Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Προσλήψεις για 55.000 ανέργους από Ιανουάριο μέσω του ΟΑΕΔ

Προσλήψεις για 55.000 ανέργους από Ιανουάριο μέσω του ΟΑΕΔ

Εργασία | 13/12/2015 - 19:15
Προσλήψεις για 55.000 ανέργους από Ιανουάριο μέσω του ΟΑΕΔ
Το πλαίσιο για την Αναδιοργάνωση του Επιχειρησιακού Μοντέλου του ΟΑΕΔ παρουσίασε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη στην παρέμβαση της στο Συνέδριο του ΙΝΕ ΓΣΕΕ και ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ με θέμα «Δια Βίου Μάθηση, επαγγελματική κατάρτιση, απασχόληση και οικονομία».

Τους κεντρικούς άξονες βάσει των οποίων θα προχωρήσει η αναδιορναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ ανακοίνωσε η διοικήτρια του Οργανισμού Μαρία Καραμεσίνη. Μεταξύ άλλων προβλέπεται απλούστευση διαδικασιών και μείωση γραφειοκρατίας, ενίσχυση των ηλεκτρονικών συστημάτων, βελτίωση των σχέσεων με εργοδότες και ανέργους και αναβάθμιση των σχολών μαθητείας.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε ότι θα υλοποιηθούν από τις αρχές του 2016 νέα προγράμματα για 55.000 ανέργους.

Η κ. Καραμεσίνη ανέφερε ότι η αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ είναι επιβεβλημένη και πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στο 2016 καθώς αποτελεί προϋπόθεση για να συνεχίσει η χρηματοδότηση του Οργανισμού από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Η διαβούλευση για την ολοκλήρωση του τρόπου της αναδιοργάνωσης του ΟΑΕΔ γίνεται σε συνεργασία με τη Διεθνή Διοικούσα Επιτροπή και η ανάγκη για την Αναδιοργάνωση του Επιχειρησιακού Μοντέλου προέκυψε από την αύξηση του όγκου των ανέργων σε συνδυασμό με την αλλαγή της σύνθεσης τους.

Η αναδιοργάνωση θα κινηθεί σε 4 άξονες:

1. μέσω της απλούστευσης των διαδικασιών και τη μείωση της γραφειοκρατίας σε ότι αφορά την απασχόληση

2. τη βελτίωση των πληροφοριακών συστημάτων του Οργανισμού και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του -όπως σημείωσε ήδη από το νέο έτος η ανανέωση της κάρτας ανεργίας θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.

3. στόχευση για βελτίωση των σχέσεων του εργοδότη με τον άνεργο, ενώ θα θεσμοθετηθεί και ο Εργασιακός Σύμβουλος για τον Εργοδότη. Επίσης, θα επιδιωχθεί συνεργασία του Οργανισμού με τους κοινωνικούς εταίρους στο πλαίσιο των νέων ενεργητικών προγραμμάτων που έχουν στόχευση συμβουλευτική, την κατάρτιση και την εγγυημένη απασχόληση.

4. αναβάθμιση των Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ στις οποίες μέσα στην κρίση σημειώθηκε μείωση 10.300 θέσεων. Η αναβάθμιση των σχολών θα γίνει μέσα από συνεχή ανανέωση των προγραμμάτων σπουδών και τη δημιουργία ειδικοτήτων με βάση τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Όπως τόνισε η κ. Καραμεσίνη καμιά μορφή μαθητείας δεν έχει αξία εάν δεν υπάρχουν στην αγορά θέσεις απασχόλησης για την απορρόφηση τους.

Στο πλαίσιο αυτών παράλληλα με τα ήδη τρέχοντα προγράμματα του ΟΑΕΔ θα υλοποιηθούν από τις αρχές του νέου έτους νέα Προγράμματα Ολοκληρωμένης Παρέμβασης για περισσότερα από 55.000 άτομα τα οποία θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Εργασία

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.