Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Ραβανί με κρέμα βανίλιας χωρίς αβγά

Ραβανί με κρέμα βανίλιας χωρίς αβγά

Διατροφή | 05/07/2015 - 17:13
Ραβανί με κρέμα βανίλιας χωρίς αβγά
Ναι λοιπόν, το διάσημο και για την μεγάλη ποσότητα αβγών του ραβανί, μπορεί να γίνει και χωρίς αβγά, παραμένοντας όμως γευστικότατο. Αφήστε που γίνεται και πιο ελαφρύ!

Υλικά

•    Για το ραβανί
•    2 γιαούρτια με χαμηλά λιπαρά
•    200γρ. ζάχαρη
•    1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
•    1 κουτ. γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
•    χυμό από 3 πορτοκάλια
•    ξύσμα από 2 πορτοκάλια
•    300γρ. σιμιγδάλι χοντρό
•    120γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•    150γρ. καρύδα τριμμένη
•    Για το σιρόπι
•    600γρ. ζάχαρη
•    1 λίτρο νερό
•    Για την κρέμα
•    1 λίτρο γάλα
•    150γρ. ζάχαρη
•    60γρ. κορν φλάουρ
•    1 λοβό βανίλιας (μόνο τους σπόρους)
•    κανέλα για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Βήμα 1
Φτιάχνετε το ραβανί: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά του ραβανί και ανακατεύετε πολύ καλά με μία σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Βήμα 2
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα τετράγωνο ή στρογγυλό ταψί διαστάσεων 25εκ. και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι όταν το βάζετε στο κέντρο του ραβανί. Το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και το κόβετε σε ρόμβους πριν το σιροπιάσετε.
Βήμα 3
Ετοιμάζετε το σιρόπι: Σε μία κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη και το νερό, ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός αφήνετε το σιρόπι να βράσει για 10 λεπτά. Για να σιροπιάσετε το ραβανί θα πρέπει το σιρόπι να είναι καυτό και το ραβανί χλιαρό.
Βήμα 4
Φτιάχνετε την κρέμα: Σε μία κατσαρόλα, εκτός φωτιάς, βάζετε όλα τα υλικά της κρέμας και τα ανακατεύετε πολύ καλά. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και τα αφήνετε να μαγειρευτούν, μέχρι να πήξει η κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα ζαχαροπλαστικής.
Βήμα 5
Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει λίγο και την απλώνετε πάνω στο κρύο ραβανί. Πασπαλίζετε με κανέλα και σερβίρετε.
Tip: Μην αγχωθείτε που δεν θα φουσκώσει όπως φουσκώνει συνήθως το ραβανί, είναι που του λείπουν τα αβγά.

Olivemagazine.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.