Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



«Προαγωγή Κουλτούρας Οδικής Ασφάλειας»

«Προαγωγή Κουλτούρας Οδικής Ασφάλειας»

Auto Plus | 31/05/2017 - 14:40
«Προαγωγή Κουλτούρας Οδικής Ασφάλειας»
Την Δευτέρα 29 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του ΤΕΙ Κρήτης και την Ομάδα Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Κρήτης, ημερίδα για την «Προαγωγή Κουλτούρας Οδικής Ασφάλειας» με την συμμετοχή:

• εκπροσώπων ακαδημαϊκών φορέων (Εργαστήριο Υγείας & Οδικής Ασφάλειας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ-Κ, Τομέας Μεταφορών & Συγκοινωνιακής Υποδομής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ, Ινστιτούτο Μεταφορών-Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και Τμήμα Ψυχολογίας του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστημών & Τεχνολογίας) 

• δραστήριων μελών ΜΚΟ και Επιχειρήσεων (Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων Ρόδου, Πανελλαδικός Σύλλογος «ΣΟΣ-Τροχαία Εγκλήματα», Πανελλήνιος Σύλλογος Αρωγής & Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων Περιφέρειας Κρήτης «ο Άγιος Χριστοφόρος-Στηρίζω», Εθελοντικός Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, Παιδικός Ραδιοφωνικός Σταθμός «Family FM 89.5» και ΚΑΡΕΝΤΑ Ηρακλείου

• στελεχών κρατικών υπηρεσιών εμπλεκόμενων στην παραγωγή πολιτικής οδικής ασφάλειας (Τμήμα Οδικής Ασφάλειας & Κανόνων Κυκλοφορίας του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου και Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Ηρακλείου), και 

• σχολικών μονάδων Β’ βάθμιας εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου (4ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, Γυμνάσιο Ασημίου και Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Ν. Ηρακλείου).

Την έναρξη των εργασιών χαιρέτησαν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κκ Ειρηναίος, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ-Κ κ Ε. Καπετανάκης, εκ μέρους του Περιφερειάρχη ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Ξυλούρης και οι βουλευτές του Ηρακλείου κκ Β. Κεγκέρογλου και Σ. Βαρδάκης.  

Διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί από την Ελλάδα και την Ευρώπη παρουσίασαν το εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την οδική ασφάλεια. Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν επίσης νεώτερα ερευνητικά δεδομένα, καλές πρακτικές και έξυπνες τεχνολογικές και εκπαιδευτικές παρεμβάσεις για την προαγωγή της οδικής ασφάλειας και κατέθεσαν προτάσεις και στρατηγικές προς θεσμοθέτηση από την Πολιτεία.

Στην Ημερίδα παρευρέθη, ο Πρόεδρος της μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για την Οδική Ασφάλεια κ. Γ. Ουρσουζίδης. Άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλες τις εισηγήσεις και ομιλίες, συζήτησε και συμμετείχε στον προβληματισμό και παρουσίασε την πρόσφατη έκθεση του για την κατανόηση των τροχαίων τραυματισμών και το κόστος τους.

Ομοίως, τόσο ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας, Ατιπεριφερειάρχης κ Ν. Ξυλούρης, όσο και η Διοικητής της 7ης ΥΠΕ, κ. Ε. Μαυρομμάτη, παρουσίασαν με εισηγήσεις τους τις προσπάθειες τους για μείωση των τραυματισμών και θανάτων από τις τροχαίες συγκρούσεις και κατέθεσαν τις προτάσεις τους.

Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασιών μεταξύ των συμμετεχόντων και συμφωνήθηκε η άμεση υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας ανάμεσα στο ΤΕΙ-Κ (Εργαστήριο Υγείας & Οδικής Ασφάλειας) και του Ινστιτούτου Μεταφορών-Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

Το κύριο συμπέρασμα της Ημερίδας είναι η ανάγκη υιοθέτησης ολιστικής προσέγγισης του προβλήματος και προαγωγής της μας διεπιστημονικής συνεργασίας στην προαγωγή της οδικής ασφάλειας. Μεταξύ άλλων τέθηκε και η ανάγκη στήριξης όλων των φορέων που μελετούν και προάγουν την οδική ασφάλεια στη χώρα μας.  


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.