίζουν τις δαπάνες τους «εκτός» ξενοδοχείου απόρροια των ελκυστικών «πακέτων» διακοπών που προσφέρονται.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Αυξημένη κίνηση, από το πλήθος επισκεπτών ξένων και ντόπιων, υπήρξε και στα εμπορικά και τουριστικά καταστήματα της πόλης με τους επαγγελματίες του κλάδου να εμφανίζονται στην πλειοψηφία τους ικανοποιημένοι από τις δύο προηγούμενες εβδομάδες. Παρά τις αρχικές δυσοίωνες προβλέψεις και την χαμηλή αγοραστική δυνατότητα των επισκεπτών που σημειώθηκε στις αρχές της τουριστικής περιόδου η ανάκαμψη που σημειώθηκε ήταν εμφανής καθώς η αγορά «βούλιαξε» από κόσμο που εκμεταλλεύτηκε μεταξύ άλλων και την περίοδο των εκπτώσεων για να κάνουν τις αγορές τους στο Ρέθυμνο.

Χαρακτηριστικά, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Μανώλης Ψαρουδάκης υπογράμμισε: «Ήταν μια καλή περίοδος. Υπήρχε πολύς κόσμος στο Ρέθυμνο για δύο εβδομάδες περίπου που επισκέφτηκε την τοπική αγορά και έκανε ψώνια. Η περίοδος των εκπτώσεων βοήθησε σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση και Έλληνες αλλά και ξένοι αγοραστές ικανοποίησαν σημαντικά τον εμπορικό κόσμο του Ρεθύμνου».

«ΜΑΣΤΙΓΑ» ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ALL INCLUSIVE ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ

Στον αντίποδα βρίσκονται τα καταστήματα εστίασης σε ό,τι αφορά την τουριστική κίνηση. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εστίασης και Αναψυχής Ρεθύμνου κ. Βασίλη Πολιουδάκη η υψηλή επισκεψιμότητα δεν ωφέλησε τα καταστήματα εστίασης και σε καμία περίπτωση οι τζίροι που σημείωσαν τα καταστήματα του χώρου δεν ήταν αντιπροσωπευτικοί των επισκεπτών που «πλημμύρισαν» το Ρέθυμνο. Όπως υποστήριξε ο κ. Πολιουδάκης αυτό αποδίδεται στα πακέτα all inclusive, τα οποία μάλιστα χαρακτήρισε ως «μάστιγα» για το χώρο της εστίασης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πολιουδάκης επεσήμανε πως οι ξένοι αλλά και οι Έλληνες επισκέπτες επιλέγουν φθηνά πακέτα διακοπών που περιλαμβάνουν υπηρεσίες εστίασης εντός ξενοδοχείου με αποτέλεσμα να περιορίζονται οι δαπάνες πλήττοντας το σύνολο των καταστημάτων εστίασης. Συγκεκριμένα, ο κ. Πολιουδάκης ανέφερε: «Τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου ήταν πολύς ο κόσμος στους δρόμους με πολύ χαλαρή κίνηση στα καταστήματα εστίασης.

Οι επισκέπτες δεν ξοδεύουν πλέον στην εστίαση, εξυπηρετούνται μέσα στα ξενοδοχεία για το φαγητό και το ποτό τους ενώ όσοι δεν είχαν τα συγκεκριμένα πακέτα οι παραγγελίες τους ήταν πολύ μετρημένες».
Συνολικά, τόνισε, η πτώση στους τζίρους στα καταστήματα εστίασης ήταν αισθητή σε σχέση με την περσινή χρονιά ενώ η κατανάλωση που υπήρξε ήταν πολύ περιορισμένη και καθόλου αποδοτική για το σύνολο των επαγγελματιών του κλάδου.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΛΑΨΙΝΟΥ

goodnet.gr

 

Όλα τα ξενοδοχεία του νομού Ηρακλείου βρίσονται μέσα στον κατάλογο του creteplus.gr - Ξενοδοχεία Ηράκλειο Κρήτης


