Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Πτώση της θερμοκρασίας, καταιγίδες και χιόνια στα βόρεια

Πτώση της θερμοκρασίας, καταιγίδες και χιόνια στα βόρεια

Περιβάλλον | 04/02/2016 - 09:47
Πτώση της θερμοκρασίας, καταιγίδες και χιόνια στα βόρεια
Μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες σταδιακά από το μεσημέρι και μετά θα επεκταθούν ανατολικότερα, περιμένουμε σήμερα

Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 17 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 11 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 9 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. 

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στα βορειοανατολικά θυελλώδεις αλλά το βράδυ σταδιακά και από τα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βόρειους θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. 

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ: 

Μακεδονία, Θράκη 

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές, πιθανώς σποραδικές καταιγίδες, ενώ χιονιά θα πέσουν σε ορεινά και ημιορεινά το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια το βράδυ σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά. 

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Από 4 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Από το βράδυ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση. 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος 

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο που γρήγορα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια στα βόρεια ορεινά από τις βραδινές ώρες. 

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ που το βράδυ και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Από 7 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος 

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ τη νύχτα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια. 

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Από 5 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Κυκλάδες, Κρήτη 

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες τη νύχτα στα δυτικά. 

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου. 

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές από το βράδυ. 

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα βόρεια 7 με 8 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Αττική 

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ τη νύχτα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. 

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Από 6 έως 17 βαθμούς κελσίου. 

Θεσσαλονίκη 

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. 

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς κελσίου. Σε σταδιακή πτώση το βράδυ. 


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Περιβάλλον

«Καμπανάκι» για επικείμενη αντιστροφή των πόλων της Γης

Δραματικές είναι οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων σχετικά με το μαγνητικό πεδίο που περιβάλει στη Γη και το οποίο παρουσιάζει μεγάλη εξασθένηση, με αποτέλεσμα να…

Η πρώτη όρκα που «μιλάει» την ανθρώπινη γλώσσα!-βίντεο

Μια όρκα που μπορεί να βγάζει ήχους, οι οποίοι μιμούνται ορισμένες ανθρώπινες λέξεις, είναι η πρώτη που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, όπως ανέφεραν επιστήμονες που έκαναν…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.