Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



"Ραγδαία αύξηση της ανεργιας στην Ελλάδα"

"Ραγδαία αύξηση της ανεργιας στην Ελλάδα"

Εργασία | 04/06/2015 - 14:18
"Ραγδαία αύξηση της ανεργιας στην Ελλάδα"
Την εκβιαστική πολιτική της τρόικας απέναντι στην Ελλάδα που ακόμη και σήμερα στις διαπραγματεύσεις με την Ελληνική Κυβέρνηση συνεχίζει να επιμένει στις αποτυχημένες μνημονιακές της πολιτικές οι οποίες γέμισαν την πατρίδα μας με στρατιές ανέργων κατήγγειλε σήμερα στην Ευρωβουλή ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Όπως επισημαίνει ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής σε Ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή λόγω των μνημονίων που επέβαλλαν στην πατρίδα μας  η τρόικα και οι δανειστές η Ελλάδα είναι πλέον «Πρωταθλήτρια Ανεργίας» στην Ευρώπη.

Ειδικότερα ο Νότης Μαριάς παρατήρησε ότι με τα άρθρα 9 και 147 § 2 ΣΛΕΕ η Ένωση συμβάλλει στην επίτευξη υψηλού επιπέδου απασχόλησης που λαμβάνεται υπόψη για τον καθορισμό και την εφαρμογή των πολιτικών και δράσεων της.
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε επισημαίνοντας ότι η βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή, η λιτότητα, η φορομπηχτική πολιτική και οι άλλες μνημονιακές πολιτικές που επέβαλε η τρόικα στην Ελλάδα οδήγησαν στη ραγδαία αύξηση της ανεργίας, με αποτέλεσμα  η Ελλάδα να χαρακτηρίζεται "Πρωταθλήτρια Ανεργίας".

Επίσης, σημείωσε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Eurostat του 2015, η ανεργία στην Ελλάδα βρίσκεται στο 25,4%, με το ποσοστό ανεργίας των γυναικών στο 29,1% και των αντρών στο 22,4%. Η ανεργία των νέων 15-24 ετών ανέρχεται στο 50,1%, η υψηλότερη στην Ευρώπη, ο απόλυτος αριθμός των ανέργων φτάνει σε 1.206.000, ενώ το ποσοστό ανεργίας στην Ε.Ε. των 28 διαμορφώνεται στο 9,7% και στην ευρωζώνη στο 11,1%.

Για το λόγο αυτό ο Νότης Μαριάς ρωτά την Επιτροπή:

1. Ως μέλος της τρόικας αν στις διαπραγματεύσεις της με την ελληνική κυβέρνηση ακόμα και τώρα θα συνεχίσει τελικά να επιμένει στην αποτυχημένη παραπάνω μνημονιακή της πολιτική που αυξάνει την ανεργία στην Ελλάδα.
2.Ως θεσμός της Ε.Ε. ποια μέτρα προτίθεται να λάβει, σεβόμενη τις αρμοδιότητες των Ελληνικών Αρχών, για να συνδράμει στην αντιμετώπιση της ανεργίας και τη στήριξη των ανέργων, ιδιαίτερα των γυναικών και των νέων.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Εργασία

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.