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Τουρισμός

Τουριστικό και αεροπορικό «φιλέτο» η Ελλάδα για Γερμανία

Πρώτη σε αύξηση αεροπορικής κίνησης η Ελλάδα στη Γερμανία, μεταξύ όλων των προορισμών της Ευρώπης και της Μεσογείου. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Destatis για το εντεκάμηνο…

Κρήτη και Ρόδος, «πρωταθλήτριες» σε έσοδα και κρατήσεις…

Κρήτη και Ρόδος αναδείχθηκαν το 2017, σε «πρωταθλήτριες» από πλευράς αύξησης εσόδων και κρατήσεων, σε σύγκριση με το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του HolidayCheck, που παρουσιάζει…

Κουντουρά: Για πρώτη φορά μετεκπαίδευση εργαζομένων…

Η ενίσχυση της τουριστικής εκπαίδευσης και της μετεκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού στον τουριστικό τομέα βρίσκονται στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου…

Ποιος υπουργός της κυβέρνησης συναντήθηκε με το Βασιλικό…

Στη Μαδρίτη βρέθηκε η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ως επικεφαλής της εθνικής αντιπροσωπείας στη μεγάλη διεθνή έκθεση τουρισμού της Μαδρίτης, FITUR, για την προώθηση…

Παρουσίαζονται οι Μελετες για την Πρότυπη Οικολογική…

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου Χανίων και Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, και οι Δήμαρχοι Χανίων, Αναστάσιος Βάμβουκας, Πλατανιά, Ιωάννης…

Η οικογένεια της Βαγγελιώς Σχοιναράκη μετέτρεψε το «κονάκι…

Μια μοναδική ιδέα για την αξιοποίηση ενός διατηρητέου κτιρίου και μάλιστα το σπίτι ενός αγά επί τουρκοκρατίας, είχε η οικογένεια της πρώην νομάρχη και βουλευτή του…

Ημερίδα «The Tourism of Tomorrow»

Το πρόγραμμα Τουρισμού και Φιλοξενίας του ACT (American College of Thessaloniki), μέλους του Κολλεγίου Ανατόλια, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «The Tourism of Tomorrow» την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου…

Κρήτη: Ένα παλάτι ... για λίγους στην Eλουντα- Πόσο κοστίζει…

Το Eclectic Living, όπως είναι το όνομα αυτού του «ανακτόρου», βρίσκεται ακριβώς πάνω σε μια απομονωμένη παραλία στο νησί της Κρήτης. Οι πανέμορφοι κήποι του ακινήτου με την…

Μια ακόμη διεθνής διάκριση για κορυφαία ξενοδοχειακή…

Το Cactus Royal Spa & Resort στην Σταλίδα Ηρακλείου Κρήτης έλαβε το διεθνούς κύρους αναγνωρισμένο βραβείο TUI Environmental Champion Award “TUI Umwelt Champion” για το έτος 2018.

Eνα «διαμάντι» στην Κρήτη: Ολοκληρωμένη απάντηση για…

Η υπόσχεση που δίνει στον επισκέπτη του το Radisson Blu Beach Resort στη Μίλατο Λασιθίου για διαμονή υψηλών απαιτήσεων επιβεβαιώνεται σε όλα τα επίπεδα: πολυτελείς εγκαταστάσεις,…

Mouzenidis Travel: Πτήσεις προς Χανιά από τη Μόσχα τη θερινή περίοδο…

Πτήσεις προς τα Χανιά από τη Μόσχα με την Ellinair για τη θερινή περίοδο του 2018 ανακοίνωσε το Mouzenidis Travel, διατηρώντας πλήρως το πρόγραμμα πτήσεων προς Ηράκλειο.

H Airbnb ετοιμάζει συγκρότημα διαμερισμάτων

Το πρώτο συγκρότημα διαμερισμάτων ειδικά σχεδιασμένο για ενοικιαστές που θέλουν να υπομισθώσουν τις μονάδες τους σε βραχυπρόθεσμους πελάτες ετοιμάζεται να ανοίξει…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.