Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Ψαράς κακοποιεί χελώνα και το δείχνει στο facebook

Ψαράς κακοποιεί χελώνα και το δείχνει στο facebook

Περιβάλλον | 09/07/2016 - 19:27
Ψαράς κακοποιεί χελώνα και το δείχνει στο facebook
Ψαράς από την Κατερίνη κακοποιεί θαλάσσια χελώνα πάνω σε βάρκα και ανεβάζει το βίντεο στο facebook

Καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκανε το www.zoosos.gr για τον ψαρά, που ανέβασε στο προφίλ του στο facebook βίντεο, στο οποίο φαίνεται να έχει πιάσει μια θαλάσσια χελώνα, να χτυπάει το ζώο στο κεφάλι για να το αναγκάσει να ανοίξει το στόμα του, να το κρατάει όρθιο για να σταθεί στα πίσω του πτερύγια ώστε να «περπατήσει» και το παρουσιάζει γελώντας ως «θερίο». 

Ο ψαράς από την Κατερίνη της Πιερίας, που βρίσκει πολύ αστείο να κακοποιεί αυτό το άγριο ζώο είδος υπό προστασία και εξαφάνιση, αφού γεμάτος υπερηφάνεια χαστουκίζει ξανά και ξανά αυτό το πλάσμα, ανέβασε το συγκεκριμένο βίντεο στο προφίλ του δύο φορές. Την πρώτη στις 20 Ιουλίου του 2015 και την δεύτερη στις 6 Μαρτίου του 2016 όπως φαίνεται και στις εικόνες που σας παρουσιάζουμε.

Στο βίντεο ακούγεται να λέει ενώ τραβάει και χτυπάει τη χελώνα, η οποία για να αμυνθεί και από το σοκ ανοιγοκλείνει διαρκώς το στόμα της: «Κάτσε καλά θα σου δώσω σφαλιάρα»... «Ουουυ το θεριό νάτο… φιλάκι; Τρέξτε μπείτε...». Στο βίντεο ακούγεται ο άνδρας που τραβάει το βίντεο να ρωτάει τον ψαρά κατά τη διάρκεια του σόου «Θες και φωτογραφία;».

Το τι απέγινε η θαλάσσια χελώνα δεν το γνωρίζουμε, αυτός που ξέρουμε είναι αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει δηλαδή να κακοποιεί το ζώο το οποίο υποφέρει καθώς το χτυπάει και το αναγκάζει να σταθεί για ώρα όριο ενώ κάτι τέτοιο δεν είναι στη φύση του και φυσικά του προκαλεί πόνο.

Οι ψαράδες θανάσιμος κίνδυνος για τις θαλάσσιες χελώνες

Δυστυχώς σε όλες τις παράκτιες περιοχές της Ελλάδας κυρίως οι ψαράδες εξοντώνουν συστηματικά τις θαλάσσιες χελώνες αν και είναι είδος υπό προστασία χρησιμοποιώντας καμάκια με τα οποία τρυπούν το κεφάλι των ζώων μόλις αυτά βγουν στην επιφάνεια για να αναπνεύσουν ή τις πυροβολούν με καραμπίνες, τις βυθίζουν κρεμόντας βαρίδια στα πτερύγια τους κ.ο.κ. Επί της ουσίας σκοτώνουν αυτά τα αρχαιότερα είδη, που πλέον κινδυνεύουν με εξαφάνιση, αν και προστατεύονται από τη νομοθεσία διεθνώς, επειδή τρώνε αυτό που δικαιωματικά τους ανήκει, επειδή τρώνε για να επιβιώσουν!


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Περιβάλλον

«Καμπανάκι» για επικείμενη αντιστροφή των πόλων της Γης

Δραματικές είναι οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων σχετικά με το μαγνητικό πεδίο που περιβάλει στη Γη και το οποίο παρουσιάζει μεγάλη εξασθένηση, με αποτέλεσμα να…

Η πρώτη όρκα που «μιλάει» την ανθρώπινη γλώσσα!-βίντεο

Μια όρκα που μπορεί να βγάζει ήχους, οι οποίοι μιμούνται ορισμένες ανθρώπινες λέξεις, είναι η πρώτη που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, όπως ανέφεραν επιστήμονες που έκαναν…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.