Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Πάνω από 800.000 άτομα σε προγράμματα του ΟΑΕΔ για την διατήρηση της εργασίας

Πάνω από 800.000 άτομα σε προγράμματα του ΟΑΕΔ για την διατήρηση της εργασίας

Ανεργία | 10/12/2012 - 11:22
Πάνω από 800.000 άτομα σε προγράμματα του ΟΑΕΔ για την διατήρηση της εργασίας
Αυτό απαντά το Υπουργείο Εργασίας στην Κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη σχετικά με τα προβλήματα των νέων επιστημόνων στην Ελλάδα

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας στο έγγραφό του, περισσότεροι από 829000 άτομα, είτε ως εργαζόμενοι είτε ως αυτοαπασχολούμενοι είτε ως εκπαιδευόμενοι έχουν ενταχθεί σε 52 επιμέρους προγράμματα διατήρησης της εργασίας, προώθησης της απασχόλησης και επαγγελματικής εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ συνολικού προϋπολογισμού 3,4 δις ευρώ.

Μέχρι σήμερα υπολογίζεται ότι έχουν διατηρηθεί περίπου 308.000 θέσεις εργασίας, έχουν ενταχθεί 77.000 άνεργοι σε θέσεις εργασίας ή σε νέες ευκαιρίες επιχειρηματικότητας, έχουν διατηρηθεί 8.000 θέσεις εργασίας και διευρύνθηκαν οι εποχικές θέσεις απασχόλησης στον τουρισμό κατά 54.000 θέσεις. Ακόμα έχει προωθηθεί η επαγγελματική εκπαίδευση σε 341.000 εργαζόμενους μέσω των προγραμμάτων του ΛΑΕΚ και των προγραμμάτων διαρθρωτικής προσαρμογής. Με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων, θα ωφεληθούν πάνω από 1.100.000 άτομα. Μέχρι σήμερα έχει επιτευχθεί ανάσχεση του ρυθμού αύξησης της εργασίας της τάξης του 4% με 5%.

Το σημαντικό είναι ότι μέσα από μια σειρά δράσεων και προγραμμάτων του ΟΑΕΔ που έχουν ξεκινήσει ήδη από τον Ιούνιο του 2012 ή θα ξεκινήσουν άμεσα θα επωφεληθούν ακόμα περισσότεροι νέοι άνεργοι.

Πιο συγκεκριμένα είναι: το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5000 νέων ανέργων κατόχων πτυχίου ΑΕΙ και ΤΕΙ έως 35 ετών που τρέχει ήδη από τον Ιούνιο του 2012, το πρόγραμμα «Επιταγή επανένταξης» στην αγορά εργασίας με τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε οικονομική ενίσχυση για την εργασία και αφορά 10000 ανέργους, το ειδικό διετές πρόγραμμα για 25.000 ανέργους με έμφαση στους νέους έως 30 ετών αλλά και για ειδικές ομάδες όπως ανέργους που τους υπολείπονται μέχρι 5 χρόνια για τη λήψη της κατώτατης σύνταξης και μια σειρά άλλων προγραμμάτων για νέους από 16 έως 24 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, τριετές πρόγραμμα για εργοδότες για την πρόσληψη 2.300 εργαζομένων καθώς και προγράμματα για απασχόληση ΑΜΕΑ.

Επιπροσθέτως, όπως αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας για τη στήριξη των νέων επιστημόνων λειτουργούν ήδη προγράμματα για την προώθηση της επιχειρηματικότητας από το 2009 για 16.500 ανέργους, γυναίκες και μητέρες.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης πραγματοποιεί μια προσπάθεια για να αναδείξει τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι και οι άνεργοι και τη σημασία που πρέπει να δοθεί ώστε να ελαφρυνθούν και να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες απαιτήσεις. Αξίζει να σημειωθεί, ότι με πρωτοβουλία του, πραγματοποίησε πρόσφατα συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστικών Συγκοινωνιών για τα μειωμένα εισιτήρια σε νέους και ανέργους με ενθαρρυντικές εξελίξεις.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ανεργία

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.