Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Προτάσεις για αποτοξίνωση μετά το πασχαλινό τραπέζι!

Προτάσεις για αποτοξίνωση μετά το πασχαλινό τραπέζι!

Διατροφή | 23/04/2014 - 19:12
Προτάσεις για αποτοξίνωση μετά το πασχαλινό τραπέζι!

Αποτοξίνωση! Αυτή είναι η λύση για να επανορθώσετε για όλες τις διατροφικές αμαρτίες του Πάσχα! Διαβάστε 7 προτάσεις για για να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας!

1. Πίνετε άφθονο νερό κάθε μέρα καθώς επίσης και χυμούς φρέσκων φρούτων και λαχανικών ή δροσερές σούπες λαχανικών! Αν, μάλιστα, προσθέσετε στο νερό και μια φέτα λεμόνι σε αυτό θα έχετε και πρόσθετα οφέλη. Μπορείτε, επίσης, να φάτε λαχανικά όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το λάχανο, καθώς επίσης και τροφές πλούσιες σε ίνες για να κρατήσει το εκκριτικό σύστημα του σώματός σας σε λειτουργία. Οι φυτικές ίνες συμβάλουν στην αύξηση της κινητικότητας του εντέρου, διευκολύνοντας και επιταχύνοντας τη διέλευση της τροφής από αυτό και κατ’ αυτόν τον τρόπο βοηθούν να μειωθούν τα φουσκώματα, το βάρος και η δυσκοιλιότητα.

2. Το συκώτι σας είναι μέρος του φυσικού συστήματος αποτοξίνωσης του σώματός μας. Οφείλουμε να φροντίζουμε να είναι υγιές περιορίζοντας το αλκοόλ, την καφεΐνη, τα σάκχαρα, τα κορεσμένα λίπη και τα φάρμακα.

3. Η ψυχική ευεξία σας είναι συνδεδεμένη με τη γενική υγεία σας. Το στρες, μεταξύ άλλων, επιβραδύνει την αποτοξίνωση. Κρατήστε το  άγχος σε χαμηλά επίπεδα, ώστε όλο σας το σώμα να είναι  σε άριστη λειτουργική κατάσταση.

4. Το σώμα μπορεί να αποβάλει τις τοξίνες αποτελεσματικά μέσα από τους πόρους του δέρματος. Για να επιταχύνετε αυτή τη διαδικασία, συνδυάστε σε ένα λουτρό 1 φλιτζάνι άλατα και 1 έως 2 κουταλιές της σούπας αιθέριο έλαιο, όπως λεμόνι,  δεντρολίβανο ή ελιά.

5. Ένα από τα βασικά συστατικά που πήρε ο οργανισμός μας είναι το αλάτι. Προσπαθήστε τις επόμενες ημέρες να το μειώσετε χρησιμοποιώντας φυσικά υποκατάστατα όπως πιπέρι και μπαχαρικά, ξύδι, λεμόνι, μπαλσάμικο και πολλά αρωματικά όπως ο μαϊντανός, η ρίγανη κ.α. στο φαγητό σας.

6. Μειώστε τα πολλά λιπαρά και τις ζωικές πρωτεΐνες. Προτιμήστε το μενού των επόμενων ημερών να περιλαμβάνει κυρίως την κατανάλωση άπαχων πρωτεϊνών όπως ψάρι, κοτόπουλο αντί για κόκκινο κρέας (μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, κατσίκι), όσπρια, λαδερά και ζυμαρικά με σάλτσες λαχανικών. Αποφύγετε λίγο τα γλυκά που έχουν σοκολάτα, κρέμα γάλακτος, σαντιγί και επιλέξτε μέλι, μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού, παστέλι.

7. Ενισχύστε όσο μπορείτε τη φυσική σας δραστηριότητα.

Πηγή: boro.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.