Πρωτότυπη σπιτική μαρμελάδα με... φρούτα του δάσους
Διατροφή | 13/10/2015 - 23:40
Πρωτότυπη σπιτική μαρμελάδα με... φρούτα του δάσους
Μια συνταγή που ομολογουμένως εκπλήσσει όσους τη δοκιμάσουν.
Υλικά
1 κιλό διάφορα είδη μούρα, αγριοφράουλες και φρέσκα κράνμπερι
1 κιλό. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα φρούτα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν από τα νερά.
- Κόβουμε τα μούρα και τις αγριοφράουλες στα δύο. Τις τοποθετούμε σε μια βαθιά κατσαρόλα. Όταν έχουμε φτιάξει μια στρώση με φρούτα, ρίχνουμε από πάνω κάμποση ζάχαρη να τα καλύψει.
- Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο (φρούτα, ζάχαρη) μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα για 24 ώρες. Όταν περάσει αυτό το χρονικό διάστημα βράζουμε το μίγμα μας για περίπου 25 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Σε αυτή τη φάση, βγάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι έξω από την κατσαρόλα σε ένα πιατάκια, το αφήνουμε να κρυώσει και ελέγχουμε αν έχει πήξει επαρκώς.
- Όταν έχει δέσει όσο θέλουμε, το αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει το μεταφέρουμε σε γυάλινα βάζα.
- Είναι σημαντικό όταν ελέγχουμε την πυκνότητα του γλυκού να το κάνουμε όταν αυτό έχει λίγο κρυώσει, γιατί όταν είναι καυτό από την κατσαρόλα είναι αρκετά αραιό και μετά πήζει.
Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr