Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Πρεμιέρα με 2η θέση για το Fiat 124 Rally

Πρεμιέρα με 2η θέση για το Fiat 124 Rally

Auto Plus | 26/01/2017 - 15:09
Πρεμιέρα με 2η θέση για το Fiat 124 Rally
Η πρεμιέρα του Abarth 124 rally στο 85ο Rally του Monte Carlo συνολικά αξιολογήθηκε ως μια εξαιρετική δοκιμασία σε ακραίες συνθήκες.

Η εξέλιξη του μοντέλου ανέβηκε ένα ακόμη επίπεδο χάρη στην προσπάθεια τριών ιδιωτικών πληρωμάτων: των Γάλλων Francois Delecour και Dominique Savignoni (Team Milano Racing), του πολλά υποσχόμενου ταλέντου της ACI Team Italia Fabio Andolfi με συνοδηγό τον Manuel Fenoli, και των Gabriele Noberasco και Daniele Michi (team Bernini).

Στο τέλος του αγώνα, όλοι ήταν ευχαριστημένοι από την πρώτη αγωνιστική παρουσία του νέου Abarth 124 rally. Στον ιδιαίτερα απαιτητικό αγώνα του Rally Monte Carlo, το μοντέλο αποδείχθηκε ανταγωνιστικό στα χέρια των τριών ιδιωτικών πληρωμάτων.

Ο πρώτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally 2017 πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής καλυπτόταν από πάγο και χιόνι, γεγονός που υποχρέωσε τα πληρώματα να χρησιμοποιήσουν ελαστικά με ειδικά καρφιά σε σχεδόν όλες τις ειδικές διαδρομές. Αυτές οι συνθήκες θεωρητικά θα μπορούσαν να φέρουν σε μειονεκτική θέση τα πισωκίνητα οχήματα. Αντιθέτως, το νέο Abarth 124 rally εκμεταλλεύτηκε αυτό το γεγονός για να δείξει τις απίστευτες δυνατότητές του. Το αυτοκίνητο της Abarth κατατάχθηκε στις πρώτες 20 θέσεις της συνολικής κατάταξης στις πρώτες διαδρομές του αγώνα, όπου συμμετείχαν συνολικά 76 ομάδες, 37 εκ των οποίων στο τιμόνι τετρακίνητων αυτοκινήτων.

Την πρώτη μέρα, τα αυτοκίνητα Abarth 124 rally βρέθηκαν στις τρεις πρώτες θέσεις στην κατηγορία R.Gt, με τον Delecour να προηγείται των Andolfi και Noberasco.

Τη δεύτερη μέρα, ο Andolfi οδήγησε αποφασιστικά, σκαρφαλώνοντας στην 18ηθέση της συνολικής κατάταξης και τερματίζοντας τελικά 27ος παρά το σοβαρό ατύχημά του στην 8η ειδική διαδρομή. Σε αυτό το ατύχημα αποδείχθηκε η στιβαρότητα της κατασκευής του αυτοκινήτου, ενώ ο Andolfi υποχρεώθηκε σε έξοδο. Ο Delecour, από την άλλη, ήταν 19ος στη γενική κατάταξη του αγώνα και σταθερά πρώτος στην κατηγορία R-Gt μπροστά από πολλά R5 αυτοκίνητα, ενώ την τρίτη μέρα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, λόγω προβλήματος στο καπάκι του διαφορικού.

Ο Gabriele Noberasco συνέχισε τον αγώνα χωρίς προβλήματα ξεπερνώντας πολλές δυσκολίες, όπως το χιονισμένο πέρασμα Col de Turini σε συνθήκες πολύ χαμηλής πρόσφυσης. Ήταν ο πρώτος οδηγός που πέτυχε ένα καλό αποτέλεσμα, λαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στην κατηγορία R-Gt με το 124 rally, σε έναν αγώνα συνολικού μήκους 382 απαιτητικών αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Την αγωνιστική πρεμιέρα του Abarth 124 rally παρακολούθησε από κοντά η ομάδα εξέλιξης της Abarth που στήριζε τις ομάδες Milano Racing και Bernini Rally. Η ομάδα αυτή στηρίζει την εξέλιξη των μοντέλων Abarth προς όφελος των οδηγών και των ομάδων που θα αγωνιστούν στο Abarth 124 Trophy, το οποίο αποτελεί μέρος του Ιταλικού Πρωταθλήματος Rally. Οι αγώνες είναι συνολικά επτά και η επιβράβευση των νικητών στην κατηγορία «Κάτω των 23» δεν είναι μόνο χρηματική. Ο νικητής της κατηγορίας θα έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στο Rally Monza 2017 με το επίσημο Abarth 124 rally.

newsbeast.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.