Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Ραβανί αρωματισμένο με πορτοκάλι

Ραβανί αρωματισμένο με πορτοκάλι

Διατροφή | 29/12/2016 - 23:20
Ραβανί αρωματισμένο με πορτοκάλι
Ένα από τα πιο δημοφιλή σιροπιαστά γλυκά της ελληνικής παράδοσης, αρωματισμένο διακριτικά με πορτοκάλι.

Υλικά

Για το ραβανί

130γρ. σιμιγδάλι ψιλό

1 κουτ. γλυκού μπέϊκιν πάουντερ

130γρ. αλεύρι μαλακό

100ml γάλα

70ml κρέμα γάλακτος 35%

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

7 αβγά

200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το σιρόπι

700γρ. ζάχαρη

400ml νερό

½ λεμόνι

1 ξυλάκι κανέλας

Διαδικασία

Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι: Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη και αφήνετε το σιρόπι να πάρει βράση σε μεσαία θερμοκρασία. Μετά από 8 λεπτά, αποσύρετε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.

Φτιάχνετε το ραβανί: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα πορτοκαλιού. Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύετε σιμιγδάλι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Στη συνέχεια, χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα τα αβγά και τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν. Προσθέτετε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και αφού ενσωματωθεί σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ. Στη συνέχεια ενσωματώνετε το μίγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας με μια μαρίζ.

Απλώνετε το τελικό μείγμα σε ελαφρώς βουτυρωμένο σκεύος, διαμέτρου 28cm και το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά έως ότου πάρει ξανθό χρώμα. Μόλις βγάλετε το ραβανί από το φούρνο, το σιροπιάζετε κατευθείαν με το κρύο σιρόπι. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και το σερβίρετε σκέτο ή με μια μπάλα παγωτού.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

olivemagazine.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.